Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Bilo bi mi draze da

Njemacka dobije cetvrto mjesto u LP
37
71%
Italija zadrzi cetvrto mjesto u LP
10
19%
Ha?
5
10%

Total votes: 52

Obuca9

#26 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by Obuca9 »

profil wrote:Sto se tice tvoje kritike, mislim da moras malo pojasniti svoj stav, tj. malo bolje precizirati problem koji vidis.Da li je to samo postojanje nosioca, kao sto tvrdis ovdje, ili je to nedodjeljivanje bonusa za pobjedu protiv nosioca, kao sto si rekao u prethodnom postu? Jer jedno iskljucuje drugo.
Pa već sam ti rekao da su to jedine dvije logične varijante po mom mišljenju, dakle ne oboje, nego ili jedno ili drugo. Ili da ne postoje nosioci uopšte ili da ako već postoje, kao što jeste slučaj, onda bi trebali postojati i bonus poeni za pobjeđivanje tih istih nosioca.

A to koji je problem postojanja nosioca, pa vrlo jednostavno je to obrazložiti, pogledaj procenat klubova u grupnoj fazi Evropske lige koji su bili nenosioci u Play-offu, a pri tome su startali iz drugog ili trećeg pretkola, samo su dva takva kluba igrala grupnu fazu, a to su Raid iz Beča i Šturm iz Graza, dakle 2 od 48 timova su startali iz drugog ili trećeg pretkola, bez priviligije nosioca i dospjeli su do samog takmičenja.

Drugim riječima, odmah u startu, kad se rasporede koeficijenti, odmah možeš znati da su svi manji klubovi zavaljeni i da su tu eto samo da odigraju koje pretkolo i da idu kuci, te da je njihov prolazak u grupnu fazu takmičenja izuzetak, a ne pravilo.

A na kraju se čak ni izbacivanje tih nosioca ne nagrađuje. Ili evo ti konkretno, na primjeru mog Sarajeva, mi smo morali izbaciti jednog nosioca (Spartak), drugog nosioca (Helsingborg), pa se boriti i sa trećim nosiocem (Cluj), a na kraju smo dobili isto bodova, kao recimo i danski Odense, koji je izbacio jednog nenosioca (Rabotnički), te ispao od drugog nenosioca (Genove).

Dakle oni su izbacili jednu slabiju ekipu, te ispali od druge slabije, a mi smo izbacili dvije jače ekipe i ispali od treće jače ekipe, a na kraju smo i mi i oni dobili 1.50 bodova za ovu sezonu: http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... f2010.html

Ili u drugoj varijanti, ako već ne bi postojali nosioci, onda bi npr. Sarajevo imalo priliku da u tom četvrtom pretkolu / plej-ofu ne dobije Cluj, nego recimo Genk, Sigmu (naše dvije stare mušterije :D), Košice, Maribor, Levadiu, koji bi sigurno bili lakši protivnici za preskočiti.

Ali naravno, to gospođa UEFA nikada neće dozvoliti, jer bi automatski postalo moguće da u tom pretkolu se sastanu u jednoj utakmici Werder i Villareal, a u drugoj Sarajevo i Levadia, a to njima nije u interesu i nikad neće biti. Ali eto, onda kad nosioci već moraju postojati, tada bi bila pravda i da postoje bonus poeni koji se dobijaju pobjeđivanjem nosioca, nešto slično kao što se primjenjuje kod FIFA-ina rang liste, gdje pobjeda nad Omanom, ne vrijedi kao pobjeda nad Brazilom, jer se koeficijent osvojenih bodova u utakmici množi sa koeficijentom pozicije na rang listi.
Basler

#27 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by Basler »

Broj finalista Kupa šampiona / Lige prvaka:
25 - Italija (14 prvaka / 11 viceprvaka)
21 - Španija (12 / 9)
17 - Engleska (11 / 6)
13 - Njemačka (6 / 2)
samo mala ispravka...pogresno si upisao ovdje Nijemce. titule su tacne (bayern 4x, dortmund, hsv), ali bayern je imao 3 izgubljena finala (aston vila, porto, united), hsv jedan put protiv n.foresta i na kraju krajeva leverkusen protiv reala.
dalje nisam pratio, ali ova greska mi upali u oci. ;-)

inace vezano za temu, ovo se dugo ocekivalo, talijanski fudbal je u velikom padu za razliku od bundeslige, koja ima jos mogucnosti za napredak.
problem kod njih je sto nemaju konstantno iste predstavnike u ligi prvaka (kao englezi), gdje bi i ostale ekipe stekle to neophodno iskustvo, koje je jako bitno u ovim takmicenjima. primjer, prosle godine wolfsi i stuttgart jaki, ove sezone ih nema nigdje ili su se tek sada probudili. niko ne garantuje da ce hit ove sezone (bayer i schalke) sto tako pokleknuti u ligi prvaka...zbog neiskustva.
elSaik

#28 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by elSaik »

Masa onih koji i prate Bundesligu prate je upravo zbog toga što ne vode uvijek isti glavnu riječ.
pirmin

#29 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by pirmin »

jeza u ledja wrote: Njemacku ligu brate stvarno milina gledati. Uopste nacin fudbala kakav se igra tamo je mnogo brzi, 'napadackiji', nepredvidljiviji. Italijansku ligu svaki put kad gledam predjem se, jer je dosadno u PM. Da mi je da neko uradi statistiku koliko se u prosjeku branici u Italiji dodaju, koliko dugo se gradi napad...uf. Zbog njih bi trebali uvest limit na trajanje napada, k'o u kosarci. :D
Taj rad: :thumbup:

Sve receno, tema moze u arhivu. :)
Obuca9

#30 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by Obuca9 »

Basler wrote:
Broj finalista Kupa šampiona / Lige prvaka:
21 - Španija (12 / 9)
17 - Engleska (11 / 6)
13 - Njemačka (6 / 2)
samo mala ispravka...pogresno si upisao ovdje Nijemce. titule su tacne (bayern 4x, dortmund, hsv), ali bayern je imao 3 izgubljena finala (aston vila, porto, united), hsv jedan put protiv n.foresta i na kraju krajeva leverkusen protiv reala.
dalje nisam pratio, ali ova greska mi upali u oci. ;-)

inace vezano za temu, ovo se dugo ocekivalo, talijanski fudbal je u velikom padu za razliku od bundeslige, koja ima jos mogucnosti za napredak.
problem kod njih je sto nemaju konstantno iste predstavnike u ligi prvaka (kao englezi), gdje bi i ostale ekipe stekle to neophodno iskustvo, koje je jako bitno u ovim takmicenjima. primjer, prosle godine wolfsi i stuttgart jaki, ove sezone ih nema nigdje ili su se tek sada probudili. niko ne garantuje da ce hit ove sezone (bayer i schalke) sto tako pokleknuti u ligi prvaka...zbog neiskustva.
6 / 7, treba stajati, greška u kucanju. Vidiš da je ovaj zbir ovamo, 13 dobar.
bijelo_dugme

#31 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by bijelo_dugme »

hz__semir wrote: Broj finalista Kupa šampiona / Lige prvaka:
21 - Španija (12 / 9)
17 - Engleska (11 / 6)
13 - Njemačka (6 / 2)
Evo ti jos jedne "greske u kucanju".
-Spanija (12/9)
- Italija (11 prvaka / 14 viceprvaka)
-Engleska(11/6)
-Njemacka 6/7

Broj finalista Kupa UEFA/ Evropske lige:
15 - Italija (9 / 6)
14 - Njemačka (6 / 8 )
10 - Engleska (6 / 4)
9 - Španija (5 / 4)

Dakle ukupno po broju finalista:
40 - Italija
30 - Španija
27 - Engleska, Njemačka

Ili po osvojenim titulama:
23 - Italija
17 - Španija, Engleska
12 - Njemačka
[/quote]
El_comadante

#32 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by El_comadante »

sistem bodovanja je glup odnosno mali se nikada nemogu probiti dalje. recimo Engleska samo zato što ima 3 mjesta u LP ima toliko bodova da recimo mi ih nemožemo stići nikako (možemo teoretski). znaći imaju bodove bez da su i odigrali jednu utakmicu a recimo i bolje rangirane zemlje nemogu to strići a ne mi recimo Poljska. recimo da naš predstavnik stigne u 4 predkolo LP i ispadne opet neče dobiti broj bodova kao onaj što igra u LP direktno i taman da izgubi sve utakmice. to je nepravda. a što se tiče teme Njemci slabo igraju u LP i to bi mogla biti šansa Talijana da se vrate na 3 poziciju.
0038733

#33 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by 0038733 »

Sve su prilike da ce biti CIAO Juve... :lol: :lol: Idemo dalje... :run:
bijelo_dugme

#34 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by bijelo_dugme »

Image
elSaik

#35 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by elSaik »

Bravo Fulham, bravo!
bijelo_dugme

#36 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by bijelo_dugme »

BAYERN----------------NOT OUT
STUTTGART------------OUT
W.BREMEN-------------OUT
WOLFSBURG-----------NOT OUT
HAMBURGER-----------NOT OUT
HERTHA----------------OUT

FIORENTINA------------OUT
INTER------------------NOT OUT
MILAN------------------OUT
JUVENTUS--------------OUT
ROMA------------------OUT
GENOA-----------------OUT
LAZIO------------------OUT

Sad je razlika samo jedan bod, mogla bi Bundesliga vec ove sezone biti zvanicno 3. u Evropi :dance:
Last edited by bijelo_dugme on 18/03/2010 23:55, edited 2 times in total.
elSaik

#37 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by elSaik »

I Stuttgart ti je out. :)
Dammme

#38 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by Dammme »

bijelo_dugme wrote:BAYERN----------------NOT OUT
STUTTGART------------NOT OUT
W.BREMEN-------------OUT
WOLFSBURG-----------NOT OUT
HAMBURGER-----------NOT OUT
HERTHA----------------OUT

FIORENTINA------------OUT
INTER------------------NOT OUT
MILAN------------------OUT
JUVENTUS--------------OUT
ROMA------------------OUT
GENOA-----------------OUT
LAZIO------------------OUT

Sad je izmedju liga razlika samo jedan bod, mogla bi Bundesliga vec ove sezone biti zvanicno 3. u Evropi :dance:
Koliko ja znam Štutgart je još od sinoć OUT.
rIder

#39 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by rIder »

italijani i englezi tradicionalno ignorisu uefa ligu i cuvaju se za prvenstvo dok njemci igraju sa najjacim timovima i tu kupe bodove za bolji kojeficijent. s toga apsolutno zasluzuju vise predstavnika od italijana u euro kupovima, a uefa bi mogla dati vise love klubovima u uefa ligi i smanjiti taj nesrazmjer u odnosu na ligu prvaka i takmicenje bi bilo kvalitetnije.
bijelo_dugme

#40 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by bijelo_dugme »

rIder wrote:italijani i englezi tradicionalno ignorisu uefa ligu i cuvaju se za prvenstvo dok njemci igraju sa najjacim timovima i tu kupe bodove za bolji kojeficijent. s toga apsolutno zasluzuju vise predstavnika od italijana u euro kupovima, a uefa bi mogla dati vise love klubovima u uefa ligi i smanjiti taj nesrazmjer u odnosu na ligu prvaka i takmicenje bi bilo kvalitetnije.
Aha, vidili smo danas kako englezi ignorisu EL :lol:

Cuj to njemci igraju sa najjacim klubovima, nisam znao da salju tri prvoplasirane ekipe u EL a ostale u LP?

Njemci zasluzuju vise predstavnika od talijana jer evo tri godine zaredom bolje igraju. Europa League jeste kvalitetno takmicenje, nazalost prekvalitetno za vecinu talijanski klubova sto je vama tesko priznati.

A jos jedno pitanje, kazes da talijani ignorisu EL, ali zasto ignorisu i CL? I tamo se brukaju.
cyprus

#41 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by cyprus »

rIder wrote:italijani i englezi tradicionalno ignorisu uefa ligu i cuvaju se za prvenstvo dok njemci igraju sa najjacim timovima i tu kupe bodove za bolji kojeficijent. s toga apsolutno zasluzuju vise predstavnika od italijana u euro kupovima, a uefa bi mogla dati vise love klubovima u uefa ligi i smanjiti taj nesrazmjer u odnosu na ligu prvaka i takmicenje bi bilo kvalitetnije.
Europa Ligu ignorišu, u CL ništa ne mogu (respect Joseu), pa bolje da odustanu od Euro takmičenja :D
rIder

#42 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by rIder »

bijelo_dugme wrote:
Aha, vidili smo danas kako englezi ignorisu EL :lol:

Cuj to njemci igraju sa najjacim klubovima, nisam znao da salju tri prvoplasirane ekipe u EL a ostale u LP?

Njemci zasluzuju vise predstavnika od talijana jer evo tri godine zaredom bolje igraju. Europa League jeste kvalitetno takmicenje, nazalost prekvalitetno za vecinu talijanski klubova sto je vama tesko priznati.

A jos jedno pitanje, kazes da talijani ignorisu EL, ali zasto ignorisu i CL? I tamo se brukaju.
liverpool vadi sezonu u EL, fulham svaka cast.

rekao sam timovima ne klubovima, wolfsburg je izasao sa najjacim timom a sjecam se livorna npr. kako EL igraju sa kombinovanim sastavom cuvajuci se prvenstvo.

sta bi sa stutgartom sinoc? wolfsburg ispade kao i juventus u grupnoj fazi, a u 1/4 finalu LP i italijani i njemci imaju po jednog predstavnika.

opet ponavljam, njemci su apsolutno zasluzili vise klubova u evropi od italijana, kakav kod da je kojeficijent ne laze. i bas mi je drago sto zemlje koje ignorisu EL (italijani, ti kazes ne ja mislim drugacije) bivaju za to ''kaznjene''.

i italijani su u krizi, to je svima jasno.
bijelo_dugme

#43 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by bijelo_dugme »

rIder wrote:
liverpool vadi sezonu u EL, fulham svaka cast.
A Juventus nemora vaditi sezonu jel? Ko oni su puno bolje prosli od Liverpoola jel?
rekao sam timovima ne klubovima, wolfsburg je izasao sa najjacim timom a sjecam se livorna npr. kako EL igraju sa kombinovanim sastavom cuvajuci se prvenstvo.
Juventus, Fulham, Valencia, Atletico i Roma su takodjer igrali sa najjacim timom, ne seri molimte.
sta bi sa stutgartom sinoc?
Ispali protiv Barcelona, zar se toga treba stiditi?
wolfsburg ispade kao i juventus u grupnoj fazi, a u 1/4 finalu LP i italijani i njemci imaju po jednog predstavnika.
Da, ali talijani su imali 4 ekipe u LP, njemci samo 3. 1/3>1/4, matematika osnovne skole.
opet ponavljam, njemci su apsolutno zasluzili vise klubova u evropi od italijana, kakav kod da je kojeficijent ne laze. i bas mi je drago sto zemlje koje ignorisu EL (italijani, ti kazes ne ja mislim drugacije) bivaju za to ''kaznjene''.
Talijani ne ignorisu EL, to je laz, jednostavno nisu dovoljno kvalitetni. Mozemo se i mi qurciti, kao eto klubovima iz nase lige EL nije prioritet i zbog toga nikada nedoguramo do grupne faze, ali istina je druga stvar.
Il Capitano

#44 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by Il Capitano »

Mislim da ce se tek tada italijani zapitati sto se to moralo desiti,pa ce malo ozbiljnije shvatiti EL..Iz godine u godinu oni stalno ignoriraju Kup Uefa/EL,igraju sa kombinovanim sastavima(npr.Sampa,Palermo,Parma) i cuvaju svoje najbolje igrace za puo vaznije utakmice u prvenstvu..mislim da takodjer treba izbaciti i onaj stereotip da je seria a najneefiksnija liga,sa veoma malo golova,da se igra samo defanzivan fudbal i sl.,zadnje kolo je pokazatelj kako tu pada veoma malo golova..kada bi se najbolje ekipe iz ove dvije lige sastavile u jednu ligu,stvarno ne znam koja bi to ekipa iz svabije mogla pobijediti u Milanu,Djenovi,Napulju,Firenci,Rimu (mozda samo Bayern i to je to),dok mi njemacki stadioni bas i ne izgledaju kao neosvojive utvrde..

p.s.sta ocekivati od jubeta kada ne mogu pobijediti ni sijenu
bijelo_dugme

#45 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by bijelo_dugme »

Il Capitano wrote:
Mislim da ce se tek tada italijani zapitati sto se to moralo desiti,pa ce malo ozbiljnije shvatiti EL..Iz godine u godinu oni stalno ignoriraju Kup Uefa/EL,igraju sa kombinovanim sastavima(npr.Sampa,Palermo,Parma) i cuvaju svoje najbolje igrace za puo vaznije utakmice u prvenstvu..mislim da takodjer treba izbaciti i onaj stereotip da je seria a najneefiksnija liga,sa veoma malo golova,da se igra samo defanzivan fudbal i sl.,zadnje kolo je pokazatelj kako tu pada veoma malo golova..kada bi se najbolje ekipe iz ove dvije lige sastavile u jednu ligu,stvarno ne znam koja bi to ekipa iz svabije mogla pobijediti u Milanu,Djenovi,Napulju,Firenci,Rimu (mozda samo Bayern i to je to),dok mi njemacki stadioni bas i ne izgledaju kao neosvojive utvrde..

:lol:

Sve utakmice izmedju njemacki ekipa i talijanski poslijende 2 godine:
Knock-Out stage:
CL 09/10
BayernMunchen- fiorentina 2-1 2-3

EL 08/09
WerderBremen- Milan 1-1 2-2
WerderBremen- Udinese 3-1 3-3

CL 09/10
BayernMunchen-Juventus 0-0 4-1

Groups:
CL 08/09
Werder Bremen- Inter 2-1 1-1
Bayern Munchen-Fiorentina 3-0 1-1

EL 08/09
Samptoria- Stuttgart 1-1
Milan-Wolfsburg 2-2

8 utakmica, 0 talijanski pobjeda.

A za ostalo: :lol:
burek_in_space

#46 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by burek_in_space »

@bijelo_dugme, povedi rachuna o svom rjechniku...
fedayn-roma

#47 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by fedayn-roma »

bijelo_dugme wrote:
Il Capitano wrote:

Knock-Out stage:
CL 09/10

EL 08/09

CL 09/10

Groups:
CL 08/09

EL 08/09
Samptoria- Stuttgart 1-1
Milan-Wolfsburg 2-2

joj glupog li primjera.....
bijelo_dugme

#48 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by bijelo_dugme »

fedayn-roma wrote:
bijelo_dugme wrote:

Knock-Out stage:
CL 09/10

EL 08/09

CL 09/10

Groups:
CL 08/09

EL 08/09
Samptoria- Stuttgart 1-1
Milan-Wolfsburg 2-2

joj glupog li primjera.....
To nije primjer, to su ti sve utakmice izmedju njemacki i talijanski klubova poslijedne 2 sezone.

A ovo ti je primjer:
http://uk.eurosport.yahoo.com/22032010/ ... ixing.html
ARmAn1i

#49 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by ARmAn1i »

bijelo_dugme wrote: A ovo ti je primjer:
http://uk.eurosport.yahoo.com/22032010/ ... ixing.html
e meni ovo nikako nece bit jasno...
znaci posto su kladionice izgubile pare, to je namjesteno...mada ova tekma i je dosta cudna cuj kvota na X bila 1,60..

a evo primjer, sad ova utakmica Frankfurt - Bayern dosao je kec..a svi su recimo uplacivali na Bayern 2, oko 5.mil uplate.. i ono dodje kec u 87 i 89, dva gola..kladionice su zaradile naravno i to nije nista sumnjivo.
ili npr, Wolfsburg - Herta !?

ima masu ovakvih tekmi kad kladionice zarade, sto recimo nije sumnjiva ona utakmica kad je Real M. ispao protiv kluba iz cetvrte lige!?
jeza u ledja

#50 Re: Njemacka vs Italija - borba za trece mjesto

Post by jeza u ledja »

Il Capitano wrote:mislim da takodjer treba izbaciti i onaj stereotip da je seria a najneefiksnija liga,sa veoma malo golova,da se igra samo defanzivan fudbal i sl.,zadnje kolo je pokazatelj kako tu pada veoma malo golova..
To nije stereotip, to su cinjenice.

Prosjek golova po utakmici u ligama petice ove sezone:

Engleska 2.795
Njemacka 2.679
Spanija 2.678
Italija 2.562
Francuska 2.378

BiH 2.397

Kao sto vidis, Italija ima manji prosjek od ENG, SPA i GER.
Post Reply