skuhlo wrote:
Kad već pričamo o našim prirodnim ljepotama, zašto pretjerivati i ofirati se? Top lista najviših vodopada u Evropi: 1. - 16. mjesto su u Norveškoj (prvi 860 metara, šesnaesti 612 metara). Skakavac je mali miš za ovo (što se tiče visine, 98 metara), pa nemojmo pretjerivati i ofirati se. Meni je dovoljno što je mjesto prelijepo, može biti najmanji u Svemiru.
http://www.world-waterfalls.com/databas ... tLimit=300
Cuj ofiranje ... nidje veze, ako neko napise nesto sto nije tacno odmah ofiranje ... ma nema, mi sarajlije smo bas posebni
Znam da ima nesto 2, mislio sam da je drugi u Evropi, eto nije pa sta sad ... mozda je u Jugoistocnoj ... who cares uostalom, bitno je da je gore jako lijepo i da se treba obici!
ivana_st wrote:
2, 16, 116...ma koga briga za visinu
sviđa mi se i sigurno ću taj dio obići, i vodopad i šumske stazice...
a kad se dobro premorim i vratim u grad na kakav burek, sarajevsko pivo i
nargilu od jabuke
zasigurno će mi taj vodopad biti i najveći i najlipši koji sam ikad vidila

Bas sam u nedjelju bio u Dibeku i uzivao u nargili od jabuke ( u Dairama nije bilo mjesta), stoga za preporuciti.
Vjerovatno ces htjeti da jedes i cevape, meni su dobi u Hodzicu al' ne onom odmah ispod Sebilja nego onom gore kod Planeta, nisu losi ni u Petici mada je meni tu bolja piletina ... Zeljo je, da naglasim da je ovo opet moje misljenje, previse nafurano mjesto i hrana nije toliko ukusna, a sto se tice banjaluckih cevapa imas dobre u Kastelu al' sta ces na njih pored sarajevskih
Pita je dobra u Sacu, pravo dobra. U slasticarnici Sport imas pojesti dobru bajaderu, ustvari predobru.
Neko spomenu Vidikovac, na njega sam zaboravio ... preporucio bih ti Zmajevac al' smao po noci, tada se moze vidjeti Sarajevo u pravom svjetlu (bukvalno), zatim preko dana Barice il' Cavljak ... ma ima dosta mjesta ... ne mozes obici sve za jedan vikend nikako.