i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

muha_sa

#26 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by muha_sa »

_majevica_ wrote:Cuj bez zlatnih kasika.Pa svako mogao je kupiti sebi zlatne kasike a moze i danas.Nego svi kupuju auta,stanove,
il rade vece kuce(vile)..neki opet sve popise il ostavise konobaricama...
Nego nisu problem za cetveroclanu porodicu 4 zlatne kasike....problem je nesto drugo u BiH sta njima jesti jer
neki danasnji ne daju se zaposliti demobilisanim borcima,ukidaju socijale,smanjuju penzije,namecu namete...

Cuj kao da je problem u zlatnim kasikama :-)
to je druga tema o kojo bi mogli naširoko.--današnja svakodnevnica koje sam duboko svjestan i koju živim--i s kojom se susrecem evo već 15.godina od Dejtona.
osa

#27 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by osa »

muha_sa wrote:osa prijatelju :)
ne zamjeraš što te ovako nazvah :?
čitao sam neke tvoje postove pa sam zaključio iliti sazno da si i ti bio borac Hrvatske vojske---koji su tvoji motivi bili :? čisto da znam.

Jesl i vama neko zlatne kašike obećo pa se tvoji saborci i ti latili pušaka il.....????
vidiš ja sam prije rata radio u ini(rafinerija u sisku), imao sam tada plaću oko 2200 dm(veću nego moja majka u njemačkoj), krajem 90. podnijeo sam zahtjev za zaposlenje u mup-u i s 01.02. 1991 otišao u jedinicu za posebne namjene na 950dm, moj rođeni otac (inače sklon jugi) rekao je da sam budala što napuštam takvu firmu, jer da sranja neće biti (sve će to vojska smiriti), reko " stari bit će rata", kako znamo i on se za samo nekoliko mjeseci uvjerio u to.
jedini moj motiv je bio, što sam htio da hrvatski narod ima svoju državu, to smo izborili, nije idealna, prepuna je lopova isto kao i bih, ali onaj tko želi može si osigurati pristojan život, oni koji samo pričaju, nek pričaju, vrijeme prolazi kraj njih, a oni čekaju da im netko drugi "osigura bolje", a toga nema, kao ni "zlatnih žlica"....
muha_sa

#28 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by muha_sa »

malo mog životopisa :D
Radio u vazduhoplovstvu JNA.--majstor koji je zaradjivo bolje nego moj šurak u Švicarskoj-Bazelu.
-Svjedok transformacije moje-Titine JNA- u Slobinu zločinačku JNA.
-Svjedok--na tv-doduše- kako je ta armada razarala Dubrovnik--moj um to nije mogao svarit :-) svjedok-opet putem tv--kako je ta armada razarala Vukovar.
Idiot Muha--naivko Muha do bola--- konto da neće i mene to zakačit--
-vidiš-nije mi palo na pamet da stvaram neku državu nit da se borim za neku SDA nit kojekakve zlatne kašike već iskljucivo---samo da se odbranim--sebe,svoju porodicu itd-its...................
osa

#29 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by osa »

s obzirom na radno okružje mogu i shvatiti, što si sve te događaje pratio na tv-u, a i što te rat čini mi se zatekao nespremnog, kao uostalom i mnoge druge u bih...
samo malo

#30 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by samo malo »

Kako se raja digla na oruzje samo da spasi sopstvenu glavu, tako se i na referendum izlazilo da se ne zavrsi u krnjoj Jugoslaviji, Velikoj Srbiji.

Danas si i kunto i panto uzimaju zasluge za referendum i nezavisnost.

Tipicno, dok je revolucija jela svoju djecu, dok su ideali ginuli po Poljinama, po Stupu, po Zuci, po koridoru u Posavini i po Grabezu, kunto i panto je duboko ispod zemlje ili po Svicarskoj ili Austriji pisao referate koje ce citati poslije rata. I citaju ih, vec godinama.

I jebu nam sve po spisku, vec godinama. I oni i njihovi delegati koji su od prvog dana znali za sta se bore. Za privilegije, za pljacku, za bezakonje, kome ba da se mi prilagodjavamo, i tako dalje.
bingov buraz

#31 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by bingov buraz »

DiplomataSaSela wrote:
bingov buraz wrote:O Aliji i njegovim ''strucnjacima'' ne bih na ovaj lijepi dan.
Zahvaljujuci Aliji njegovim "strucnjacima" sto organizovase referndum danas imamo ovaj lijepi dan...naravno hvala i Bogicu...
Rekoh da necu....i necu :mrgreen: sretan ti dan nezavisnosti.

@muha_sa
kao i uvijek u sridu :thumbup:
udrch

#32 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by udrch »

Sretan dan nezavisnosti svi Bosancima i Hercegovcima..

(jebale vas zlatne kašike)
TheOneandOnly

#33 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by TheOneandOnly »

Interesantno je to da niko nikada nije naveo izvor kojim ce potvrditi ovu navodnu izjavu rahmetli predsjednika Izetbegovica. Naravno da on tako nesto nikada nije izjavio. Naprotiv, koliko veceras sam gledao prilog jednog Dnevnika na dan referenduma gdje rahmetli Izetbegovic govori o tome da je ovo put ka slobodi a da ce put za blagostanje biti mnogo duzi. To nikako ne ide ruku pod ruku sa ovim o zlatnim kasikama. Cista izmisljotina zlonamjernika.
howyesno

#34 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by howyesno »

zulfo83 wrote: da cemo jesti iz zlatnih kašika
znam da se gore navedeno cesto ponavlja no mene zanima kada i gdje je alija ovo rekao?
udrch

#35 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by udrch »

howyesno wrote:
znam da se gore navedeno cesto ponavlja no mene zanima kada i gdje je alija ovo rekao?

Ja sam jedno hiljadu puta čuo kako se ljudi pozivaju na ovu izjavu..
Neću da tvrdim da nije, ali koga god sam pitao kad je to rekao i gdje dobio sam isti dokaz: "jes reko, ja ga slušo" :D ..
TheOneandOnly

#36 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by TheOneandOnly »

howyesno wrote:znam da se gore navedeno cesto ponavlja no mene zanima kada i gdje je alija ovo rekao?
Ma naravno da nije nikada, uvijek se to ponavlja a niko nikada nije bio u stanju da navede kada je i gdje to rahmetli predsjednik rekao. Nidje veze..
howyesno

#37 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by howyesno »

udrch wrote:
howyesno wrote:

Ja sam jedno hiljadu puta čuo kako se ljudi pozivaju na ovu izjavu..
Neću da tvrdim da nije, ali koga god sam pitao kad je to rekao i gdje dobio sam isti dokaz: "jes reko, ja ga slušo" :D ..
rekla - kazala.
mene fakat zanima da li je ovo rekao ili ne.
iskreno, ne lici mi na rahmetli predsjednika ali ako jeste volio bih da vidim dokaz
detroit-mercy

#38 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by detroit-mercy »

muha_sa wrote:malo mog životopisa :D
Radio u vazduhoplovstvu JNA.--majstor koji je zaradjivo bolje nego moj šurak u Švicarskoj-Bazelu.
-Svjedok transformacije moje-Titine JNA- u Slobinu zločinačku JNA.
-Svjedok--na tv-doduše- kako je ta armada razarala Dubrovnik--moj um to nije mogao svarit :-) svjedok-opet putem tv--kako je ta armada razarala Vukovar.
Idiot Muha--naivko Muha do bola--- konto da neće i mene to zakačit--
-vidiš-nije mi palo na pamet da stvaram neku državu nit da se borim za neku SDA nit kojekakve zlatne kašike već iskljucivo---samo da se odbranim--sebe,svoju porodicu itd-its...................
Vidis Muha, u tvom i Osinom odgovoru lezi sva sustina problema nas i njih. Ti kazes da si isao da se boris za sebe i svoju porodicu, svoj grad i tako vecina nas kaze, na drugu stranu Osa i vecina Hrvata kaze "isli smo da se borimo za drzavu". I onda kazemo sto nam je drzava u kurcu i sto je Hrvatska svjetlosnim godinam isrped nas po pitanju uredjenja drzave. Upravo zog toga, Hrvati su imali drzavu na umu kada su isli da se bore a mi da obranio toprak ili kucni prag. Rat se zavrsio, hebes vise drzavu, i tako ne razmislja samo dosta raje nego i ovi bivoli koji nas vode, koji nemaju ni v od vizije kakvu drzavu vode.
Shangrila

#39 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by Shangrila »

osa wrote:s obzirom na radno okružje mogu i shvatiti, što si sve te događaje pratio na tv-u, a i što te rat čini mi se zatekao nespremnog, kao uostalom i mnoge druge u bih...
........... Nije zatekao u B.Posavini...rat nespremne, bar u mome gradu, sve je bilo na vrijeme
prvo TO, onda HVO...zajedno svi, sve ko doxa radilo.
I nismo gledali samo na tv....slusali od izbjeglica iz Vukovara, koji su bili kod nas..

i prodase tudjman i tudjmancici moje, ko da je njihovo, oca im ocinskog , gorili ko ova moja cigara, jos puno, puno godina, sve dok postoji i jedan insan koji je pogodjen sporazumom debilskog susjeda i onog debila iz komsiluka.

Ovo, onako, nesto mi dokundisalo, vazda iste price, vazda iste recenice, ..za rat treba dvoje..bla, bla, i ovo nespremni mi bili..
pa trebalo je dvoje, hr-srb je dvoje, da niste prisli srbima, i prekinuli rat '93 sa njima, svi bi bili sloboni , vi ranije od agresora ....mi totalno drugacijih brojki pobijenih...
a nebi ni vi postali agresori u mojoj zemlji..da ne pisem sad kako ste opuhali Posavski dio, Bosanski...skelama nosili sve iz sela pogranicnih....eh, eh....i prije nego su cetalji usli...
lesinari
IMa tu svasta za kazat, kad se vec vraca u neko doba.....
sa kojima se niposto nebi trebali hvaliti....
niti biti nadmjeni u odnosu na nas..
...
essex

#40 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by essex »

neznam koji su gori...oni koji su povjerovali u zlatne kasike ili oni koji jos uvijek vjeruju i nashvataju da su te zlatne kasike samo paravan za jednu od najtezih izdaja u bosanskoj historiji. oni prvi su doprinjeli svemu, ovi drugi sluze kao ulje na vatru koja jos uvijek gori i sagorijeva R BiH. otac nacije! oliver tvist je imao boljeg oca u sirotistu nego sto je alija izdabegovic svima onima koji u njega vjeruju i dan danas. dobro mu je sofer rekao na zlatne kasike..."predsjednice, ko ovdje prica viceve..."
howyesno

#41 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by howyesno »

essex wrote: dobro mu je sofer rekao na zlatne kasike..."predsjednice, ko ovdje prica viceve..."
bice da ti znas kada i gdje je rekao to za kasike pa bih te zamolio da podijelis sa nama
essex

#42 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by essex »

howyesno wrote:
essex wrote: dobro mu je sofer rekao na zlatne kasike..."predsjednice, ko ovdje prica viceve..."
bice da ti znas kada i gdje je rekao to za kasike pa bih te zamolio da podijelis sa nama
kakodane, ma to je raja skontala vic o'mah, jos u ratu kada je on to negdje izjavio...kao sofer ga vozi i da ga odobrovolji isprica mu jednu malu salu na konto bosne, na sto ce alija o zlatnim kasikama...a kraj sam ti vec rekao...he,he,he...
zaratustra

#43 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by zaratustra »

Prekjučer i jučer gledah suđenje Karadžiću, večeras malo pročitah ovu temu i nešto kontam, al' valjda stoka nema dovoljno pameti, pa nikako da skontam. Možda bi najbolje bilo raspisati novi referendum pa da se vratimo nazad u nove granice slične starim, i da se ko pravimo da nije ništa bilo. Koliko god čitao svakojake teme na ovom forumu i kako god pođem računati, a očigledno slabo računam, nek me oderu svi forumaši redom (a nisam gay, sve i kad bih htio, nemam nešto para, mogu biti samo pederčina) ako broj uvreda u odnosu Alija-Radovan nije barem 1000:1. Možda smo stvarno mi razvalili Jugoslaviju, možda bi ona da ne bi Alije poživjela još barem 74 godine, možda se Alija stvarno preziva Izdabegović, možda se novinarka BBC-a stvarno zatvorila unutar žičane ograde alatnice, možda smo trebali poslušati Radovana, možda je Ejup stvarno ratni zločinac, možda sam ja Srbin al' ne znam, možda....
Večeras sam konačno shvatio da mi ništa nije jasno, i da je to zato što sam glup ko' noć, i tako sam konačno odlučio da ostanem stoka do kraja svog jadnog i bijednog života.
and

#44 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by and »

zaratustra wrote:Prekjučer i jučer gledah suđenje Karadžiću, večeras malo pročitah ovu temu i nešto kontam, al' valjda stoka nema dovoljno pameti, pa nikako da skontam. Možda bi najbolje bilo raspisati novi referendum pa da se vratimo nazad u nove granice slične starim, i da se ko pravimo da nije ništa bilo. Koliko god čitao svakojake teme na ovom forumu i kako god pođem računati, a očigledno slabo računam, nek me oderu svi forumaši redom (a nisam gay, sve i kad bih htio, nemam nešto para, mogu biti samo pederčina) ako broj uvreda u odnosu Alija-Radovan nije barem 1000:1. Možda smo stvarno mi razvalili Jugoslaviju, možda bi ona da ne bi Alije poživjela još barem 74 godine, možda se Alija stvarno preziva Izdabegović, možda se novinarka BBC-a stvarno zatvorila unutar žičane ograde alatnice, možda smo trebali poslušati Radovana, možda je Ejup stvarno ratni zločinac, možda sam ja Srbin al' ne znam, možda....
Večeras sam konačno shvatio da mi ništa nije jasno, i da je to zato što sam glup ko' noć, i tako sam konačno odlučio da ostanem stoka do kraja svog jadnog i bijednog života.
:thumbup:
essex

#45 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by essex »

zaratustra wrote:Prekjučer i jučer gledah suđenje Karadžiću, večeras malo pročitah ovu temu i nešto kontam, al' valjda stoka nema dovoljno pameti, pa nikako da skontam. Možda bi najbolje bilo raspisati novi referendum pa da se vratimo nazad u nove granice slične starim, i da se ko pravimo da nije ništa bilo. Koliko god čitao svakojake teme na ovom forumu i kako god pođem računati, a očigledno slabo računam, nek me oderu svi forumaši redom (a nisam gay, sve i kad bih htio, nemam nešto para, mogu biti samo pederčina) ako broj uvreda u odnosu Alija-Radovan nije barem 1000:1. Možda smo stvarno mi razvalili Jugoslaviju, možda bi ona da ne bi Alije poživjela još barem 74 godine, možda se Alija stvarno preziva Izdabegović, možda se novinarka BBC-a stvarno zatvorila unutar žičane ograde alatnice, možda smo trebali poslušati Radovana, možda je Ejup stvarno ratni zločinac, možda sam ja Srbin al' ne znam, možda....
zaratustra, izdaja nas je vise kostala nego otpor stoci sa jeftinom brljom...tamo gdje nije bilo izdaje nije bilo ni puno stradanja, svi koji su poslusali izdabegovica su najebali...valjda je i taj odnos omjer koliko ljudi mrze izdajice u svojim redovima, a jadovan i kokosari su puno gore mogli proci samo da nebi izdabegovica...
zaratustra

#46 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by zaratustra »

Recesija je, kokuzluk teški, al' za vazelina imam.
zaratustra

#47 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by zaratustra »

I još, da prostite, redovno primam newsletter Kongresa nam u nas.
essex

#48 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by essex »

zaratustra wrote:Recesija je, kokuzluk teški, al' za vazelina imam.
dobro, namazi se i necekaj na mene...ja u takve ne diram, namazani ili ne...ali mozda ti se posreci pa neko naleti a ti onako ponosno sa bedzom civilne zastite N.N.N.I. u pocetnu poziciju...nije mi jasno zasto se nerviras oko stvari koje ne razumijes, i nije mi jasno kako te to nervira kada ih nerazumijes :? ...obicno ljude nervira jasna im stvar, nejasna im podstice znatizelju...al' eto, izgleda ima i taki kao ti...
essex

#49 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by essex »

zaratustra wrote:I još, da prostite, redovno primam newsletter Kongresa nam u nas.
mislim da se lako tu mozes, da prostis, skinuti...jel' sa liste pa da prostis i to redovno primanje, da prostis ce da stane, jel'...da prostis.
zaratustra

#50 Re: i 18ti rođendan bez zlatnih kašika

Post by zaratustra »

Šo bi reko dr. Arsla, lakše uđe metar u guzicu nego centimetar u glavu.
Post Reply