Plaćanje pouzećem

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

drndalo

#26 Re: Plaćanje pouzećem

Post by drndalo »

Donese ti postar na adresu... Racunaj kao 2 odvojene preporucene posiljke, npr. 2 dana da stigne od tebe njemu, a onda isto toliko da njegove pare donesu tebi.
htcxone

#27 Re: Plaćanje pouzećem

Post by htcxone »

drndalo wrote:Donese ti postar na adresu... Racunaj kao 2 odvojene preporucene posiljke, npr. 2 dana da stigne od tebe njemu, a onda isto toliko da njegove pare donesu tebi.
Ok ali evo u nasoj posti na malti kazu da ne mogu slati preko njih u BEograd, pa sad me interesuje kako da nesto posaljem u Bg a da stigne do subote najdalje! pouzećem plaćanje naravno?
seoBIH

#28 Re: Plaćanje pouzećem

Post by seoBIH »

EMS
htcxone

#29 Re: Plaćanje pouzećem

Post by htcxone »

123456789 wrote:EMS
BIO NA ŠALTERU BH POSTE i rekli su da nema mogucnosti slanja iz te poste... jedino da odem u I SARAJEVO da vidim tamo moze li ... ja nam drzave jbt
drndalo

#30 Re: Plaćanje pouzećem

Post by drndalo »

Provjeri sa In-time-om (TNT koncesionar), i sa A2B (FedEx koncesionar), mozda i sa 24vip-om, koliko znam imaju svakodnevne zbirne posiljke za ZG i BG koje mozes koristiti jeftinije nego kada saljes TNT, Fedex avionima... Ali ipak skuplje nego unutar zemlje, jer je inostranstvo...
htcxone

#31 Re: Plaćanje pouzećem

Post by htcxone »

drndalo wrote:Provjeri sa In-time-om (TNT koncesionar), i sa A2B (FedEx koncesionar), mozda i sa 24vip-om, koliko znam imaju svakodnevne zbirne posiljke za ZG i BG koje mozes koristiti jeftinije nego kada saljes TNT, Fedex avionima... Ali ipak skuplje nego unutar zemlje, jer je inostranstvo...
koliko otprilike love to kosta ? imat cu ovo na umu :)
drndalo

#32 Re: Plaćanje pouzećem

Post by drndalo »

Ma zavisi od velicine posiljke, ja sam nekad morao neki veliki paket u ZG slati, i preko avionskog Fedexa bi me bio dosao >500 KM, a cestovnom dostavom za 2 radna dana je bilo <200... Ne sjecam se detalja...
htcxone

#33 Re: Plaćanje pouzećem

Post by htcxone »

drndalo wrote:Ma zavisi od velicine posiljke, ja sam nekad morao neki veliki paket u ZG slati, i preko avionskog Fedexa bi me bio dosao >500 KM, a cestovnom dostavom za 2 radna dana je bilo <200... Ne sjecam se detalja...
NA KRAJU NAJJJEDNOSTAVNJA OPCIJA :D autobus vozac :D malo ga "opremis" i to je to :D
CaneBos

#34 Re: Plaćanje pouzećem

Post by CaneBos »

htcxone wrote:
drndalo wrote:Ma zavisi od velicine posiljke, ja sam nekad morao neki veliki paket u ZG slati, i preko avionskog Fedexa bi me bio dosao >500 KM, a cestovnom dostavom za 2 radna dana je bilo <200... Ne sjecam se detalja...
NA KRAJU NAJJJEDNOSTAVNJA OPCIJA :D autobus vozac :D malo ga "opremis" i to je to :D
Ta je sad i najpouzdanija. Od BH poste se sad pare pouzecem cekaju i po mjesec dana i duze!
htcxone

#35 Re: Plaćanje pouzećem

Post by htcxone »

CaneBos wrote:
htcxone wrote:
Ta je sad i najpouzdanija. Od BH poste se sad pare pouzecem cekaju i po mjesec dana i duze!
uradio, i za 20 km sve zavrsio :D rahatluk, lijepi centrotrans :D
Baba_Droga

#36 Re: Plaćanje pouzećem

Post by Baba_Droga »

Može li mi neko pojasniti...kako to uopšte funcioniše?!
Ako ja izaberem opciju: Plačanje pouzećem , zar nije u praxi da to poštar dostavi na vrata i ja platim.
Mene danas zovu iz BH Pošte i rekli mi da dođem po moj paketić ( koverta sa dvije knjižice)... Em im došla na noge, preuzela i jošn platila pouzeće :roll:

Jel to tako funkcioniše samo kod BH Pošte ?
tataćusak

#37 Re: Plaćanje pouzećem

Post by tataćusak »

Forumaši pomoććć!
Hoću da prodam jednu stvar preko pik-a. Javlja mi se lik iz drugog grada i kaže kupujem 100% pošalji mi poštom. Ima on neke trgovine na piku i nekih 30-ak pozitivnihn komentara. Da li da to upakujem i pošaljem. Šta je najgore što se može desiti.
enkoo83

#38 Re: Plaćanje pouzećem

Post by enkoo83 »

Da on nepruzme paket i da platis duple troskove postarine

Sent from my ST21i using Tapatalk
tataćusak

#39 Re: Plaćanje pouzećem

Post by tataćusak »

enkoo83 wrote:Da on nepruzme paket i da platis duple troskove postarine

Sent from my ST21i using Tapatalk

:( :( jbg rizično
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#40 Re: Plaćanje pouzećem

Post by Picajzla »

tataćusak wrote:Forumaši pomoććć!
Hoću da prodam jednu stvar preko pik-a. Javlja mi se lik iz drugog grada i kaže kupujem 100% pošalji mi poštom. Ima on neke trgovine na piku i nekih 30-ak pozitivnihn komentara. Da li da to upakujem i pošaljem. Šta je najgore što se može desiti.
Najgore sto moze da ti se desi jeste da platis troskove postarine. Svakako kad saljes pouzecem moras odmah platiti troskove postarine, e sad ako si se dogovorio sa kupcem da on snosi te troskove onda ih ukalkulises u cijenu robe.
Ja sam dosta stvari salo pouzecem i samo mi se jednom desilo da kupac nije preuzeo. U tom slucaju sam bio na gubitku 5 KM (toliko je u mom slucaju iznosila postarina koja inace zavisi od tezine posiljke) a posiljka se vratila tj. postar mi je donio.

Nema nikakvih duplih troskova postarine sto ovaj iznad navodi vec samo trosak postarine koji platis kad predas posiljku.
m-i-l-i

#41 Re: Plaćanje pouzećem

Post by m-i-l-i »

Pozdrav

Ovako, nasao sam neke skije na piku i hocu da ih uzmem, al sam se dogovorio sa covjekom da uradimo zamjenu ja dam njemu moje skije a on meni svoje. I sad kako to da mi posalje. Znaci on bi meni poslao svoje skije, ja bi ih preuzeo i dao svoje skije da se vrate njemu, ja bih platio postarinu. Jel moze to preko poste ili moram nekom kompanijom poslati.
MadridiisTa

#42 Re: Plaćanje pouzećem

Post by MadridiisTa »

da li ja pri primanju paketa, imam opciju da prvo otvorim paket i onda platim ili ne? jer glupo mi da naručim neki mobitel i on mi donese paket, a kad ja otvorim ono neka cigla, ili nešto slično
vanjki

#43 Re: Plaćanje pouzećem

Post by vanjki »

koliko je pouzece euroexpressom i koja je procedura?
vkmiro

#44 Re: Plaćanje pouzećem

Post by vkmiro »

Koliko znam iz iskustva, poštansko puzeće ide tako da pošiljac ukalkuliše cijenu poštarine u cijenu robe i tu sumu stavi za otkup.Kupac to plati poštaru i tu cifru dobije nazad. Tako je uvjek funkcionisalo.Međutim, iskustvo od nekog dana mi govori drugacije. Narucio sam nešto od 15 Km, čovjek je spakovao,gospođa mu rekla da je poštarina pouzecem 5 KM i on je stavio cijenu otkupa 20 KM. Kad je meni poštar donjeo na vrata, tražio je 21,50 KM što sam naravno i platio.Znaci još dodatnih 1,5 KM.Normalno, za tu marku ipo nisam dobio nikakvu priznanicu ili papir a nije nigdje ni naznačena na koverti.
Napišem E-mail pošti, odgovor je bio da ja moram platiti što oni vračaju novac prodavaču :)
Pa zato se i zove pouzeće što je u toj poštarini sve vec ugrađeno. Uzima nas BH pošta ko budale.Nije im dovoljno što nam nelegalno uzimaju 1,80 KM po paketiču a online kupvinu.Neki dan sam čitao da im je svjetska asocijacija pošti zaprijetila izbacivanjem iz iste, radi naplačivanja duple poštarine a njihov komentar je bio kako ce oni tražiti izuzece za BiH da mogu to raditi, valda smo mi jedina zemlja na svijetu kojoj bi to dozvolili da se bogate na nelegalan nacin.
Neki dan sam ja slao nešto njihovom brzom poštom iz Zenice za Banja luku.Poslano u petak, uručeno u subotu. Cekao sam onda sedam dana novac ali nema, niti ko zove niti ko dolazi.Nazovem ja Sarajevo, covjek pogleda u racunar i kaže da moj novac normalno ceka u mojoj pošti da bude isplacen.Kaže, kontaktirace ih on. Nakon pola sata zove službenica iz moje pošte i navodno nisam stavio ispravan broj telefon.Uzmem papir i pogledam, broj telefona čitak ko sunce.To joj i kažem, a ona ko eto kriv je neko ko je prepisivo.Pa brate ima adresa, pošto oni u zadnje vrijeme novac daju reonskom poštaru da donese na vrata. Za pola sata je došao kurir i donjeo novac.
Puno je tu javašluka i lopovluka.
Post Reply