NARGILA / SHISHA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

chengaba

#26 Re: NARGILA / SHISHA

Post by chengaba »

*mima* wrote: nije problem sto si hrvatica....ako si hrvatica......brkas pojmove
Da i :roll: :roll:

@Ivana - Za skakavac - http://www.mtb.ba/?p=80

Za vrelo Bosne - izadješ na tramvajskoj stanici na Ilidži, a odatle ti je prejednostavno pješke doći uz malu pomoć prolaznika ;-)
ivana_st

#27 Re: NARGILA / SHISHA

Post by ivana_st »

chengaba wrote:
*mima* wrote: nije problem sto si hrvatica....ako si hrvatica......brkas pojmove
Da i :roll: :roll:

@Ivana - Za skakavac - http://www.mtb.ba/?p=80

Za vrelo Bosne - izadješ na tramvajskoj stanici na Ilidži, a odatle ti je prejednostavno pješke doći uz malu pomoć prolaznika ;-)
tnx chengaba, super stranica!
a za vrelo Bosne sam sigurna da ću se snaći, bar su kod vas ljudi gostoljubivi i srdačni;)
alibaba_i_30_godina

#28 Re: NARGILA / SHISHA

Post by alibaba_i_30_godina »

*mima* wrote:
nije problem sto si hrvatica....ako si hrvatica......brkas pojmove
Jel' ima nesto da tebi ne smeta ... :roll:

pusti zenu da prica/pise kako hoce ... :-)
chengaba

#29 Re: NARGILA / SHISHA

Post by chengaba »

NeyDan wrote: Eno nekoliko slika sto nadjoh, prva je vodopad zimi a druga u proljece:
Ovo je pravi Skakavac zimi! :thumbup:

Image

Evo malo o Malim Dairama/Halvatu, ako ne bude tu mjesta, 10 metara dalje je Dibek! ;-)

http://sarajevo.wordpress.com/2006/06/0 ... ater-pipe/
emirchata

#30 Re: NARGILA / SHISHA

Post by emirchata »

samo mi nije jasno sta ova mima hoce..mimo ba ,ako neces pomoci djevojci / zeni sta se javljas?realno, nek me banuju,ali moram reci da si dosadna dramaticno :/
MUNAFIK

#31 Re: NARGILA / SHISHA

Post by MUNAFIK »

Kada si vec u Sarajevu i zelis se nagledati behara onda lagano idi na Vidikovac (zadnja stanica sarajevske zicare) a ako vec ides na vidikovac obici ces i bob stazu :-D Uglavnom pogled sa Vidikovca je odlican...
skuhlo

#32 Re: NARGILA / SHISHA

Post by skuhlo »

NeyDan wrote:
ivana_st wrote:shisha joj je nargila :-D
nisam znala kako "je" vi zovete od milja :mrgreen:
ja sam je konzumirala samo u arapskim zemljama, (pa se navukla pravo :mrgreen: ) njima je to shisha

hvala na preporukama, ja sve vrijedno zapisujem na šalabahter:)

...i jedva čekam proljeće da napokon vidim taj opjevani behar u SA i okolici
Aa prvi put ovdje ... trebala si nam doci u posjetu i kad je zima, kad ima puno snijega ... po mnogima je tad najljepse :wink:

Al' ipak proljece je proljece...ako bude dovoljno toplo nemoj propustiti priliku da ne odes na Skakavac, drugi po velicini vodopad u Evropi a nekoliko kilometara od SA (priroda je prelijepa na tom mjestu, preporucujem da ides pjehe od kapije do vodopada i to ne ulicom vec sumskom stazicom ... al' se dobro pripremi za nekoliko sati hodanja :D )
Kad već pričamo o našim prirodnim ljepotama, zašto pretjerivati i ofirati se? Top lista najviših vodopada u Evropi: 1. - 16. mjesto su u Norveškoj (prvi 860 metara, šesnaesti 612 metara). Skakavac je mali miš za ovo (što se tiče visine, 98 metara), pa nemojmo pretjerivati i ofirati se. Meni je dovoljno što je mjesto prelijepo, može biti najmanji u Svemiru.

http://www.world-waterfalls.com/databas ... tLimit=300
smurf

#33 Re: NARGILA / SHISHA

Post by smurf »

HAVANA wrote:A matere vam šta puše u onoj šiši...u ovaj vakat :?
E nek' si se ti uvalio na temo o pusenju :-) :skoljka:
ivana_st

#34 Re: NARGILA / SHISHA

Post by ivana_st »

skuhlo wrote:
NeyDan wrote:
ivana_st wrote:shisha joj je nargila :-D
nisam znala kako "je" vi zovete od milja :mrgreen:
ja sam je konzumirala samo u arapskim zemljama, (pa se navukla pravo :mrgreen: ) njima je to shisha

hvala na preporukama, ja sve vrijedno zapisujem na šalabahter:)

...i jedva čekam proljeće da napokon vidim taj opjevani behar u SA i okolici
Aa prvi put ovdje ... trebala si nam doci u posjetu i kad je zima, kad ima puno snijega ... po mnogima je tad najljepse :wink:

Al' ipak proljece je proljece...ako bude dovoljno toplo nemoj propustiti priliku da ne odes na Skakavac, drugi po velicini vodopad u Evropi a nekoliko kilometara od SA (priroda je prelijepa na tom mjestu, preporucujem da ides pjehe od kapije do vodopada i to ne ulicom vec sumskom stazicom ... al' se dobro pripremi za nekoliko sati hodanja :D )
Kad već pričamo o našim prirodnim ljepotama, zašto pretjerivati i ofirati se? Top lista najviših vodopada u Evropi: 1. - 16. mjesto su u Norveškoj (prvi 860 metara, šesnaesti 612 metara). Skakavac je mali miš za ovo (što se tiče visine, 98 metara), pa nemojmo pretjerivati i ofirati se. Meni je dovoljno što je mjesto prelijepo, može biti najmanji u Svemiru.

2, 16, 116...ma koga briga za visinu :D
sviđa mi se i sigurno ću taj dio obići, i vodopad i šumske stazice...
a kad se dobro premorim i vratim u grad na kakav burek, sarajevsko pivo i nargilu od jabuke
zasigurno će mi taj vodopad biti i najveći i najlipši koji sam ikad vidila :-D
alibaba_i_30_godina

#35 Re: NARGILA / SHISHA

skuhlo wrote: Kad već pričamo o našim prirodnim ljepotama, zašto pretjerivati i ofirati se? Top lista najviših vodopada u Evropi: 1. - 16. mjesto su u Norveškoj (prvi 860 metara, šesnaesti 612 metara). Skakavac je mali miš za ovo (što se tiče visine, 98 metara), pa nemojmo pretjerivati i ofirati se. Meni je dovoljno što je mjesto prelijepo, može biti najmanji u Svemiru.

Cuj ofiranje ... nidje veze, ako neko napise nesto sto nije tacno odmah ofiranje ... ma nema, mi sarajlije smo bas posebni :-)
Znam da ima nesto 2, mislio sam da je drugi u Evropi, eto nije pa sta sad ... mozda je u Jugoistocnoj ... who cares uostalom, bitno je da je gore jako lijepo i da se treba obici!
ivana_st wrote:

2, 16, 116...ma koga briga za visinu :D
sviđa mi se i sigurno ću taj dio obići, i vodopad i šumske stazice...
a kad se dobro premorim i vratim u grad na kakav burek, sarajevsko pivo i nargilu od jabuke
zasigurno će mi taj vodopad biti i najveći i najlipši koji sam ikad vidila :-D
Bas sam u nedjelju bio u Dibeku i uzivao u nargili od jabuke ( u Dairama nije bilo mjesta), stoga za preporuciti. :thumbup:
Vjerovatno ces htjeti da jedes i cevape, meni su dobi u Hodzicu al' ne onom odmah ispod Sebilja nego onom gore kod Planeta, nisu losi ni u Petici mada je meni tu bolja piletina ... Zeljo je, da naglasim da je ovo opet moje misljenje, previse nafurano mjesto i hrana nije toliko ukusna, a sto se tice banjaluckih cevapa imas dobre u Kastelu al' sta ces na njih pored sarajevskih :D :mrgreen:
Pita je dobra u Sacu, pravo dobra. U slasticarnici Sport imas pojesti dobru bajaderu, ustvari predobru. :lol:
Neko spomenu Vidikovac, na njega sam zaboravio ... preporucio bih ti Zmajevac al' smao po noci, tada se moze vidjeti Sarajevo u pravom svjetlu (bukvalno), zatim preko dana Barice il' Cavljak ... ma ima dosta mjesta ... ne mozes obici sve za jedan vikend nikako.
ivana_st

#36 Re: NARGILA / SHISHA

Post by ivana_st »

ma kakav jedan vikend,
ostat ću najmanje 4 dana (ako iskombiniram i cijeli tjedan:)

Pitu u saču sam jela i odlična je, a ovo za bajaderu moram memorirat :mrgreen:
Na Zmajevac ću sigurno otići, to sam imala u planu(i to baš po noći:) fotoaparat je spreman.

Jedino me muči jedna sitnica,
jel još uvjek aktualno ono "ostavi auto u čuvanoj garaži i ne diraj ga dok ne odeš iz SA"? :D
i da li je skup taxi kod vas?
Vragolan

#37 Re: NARGILA / SHISHA

Post by Vragolan »

ivana_st wrote:ma kakav jedan vikend,
ostat ću najmanje 4 dana (ako iskombiniram i cijeli tjedan:)

Pitu u saču sam jela i odlična je, a ovo za bajaderu moram memorirat :mrgreen:
Na Zmajevac ću sigurno otići, to sam imala u planu(i to baš po noći:) fotoaparat je spreman.

Jedino me muči jedna sitnica,
jel još uvjek aktualno ono "ostavi auto u čuvanoj garaži i ne diraj ga dok ne odeš iz SA"? :D
ako ga poredis sa zagrebackim onda nije, skup je za obican svijet, sta ja znam evo npr od ilidze do carsije dodje oko 20KM, a taxi ti dobro uzeti ako neces da se paglas i sama trazis lokacije po gradu, naravno ima i njih pascadi pa se i njih moras cuvati, jer te moze vrtiti po gradu a ti si mogla do te destinacije i pjeske
chengaba

#38 Re: NARGILA / SHISHA

Post by chengaba »

ivana_st wrote: Jedino me muči jedna sitnica,
Ako imaš strane tablice, bolje da ga negdje zatvoriš, znam da je za svaki SFF svaki parking posut komadićima stakla. :D

Taxi je koliko znam početna 1,5KM (75 eurocenti), i 1KM po km (50 eurocenti). Pazi samo da vas ne zavrnu! ;-)

I BTW, meni je bajadera u Sportu bezveze, bolje otidjite u Torte i To (BBI). :thumbup:
Last edited by chengaba on 11/03/2010 14:08, edited 1 time in total.
terra_incognita

#39 Re: NARGILA / SHISHA

Post by terra_incognita »

Ako si vec sa autom, posjeti i ovo http://www.etnoselo.ba/, blizu su i Bijambare (pecina).
statix

#40 Re: NARGILA / SHISHA

Post by statix »

Obavezno skakavac. Ja sam prosle godine bio prvi put i odusevio se, mada sam se nahoda, a bilo oko 32 stepena, medjutim tamo kad dodjes je raj, vizuelno, a i zbog temperature koja je 10 stepeni manja.
@chenga jes' to zimi bio? :shock: kakav je put, onaj zadnji dio kroz sumu, do dole? Je l' poledi? :D
chengaba

#41 Re: NARGILA / SHISHA

Post by chengaba »

statix wrote: @chenga jes' to zimi bio? :shock: kakav je put, onaj zadnji dio kroz sumu, do dole? Je l' poledi? :D
Ma nisam, ovo je sa skakavac.ba :lol: :lol: :lol:
Ali može se doći, provjereno, i zna se zalomiti da bude puno zaleđeniji od ovog na slici! 8-)
ledeny

#42 Re: NARGILA / SHISHA

Post by ledeny »

oj mima, crna mima! već dugo pratim ovaj forum i primjetio sam da ti stalno visiš ovdje. imaš li kakvu drugu zanimaciju u stvarnom životu? svakom loncu moraš biti poklopac. svima nešto pametuješ a dvije smislene ne možeš da sastaviš. ti si jedna jako isfrustrirana osoba. ne valja ti to. get a life!

:run:
statix

#43 Re: NARGILA / SHISHA

Post by statix »

chengaba wrote:
statix wrote: @chenga jes' to zimi bio? :shock: kakav je put, onaj zadnji dio kroz sumu, do dole? Je l' poledi? :D
Ma nisam, ovo je sa skakavac.ba :lol: :lol: :lol:
Ali može se doći, provjereno, i zna se zalomiti da bude puno zaleđeniji od ovog na slici! 8-)
Moze al' ovako :D
Image
*mima*

#44 Re: NARGILA / SHISHA

Post by *mima* »

ledeny wrote:oj mima, crna mima! već dugo pratim ovaj forum i primjetio sam da ti stalno visiš ovdje. imaš li kakvu drugu zanimaciju u stvarnom životu? svakom loncu moraš biti poklopac. svima nešto pametuješ a dvije smislene ne možeš da sastaviš. ti si jedna jako isfrustrirana osoba. ne valja ti to. get a life!

:run:

Ne mogu ja tebi opisat koliko sam ja frustrirana.
pustopoljina

#45 Re: NARGILA / SHISHA

Post by pustopoljina »

@chengaba nije eurocenti,nego eura.
chengaba

#46 Re: NARGILA / SHISHA

Post by chengaba »

pustopoljina wrote:@chengaba nije eurocenti,nego eura.
Morel' vako hohoho :D
pustopoljina

#47 Re: NARGILA / SHISHA

Post by pustopoljina »

chengaba wrote:
pustopoljina wrote:@chengaba nije eurocenti,nego eura.
Morel' vako hohoho :D
more! :P
delightful

#48 Re: NARGILA / SHISHA

Post by delightful »

ledeny i mima, opomena zbog zachatavanja i off-topica.
ivana_st

#49 Re: NARGILA / SHISHA

Post by ivana_st »

ako su registarske oznake ST strane onda imam :mrgreen:
ima li koga da iznajmi tablice na tjedan dana? :D
OK, čuvani parking, a autotabanići + taxi je izgleda dobitna kombinacija(cijena taxija je pristojna u usporedbi sa ovim pljačkašima po Splitu)

Jel mogu mjenjati KN u KM ili je bolje da dođem s EURima?

imam osjećaj da će ovaj posjet Skakavcu biti prava avantura:)
a i ovo etno selo je primamljivo, već vidim da će i taj tjedan biti malo:(
alibaba_i_30_godina

#50 Re: NARGILA / SHISHA

ivana_st wrote:ako su registarske oznake ST strane onda imam :mrgreen:
ima li koga da iznajmi tablice na tjedan dana? :D
OK, čuvani parking, a autotabanići + taxi je izgleda dobitna kombinacija(cijena taxija je pristojna u usporedbi sa ovim pljačkašima po Splitu)

Jel mogu mjenjati KN u KM ili je bolje da dođem s EURima?

imam osjećaj da će ovaj posjet Skakavcu biti prava avantura:)
a i ovo etno selo je primamljivo, već vidim da će i taj tjedan biti malo:(
MA to za auto i ne mora biti tacno ... sve zavisi gdje ides sa njim i gdje ga parkiras. Npr. ako parkiras u BBI naravno da ti autu nece biti nista jer imaju video nadzori, cuvari ... Ali u gradu je uvijek guzva tako da i nemas skoro gdje parkirati pa ako ces biti negdje u blizini onda ti je tabantrans svakako bolja alternativa. Torte i To sam zaboravio da ti navedem (u BBI na posljednjem spratu) al' tu imas najbolji kolac od sira u gradu, pa sad u zavisnosti koji volis, ima sa cokoladom, visnjom i obicni ... nekad bude jos neka vrsta, uglavnom za :thumbup:
Sto se tice taxi-ja samo pazi da ti uvijek prilikom starta ukljuce taksimetar i sve ce biti uredu jer se zna desiti da ga ne ukljuce i onda kada te dovezu na destinaciju bubnu neku cifru ogromnu, a ako primijete jos da si iz ST, a hoce po naglasku, onda se pogotovo pazi :mrgreen:
Mozes mijenjati KN u KM u bankama tako da ti to nece biti problem ... ako mislis dolaziti sa eurima, nek ti bude jasno da neces moci placati kovanicama nego samo papirnim novcem (mada i to nije legalno uopce jer je KM jedino legalno platezno sredstvo u BiH i ja kao ekonomista sam protivnik toga al' eto sta da se radi ... )

Slobodno pitaj sta god te interesuje ... a mi cemo pokusati da se sjetimo jos nekih lokacija ;-)
Post Reply