i to kakvom knjigom... da mi nešto koristi
nego elementa latina
dakle ako imalo kreneš napredniji trening... odmah škola trpi... a ko ti garantuje da ćeš uspjeti... a bilo je nade... završi školu nećeš trebati sport

Boro Košarac, otac Nemanjin
Dobri u trčanju po planinama i pucanju: Nemanja Kopšarac i Radovan Karadžić
"Nosiće tu majicu dok ne kupi
skije!"
Piše: M. Dautbegović
Petak, 12.03.10. 11:58.
Nesuđeni bh. olimpijac Nemanja Košarac nije bio dostupan za komentar, ali je zato njegov otac Boro imao itekako šta da kaže.
Boro ne vidi nikakav problem što mu se sin okolo slika u majicama osuđenih ratnih zločinaca, već za sve krivi nebrigu države prema njegovom podmlatku.
Pitali smo Boru da li nam može prokomentarisati fotografije na kojima je njegov sin u majici osuđenog ratnog zločinca.
"Nisam ja to nikad vidio", kao iz topa će Boro. Međutim, nije govorio istinu, barem ne na početku.
"Ne vidim što je to problem ako se slikao u toj majici. Ne vidim ni da je bh. sport zainteresovan za Nemanju. Izigrali su ga, nije otišao u Vancouver. A ta majica... To mu je najvjerovatnije poklonila Srpska Radikalna Stranka tokom predizborne kampanje. Ovdje u Republici Srpskoj samo tokom predizbornih kampanja su pazili moga Nemanju", kaže za SportSport.a Boro Košarac, a daljnji tok dijaloga prenosimo vam u potpunosti.
Vratimo se majici sa likom ratnog zločinca...
"Ama stranke njega zovu na predizborne skupove da bi privukli glasače. Ma kako vas nije stid?!".
Mene kako nije stid?!
"Da, da vas kako nije stid! Mislite da će te postići to što želite na ovakav način? Pa jel' vi vidite šta radite, unosite razdor među ljude ponovo. Meni nije drago zbog te majice, ali bi mi bilo drago da mu (Nemanji op.a.) bh. sport dadne neke pare".
Vas nije stid da vam se sin okolo slika u majicama ratnih zločinaca, pa da onda traži da ide pod bh. zastavom na Olimpijadu?
"Ama kako VAS nije stid? Nosiće tu majicu dok god treba da kupi skije i ostalu opremu, jer od države nema ni dinara..."
Znači majicom plaća troškove?
"Kako ono rekoste da se vi zovete?"
Mirza Dautbegović.
"Podnijeću prijavu protiv vas da znate".
Slobodno.
I tu je naš razgovor sa Borom Košarcem završio.
ultima_palabra wrote:Stari je ko Milutin iz "Ibrahim, Milutin, Valentin" od 20-orice
stari je nenadjebiv..."Kako ono rekoste da se vi zovete?"
Mirza Dautbegović.
"Podnijeću prijavu protiv vas da znate".
Slobodno.
A "svi smo mi Mirko Norac"? Ili da su zapjevali "Jasenovac i Gradiška Stara" na nekom derneku?osa wrote:ovakve prizemne oblike nacionalizma treba u sportu osuditi, samo jedno pitanje, da li bi reakcije bile iste da su na sebi imali majicu s likom, recimo rasima delića, ako bi
Chisum wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100312016
Evo nam olimpijaca.... samo da se zna.![]()
Pa, ta stoka ne da je trula, nego nema vise sta ni da se kaze...
pa vidiš ja "nisam mirko norac" i nikad nisam pjevao navedenu pjesmu na niti jednom derneku, i svaki onaj sportaš koji bi na majici nosio lik mirka norca bi za mene bio isto kao i ova dvojica, nego nisi odgovorio, kakva bi reakcija bila da nose majice s likom rasima delića....ultima_palabra wrote:A "svi smo mi Mirko Norac"? Ili da su zapjevali "Jasenovac i Gradiška Stara" na nekom derneku?osa wrote:ovakve prizemne oblike nacionalizma treba u sportu osuditi, samo jedno pitanje, da li bi reakcije bile iste da su na sebi imali majicu s likom, recimo rasima delića, ako bi
Treba u svojoj avliji prvo počistiti, na kraju krajeva i vrli olimpijac Ivica Kostelić je izražavao divljenje prema nacističkoj vojsci
osa wrote:pa vidiš ja "nisam mirko norac" i nikad nisam pjevao navedenu pjesmu na niti jednom derneku, i svaki onaj sportaš koji bi na majici nosio lik mirka norca bi za mene bio isto kao i ova dvojica, nego nisi odgovorio, kakva bi reakcija bila da nose majice s likom rasima delića....ultima_palabra wrote:A "svi smo mi Mirko Norac"? Ili da su zapjevali "Jasenovac i Gradiška Stara" na nekom derneku?osa wrote:ovakve prizemne oblike nacionalizma treba u sportu osuditi, samo jedno pitanje, da li bi reakcije bile iste da su na sebi imali majicu s likom, recimo rasima delića, ako bi
Treba u svojoj avliji prvo počistiti, na kraju krajeva i vrli olimpijac Ivica Kostelić je izražavao divljenje prema nacističkoj vojsci
osa wrote:pa vidiš ja "nisam mirko norac" i nikad nisam pjevao navedenu pjesmu na niti jednom derneku, i svaki onaj sportaš koji bi na majici nosio lik mirka norca bi za mene bio isto kao i ova dvojica, nego nisi odgovorio, kakva bi reakcija bila da nose majice s likom rasima delića....ultima_palabra wrote:A "svi smo mi Mirko Norac"? Ili da su zapjevali "Jasenovac i Gradiška Stara" na nekom derneku?osa wrote:ovakve prizemne oblike nacionalizma treba u sportu osuditi, samo jedno pitanje, da li bi reakcije bile iste da su na sebi imali majicu s likom, recimo rasima delića, ako bi
Što se fudbalera tiče, nije samo Muhamed Mujić osvojio medalju, osvojilo ih je puno više:mostarac wrote: Inace Muhamed Mujic, Drazen Dalipagic, Marijan Benes, mislim i Mirza Delibasic su takodjer osvajali olimpijske medalje a iz Bosne i Hercegovine su.
davno ja na jednoj temi o vaterpolu dadoh prijedlog da vam "damo" ekipu, s obzirom šta smo sve "uzeli", a vaši iz saveza ni slova....zoom66 wrote:shto vi hercegovci a i ja s vama ne pokrenete peticiju mok-u da se bochanje uvrsti u olimpijske igre?bogami, tu smo nenadjebivi
medalja osigurana
jedino ako ovi osini
shta ne useru.
![]()
![]()
ovo je da se definitivno vratite temi.
primjer porodice kostelic je jedan od modela kako se moze uspjeti u sportu. On je specifican po tome sto se radi o individualnom sportu, pa se sve moze odvijati u okviru jedne licnosti ili porodice. Slican primjer je sa teniserima. Skijasi da bi trenirali ne moraju imati protivnicke timove, sparing partnere da bi trenirali sto visestruko usloznjava organizaciju i troskove itda. Skijanje i tenis su primejri porodicnog "biznisa" u sportu.. U takvim slucajevima drzava, politicki siste, olimpijski komitet su tek na kraju "prehrambenog lanca" koji samo pokupe kajmak.osa wrote:mnogi kad razgovaraju o uspjesima u sportu isključivo se hvataju države u njenog novca. istina ima spotova u kojima bez toga , bar kod nas, nema uspjeha, ali ima još više sportova gdje to nije presudan čimbenik, uzmite primjer porodice kostelić, isključivi produkt samih sebe, tj. fanatičnog oca i još fanatičnije i discipliranije djece.
kostelići bi uspjeli i da su rođeni u sarajevu, dapače, još i lakše, jer ne bi morali spavati po kombijima, imali bi skijališta iznad grada, doduše da li bi bih od toga imala koristi, mislim, olimpijskih medalja, teško je reći, jer bi vjerojatno skijali za hrvatsku.
međutim, što hoću reći, nije sve do države i do sistema, ima nešto i do ljudi, osoba, motiva, inata, discipline i sl.