Mango uslužnost trgovkinja
Moderator: anex
-
slaka drina
#26 Re: Mango uslužnost trgovkinja
Jako teska opstuzba, al da upravu ste.Sto se tice mene, ja i dosta mojih prijateljica koje inace kupuju u tiffany smo prestale odlazit tamo.Mi smo inace isle kupovat na ilidzi posto tamo zivimo al sto se tice radnica dobro ne mogu rec da nisu svetice al nisu bas ni takve,a sto se tice te krpe od covjeka upravu ste potpuno.Odlazile smo redovno tamo al nakon njegovog dolaska vise ne.Zaista jako lose iskustvo da ja kad dojem kuci moram mjenjat stavri.:_(
-
Fozgen
#28 Re: Mango uslužnost trgovkinja
A i mi bismo "svega za marku". Kao prvo kod nas vecina kupaca je toliko odvratno da je to cudo jedno, a nebi bio to niti toliki problem da prodavaci imaju neke bolje plate pa da se boje da ne izgube posao.
U 90% tih radnji radi se po principu "ne moze on mene malo platiti koliko ja mogu malo raditi" .
U 90% tih radnji radi se po principu "ne moze on mene malo platiti koliko ja mogu malo raditi" .
-
♥ Julianna ♥
#29 Re: Mango uslužnost trgovkinja
To da leta oko mene, bio bi joj minus. Nema mi ništa odvratnije.delina wrote:Evo jedno iskustvo, nisam često u Sarajevu, ali kada dođem obavezno obiđem Mango i po nekoliko puta. Uvijek su mi na živce išle trgovkinje tamo, em ih nikad nema na vidiku, em samo nešto slažu, nikad pogledati prema kupcu. Međutim, kada sam bila zadnji put prije koji dan, pravo sam se ugodno iznenadila koliko je situacija drugačija. Jedna cura je letala pola sata oko mene i stalno je bila ljubazna, ispunjavala je seve moje želje. Stvarno je želim pohvaliti, ne znam kako se zove, i želim da svi koji rade u takvim radnjama znaju da je kupcima itekako bitno kako se ponašaju.
Kod nas sam nažalost često doživjela, neljubaznost i smrknute poglede.
-
slaka drina
#30 Re: Mango uslužnost trgovkinja
Sa tim se naravno slazem l, al da na nekoga ucis o higijeni mislim da tu nema izgovora.Pa mislim da je u pitanju neko dijete ok, al matori starac od kiloko kaze 45-50.Pa moze mi otac bit.Ja prvo gledam od sebe,ja sebi kad bi to dopustila ubila bih se iste seknde.A vjerumi prestala sam dolazit zbog njega.Skepticka jama je urednija i ljepsa, a radi u takvom firmi sramota
- alica.k
#31 Re: Mango uslužnost trgovkinja
slaka drina wrote:Skepticka jama je urednija i ljepsa, a radi u takvom firmi sramota
- beautyfool
#32 Re: Mango uslužnost trgovkinja
swedan.adnan a sto kupujes h&m u tiffany kad imas h&m u svedskoj, h&m je svedska firma
inace tiffany ima svoj web site http://www.tiffany.co.ba pa im pisi sigurna sam da ce reagovati na neki nacin.
ako imate primjedbe na radnice fino pisite ili trazite poslodavca i javite mu u cemu je problem. Problem neljubaznosti nije sam u prodavnicama vec je to opsti problem kod nas u Bosni, od prodavnica, opstina, banaka i nadalje, svi bi platu a niko nece da radi kako treba. Cinjenica je da je jako tesko raditi s klijentima/musterijama, jer zaista ima svakakvih ljudi ali ipak komunikacija je najbitnija a nazalost to je nesto sto ljudi najvise zanemaruju.
inace tiffany ima svoj web site http://www.tiffany.co.ba pa im pisi sigurna sam da ce reagovati na neki nacin.
ako imate primjedbe na radnice fino pisite ili trazite poslodavca i javite mu u cemu je problem. Problem neljubaznosti nije sam u prodavnicama vec je to opsti problem kod nas u Bosni, od prodavnica, opstina, banaka i nadalje, svi bi platu a niko nece da radi kako treba. Cinjenica je da je jako tesko raditi s klijentima/musterijama, jer zaista ima svakakvih ljudi ali ipak komunikacija je najbitnija a nazalost to je nesto sto ljudi najvise zanemaruju.
- Loulou
#33 Re: Mango uslužnost trgovkinja
al' se ismijah drini i šveCkom adnanu (registracija za registracijom)...
SKeptička je vrh
-
Gospoda Ministarka
#34 Re: Mango uslužnost trgovkinja
Adnane...
E moj Adnane...sweden.adnan wrote:Inace ja zivim u Svedkoj pa se izvinjva zbog stamparskih gresaka....Nakon sto su nas usluzili naravno ne ta djevojka nego druga primjetim kako radnica probaje stari moje zene, bez ikakvog pitanja.Vjerujetimi nije to problem nego to sto se ta radnica nije okupala najmanje tjedan dana,tako smo morali te iste stvari koje je probavala dva puta prat, da bi smrad nesto.Vjerujetimi da je bila neka jeftina garderoba nebi mi je bilo zao bacit i kupit drugu.......Pitavsi za velicine zena ih je odmah nasla, bez obzira sto je morala ibaciti pet razlicitih stvari, a mi kupili samo dvije jer u mene zena jako izbirljiva nece svasta uzet,i naravno uz sve to odbili smo od nje lijepu rijec. Primjetim da cak i ostala grupi ljudi sumnjicavo gleda u njega, iz tog razloga sto to za mene nije normalno radit na semaforu i taj osoba na sve lici al ne na covjeka,zapazio sam tad na kratko da ima dugu kosu,nosi kapu i vjerujtemi jako neuredan .Nakon ulaska u vasu radnju nakon izvrsnog vremena vidim da ta osoba vuse robu na nekoj daski i tako drsko prolazi kao da je njegov svijet.Prolazeci pored moje supruge koja ga nije primjetila ostavio je takav zadah da iz djecijeg asortiman pola ljudi ide da se skloni il vani il na "home" asortiman......
-
selmic selma
#35 Re: Mango uslužnost trgovkinja
Pa dobro a neljubaznost sam stvarno navikla od osoblja iz tiffnya,a to da pricaju na telefon tacno je pa nisam jednom usla i zatekla ih kako pricaju na telefon i svdjaju se zaista nekultura ziva.Pa ko to vec drzi po meni nek se isto srami.A da redovan sam bila kupac tiffanya i odustala zbog dolaska tog hajmo ga nazvat covjeka.I sad ako nekad odem prvo gledam dali je on tu ako je odem pomijem kafu pa cekam da se ranja izraci pa tek onda udjem.Fujjjjjjj 
-
PalaSa Marsa
#36 Re: Mango uslužnost trgovkinja
Definitivno se ne bih zalila na nesto slicno ovome. Kad ovako sjednem i razmislim, pa se i udubim u sve ovo, skontam da te djevojke/osobe stvarno trpe, 'em musterije, 'em prvenstveno "gazdu, gazdaricu". Zamisli ti, da ti neko svaki dan kljuca u mozak za tvoju crkavicu i isto tako da citav taj svoj radni/svakodnevni dan ti nosi razne stresove od strane "gazde/rica ili musterija, te hocel' bit' nervozan/na, te necel'. Mislim jel', garant rade iz muke trebaju im pare k'o i svima, a ne iz nekog zadovoljstva (Jedino, ako babo drzi butik, pa rade iz zadovoljstva)delina wrote:Evo jedno iskustvo, nisam često u Sarajevu, ali kada dođem obavezno obiđem Mango i po nekoliko puta. Uvijek su mi na živce išle trgovkinje tamo, em ih nikad nema na vidiku, em samo nešto slažu, nikad pogledati prema kupcu. Međutim, kada sam bila zadnji put prije koji dan, pravo sam se ugodno iznenadila koliko je situacija drugačija. Jedna cura je letala pola sata oko mene i stalno je bila ljubazna, ispunjavala je seve moje želje. Stvarno je želim pohvaliti, ne znam kako se zove, i želim da svi koji rade u takvim radnjama znaju da je kupcima itekako bitno kako se ponašaju.
Kod nas sam nažalost često doživjela, neljubaznost i smrknute poglede.
- Zlata M.
#37 Re: Mango uslužnost trgovkinja
PalaSa Marsa wrote:Definitivno se ne bih zalila na nesto slicno ovome. Kad ovako sjednem i razmislim, pa se i udubim u sve ovo, skontam da te djevojke/osobe stvarno trpe, 'em musterije, 'em prvenstveno "gazdu, gazdaricu". Zamisli ti, da ti neko svaki dan kljuca u mozak za tvoju crkavicu i isto tako da citav taj svoj radni/svakodnevni dan ti nosi razne stresove od strane "gazde/rica ili musterija, te hocel' bit' nervozan/na, te necel'. Mislim jel', garant rade iz muke trebaju im pare k'o i svima, a ne iz nekog zadovoljstva (Jedino, ako babo drzi butik, pa rade iz zadovoljstva)delina wrote:Evo jedno iskustvo, nisam često u Sarajevu, ali kada dođem obavezno obiđem Mango i po nekoliko puta. Uvijek su mi na živce išle trgovkinje tamo, em ih nikad nema na vidiku, em samo nešto slažu, nikad pogledati prema kupcu. Međutim, kada sam bila zadnji put prije koji dan, pravo sam se ugodno iznenadila koliko je situacija drugačija. Jedna cura je letala pola sata oko mene i stalno je bila ljubazna, ispunjavala je seve moje želje. Stvarno je želim pohvaliti, ne znam kako se zove, i želim da svi koji rade u takvim radnjama znaju da je kupcima itekako bitno kako se ponašaju.
Kod nas sam nažalost često doživjela, neljubaznost i smrknute poglede., i casno i posteno uzimaju pare, ne kradu, ne kur***u, nego rade da zarade. Ne pada mi u oci to, ne obracam paznju i ako se desi nesto slicno ovome, mislim da to nece bit' toliko "tragicno", k'o sto se hoce docarat'. Ziv'li.
![]()
![]()
Prosle godine je bila slicna tema. Jao, tragedije !
Ma, u stvari i nije smijeso ! Vise je
Imam osjecaj da ljudi svjesno ili nesvjesno traze nekoga na kome mogu istresti sve frustracije ! Te prodavacice po buticima, pijaci...nevazno...bi, izgleda, trebale ljudima nadoknaditi sve sto im toga dana nedostaje.
Dolaze li ljudi da nesto kupe ili da napune baterije ( osjecajem da su postovani...da su tu...da ih je neko negdje registrovao, primjetio... ?!
Smijesno, fakat...
Bilo bi interesantno pogledati sebe kao kupca, prije nego sto ospemo paljbu po prodavacicama.
Prije ce biti da je njihovo ponasanje tek ogledalo, u kom se mi sami mozemo ogledati.
-
zelenajabuka
#38 Re: Mango uslužnost trgovkinja
Slucajno naiđoh na ovu temu i stvarno nisam mogla ostati ravnodusna na ovakve optuzbe.Da li gospodin iz "Sveske"zna da je taj momak kojeg on optuzuje kao prvo kao velikog smrdljivca,a onda kao i covjeka koji obavlja sumnjiva radnje na semaforu jedan castan momak koji je kao prvo jako vrijedan i posten,koji je bio u odbrani nase domovine,i koji je izgubio majku u ratu i koji ce sada mozda izgubiti i posao zbog gospodina koji zivi u "Sveskoj" i koji ne zna kako je raditi u skladistu i raditi prljav i tezak posao jer je gospodin sigurno visoko pozicioniran u Svedkoj.Slucajno poznajem momka o kome se radi jer radim sa njegovim bratom i jos jednom moram reci da je ovo vase pismo jedna velika sramota za koju se nadam da nece doci do usiju tog casnog momka.sweden.adnan wrote:Bok ljudi podilet cu jedno iskustvo sam vama samo da znate o usta se upustate prilikom odlaska u TIFFANY.Inace ja zivim u Svedkoj pa se izvinjva zbog stamparskih gresakaPrije otprilike tjedan dana nailazimo ja i moja supruga na jednu od vasih radnji,ja mislim da je bio u pitanju Robot Novo Sarajevo, reci da smo ostali fascinirani kako pozitivno tako i negativno.Ulazeci u radnju mogu vam reci da je osoblje jako kako da se izrazim unprofessional, ne svi naravno.Mi smo stajale vjerujtemi najmanje 5 min i sami probavale stvari i uzimali,niti nam je ko prisao niti pozdrava nekog, a ma bas nista, kao da smo dosli kras, a ne kupovat.Jedna ovako mladja dvevojka 20god prolazi pored mene pricajuci na mobitel,ne obaziruci paznju na nas.Nakon toga nastaje svadja sa ostalim radnicima vjerujtemi mi smo se kupci ostali zapanjeni njezinim ponasanje te mlade djevojke, kao da je na selu i oko nje stoka, ane ljudi.Nakon sto su nas usluzili naravno ne ta djevojka nego druga primjetim kako radnica probaje stari moje zene, bez ikakvog pitanja.Vjerujetimi nije to problem nego to sto se ta radnica nije okupala najmanje tjedan dana,tako smo morali te iste stvari koje je probavala dva puta prat, da bi smrad nesto.Vjerujetimi da je bila neka jeftina garderoba nebi mi je bilo zao bacit i kupit drugu.Odustavsi od kupovine garderobe radi navedenih stari prelazimo na "home".E tu vec moram da vas pohvalim iz tog razloga sto nam prilazi gopodja srednih godina i ugodno nas usluzi sa osmijehom pozdravom i ostalim stvarima koji inace doliku.Stvarno bez teksta sto se kaze,i tak prilazeci kasu usluzi nas onako simpa zena otprilike 45god malo buckasta, srednje kose, mislim da je u pitanju crna.Govorim vam opis zene jer da znate da vam je ona naj usluznija,naj pismenija u svakom slucaju naj noramalnija zena .Toliko nas je pozitivno fascinirala da smo nju zamolili da nas ona usluzi na sortimanu djecije garderobe, gdje je ona bez ikakvog pogovora i nekih cudnih izraza lica naravno uradila.Nije od onih koji ti skoce za vrat i tjerajute da kupis, sto nam se ne svidja.Pitavsi za velicine zena ih je odmah nasla, bez obzira sto je morala ibaciti pet razlicitih stvari, a mi kupili samo dvije jer u mene zena jako izbirljiva nece svasta uzet,i naravno uz sve to odbili smo od nje lijepu rijec.Jednostavno smo se osjacali kao ljudi kao kupci u sustini stavrno sve najbolje onjoj.Ja umalo da zaboravim da vam kadjem sto vam zaista ne valja jeste nehigijena jednog radnika sto sam zaboravio napomenut,u sustini to i je moj glavni razlog ovog pisanja.Stajeci na semaforu kod bolnice jedna stanica prije Robota zaista neznam kako se zove, i cekaju da se upali zeleno na semaforu primjetim kombi i vidim covjeka koji se vrti oko njega i vadi neki paket stavljauci ga u drugo vozilo. Primjetim da cak i ostala grupi ljudi sumnjicavo gleda u njega, iz tog razloga sto to za mene nije normalno radit na semaforu i taj osoba na sve lici al ne na covjeka,zapazio sam tad na kratko da ima dugu kosu,nosi kapu i vjerujtemi jako neuredan .Nakon ulaska u vasu radnju nakon izvrsnog vremena vidim da ta osoba vuse robu na nekoj daski i tako drsko prolazi kao da je njegov svijet.Prolazeci pored moje supruge koja ga nije primjetila ostavio je takav zadah da iz djecijeg asortiman pola ljudi ide da se skloni il vani il na "home" asortiman.Problem je u tome sto nakon prolaska pored moje zene koja ga nije opet ponavljam primjetila pogledla nevjerovajuci ta tako covjek moze imat neugodan zadah, da bi se on okrenuo i tako drsko pogledao nju kao u smislu sta ti hoces, al zaista ponavljam nije mu nista niti rekla niti ga necim uvrijedila i mislim da nije zasluzila takav izraz lica od njega.Uglavnom jako neuredna, nekulturna, neljubazna i nehigijesnka osoba koja bi se treba stidit svojih godina da onako osoba od svoji 45-50 godina, moze sebi da dopusti.
Ovo pismo ste trebali poslati na adresu Tiffany direkcija,a ovako javno iznijeti ovako teske optuzbe niposto.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status