Poliraje i ciscenje auta iznutra

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sarajka85

#26 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

Evo na zahtjev nekih da javim... :) Bila sam kod onog covjeka u Svrakinom (Šemse)...auto mi je ispalo FENOMENALNO, radila sam poliranje i unutrasnje hemijsko ciscenje(sve fleke koje sam imala po podovima su se ocistile)...pored toga mi je posebno radio zastitu motora i felgi...stvarno sam prezadovoljna! Preporucila bih ga svima koji zele da im auto izgledo ko´ novo :) Sto se cijene tice prilicno je povoljan.

Njegov tel. je 061 218 167...Šemso
HAVANA

#27 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by HAVANA »

Šemso :thumbup:
MC_82

#28 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by MC_82 »

može li mi neko preporučiti preparat za instrument tablu. ne interesuje me sprej raznoraznih mirisa i koji je ljepljiv nego neka vrsta kreme kojom bi premazao instrument tablu i tapacirung. materijal nije klasična, tvrda plastika nego neka vrsta spužvastog, plastificiranog, na dodir mehkog materijala :)
isto tako, ako neko ima preporuku za kremu za zaštitu kožnih dijelova.
auto je pežo406, možda neko od vas ima isti ili zna o kakvom materijalu govorim.
redikul

#29 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by redikul »

ZA NJEGU I CISCENJE KOZNIH POVRSINA PREPORUCUJEM SREDSTVO OD NJEMACKOH PROIZVOĐACA WURTH...VRHUNSKO SREDSTVO....500 ml=26,00 km
johntra

#30 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by johntra »

musicd wrote:Otidji u velesice prekoputa tahi standa autopraonica, najbolje u gradu rade dubinsko ciscenje! Mozda rade i poliranje.
ne znam kakvi su sa dubinskim, ali znaju sfušeriti vanjsko pranje do bola...ne znam kako imaju onoliko klijenata od kompanija...bitno je da znaju odvrnuti do daske Kalman ili OSM kad peru auta, pa čitavo naselje odjekuje posljednjim hitovima turbodizel generacije.... :D
Nego, kakav je Šemso sa parama, da znamo preporučiti dalje ako je tako dobar?
shlauf

#31 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by shlauf »

sarajka85 wrote:Evo na zahtjev nekih da javim... :) Bila sam kod onog covjeka u Svrakinom (Šemse)...auto mi je ispalo FENOMENALNO, radila sam poliranje i unutrasnje hemijsko ciscenje(sve fleke koje sam imala po podovima su se ocistile)...pored toga mi je posebno radio zastitu motora i felgi...stvarno sam prezadovoljna! Preporucila bih ga svima koji zele da im auto izgledo ko´ novo :) Sto se cijene tice prilicno je povoljan.

Koliko te ta muzika došla ????? (ako nije tajna ili ako nisi imala kakav extra popust)

Alee aleeeeeeeeeeeee :dance:

Ljubiše mi mog !!!
iceman ze

#32 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by iceman ze »

Sonax nije los, ima ga u OBI-ju kupiti. Ja sam uzeo vosak sa polir pastom mix+krpa +vata oko 20 KM je bilo. Neznam da li jos imaju manjih pakovanja, ali i ovo mi je bilo dugo..... :-)
topcam
Vozim: uzbrdo

#33 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by topcam »

mayab wrote: I ja mislim da poliranje laka nije potrebno, samo temeljito pranje i nanosenje kakvog zastitnog voska i glancanje (mnogi ovo mijesaju sa poliranjem, poliranje je valjda kad je lak izgubio povrsinski sjaj pa treba skinuti taj matirani gornji sloj)
Ne slazem se s tvojim zakljuckom, poliranje je zastitni sloj, koji izmedu ostalog osvjezi malo lak.

Praktican primjer je sva auta su pokisla, ti svoje samo saperes i ono cisto, ili na svakom autu lezi snijeg, a sa tvog "skliznuo".
sarajka85

#34 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

MC_82 wrote:može li mi neko preporučiti preparat za instrument tablu. ne interesuje me sprej raznoraznih mirisa i koji je ljepljiv nego neka vrsta kreme kojom bi premazao instrument tablu i tapacirung. materijal nije klasična, tvrda plastika nego neka vrsta spužvastog, plastificiranog, na dodir mehkog materijala :)
isto tako, ako neko ima preporuku za kremu za zaštitu kožnih dijelova.
auto je pežo406, možda neko od vas ima isti ili zna o kakvom materijalu govorim.
Mogu ti preporuciti da odes kod ovog covjeka sto sam ja otisla ( Šemso u Svrakinom) ...on izvanredno radi...ja sam stvarno prezadovoljna. Kod mene je isto koza u auto...jos bež, pravo osjetljivo, imala sam par i flekica, sve mi je to skinuo i stavio neko mlijeko preko da mi zastiti kozu.
sarajka85

#35 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

johntra wrote:
musicd wrote:Otidji u velesice prekoputa tahi standa autopraonica, najbolje u gradu rade dubinsko ciscenje! Mozda rade i poliranje.
ne znam kakvi su sa dubinskim, ali znaju sfušeriti vanjsko pranje do bola...ne znam kako imaju onoliko klijenata od kompanija...bitno je da znaju odvrnuti do daske Kalman ili OSM kad peru auta, pa čitavo naselje odjekuje posljednjim hitovima turbodizel generacije.... :D
Nego, kakav je Šemso sa parama, da znamo preporučiti dalje ako je tako dobar?

Ma ja generalno ne volim autopraonice...jer ono sto oni urade ili znaju uraditi ja definitivno mogu i sama. :)
Ugl. kod Šemse me izaslo sve 120KM (poliranje, unutrasnje kompletno, motor i felge) ...stvarno sam prezadovoljna, cak mislim da je i jeftin kako uradi.
sarajka85

#36 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

shlauf wrote:
sarajka85 wrote:Evo na zahtjev nekih da javim... :) Bila sam kod onog covjeka u Svrakinom (Šemse)...auto mi je ispalo FENOMENALNO, radila sam poliranje i unutrasnje hemijsko ciscenje(sve fleke koje sam imala po podovima su se ocistile)...pored toga mi je posebno radio zastitu motora i felgi...stvarno sam prezadovoljna! Preporucila bih ga svima koji zele da im auto izgledo ko´ novo :) Sto se cijene tice prilicno je povoljan.

Koliko te ta muzika došla ????? (ako nije tajna ili ako nisi imala kakav extra popust)

Alee aleeeeeeeeeeeee :dance:

Ljubiše mi mog !!!
Vec gore napisaH :D
Ali evo jos jednom za tebe 120 KM ...kompletno sve (poliranje, unutranje, zastita motora i felge).
karanana

#37 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by karanana »

a reci mi kako to ide? nazoves ga i zakazes za jedan dan kad je slobodan. i onda mu odvezes auto i vratis se po auto kad je gotovo? koliko traje ciscenje? ima li on neku svoju bastu ili parking pa da ga ja recimo odvezem ujutro i dodjem po njega poslije posla oko 5 a ako je gotovo ranije nek stoji?
sarajka85

#38 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

karanana wrote:a reci mi kako to ide? nazoves ga i zakazes za jedan dan kad je slobodan. i onda mu odvezes auto i vratis se po auto kad je gotovo? koliko traje ciscenje? ima li on neku svoju bastu ili parking pa da ga ja recimo odvezem ujutro i dodjem po njega poslije posla oko 5 a ako je gotovo ranije nek stoji?

Pa ovako...ja sam ga nazvala i nije mi mogao odmah primiti auto, nego tek za dva dana...predpostavljam da je imao posla. Ugl. dovezes auto i ne znam tacno koliko treba da se uradi ja sam ga ujutro dovezla i navecer dosla po njega. To ti ja mislim sve zavisi kako se dogovoris s njim, A sto se prostora tice, ne brini se ima velika kapija i garaze moze stati 5 auta.
Olympus C170

#39 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by Olympus C170 »

Poliranje nije samo da se lak sjaji nego sluzi da se lak zastiti(od visokih temperatura,kiselih kisa,morske vode u kapljicama u toku oluje na moru,jakog mraza...)Polir pasta drzi oko 4-6 mjeseci,nakon cega treba ponovo ispolirati auto!Ja isto imam velikog iskustva sa poliranjem,pa eto,reklama usput,ko zeli da kvalitetno ispolira svoj automobil(znaci ja poliram sporo i kvalitetno!),moze me kontaktirati putem privatne poruke da se dogovorimo!
Cijena je sa mojim materijalom 30 KM! ;-)
johntra

#40 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by johntra »

Koliko bi kod Šemse u Švrakinom samo poliranje vanjskog dijela auta? valjda je neko od otvorenja ovog topica i otišao gore da vidi kako je, osim sarajke85, naravno... :D
Fauja Singh

#41 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by Fauja Singh »

I mene zanima cijena poliranja kod semse :)
syd2o2

#42 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by syd2o2 »

Jeli Šemso još radi?
Zvao sam ovaj broj danas 061 218 167, ali kao da ne radi. Kad nazovem, ne zvoni, ne kaže zauzet, ili korisnik nedostupan. Samo mozda 15ak sekundi tišina i onda se prekine veza.
Rubbie

#43 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by Rubbie »

i mene interesuje ima li neko iskustva s ovim gosp. semsom ili nekog dobrog za preporuku, treba mi samo poliranje auta i voskovanje, nije bitna cijena samo da zna posao...
johntra

#44 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by johntra »

Šemso enigma... :D
p206

#45 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by p206 »

evo vam broj od Šemsa
061 218 167

meni su uradili muž i žena koji rade kod njega i prezadovoljan sam
vanjki

#46 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by vanjki »

Da li je aktuealn jos uvijek ovaj Semso i gdje je tacno na Svrakinom? :D
goran16v

#47 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by goran16v »

vanjki wrote:Da li je aktuealn jos uvijek ovaj Semso i gdje je tacno na Svrakinom? :D
Jest, na raskrsnici gdje se (iz pravca grada) skrece na desno Otoku (pise kafe Delfin ili ovako nesto) se skrece lijevo pa druga poludesno, nekako malo uzbrdo i metalna kapija s lijeve strane
vanjki

#48 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by vanjki »

Nisam te shvatio.Kada ides tranzitom i dodjes na trolejbusku stanicu Anex imas desno spustanje za Otoku.Da li se Semsi nastavi dalje prema Sudu BH i dodje na raskrsnicu Svrakino pa se negdje skrene lijevo ili gdje?
kurty

#49 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by kurty »

Evo sa pik . ba

Code: Select all

http://www.pik.ba/servisi-i-usluge/servis/13053/hemijsko-ciscenje-auta/#otvori-mapu
Nadam se da im je tacna lokacija
hladan.preminger

#50 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by hladan.preminger »

sarajka85 wrote:
Vec gore napisaH :D
Ali evo jos jednom za tebe 120 KM ...kompletno sve (poliranje, unutranje, zastita motora i felge).

Nema tu pravog poliranja ni u priči.
To je samo pranje i voskanje sto se vanjskog dijela auta tiče.
Samo poliranje auta (kada se kvalitetno radi) je duplo skuplje od 120 KM.
Post Reply