Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mostarac

#26 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by mostarac »

uvjek dobar gost wrote:Mostarac ti znadeš da se slažemo u većini stavova i rezona, no samo mali otklon.... Nisu objekti sportski krivi što su kod nas na pozicijama i u prošlom sistemu bili u većini slučajeva podobni ali nesposobni, što danas recimo u ZOI-u sjedi general koji pojma nema šta je održivi razvoj, šta su kapaciteti i šta je ekologija... Nisu objekti krivi što se čeka kriminalna koncesija na Trebeviću, što je odbijen Alberto Tomba il Japan kad su htjeli da ulože novac u Igman i Bjelašnicu, ili kad Simens htio je da uloži-donira kosi transport za Igman i Bjelašnicu.....

Vizionari nam trebaju, ljudi koji misle unaprijed barem pet godina, ljudi koji imaju hrabrosti i koji nisu sebični i nadahnuti usko nacionalnim pobudama....

Recimo da bi se mi realno mogli razviti kao država ukoliko bi se fokusirali na zdravu hranu, turizam svih oblika i inovacije kojih imamo poprililčno.... šta Ajnadžić, Mehmedić il Behmen misle o ovome to je druga stvar.... il Borovac nova savjetnica kriminaliziranog premijera Mujezinovića....

Znači moja teza je da smo i sami donekle poprimili odlike ljudi na vlasti !

Duh olimpizma je ubila vlast koja vedri i oblači već skoro dvije decenije, a mi smo ga pokopali... još samo da udarimo nišan...., ja sam recimo svaki vikend bio na planinama, skijao sam, vozio se "vučkom" bob stazom, nisam samo klizao jer pao sam kao vreća i to drito na repnu kost tako da mi je tada nestala želja... no ja sam tada kao klinac osjtio neke blagodeti olimpijade... danas... djeca osjete samo blagodeti tranzicije na vjersko-familijarno-mafijaški način.....
Vlast smo birali mi tako da bolje nismo ni zasluzili. Ono sto sam ja htio reci je nesto slicno ovome sto ti govoris, a to znaci da su Slovenci znali i danas znaju kako bi iskoristili te objekte, zaradili na njima i stvorili mnogo vise vrhunskih sportista. Mi to nismo znali ni tada, a ne znamo ni sada i vjerovatno necemo znati ni u buducnosti. Iz tog razloga, a ti razlozi su bili poznati i tada, bilo je jako nelogicno da Jugoslavija kandiduje Sarajevo na stetu Ljubljane, iako je meni naravno drago da je olimpijada bila u Sarajevu, a ne u Ljubljani jer ako nista ostalo nam je nekoliko kapitalnih objekata i firmi iza te olimpijade i Sarajevo kao grad, a i cijela BiH su na toj olimpijadi uzeli fine novce i naravno da mi je draze da smo to uzeli mi nego Slovenci, ali logike za kandidaturu Sarajeva nije bilo, al eto neko je dobio autoput, a neko olimpijadu :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#27 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by Admir_1984 »

Kako me uzasno nervira prica o tome da nismo iskoristili objekte nakon 1984 godine. Jedno sam rekao, ponovit cu opet

Popularizovao se hokej, dobili HK BOSNA, utakmice bile posjecene haman kao i one kosarkaske

Bob staza, nakon Olimpijade svjetski kup se redovno vozio na Trebevicu, a isto tako staza je bila turisticka atrakcija sa bobom Vucko koji je sluzio da se svi zainteresovani mogu spustati niz stazu

Jahorina i Bjelasnica, na Jahorini se vozile trke svjetskog kupa i u muskoj i u zenskoj konkurenciji, a 1987 cak i finale svjetskog kupa, da ne govorim o turistima i djeci Sarajeva, masama raje vikendom na planinama, skijaskim klubovima, liftovima koji su radili i slicno

Veliko Polje, uredjene staze za skijasko trcanje, poligon za biathlon

Malo Polje, odrzavale se neka manja natjecanja u skokovima, Igman sa izgradjenim objektima pruzao super uslove za pripreme sportista

Klizanje, U Zetri se odrzalo EP u umjetnickom klizanju par godina nakon Olimpijade

Izgradili se stanovi na Mojmilu i Dobrinji

Dobili savremenu zgradu televizije

I sad mi recite sta ste vi ocekivali za nekih 7 godina nakon igara, tj da se ti objekti iskoriste? Da vec 1988 imamo shampione u klizanju, skijanju i slicno ili da prvi Bosanac na Planici leti preko 210metara?? Klinci rodjeni krajem sedamdesetih, koji su uz Olimpijadu zavoljeli zimske sportove, fakticki nisu imali vremena da neshto znacajnije naprave
michio

#28 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by michio »

I u Vancouveru ce skakaonice biti srusene pa mogu i u Sarajevu gdje su vec rusevine.
valterbranisarajevo

#29 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by valterbranisarajevo »

Dok nije napravljen bazen na Otoci vaterpolo je u Sarajevu bio "špansko selo". Međutim već nakon kratkog vremena dobili smo nekoliko vaterpolo klubova, pa čak i malu kantonalnu vaterpolo ligu. Tako da sam ja siguran da bi se, ako se ova ideja ostvari, našlo entuzijasta koji bi osnovali neki klub za ski skokove, a našlo bi se i djece. Ipka moram priznati da kada sam pročitao da je u sve ovo uključen nesposobni ZOI84 moje oduševljenje je malo splasnulo. Nisam siguran da su oni sposobni ovaj projekat izgurati do kraja...ali vidjećemo...
uvjek dobar gost

#30 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by uvjek dobar gost »

Admir_1984 wrote:Kako me uzasno nervira prica o tome da nismo iskoristili objekte nakon 1984 godine. Jedno sam rekao, ponovit cu opet

Popularizovao se hokej, dobili HK BOSNA, utakmice bile posjecene haman kao i one kosarkaske

Bob staza, nakon Olimpijade svjetski kup se redovno vozio na Trebevicu, a isto tako staza je bila turisticka atrakcija sa bobom Vucko koji je sluzio da se svi zainteresovani mogu spustati niz stazu

Jahorina i Bjelasnica, na Jahorini se vozile trke svjetskog kupa i u muskoj i u zenskoj konkurenciji, a 1987 cak i finale svjetskog kupa, da ne govorim o turistima i djeci Sarajeva, masama raje vikendom na planinama, skijaskim klubovima, liftovima koji su radili i slicno

Veliko Polje, uredjene staze za skijasko trcanje, poligon za biathlon

Malo Polje, odrzavale se neka manja natjecanja u skokovima, Igman sa izgradjenim objektima pruzao super uslove za pripreme sportista

Klizanje, U Zetri se odrzalo EP u umjetnickom klizanju par godina nakon Olimpijade

Izgradili se stanovi na Mojmilu i Dobrinji

Dobili savremenu zgradu televizije

I sad mi recite sta ste vi ocekivali za nekih 7 godina nakon igara, tj da se ti objekti iskoriste? Da vec 1988 imamo shampione u klizanju, skijanju i slicno ili da prvi Bosanac na Planici leti preko 210metara?? Klinci rodjeni krajem sedamdesetih, koji su uz Olimpijadu zavoljeli zimske sportove, fakticki nisu imali vremena da neshto znacajnije naprave
:thumbup:

sad se sjetih, kako sam ja bio stanovnik Aloipašinog... kako ne spomenuti džabnu kablovsku televiziju na Dobrinji, Mojmilu i dijelu Ališpašinog i bez lopovskih Elopa i HS-ova
Last edited by uvjek dobar gost on 11/03/2010 14:56, edited 1 time in total.
BiH-x

#31 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by BiH-x »

valterbranisarajevo wrote:Dok nije napravljen bazen na Otoci vaterpolo je u Sarajevu bio "špansko selo". Međutim već nakon kratkog vremena dobili smo nekoliko vaterpolo klubova, pa čak i malu kantonalnu vaterpolo ligu. Tako da sam ja siguran da bi se, ako se ova ideja ostvari, našlo entuzijasta koji bi osnovali neki klub za ski skokove, a našlo bi se i djece...
valterbranisarajevo

#32 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by valterbranisarajevo »

Ovako je Austrijanac zamislio....

Image
michio

#33 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by michio »

Bolje novi teren na Kosevu za te pare.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#34 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by Faruk »

bolje zatvor za maloletnike
pa onda zatvor za onih mali milion osudjenih, koji cekaju na izdrzavanje kazne

kome ba skakaonice?
Como_Sarajevo

#35 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by Como_Sarajevo »

Ne valja da se grade skakaonice,ne valja da se grade džamije,ne valja vam Fahrin toranj...........pa imal išta da vam valja,ama baš išta :D
michio

#36 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by michio »

:cry: skakaonicee su presmijesne, malo je reci. sto je najgore i napravice ih jer kod nas je svijet slab na olimpijadu.
frngla

#37 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by frngla »

kako je samo ovaj narod nezahvalan, zar ne bi bilo sminkica gledati skokove na igmanu... sram i stid samo da vas bude i nista drugo... treba i bob stazu renovirati, makar se niko ne vozio na njoj, makar mi samo stranci dosli na takmicenje i ljudi se zaposlili na odrzavanju iste... ni sami niste svjesni kakve gluposti valjate ccc...
Qler

#38 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by Qler »

ne znam kome smetaju skakaonice? Ako vi necete skakati ne trebaju jel? daj nemojte mahalske price. Ko vam garantuje da necemo imati skakaca? Mozda bas vase dijete pokaze afinitete prema tom sportu? Ja znam puno raje koja je luda za skijanjem, i svim zimskim sportovima, koji ne idu na more nego cuvaju pare za zime. Mozda bas njihova djeca, kad vec oni ne mogu, pocnu se baviti ski skokovima.

i sto neko rece, nista vam ne valja sto se gradi. Hajde dzamije :) tu i meni nije bas. ima ih previse, ali skakaonica nema. A ako imate boljih ideja, pa napravite dobar poslovni plan, prezentaciju, ekonomsku racunicu, dokaz o finansijskoj isplativosti, pa odete u neku zapadno-evorpsku zemlju, to pokazete nekom bogatasu pa naparvite nesto po vasem izboru i ukusu. Vjerovatno to niko nece popljuvati kao sto vi sada pljujete sve.
Baltazar_khan

#39 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by Baltazar_khan »

Ne mogu da vjerujem svojim očima! Pa kakve ovo komentare pišete? Čuj šta će nama skakaonice :shock:

Pa ljudi, imamo vrhunske planine i grehota je ne iskorištavati ih za zimske sportove. Ljudi hoće da investiraju a vi nešto pametujete :x
BiH-x

#40 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by BiH-x »

someone_

#41 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by someone_ »

BiH-x wrote:
simpozijum delirijum

#42 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by simpozijum delirijum »

nije tacno da zimski sportovi poslije 1984 nisu uzeli maha u Sarajevu , ne lupajte gluposti kada ne znate
sjecam se kao klinac kada su dva Kanadska ( i mislim tadasnji Cehoslovacki hokejasi dosli u Sarajevo , joj sto su Slovenci bili ljubomorni ! :D ) a fakat raje u Zetri krcato svaku hokejasku utakmicu !
gomila raje ( i ja ) se skijala i po Bjelasnici i Jahorini , uz vecinom domace turiste ( Splicani su bili mnogobrojni i Zagrepcani i Beogradjani ) a djeca svaki zimski raspust se "pod moralo" ici bar 7 dana u skolu skijanja na insistiranje Sarajevskih roditelja nafuranih da ce im klinci biti novi sampioni haha! :-D
a fakat je i bilo jeftino tada baviti se zimskim sportovima i cak siromasnije Sarajevske familije su skije kupili ili svojoj curici klizaljke :lol:
a klizanje i to furanje pogotovo za curice u umjetnickom klizanju je isto bilo zesce !
Zetra nije mogla primiti raje koliko je bilo na svoju ledenu plohu
ali nije se iskoristila sansa za zimski turizam ! tu se mogla love drmnuti i to dobra !
glupe birokrate socijalisticke su tu zeznule stvar jer navodno su Amerikanci ( neki milijarder odusevljen ZOI84 i Sarajevom zelio investirati grdne pare tada da dovlaci Americke turiste , govorilo se o stotinu miliona dolara i to tada !)
ali dje' ces ti kapitalisti u socijalizmu dozvoliti da ulaze pare
kreteni glupi !
a sada trebamo odbiti ponudu za skakaonice zato sto smo depresivni i sj..bani i nista nam ne valja ?
ma bjaaazi depresivci :run:
chuchumbamayumbe

#43 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by chuchumbamayumbe »

Ja nisam protiv granje skakaonica (znam da postoji milion precih stvari, ali je ovo lijepa ideja).
Ja sam samo da se opet ne operu silne pare za nekakve milionske nacrte i proracune, i da od toga ne bude nista.
I mora da se radi transparentno.
Ko daje dozvolu da se gore gradi, kome, kako, ima li tendera, cija je imovina u pitanju.
Dakle, samo transparentno i po zakonu.
michio

#44 Re: Uskoro nove skakaonice na Igmanu

Post by michio »

Roditelji zainteresovane djecice neka se angazuju da naprave ovakve skakaonice:
Image

Eno na Kosevu se mozda nece moci igrati kvalifikacione utakmice.
Post Reply