Uh, ruzno sjecanje. Hajd da napisem koju o tome mada je malo off topic.Neelix wrote:kad sam gore pisao o NFS1, padose mi na pamet tvoje diskete (koliko ih je ono bilo?vox-populi wrote:Tesko pitanje.
1. Fallout 2 - igra svih igara, tema, atmosfera, igrivost
2. C&C i Red Alert (poslije ovih bezveze)
3. Warcraft 1-3
4. Starcraft
5. Heroes of Might and Magic 2-5
6. Diablo 1-2
7. Duke Nukem 3D
8. Civilization 2
9. Settlers 2-4
10. Carmageddon
Dobra stara vremena.) i sok
Dobio ja Pentium 1, 100 Mhz, 16 MB RAM, bez CD-a. Imao jaran u skoli NFS1. Kako ja nisam ima CD na racunaru, potrebne mi bile 44 diskete da bih uzivao u carima igre. Ja imao svojih 15 disketa, ostalo posudio i od boga i od naroda. Dao jaranu diskete te on posvetio jedno poslije-podne i vecer da to sve fino ARJ-uje. Ako se ko jos sjeca ARJ-a. Pravilo je bilo da ako pakujes sa ARJ, od dvije diskete, jedna sigurno nece raditi. I dobio ja diskete nazad sa napomenom da se je8em i da mi nikad vise nista nece snimiti jer je pola dana proveo snimajuci mi NFS1. I kod mene, u sobi od 2 sa 3 se iskupilo slovom i brojem petnaest (15) ljudi da vidi tu slavnu igru. Doslo se sa obrazom, Jadro keks i litar i po Fante (ova Fanta ce biti kasnije jako bitna). I poceo ja otpakivati, naravno ocekujuci da ce sigurno vec u prvih 10 disketa biti jedna sto ne radi, znaci nista od igre. Ali, za divno cudo, sve 44 diskete se uredno otpakovale, igra se instalirala i mi vec napravili redoslijed kako ce se igrati (u vlastitoj kuci i za vlastitim kompjuterom bio sam 9. na spisku da igram). Ali ne lezi vraze. Od silnog uzbudjenja te prevelike koncentracije ljudi na 6 kvadratnih metara prostora, neko iz mase je oborio jos uvijek punu flasu Fante (na kojoj je naravno falio cep) koja se prosula na sve 44 diskete (koje naravno nisu bile sklonjene, nego su neuredno stajale na stolu oko tastature). Ne treba spominjati da nijedna disketa vise nije radila. Ne treba spominjati ni da slijedecih 6 mjeseci nisam jeo uzinu u skoli nego stedio pare za diskete (paket od 10 komada bio 120 BH dinara, ili ti 12 maraka).
Ali igra radila.