Audi A6 3.0 Quattro Tiptronic S-line ili BMW 530xd(x-drive)M

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

citroen

#26 Re: Audi A6 3.0 Quattro Tiptronic S-line ili BMW 530xd(x-drive)M

Post by citroen »

al je ovaj Quattro cudo od tehnike,poherem se ja na onu reklamu vorsprung qurz technik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jefferson

#27 Re: Audi A6 3.0 Quattro Tiptronic S-line ili BMW 530xd(x-drive)M

Post by jefferson »

froop wrote:
jefferson wrote:Na youtube se moze vjerovatno iskopati hiljadu video uradaka koji velicaju 4Matic, Xdrive ili Quattro. Tako da je to onako sto bi se reklo: suplja.
Sto se tice onog u snijegu, njemu bi bilo pametnije da je umjesto kamere (ili skupog mobilnog posto ima dobru rezoluciju) kupio cetiri zimske gume! 4x4 po onakvom ledu je dobar koliko su gume dobre, a to najbolje znaju dalmatinci koji dolaze na vlasic, gdje su lokalni seljaci napravili citavu ekonomiju od guranja automobila sa dalmatinskim tablama, iako se mora priznati da su u zadnje vrijeme savladali zadatak zvani dobre zimske gume.
Nema to nista zimskim gumama nego sa cinjenicom da ako u Audi Quattro pogonu obadva tocka sa iste strane nemaju "Grip" da nema dalje kao sto vidis
u drugom videou. Ka sto sam napisao u prethodnom postu vidio prije mjesec dana A8 sa zimkim, sa jedne strane led a na drugoj suho.
Ima ta mjesta. Zato postoje auta kao sto su Land Cruiser i sl.
Za Xd nisam siguran, znam da M verzije imaju limited slip diferencijal, ali za Xd nisam.
Ipak, vozio sam Quattro po snijegu i ne da mu se nema sta zamjeriti, nego je odlican, to bar govorim iz mog iskustva.
E sad, iz iskustva ti mogu reci da sam jednom gurao i Toyotu Land Cruiser 90, skoro novu, ali jebiga, covjek konto da moze sa ljetnim gumama po snijegu pa imao grubo budjenje kada je skontao da 4x4 ne funkcionise kad kocis, pa smo ga morali vaditi iz prtine. I pored toga sto mozes zakljucati diferencijal, problem je bio izvuci auto. Zato kazem, puno veze sa gumama ima, jer i taj Quattor na Audiju nema zakljucavanje diferencijala.
markmaestro

#28 Re: Audi A6 3.0 Quattro Tiptronic S-line ili BMW 530xd(x-drive)M

Post by markmaestro »

koga briga ua pogon..svi mi znamo da je audi izmislio takav pogon...i tu nema price...ajmo Audi A6 3.0 Quattro Tiptronic S-line ili BMW 530xd(x-drive)M
whow

#29 Re: Audi A6 3.0 Quattro Tiptronic S-line ili BMW 530xd(x-drive)M

Post by whow »

Oba vozila su extra i oba su prilicno skupi za klasu i ono sto nude al' opet imat ces Audija ili BMW-a. Licno za tu lovu ne bih izabrao niti jednog jer za iste pare ima i boljih vozila . Izmdeu dva ja bih se odlucio za BMW.
jefferson

#30 Re: Audi A6 3.0 Quattro Tiptronic S-line ili BMW 530xd(x-drive)M

Post by jefferson »

whow wrote:Oba vozila su extra i oba su prilicno skupi za klasu i ono sto nude al' opet imat ces Audija ili BMW-a. Licno za tu lovu ne bih izabrao niti jednog jer za iste pare ima i boljih vozila . Izmdeu dva ja bih se odlucio za BMW.
Jasta! Infiniti mozda? Morsku bolest dobiti u krivini!
goran288

#31 Re: Audi A6 3.0 Quattro Tiptronic S-line ili BMW 530xd(x-drive)M

Post by goran288 »

ma jok ba trosit lovu,vidis da je ova recesija,vec vozajte to sto imate... :mrgreen: :D :D :D :D :D :D
whow

#32 Re: Audi A6 3.0 Quattro Tiptronic S-line ili BMW 530xd(x-drive)M

Post by whow »

jefferson wrote:
whow wrote:Oba vozila su extra i oba su prilicno skupi za klasu i ono sto nude al' opet imat ces Audija ili BMW-a. Licno za tu lovu ne bih izabrao niti jednog jer za iste pare ima i boljih vozila . Izmdeu dva ja bih se odlucio za BMW.
Jasta! Infiniti mozda? Morsku bolest dobiti u krivini!
Kakav Infiniti i to je takoder precjenjeno treba biti realan, pusti te premium brands . Uzmi ovu Skodu Superb sa pogonom na cetri tocka i imas extra auto a uz o ustedis ogromnu lovu. Ja licno ne razumijem tuneku frke oko ovih primium brandova . Platis desetine a ponekad i stotine hiljada vise zbog nekih performansi koje normalnom vozacu nikada nece trebati, ne kontam.
Post Reply