druze ako ti se ne ulaze "puno"u auto, najbolje bi bilo kad bi imo ikakvo,solidno auto na poznato kupit, ako ne, po meni je ibiza solidan autic, a ako vec hoces one starije audi b4...
pozdrav
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ja rekao:)Grga07 wrote: sto se tice francuza i njemaca to ljudi maknite na stranu sve je to ok jedino sto me smeta sto neko ree da francuz nemoze prec 150.000km, mobile.de i vidjet malo po kolko hiljada (vecinom 400.000 i 500.000)prelaze peugeoti...
Kotarisao si se Lagune, šta sad vozaš ????dzenan_tr wrote:Ja rekao:)Grga07 wrote: sto se tice francuza i njemaca to ljudi maknite na stranu sve je to ok jedino sto me smeta sto neko ree da francuz nemoze prec 150.000km, mobile.de i vidjet malo po kolko hiljada (vecinom 400.000 i 500.000)prelaze peugeoti...
Da, 400-500.000 njemačkog autoputa, a onda tim dobro uštimanim mrtvacima s prikazanih 120.000km na km/h potkraj njihova životnog vijeka Bosanci mijenjaju samo ulje, filtere i vodu za brisače
drug moj od loseg puta odu kugle,krajnice,amortitzeri a ne motor, kod nas jest gorivo nula,mada i to se moze probrat... a bez obzira koje auto bilo danas se svima vraca kilometraza i tu nema puno pomoci, samo treba bit oprezan pri kupovini ako se to moze bit... nemoj da ispane da je francuz predje 400.000 samo ako ide po "ravnom" putu kao voz heh...MA treba ono otvorit cetvere oci kad se auto kupuje, i svugdje se raspitat, a nema pravila hoces li bolje proc sa vw,audijem,pug-om,mazdom itd...to je vise kako ti grah padne..dzenan_tr wrote:Ja rekao:)Grga07 wrote: sto se tice francuza i njemaca to ljudi maknite na stranu sve je to ok jedino sto me smeta sto neko ree da francuz nemoze prec 150.000km, mobile.de i vidjet malo po kolko hiljada (vecinom 400.000 i 500.000)prelaze peugeoti...
Da, 400-500.000 njemačkog autoputa, a onda tim dobro uštimanim mrtvacima s prikazanih 120.000km na km/h potkraj njihova životnog vijeka Bosanci mijenjaju samo ulje, filtere i vodu za brisače
Moj Renault 5 presao 200.000 km kad sam ga prodala, ispravnog, mora da je imao fabricku greskucitroen wrote:ja sam cuo da francuski strucnjaci prave motor da izdrzi 150 000km,sve preko toga je neizvodivo![]()
![]()
Kakve dvice dobre nadji za 6000KM,bijele boje,one su najbolje za odrzavanje
![]()
amrica wrote:Moj Renault 5 presao 200.000 km kad sam ga prodala, ispravnog, mora da je imao fabricku greskucitroen wrote:ja sam cuo da francuski strucnjaci prave motor da izdrzi 150 000km,sve preko toga je neizvodivo![]()
![]()
Kakve dvice dobre nadji za 6000KM,bijele boje,one su najbolje za odrzavanje
![]()
![]()
I Jopet ista prica, francuzi (Renault) i njemci (VW)....![]()
Svaki auto je dobar ako se dobro odrzava, pazi i mazi. I vazno je ko ga je vozao i kuda. 200.000 km autoputa je bolje za auto nego 100.000 bosanskih rupa.
Mozda je odrzavanje Renaulta malo skuplje, ali zato razlika kad izadjes iz Renaulta poslije 10 sati voznje, kao da si iz foteljice ustao, i kad u Mostaru izadjes iz Golfa savijen kao paragraf... neprocjenjivo
Probaj za tu lovu naci nekog japanca
Pazi se i mazi naprimjer kućni ljubimacamrica wrote: Svaki auto je dobar ako se dobro odrzava, pazi i mazi. Mozda je odrzavanje Renaulta malo skuplje, ali zato razlika kad izadjes iz Renaulta poslije 10 sati voznje, kao da si iz foteljice ustao, i kad u Mostaru izadjes iz Golfa savijen kao paragraf... neprocjenjivo
dzenan_tr wrote:Pazi se i mazi naprimjer kućni ljubimacamrica wrote: Svaki auto je dobar ako se dobro odrzava, pazi i mazi. Mozda je odrzavanje Renaulta malo skuplje, ali zato razlika kad izadjes iz Renaulta poslije 10 sati voznje, kao da si iz foteljice ustao, i kad u Mostaru izadjes iz Golfa savijen kao paragraf... neprocjenjivo
Nemam problema sa leđima pa mi je foteljica u autu suvišna
Šta, u Mostaru se ljudi savijaju ko paragrafi kad izlaze iz Golfova![]()
Renault Laguna:
6 godina stara, do pređenih 250.000km na km/h izmijenjeno:
- set kvačila 3x,
- sajla kvačila 1x,
- mjenjač 2x,
- svi ležajevi 3x,
- kinetički ležajevi 2x,
- amoritzeri 1x,
- kompresor klime 1x,
- diskovi i disk-pločice 3x,
- teleskop volana 1x,
- prigušivači i zadnji lonci 3x,
- katalizator 1x...
Hajde, Renaultisti molim vas nađite nekoga ko je i pola od ovih dijelova, a naročito ove boldirane zamijenio na 6 godina starom VWu ili Audiju sa 250.000km, da ne spominjem/o Mercedes ili BMW... Te marke sebi ovo jednostavno ne dozvoljavaju.
dzenan_tr wrote:Pazi se i mazi naprimjer kućni ljubimacamrica wrote: Svaki auto je dobar ako se dobro odrzava, pazi i mazi. Mozda je odrzavanje Renaulta malo skuplje, ali zato razlika kad izadjes iz Renaulta poslije 10 sati voznje, kao da si iz foteljice ustao, i kad u Mostaru izadjes iz Golfa savijen kao paragraf... neprocjenjivo
Renault Laguna:
- set kvačila 3x,
- sajla kvačila 1x,
- mjenjač 2x,
- svi ležajevi 3x,
- kinetički ležajevi 2x,
- amoritzeri 1x,
- kompresor klime 1x,
- teleskop volana 1x,
- katalizator 1x...
Hajde, Renaultisti molim vas nađite nekoga ko je i pola od ovih dijelova, a naročito ove boldirane zamijenio na 6 godina starom VWu ili Audiju sa 250.000km, da ne spominjem/o Mercedes ili BMW... Te marke sebi ovo jednostavno ne dozvoljavaju.
Moj savjet ti je da kupiš skuter, nećeš morati sve ove dijelove po nekoliko puta da mijenjaš, prednost je što nema klime i ima samo jedan izduvni lonac.dzenan_tr wrote:Pazi se i mazi naprimjer kućni ljubimacamrica wrote: Svaki auto je dobar ako se dobro odrzava, pazi i mazi. Mozda je odrzavanje Renaulta malo skuplje, ali zato razlika kad izadjes iz Renaulta poslije 10 sati voznje, kao da si iz foteljice ustao, i kad u Mostaru izadjes iz Golfa savijen kao paragraf... neprocjenjivo
Renault Laguna:
- set kvačila 3x,
- sajla kvačila 1x,
- mjenjač 2x,
- svi ležajevi 3x,
- kinetički ležajevi 2x,
- amoritzeri 1x,
- kompresor klime 1x,
- teleskop volana 1x,
- katalizator 1x...
Renault Laguna:
- set kvačila 3x,
- sajla kvačila 1x,
- mjenjač 2x,
- svi ležajevi 3x,
- kinetički ležajevi 2x,
- amoritzeri 1x,
- kompresor klime 1x,
- teleskop volana 1x,
- katalizator 1x...
Usporedbe radi, ovlašteni Renault servisi u BiH garanciju na set zupčastog remena daju do max. 70.000km ili 1 god. od momenta zamjene, dok ovlašteni VW servisi u BiH tu granicu podižu za dodatnih 30.000km. Stoga, većina pobrojanih dijelova, kao što se može izračunati s obzirom na pređenu kilometražu, zamijenjena je u garantnom roku, dok je lonce i katalizator serviser (o)pravdao lošom kvalitetom goriva, što donekle i prihvatam, a mjenjač - zamorom materijala prvi put i lošom kvalitetom uvezenih dijelova iz Turske drugi put (istina, troškove tog popravka snosio servis).dzenan_tr wrote: ...moja je Laguna kupljena nova i sa 6 godina imala je 250.000 na km/h, a već mnogo prije toga postala je noćna mora. Nema servisa u BiH gdje po nekoliko puta nisam ostavio četverocifren broj. Spavao sam kod raznih Beganovića, Bunja, Neurona i sl. To je katastrofa od auta za onog ko je stalno na cesti i kome je auto potreba. Da ne govorim da sam pri prodaji izgubio 2/3 od cijene koju sam platio za nju. Danas vozim Passata i ni u ludilu ne bih se vratio Renaultu. Trenutno ima 200.000 na km/h, a uz redovno održavanje promijenio sam mu tek set zupčastog remena. Smiješno!
Prijedlog za ovog lika sa lagunom,nek brate kupi sebi auto,al njemacko a i ti ado bi trebao preci na njemacku konjicu,ako vec nisiado-šampion wrote:Što su se "francuzi" popalili ko tinejdžeri i ufatili čovjeka peglat![]()
Sve ovo što se njemu desilo na Laguni već se dešavalo ljudima, bilo je čak i na ovom forumu više puta... mjenjač, kvačilo... tako da do njega nije sigurno...
A ova je najjača poredi udobnost Golfa iz '91. i Clia iz 2006.![]()
Pa kupio je Njemačko, tj. Passat.citroen wrote:
Prijedlog za ovog lika sa lagunom,nek brate kupi sebi auto,al njemacko a i ti ado bi trebao preci na njemacku konjicu,ako vec nisi![]()
![]()
![]()
![]()
ado-šampion wrote:Pa kupio je Njemačko, tj. Passat.citroen wrote:
Prijedlog za ovog lika sa lagunom,nek brate kupi sebi auto,al njemacko a i ti ado bi trebao preci na njemacku konjicu,ako vec nisi![]()
![]()
![]()
![]()
A ja... ja sam još na japanskoj konjici i tako će vjerovatno ostati još duže vrijeme, osim ako mi šta ne izleti od Njemaca, nikad se ne zna, šta ću brate kad su sila.
![]()
![]()