kadija te tuzi kadija ti sudi,,nejma ovde demokrACijeZahaturio sam ti ovo, mutevelija, ali vele da se ne smije prigovorit' tebi, moj efendija, inače parmak...
Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
-
theTruePath
#26 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
- arzuhal
#27 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
moraš nadolmiti najnoviju verziju svog pendžera 7...
- nellington
#28 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
ja ti efendija imam haram pendžer, kupio na pijaci od Avde Ibrinog... pa se ne može nadolmiti... ali imam ti ono nešto Linuks, što ima ona crnobijela kokoš naka...arzuhal wrote:moraš nadolmiti najnoviju verziju svog pendžera 7...
-
callmethebreeeze
#29 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
morate naci odgovarajucu zamjenu i za "trend".

ne idu haberi na "islamtrendu"

- arzuhal
#30 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
To ono što ko hediju dijele? Dobar je to peškeš, tako mi dohaberiše..nellington wrote:ja ti efendija imam haram pendžer, kupio na pijaci od Avde Ibrinog... pa se ne može nadolmiti... ali imam ti ono nešto Linuks, što ima ona crnobijela kokoš naka...arzuhal wrote:moraš nadolmiti najnoviju verziju svog pendžera 7...
virus=kara-muštuluk
- nellington
#31 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
Ma plah mi je i ovaj novi pendžer što ga moj komšija Hašim metn'o... Samo ne mere mu sevdalinke pušćati, neki marifetluci čim hoće Seju Pitića da navije...arzuhal wrote:To ono što ko hediju dijele? Dobar je to peškeš, tako mi dohaberiše..nellington wrote:ja ti efendija imam haram pendžer, kupio na pijaci od Avde Ibrinog... pa se ne može nadolmiti... ali imam ti ono nešto Linuks, što ima ona crnobijela kokoš naka...arzuhal wrote:moraš nadolmiti najnoviju verziju svog pendžera 7...
virus=kara-muštuluk
- idealnaM
#32 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
islamski şık eglem-beglem...callmethebreeeze wrote:morate naci odgovarajucu zamjenu i za "trend".
mislim da je ovo sasvim odgovarajući naziv
- arzuhal
#33 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
Kontam kako bi radio bosanski anti-virus:
Nije pronađen nijedan virus na vašem računaru...al' u žutom.
-
amba
#34 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
MUNAFIK wrote:e jarane kad vodjeh da na dugmicu za postu pise HABERI odmah sam ugasio stranicu, zasto nije jednostavno posta!pa neloguje se moje dedo na net...
ne loguje de dedo, ali te nick otkriva!
da bog sacuva!
- nellington
#35 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
Ne morate formatirati vašu tvrdu ploču, sama će riknuti.arzuhal wrote:Kontam kako bi radio bosanski anti-virus:
- arzuhal
#36 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
Prejako je to i besmisleno, amba. Zbog jedne šale?amba wrote:MUNAFIK wrote:e jarane kad vodjeh da na dugmicu za postu pise HABERI odmah sam ugasio stranicu, zasto nije jednostavno posta!pa neloguje se moje dedo na net...
da bog sacuva!
-
MUNAFIK
#37 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
arzuhal wrote:Prema šartovima našeg foruma, takva jazija nije džaiz, al dibidus. Zato, kardešu, halali, al' ideš zakavdak...hefta dana.
mutevelija foruma
-
MUNAFIK
#38 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
ajde ba malo sale nije na odmet... ne srkleti se sinkoamba wrote:MUNAFIK wrote:e jarane kad vodjeh da na dugmicu za postu pise HABERI odmah sam ugasio stranicu, zasto nije jednostavno posta!pa neloguje se moje dedo na net...
da bog sacuva!
nego ako ce vec biti haberi onda nikako ne ide islamtrend pa ja
-
sebil
#39 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
MUNAFIK wrote:e jarane kad vodjeh da na dugmicu za postu pise HABERI odmah sam ugasio stranicu, zasto nije jednostavno posta!pa neloguje se moje dedo na net...
Riječ Haber je turskog porijekla i znači vijest, informacija,poruka. To je riječ koja se koristi i koristić će se na našim prostorima bez obzira u kojem to kontekstu bilo da li u pozitivnom ili negativnom. Zapadna kultura vam je toliko isprala mozgove da omalovažavate sopstveni identitet, bar kada je riječ o vjerskom idnetitu. Mene više nervira korištenje engleski riječ poput sorry, btw, i sličnih izraza. A vjerovatno na osnovu ovakvih žalosnih postova trebate otvoriti temu za ismijavanje islamskih imena poput Ibrahim, Muhammed, Salih, Jusuf, itd jer po vama ta imena nisu kako bi to vi rekli Cool. Trebali bi svojim djedovima promijenit imena , moj djed Jimi, Elvis. A tako vam je to danas, američki kauboj COW -BOY - i kultura cow-boya je popularnija i superiornija od ISlamske kulture, koja je postavila temelje modernom društvu današnjice. Mnogo stvari ne bi danas mi koristili da nije bilo ISlamske kulture koja je u srednjem vijeku bila za primjer i ugled državama Europe. A da ne govorimo o Endelusu koji je bio rasadnik kulture, umjetnosti,medicine i svega što je tada vrijedilo. Endelus, današanja Španija gdje su muslimani vladali 700 god.
A tebe nervira riječ Haber, doduše lijep ti taj nadimak.Munafik - Možda je to danas moderno - Biti licimjeran.
I previše je u našem jeziku latinskih, engleskih, njemačkih žargona, riječi,izraza. Stidite se vlastite historije,jednom riječ vas je stid koji tako razmišljate što ste uopšte muslimani. A najveći ponos je biti Musliman. Jer musliman nije rob dunjaluka, rob zapadne kulture. Musliman je onaj koji je jedino predan,pokoran, Allahu s.v.t.
- Garden of illusion
#40 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
Skide mi čovjek osmjeh sa lica .....
Posjetiti ću tu društvenu mrežu da vidim o čemu se radi
Sebil zar zaista ne vidiš "ljepotu" onog što su ovi ljudi napisali, pa zezaju se samo i očito poznaju turcizme u našem govoru, a iskreno ,nije ovo sve nimalo jednostavno napisati, pa i kroz šalu...
Sebil zar zaista ne vidiš "ljepotu" onog što su ovi ljudi napisali, pa zezaju se samo i očito poznaju turcizme u našem govoru, a iskreno ,nije ovo sve nimalo jednostavno napisati, pa i kroz šalu...
-
sebil
#41 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
Da stvar bude još žalosnija, kršćani masovnu na zapadu primaju Islam i sa velikim zadovoljstvom uče arapske riječi, žargone jer su ponosni muslimani. Jedan reper Loon koji je bio popularni Američki reper na TV-u na arapskoj televiziji uči suru Al-Fatiha, koristi izraze mašallah, barakallahu fiik i slično. Zašto? Zato što zna da je to nešto što ima vrijednost i ponosan je što je musliman. I upravo je to danas trend u svijetu, da ljudi na zapadu primaju ISlam, ne samo da su muslimani na jeziku nego su muslimani u praksi.
A šta ćemo sa famoznom riječi "FAKAT" koju koriste i u BiH i u Hrvatskoj, pa to je Turska riječ koja znači no, nego.
Pa hrvatima ne smeta da koriste tu riječ, a tebi smeta Haber. Eto Munafik, UHABERIO sam ti malo na tvoj žalosni haber.
A šta ćemo sa famoznom riječi "FAKAT" koju koriste i u BiH i u Hrvatskoj, pa to je Turska riječ koja znači no, nego.
Pa hrvatima ne smeta da koriste tu riječ, a tebi smeta Haber. Eto Munafik, UHABERIO sam ti malo na tvoj žalosni haber.
-
MUNAFIK
#42 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
sebil wrote:MUNAFIK wrote:e jarane kad vodjeh da na dugmicu za postu pise HABERI odmah sam ugasio stranicu, zasto nije jednostavno posta!pa neloguje se moje dedo na net...
Riječ Haber je turskog porijekla i znači vijest, informacija,poruka. To je riječ koja se koristi i koristić će se na našim prostorima bez obzira u kojem to kontekstu bilo da li u pozitivnom ili negativnom. Zapadna kultura vam je toliko isprala mozgove da omalovažavate sopstveni identitet, bar kada je riječ o vjerskom idnetitu. Mene više nervira korištenje engleski riječ poput sorry, btw, i sličnih izraza. A vjerovatno na osnovu ovakvih žalosnih postova trebate otvoriti temu za ismijavanje islamskih imena poput Ibrahim, Muhammed, Salih, Jusuf, itd jer po vama ta imena nisu kako bi to vi rekli Cool. Trebali bi svojim djedovima promijenit imena , moj djed Jimi, Elvis. A tako vam je to danas, američki kauboj COW -BOY - i kultura cow-boya je popularnija i superiornija od ISlamske kulture, koja je postavila temelje modernom društvu današnjice. Mnogo stvari ne bi danas mi koristili da nije bilo ISlamske kulture koja je u srednjem vijeku bila za primjer i ugled državama Europe. A da ne govorimo o Endelusu koji je bio rasadnik kulture, umjetnosti,medicine i svega što je tada vrijedilo. Endelus, današanja Španija gdje su muslimani vladali 700 god.
A tebe nervira riječ Haber, doduše lijep ti taj nadimak.Munafik - Možda je to danas moderno - Biti licimjeran.
I previše je u našem jeziku latinskih, engleskih, njemačkih žargona, riječi,izraza. Stidite se vlastite historije,jednom riječ vas je stid koji tako razmišljate što ste uopšte muslimani. A najveći ponos je biti Musliman. Jer musliman nije rob dunjaluka, rob zapadne kulture. Musliman je onaj koji je jedino predan,pokoran, Allahu s.v.t.
jel se trebamo raspravljati oko zezancije
Prijatelju dobro procitaj ovo sto si nam napisao ovdje i koje i kakve stvari ti nama objasnjavas i za sta pojedine direktno indirektno optuzujes, i sta ako nisi upravu, sta onda? koliko je to islamski? Ti zaista mislis da se neko ovdje stidi svog imena ili imena svojih djedova i slicnih stvari sto ti napisa???
islamTREND... i haberi... ja bih iskreno puno vise cijenio da je stranica islamdzemat, ili islamprelo il tako nesto
-
MUNAFIK
#43 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
sebil wrote:
e nek si ti meni uhaberio vala nisi trebao oko toga deverat al imas plaho kuveta sto jes jes. Bolje bi bilo da smo fino aksamlucili i divanili ko ahbabi al nejse... halali ti meni na mom marifetluku.
-
sebil
#44 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
Garden of illusion wrote:Skide mi čovjek osmjeh sa lica .....
Zašto se ne možemo zezati sa riječima poput, like, sorry, OK, itd zašto se baš uvijek moramo šaliti na račun muslimana. Zašto baš to da se moramo uvijek šaliti na raču Hase i Huse,Muje i Sulje. Zašto baš i na račun Fate, Fatime prelijepog imena ćerke Allahovog poslanika s.a.v.s.
I danas kada po Facebooku vrijeđaju Muhammeda s.a.v.s. crtajući kariktature,zbijaju šale na račun muslimanima to nam ne smeta, nego nam smeta riječ Haber. Jer je to opasna riječ jer bi mogla nastati haberizacija, a onda treba i Sarajevu mijenjati naziv jer ta riječ Saraj je zastarjela , nije cool.
-
MUNAFIK
#45 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
gluho bilolilla wrote:koji si alčakMUNAFIK wrote:sebil wrote:
e nek si ti meni uhaberio vala nisi trebao oko toga deverat al imas plaho kuveta sto jes jes. Bolje bi bilo da smo fino aksamlucili i divanili ko ahbabi al nejse... halali ti meni na mom marifetluku.
-
sebil
#46 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
Kada si već spomenuo IslamTrend i Haber, moram ti prvo pojasniti da IslamTrend nije web stranica koja je namijenjena samo iskljucivo za BIH, nego web stranica je zamišljena kao globalna Islamska Mreža na svim poznatim jezicima poput arapaskog, njemačkog, engleskog itd. Sada je aktivan prevod engleskog jezika, i na engleskom ne piše Haberi nego Messages. Haberi je samo korišten naziv za BiH, bosanski jezik i riječ Haber je jedina riječ ovog tipa na IslamTrenda ali eto bila je dovoljna da Munafik izađe sa web stranice.
- Garden of illusion
#47 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
Sebil ode ti skroz na drugu stranu,al hajd....Zeza se ovaj naš narod na račun svega , i Muje i Hase i Perice i plavuša i drotova....a na svoj račun najviše. Valjda nam je to odbrambeni mehanizam od svega što nas okružuje. Fatima je prelijepo ime Poslanikove kćeri kao i jednog od najvećih katoličkih svetišta, između ostalog...
Poštujem taj tvoj odbrambeni stav ali mislim da je na ovoj temi nepotreban jer nikome ovdje nije bio cilj ni uvrijediti ni povrijediti nečija vjerska uvjerenja, i ja čitajući ,smatrala sam temu simpatičnom dok me tvoj post nije vratio u tu našu realnost u kojoj se redovno brane religijska i nacionalna uvjerenja i gdje treba i gdje ne treba.
A kad smo kod turcizama u govoru i pismu, mislim da ni u samoj Turskoj internetsku poštu ne zovu haber....
Poštujem taj tvoj odbrambeni stav ali mislim da je na ovoj temi nepotreban jer nikome ovdje nije bio cilj ni uvrijediti ni povrijediti nečija vjerska uvjerenja, i ja čitajući ,smatrala sam temu simpatičnom dok me tvoj post nije vratio u tu našu realnost u kojoj se redovno brane religijska i nacionalna uvjerenja i gdje treba i gdje ne treba.
A kad smo kod turcizama u govoru i pismu, mislim da ni u samoj Turskoj internetsku poštu ne zovu haber....
-
sebil
#48 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
Za sve one koji žele u nekoliko minuta da vide šta je IslamTrend.com, neka pogledaju ovaj promotivni video:
Pogledaj Promotivni Video IslamTrenda
Pogledaj Promotivni Video IslamTrenda
-
sebil
#49 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
Nikakva pošta nije nazvana Haber, nego jedan sistem Micro Bloga gdje svako može napisati neku poruku to je nazavano Haber. Poznata Socijalna Mreža tog tipa je Twitter, i to je ono što Haber predstavlja na IslamTrendu, valjda je sada malo jasnije.Garden of illusion wrote:Sebil ode ti skroz na drugu stranu,al hajd....Zeza se ovaj naš narod na račun svega , i Muje i Hase i Perice i plavuša i drotova....a na svoj račun najviše. Valjda nam je to odbrambeni mehanizam od svega što nas okružuje. Fatima je prelijepo ime Poslanikove kćeri kao i jednog od najvećih katoličkih svetišta, između ostalog...
- Garden of illusion
#50 Re: Islam Trend - Prvi Islamski Social Network
....nikakva pošta već samo jedan njen dio...izvini ne skontahsebil wrote:Nikakva pošta nije nazvana Haber, nego jedan sistem Micro Bloga gdje svako može napisati neku poruku to je nazavano Haber.Garden of illusion wrote:Sebil ode ti skroz na drugu stranu,al hajd....Zeza se ovaj naš narod na račun svega , i Muje i Hase i Perice i plavuša i drotova....a na svoj račun najviše. Valjda nam je to odbrambeni mehanizam od svega što nas okružuje. Fatima je prelijepo ime Poslanikove kćeri kao i jednog od najvećih katoličkih svetišta, između ostalog...