Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

solo1

#26 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by solo1 »

@kv99 - ne razumijem o cemu ti pricas - kakva podjela kakve trice! NECE VISE NIKO DA GINE ZA TUDZE GUZICE I SEHARE JEL TI JASNO!?
Svi smo mi prodati u ratu i poslije rata i to vise puta - od strane Bosnjaka i Bosnjacke politike (ne Srba) ako to nekom nije jasno onda je slijep.
MI BOSNJACI SMO KRIVI - MI SMO KRIVI - za sve sto nas je zadesilo i za sve sto nam se desava jer smo dozvolili da nas kreteni i idioti vode i predstavljaju -lakovjeran i naivan narod je lahko prevaren od BOSNJAKA ne od srba!
Informisi se ko je naredio >prisilno< (pod policijskom pratnjom) vracanje civilnog stanovnistva koje je izbjeglo iz Visegrada u Gorazde '92 nazad u Visegrad gdje su ih srbi samo sacekali, pobili, silovali!
MI SMO NAJVECI DUSMANI SEBI (BOSNJACI) - UPAMTITE TO!!!
Prpa.ba

#27 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by Prpa.ba »

Hrast wrote:(a odakle im policijsko auto ako ih nije tolerisala i potpomagala tadasnja vlast lokalnih Srba?)

Pobunjenicke "vlasti" nisu nikoga tolerisale i potpomagale, one su pocinitelj zlocina jer je srbijanska manjina u BiH trazila od njih da se cine zlocini. Srbijanska manjina u BiH je jasno i vise puta rekla da zeli pociniti genocid nad nesrbima, i time nastaviti prakticirati svoje kulturne i povijesne tekovine i u 21. stoljecu.
Hrast

#28 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by Hrast »

Prpa.ba wrote:
Hrast wrote:(a odakle im policijsko auto ako ih nije tolerisala i potpomagala tadasnja vlast lokalnih Srba?)

Pobunjenicke "vlasti" nisu nikoga tolerisale i potpomagale, one su pocinitelj zlocina jer je srbijanska manjina u BiH trazila od njih da se cine zlocini. Srbijanska manjina u BiH je jasno i vise puta rekla da zeli pociniti genocid nad nesrbima, i time nastaviti prakticirati svoje kulturne i povijesne tekovine i u 21. stoljecu.
Ma cuo sam vise puta "argument" od strane Srba da su to ovi pocinili maltene na svoju ruku i to u vrijeme gdje eto kao niko nije znao ni ko pije ni ko placa..price za malu djecu.
kv99

#29 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by kv99 »

solo1 wrote:@kv99 - ne razumijem o cemu ti pricas - kakva podjela kakve trice! NECE VISE NIKO DA GINE ZA TUDZE GUZICE I SEHARE JEL TI JASNO!?
Svi smo mi prodati u ratu i poslije rata i to vise puta - od strane Bosnjaka i Bosnjacke politike (ne Srba) ako to nekom nije jasno onda je slijep.
MI BOSNJACI SMO KRIVI - MI SMO KRIVI - za sve sto nas je zadesilo i za sve sto nam se desava jer smo dozvolili da nas kreteni i idioti vode i predstavljaju -lakovjeran i naivan narod je lahko prevaren od BOSNJAKA ne od srba!
Informisi se ko je naredio >prisilno< (pod policijskom pratnjom) vracanje civilnog stanovnistva koje je izbjeglo iz Visegrada u Gorazde '92 nazad u Visegrad gdje su ih srbi samo sacekali, pobili, silovali!
Podjela koju zagovara pedofila vidim i neki vrli " veliki Bosnjaci" . Ovo sto danas imaju nije ni blizu sto zele ili sto su planirali i zato i zagovaraju " mirnu podjelu " da bi dobili sto zele. Pobili, poklali, popalili, protjerali i sada na kraju kada je proslo 15 godina javljaju se "neki " koji bi da se podjele jer je to najbolje ? Ok, podjelimo se danas i sta ti to govori za sutra ? Da li to daje na znanje cetnicima ili ustasama da nema veze sta da urade nece postici svoj cilj ili da je dovoljno da se bude sto brutalniji da ce se naci "veliki Bosnjaci " koji ce to aminovati ? I sta to znaci za sve one generacije koje dolaze iza nas, koje bi zivile u tom Bosnjakistanu kojeg prizeljkujete. Koliko bi vremena proslo prije nego sto bi i Sarajevo doslo na red kao sto je i na red dosao Visegrad ? Boli me k** za Aliju i sta je potpisao , ja ti govorim o danasnjoj situaciji. U trenutku kada je potpisao na cetnickoj teritoriji si mogao da prebrojis Bosnjake na prste jedne ruke i danas bi ti u ime ...cega prihvatio da cetnici ostvare svoje ciljeve kada tu zivi 150 000 ljudi a jos vise gdje su BiH Hrvati vecina ili mjesta koje svojataju.Ti bi da aminujes iste one ciljeve zbog kojih su i pocini sve one zlocine ? Ja im necu halaliti i ja necu potpisati granicu Smrdije na Vracama i Hrvatske u Kiseljaku. Ti dadni dusmanima sve ono sto ti imas ali nemoj to traziti i od ostalih. Imas kucu radi od nje sta god hoces, jer podjelom kuce ti sebi stetu cinis, podjelom drzave ti meni stetu cinis.
michio

#30 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by michio »

Ta mjesta u istocnoj Bosni su najcudnija i ne treba tamo ici ako bas ne morate. Isto kao i Prijedor ali ima vise populacije pa je nekako drugacije. Tamo kad idu ekipe koje ispituju zlocine iskupi se masa naroda, uglavnom zene i djeca jer muskarci se boje da dolaze da ih hapse i samo gledaju, sikcu, ko fol prkose. Zona sumraka.
Last edited by michio on 16/03/2010 16:37, edited 1 time in total.
karanana

#31 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by karanana »

ja tebe pitam jednostavno pitanje a ti prosipas neke sarajevske patriotske parole iz aprila i maja 92.

s obzirom da se ovakvi cetnici vracaju lagano iz zatvora na mjesta zlocina i s obzirom da se uz takvu kulturu u velikom procentu odgajaju njihova djeca i sugradjani, kako mislis da ikada reintegriras i ocistis, na primjer visegrad, od ovakvih ideologija i kako preporucujes da bosnjaci zive na takvim mjestima? i da si ti ili neko drugi tvoj iz visegrada, da li bi se vratio i da li bi preporucio tvojima da se tamo vrate u situaciji kakva je sada?
osa

#32 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by osa »

Dado dijasporitus wrote:
osa wrote:
Dado dijasporitus wrote:
U mene komsinici Srpkinji i oca i majku ubili cetnici za vrijeme onog rata. Ona bi ovakve tupim nozem ..... . Sa Srbima svakako, sa cetnicima nikad.
a vidiš dado moraćeš, zato, nikad ne reci nikad...
Nista se ne mora jarane ;-)
zar si ti to pronašao eliksir vječnog života....
zavrzlama

#33 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by zavrzlama »

karanana wrote:ja tebe pitam jednostavno pitanje a ti prosipas neke sarajevske patriotske parole iz aprila i maja 92.

s obzirom da se ovakvi cetnici vracaju lagano iz zatvora na mjesta zlocina i s obzirom da se uz takvu kulturu u velikom procentu odgajaju njihova djeca i sugradjani, kako mislis da ikada reintegriras i ocistis, na primjer visegrad, od ovakvih ideologija i kako preporucujes da bosnjaci zive na takvim mjestima? i da si ti ili neko drugi tvoj iz visegrada, da li bi se vratio i da li bi preporucio tvojima da se tamo vrate u situaciji kakva je sada?
vrijeme cini cuda...bumerang se obicno bacacu vraca u lice...vise golih i deklarisanih cetnika,manji porostor salonskim cetnicima da drze BIH u stagnaciji...samo polako sve lijeze na rudu...divljas u Visegradu-gubis Brcko...divljas u Bratruncu-BIH ulazi u NATO.....divljas u Fatinoj Avliji-punis Novi Sad srbima iz BIH....divljas u Prijedoru-itd itd itd....vrijeme cini cuda i liubav prema domovini....sad rijecnik i prevedi sebi sve ovo ;-)
Last edited by zavrzlama on 16/03/2010 16:50, edited 1 time in total.
osa

#34 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by osa »

karanana wrote:ja tebe pitam jednostavno pitanje a ti prosipas neke sarajevske patriotske parole iz aprila i maja 92.

oprosti na upadi ali čovjek ti je precizno odgovorio, ako i meni na nekim temama, puno priče niš koristi....
solo1

#35 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by solo1 »

kv99 wrote:
solo1 wrote:@kv99 - ne razumijem o cemu ti pricas - kakva podjela kakve trice! NECE VISE NIKO DA GINE ZA TUDZE GUZICE I SEHARE JEL TI JASNO!?
Podjela koju zagovara pedofila vidim i neki vrli " veliki Bosnjaci" . Ovo sto danas imaju nije ni blizu sto zele ili sto su planirali i zato i zagovaraju " mirnu podjelu " da bi dobili sto zele. Pobili, poklali, popalili, protjerali i sada na kraju kada je proslo 15 godina javljaju se "neki " koji bi da se podjele jer je to najbolje ? Ok, podjelimo se danas i sta ti to govori za sutra ? Da li to daje na znanje cetnicima ili ustasama da nema veze sta da urade nece postici svoj cilj ili da je dovoljno da se bude sto brutalniji da ce se naci "veliki Bosnjaci " koji ce to aminovati ? I sta to znaci za sve one generacije koje dolaze iza nas, koje bi zivile u tom Bosnjakistanu kojeg prizeljkujete. Koliko bi vremena proslo prije nego sto bi i Sarajevo doslo na red kao sto je i na red dosao Visegrad ? Boli me k** za Aliju i sta je potpisao , ja ti govorim o danasnjoj situaciji. U trenutku kada je potpisao na cetnickoj teritoriji si mogao da prebrojis Bosnjake na prste jedne ruke i danas bi ti u ime ...cega prihvatio da cetnici ostvare svoje ciljeve kada tu zivi 150 000 ljudi a jos vise gdje su BiH Hrvati vecina ili mjesta koje svojataju.Ti bi da aminujes iste one ciljeve zbog kojih su i pocini sve one zlocine ? Ja im necu halaliti i ja necu potpisati granicu Smrdije na Vracama i Hrvatske u Kiseljaku. Ti dadni dusmanima sve ono sto ti imas ali nemoj to traziti i od ostalih. Imas kucu radi od nje sta god hoces, jer podjelom kuce ti sebi stetu cinis, podjelom drzave ti meni stetu cinis.
Natjeraj nekog da se vrati negdje gdje se ne osjeca sigurno - gdje je vec jednom prodat - PRODAT - gdje su ga njegovi vec jednom razoruzali (Alija) da bi ostavili narod koljacima da se izivljavaju (citaj Srebrenica itd itd itd)
Nevjeruje vise niko nikome - a ti umjesto da krivis Srbe i Hrvate - krivi Bosnjake - jer od njih si/smo prodat/i nisu nas Srbi i Hrvati ni iznenadili ni pobjedili - sami smo sebi zabili noz i ledja i nasu borbu su BOSNJACKI lideri srozali na najgori moguci nacin a sve da bi dobili sazaljenje od MZ i sto prije sebi strpali pare u dzep.
Jadni smo i pre-jadni - drzava BiH je na zalost podjeljena htio ti to priznati ili ne a zahvalit cemo se Aliji i "Alijicima" koji su nas u ovakvu situaciju doveli (ne Karadzicu) - Aliji!
Rijesenja nema - ono jednostavno ne postoji - drzava ce da se unistava svjesno od strane svih njenih gradjana - jer ona vise nije sveta nikome a nikome kao takvi ne trebamo - mi smo propali Evropski eksperiment iz kojeg nema izlaza a svi se nadaju da ce vrijeme uciniti svoje i koliko-toliko srediti situaciju - pozdrav
Hrast

#36 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by Hrast »

michio wrote:Ta mjesta u istocnoj Bosni su najcudnija i ne treba tamo ici ako bas ne morate. Isto kao i Prijedor ali ima vise populacije pa je nekako drugacije. Tamo kad idu ekipe koje ispituju zlocine iskupi se masa naroda, uglavnom zene i djeca jer muskarci se boje da dolaze da ih hapse i samo gledaju, sikcu, ko fol prkose. Zona sumraka.
Ma bjezi bolan..haos.
Bio sam prije dvje tri godine sa starim i rodicama na cupriji..onako cisto turisticki. Kad na kapiji sjedi bradonja i posmatra..pridje i upita (posto smo se mi slikali) da mozda ne zelimo da nas on "slika na srpski".

Vecina tih spodoba su potomci doseljenika iz Srbije a pogotovo Crne Gore. Prosirili su se od odlaska Osmanlija sa tih prostora, sisli u gradove, osvajavsi ih svakim novim ratom sve vise i vise. Jedino mirnodopski periodi su zahvaljujuci jacem natalitetu imali kao efekat rast bosnjacke populacije ali cim rat ovi odmah za noz i kolji. Ono sto nisu uspjeli u 2. Svjetskom Ratu omogucio im je SDS tokom devedesetih. Po prvi put u historiji Srbi dominiraju ovim podrucjima a nisu to oni "pitomi" Srbi ko u Novom Sadu ili Beogradu, pa i Banja Luci ili Sarajevu, to su, ko sto si ti reko, spodobe iz Zone Sumraka...totalno zaostali, umno izopaceni, kulturno degradirani i mitoloski do u potpunosti zabludjeni i zavedeni potomci vlaskih stocara..potencijalni koljaci i simpatizeri sovinisticko-fasistickih ideja.
kv99

#37 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by kv99 »

Vec sam ti odgovorio kolegi koji zagovara isto to sto i ti:

[quote="kv99
I tako ti fino ne znas da citas ili neces da citas. Lijepo sam ti rekao da nije Visegrad jedino mjesto gdje se zivi okruzen cetnicima ili ustasama . Da se radi kako vi zagovarate onda ne bi bilo ni jednog Bosnjaka u Brckom, Prijedoru, Kozarcu, Janji, Srebrenici, Stocu, Jajcu, Vitezu, Busovaci, Novom Travniku itd. Tebi je mozda lijepo u Sarajevu i tu zagovarati "mirnu podjelu " ali preko ljudi koji su se vratili. Ako vec zagovaras podjelu onda to radi tamo gdje bi to tebe zakacilo a ne iz sjene Avazovog tornja a ako neces onda ostavi povratnike na miru . Lijepo kaze nas narod : "ko mi neces pomoc nemoj ni odmagati"a vi i te kako odmazete. dajete poruku dusmanima da je dovoljno samo da pobiju sto vise i da ce poslije toga naci nekoga ko ce sve to da aminuje samo da bi njegovoj guz*ici bilo dobro. Ostavite nase guz*ice na miru a svoje valjajte po Sarajevu ili Tuzli koliko vam je volja. Dijeli i daji krvnicima ono sto ti je caca ostavio ali Bosnu i Hercegovinu ostavi na miru jer kad zagovaras podjelu drzave mene i ostale ostavljas krvnicima na milost i nemilost ...zbog cega ? Da bi mogao da imas Bosnjakistan :x[/quote]

Znaci ima jos mjesta i nije Visegrad jedino mjesto gdje se zivi okruzen zlocincima. Kada zagovaras podjelu onda to ne radis samo za Visegrad vec svuda tamo gdje zive ne samo Bosnjaci kao manjina vec i ostali, znaci na stotine hiljada ljudi . Nije Bosna i Hercegovina samo trokut Sa-Ze-Tu kako bi neki voljeli da nas ubijede.
Energični leptir

#38 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by Energični leptir »

BiH je potreban snažan antifašistički front! Organizacija koja će pratiti ove spodobe i napadati ih na mjestima njihovog okupljanja! Ako već u lokalnim zajednicama nema hrabrosti da se odupre ovakvima, onda tu hrabrost treba nekako potaknuti. Sto ljudi sa kamenicama, štapovima - pa udri!
sinus

#39 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by sinus »

Doći će dan kada će zločinci i koljači platiti za ono što su uradili.

Image
Hrast

#40 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by Hrast »

Energični leptir wrote:BiH je potreban snažan antifašistički front! Organizacija koja će pratiti ove spodobe i napadati ih na mjestima njihovog okupljanja! Ako već u lokalnim zajednicama nema hrabrosti da se odupre ovakvima, onda tu hrabrost treba nekako potaknuti. Sto ljudi sa kamenicama, štapovima - pa udri!

Upravo tako..jedno pet hiljada (da bi se moglo djelovati i u vecim gradovima) dobro organizovanih ljudi, motivisanih, antifasisticki orijentisanih, naoruzanih stapovima, kamenicama, ljudi koji su spremni sjesti u autobuse i spiciti na ravnogorski okup umnoporemecenih i na sve slicne skupove i manifestacije.
kv99

#41 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by kv99 »

solo1 wrote: Natjeraj nekog da se vrati negdje gdje se ne osjeca sigurno - gdje je vec jednom prodat - PRODAT - gdje su ga njegovi vec jednom razoruzali (Alija) da bi ostavili narod koljacima da se izivljavaju (citaj Srebrenica itd itd itd)
Nevjeruje vise niko nikome - a ti umjesto da krivis Srbe i Hrvate - krivi Bosnjake - jer od njih si/smo prodat/i nisu nas Srbi i Hrvati ni iznenadili ni pobjedili - sami smo sebi zabili noz i ledja i nasu borbu su BOSNJACKI lideri srozali na najgori moguci nacin a sve da bi dobili sazaljenje od MZ i sto prije sebi strpali pare u dzep.
Jadni smo i pre-jadni - drzava BiH je na zalost podjeljena htio ti to priznati ili ne a zahvalit cemo se Aliji i "Alijicima" koji su nas u ovakvu situaciju doveli (ne Karadzicu) - Aliji!
Rijesenja nema - ono jednostavno ne postoji - drzava ce da se unistava svjesno od strane svih njenih gradjana - jer ona vise nije sveta nikome a nikome kao takvi ne trebamo - mi smo propali Evropski eksperiment iz kojeg nema izlaza a svi se nadaju da ce vrijeme uciniti svoje i koliko-toliko srediti situaciju - pozdrav
Ko tebe tjera da se vratis ili ostanes? Ostani tu u svojoj rupi u centru Sarajeva ako hoces ali nemoj zato da ti tjeras one koji su se vratili opet iz svojih domova. I po tebi zato sto su Bosnjacki lideri jednom izdali Bosnjake treba jos jednom da se izdaju :-) da se natjeraju da sve opet napuste i da urade sta...hoces li ih ti primiti sebi u Avazov dvorac ? Ili je bolje da se odsele u Australiju ?
Ako si toliki defitista sta onda ovdje i radis ? Ako smatras da je se sve propalo bjezi onda gdje mislis da ce ti biti bolje ? Kanada i Australija uvijek traze mlade, pametene, obrazovane i perspektivne ljude. Ako nisi sposoban da se izvuces iako smatras da je sve izgubljeno ko ti je onda kriv ,nemoj na druge prebacivati odgovornost ako ni sam sebi ne mozes da pomognes. Smatras da je sve izgubljeno ..bjezi sto te noge nose. Nisi sposoban ni da bjezi a ni da se boris...pitaj se onda da li je problem u liderima ( drustvu ) ili u tebi . Ni jedan lider ti ne moze dati mu*a ili mozak , to imas ili nemas.
ratata

#42 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by ratata »

ma jah, mi smo krivi, gdje si advokat Radovana Karadzica nisam te prepoznao, imash i ti kakvu plasticnu nogu kao dokaz za Markale, ili mozda urin Dabicev da popijemo mozda smo sto rece oslobodjena Plavsicevka "previse isfrustrirani" pa da se malo smirimo i shvatimo da smo "mi za sve krivi i nase vodje" :-) :-) :-)

Boze me sacuvaj ovog sado-mazohizma. kako te nije stid one raje sto izginu i onih zena silovanih, i one djece izmasakrirane :?:
Hrast

#43 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by Hrast »

E da se jedno 200 000 Sarajlija, od 600 000 (po procjenama), hoce naseliti u Gornjem Podrinju, gradovi kao sto je Visegrad, Rudo, Rogatica, Foca, Sokolac, Han Pijesak, Cajnice, bili bi opet bosanski. Ali jebiga, nismo mi ni "c" od cifuta pa da bi mogli da zdelamo nesto tako.
elSaik

#44 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by elSaik »

AdnanSA wrote:Ima ona stara narodna O VUKU KOJI DLAKU MIJENJA......
Vuk dlaku mijenja, ali sličice nikada.
Image
mikelandjelo

#45 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by mikelandjelo »

Hrast wrote:E da se jedno 200 000 Sarajlija, od 600 000 (po procjenama), hoce naseliti u Gornjem Podrinju, gradovi kao sto je Visegrad, Rudo, Rogatica, Foca, Sokolac, Han Pijesak, Cajnice, bili bi opet bosanski. Ali jebiga, nismo mi ni "c" od cifuta pa da bi mogli da zdelamo nesto tako.
Joj planova
i od cega ce zivjet ti ljudi?
kolko imas godina? kakvo ti je ovo razmisljanje?
Edin H.

#46 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by Edin H. »

Ako je Vasiljevic pusten nakon dvije trecine izdrzane kazne pretpostavljam da je razlog za pustanje dobro vladanje i POKAJANJE za pocinjena djela.
Svojom izjavom nakon dolaska on ne priznaje krivicu, niti izrazava pokajanje stoga bi slucaj trebalo vratiti sudiji koji ga je pustio i vjerovatno postavio odredjene uslove prijevremenog pustanja.

Sto se tice cetnicke ikonografije mislim da se tu ne moze mnogo uciniti, jer koliko mi je poznato nije donesen zakon koji istu zabranjuje (premda ga je naravno trebalo donijeti).
osa

#47 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by osa »

sinus wrote:Doći će dan kada će zločinci i koljači platiti za ono što su uradili.

Image
ma da li je ovo barret , svjetska stvar, u bljesku smo s njim bolje rješavali bunkere nego s rpg-ima i osama, naime zemlja i drvo u dva sloja, kumulativni mlaz se samo raspline, a ovo čudo pancirnim prođe kao kroz sir.
michio

#48 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by michio »

mikelandjelo wrote:
Hrast wrote:E da se jedno 200 000 Sarajlija, od 600 000 (po procjenama), hoce naseliti u Gornjem Podrinju, gradovi kao sto je Visegrad, Rudo, Rogatica, Foca, Sokolac, Han Pijesak, Cajnice, bili bi opet bosanski. Ali jebiga, nismo mi ni "c" od cifuta pa da bi mogli da zdelamo nesto tako.
Joj planova
Tamo se moze vracati samo u velikim grupama. Povratak pojedinacnih porodica smatram besmislenim i opasnim po zivot.
Hrast

#49 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by Hrast »

mikelandjelo wrote:
Joj planova

Utopicno, jasno mi je da nasa vlast nije sposobna ni u Sarajevu da ljudima osigura da zive dostojno a kamoli tamo. Ali moglo bi se uz pomoc petrodolara..oni sto su nam finansirali rat mogli bi i sad da nam pomognu.
Hrast

#50 Re: Osuđeni koljač i ubica iz Višegrada se vratio sa kokardom

Post by Hrast »

Edin H. wrote:Ako je Vasiljevic pusten nakon dvije trecine izdrzane kazne pretpostavljam da je razlog za pustanje dobro vladanje i POKAJANJE za pocinjena djela.
Svojom izjavom nakon dolaska on ne priznaje krivicu, niti izrazava pokajanje stoga bi slucaj trebalo vratiti sudiji koji ga je pustio i vjerovatno postavio odredjene uslove prijevremenog pustanja.

Sto se tice cetnicke ikonografije mislim da se tu ne moze mnogo uciniti, jer koliko mi je poznato nije donesen zakon koji istu zabranjuje (premda ga je naravno trebalo donijeti).

Ma jebo mu onaj sudija mater koji ga je pustio. Ionako je dobio premalo ..fakat mi nije jasno kako se ove eu-picke na takav nacin mogu odnositi prema nasim zrtvama..jebote, da je ubio tri Engleza duze bi bio u zatvoru.
Post Reply