Mislim da je rijec o elektronskoj blokadi motora.sLLayer wrote:koja je ono zastita sto se gasi auto kad ga upalis ako ne predjes rukom sa cipom preko onog aktivatora?
Zeder ili lavlja kandza
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Better Man
#26 Re: Zeder ili lavlja kandza
-
dgL_
#27 Re: Zeder ili lavlja kandza
izgubljen kljuc lavlje kandze.. gdje se moze napraviti novi i koliko je to para? LP
-
prog321
#28 Re: Zeder ili lavlja kandza
Stavio sam Kee Tech alarm kod Hudinija u Hrasnom.
Znate li bilo šta o tom alarmu?
Meni se ne dojmi kao nešto posebno :-/
- SAID5
#29 Re: Zeder ili lavlja kandza
Dobro ti se dojmi 
-
strucnjak_kofol
#30 Re: Zeder ili lavlja kandza
nasao si po gotovu poslu pitati , alarm ti je harla tarla , nadam se da te nisu oderali ,ali poznajuci gospodu , cisto sumnjamprog321 wrote:Stavio sam Kee Tech alarm kod Hudinija u Hrasnom.
-
prog321
#31 Re: Zeder ili lavlja kandza
Stavio sam alarm samo da bi dobio popust za Kasko. Iskreno , i sam vidim da je to talasika od zastite.
Inace Zeder ne smijem staviti. Na autoputu vozim oko 200 km/h, pa zamisli da mi se tad volan zablokira?
Inace Zeder ne smijem staviti. Na autoputu vozim oko 200 km/h, pa zamisli da mi se tad volan zablokira?
-
strucnjak_kofol
#32 Re: Zeder ili lavlja kandza
Zar se i to desava? pa stavi onda hudini kod njih,valjda ti daju kakva popusta,musterija si i to...
-
prog321
#33 Re: Zeder ili lavlja kandza
Pa i Hudini znaci da se stavlja lok na volan.
A Zeder je poznat da zakoci . Pa ne znam. Nisam spreman rizikovati, Jebo auto
A Zeder je poznat da zakoci . Pa ne znam. Nisam spreman rizikovati, Jebo auto
-
citroen xm
#34 Re: Zeder ili lavlja kandza
Kako je Zeder poznat da zakoči i kome se to desilo? Da je bilo toga do sada bi se pisalo uveliko. Još jedna provala koja se širi mahalom.
-
ado-šampion
#35 Re: Zeder ili lavlja kandza
Nidje veze prica. Za Zeder ne znam, ali Hudini se kaci na mehanizam zakljucavanja volana i jednom kad se otkljuca nema sta zakociti.
Jedini problem s Hudinijem moze biti kad ga ne mozes otkljucati. Zato preporuka svima, kad tek stave mehanizam, ako ide tesko, odmah otici da pogledaju. Meni je dan pred put van BiH zakocio, nisam mogao otkljucati pa ih zvao. Zna ostati dosta necistoca kad oni to ugrade...
Jedini problem s Hudinijem moze biti kad ga ne mozes otkljucati. Zato preporuka svima, kad tek stave mehanizam, ako ide tesko, odmah otici da pogledaju. Meni je dan pred put van BiH zakocio, nisam mogao otkljucati pa ih zvao. Zna ostati dosta necistoca kad oni to ugrade...
-
citroen xm
#36 Re: Zeder ili lavlja kandza
Meni je jedina mana Zedera što na nekim autima onako viri pa možeš nogu klepiti kad ulaziš. Hudini je tu ljepše spakovan, ali je prednost Zedera što prekida i dovod struje dok je Hudini čisto mehanička zaštita.
-
taureg71
#37 Re: Zeder ili lavlja kandza
Prekida dovod struje samo na VW grupaciji vozila...meni na Renou ne prekida...to sluzi iskljucivo da ne mozes upaliti auto sa zakljucanim zederom i krenuti sa zakljucanim volanom, a ne da spreci kradju...Kakvo crno zakljucavanje zedera u toku voznje, hahahaha, kakva gluparija...Kome smeta sto viri na nekim autim ispod volana nek stave Lavlju sapu, isti mehanizam kao zeder, ali estetski ljepse punocitroen xm wrote:Meni je jedina mana Zedera što na nekim autima onako viri pa možeš nogu klepiti kad ulaziš. Hudini je tu ljepše spakovan, ali je prednost Zedera što prekida i dovod struje dok je Hudini čisto mehanička zaštita.
-
ado-šampion
#39 Re: Zeder ili lavlja kandza
Kasko sam kod nas nije dovoljan. Ja imam i Kasko i Hudini.
Prilikom ne daj Boze kradje vrijednost auta ces kod nas naplatiti od kaska ali u limburgu. Kasko je kod nas vise za popravke nego za kradju. Tipa razvale ti vrata - pokriva kasko. Naravno i u slucaju kradje bolje imati nesto nego nista.
Po meni najbolja kombinacija je kasko + mehanicka zastita. Ako samo jedno po meni bolja opcija mehanicka zastita. I jeftinija.
Prilikom ne daj Boze kradje vrijednost auta ces kod nas naplatiti od kaska ali u limburgu. Kasko je kod nas vise za popravke nego za kradju. Tipa razvale ti vrata - pokriva kasko. Naravno i u slucaju kradje bolje imati nesto nego nista.
Po meni najbolja kombinacija je kasko + mehanicka zastita. Ako samo jedno po meni bolja opcija mehanicka zastita. I jeftinija.
-
taureg71
#40 Re: Zeder ili lavlja kandza
slazem se sa vecinom sem u jednom..." Prilikom ne daj Boze kradje vrijednost auta ces kod nas naplatiti od kaska ali u limburgu. " naplatices, ali ne ni blizu koliko si platio vozilo, svake godine opada cijena auta, pa je otprilike za auto staro 4 god dobije pola vrijednosti novog vozila, staro 5 god dobije se 40% od novonabavne cijene auta...Naplati se 3-4 mjeseca od kradje, samo manje nego ocekujete...Lavlja sapa, zeder, Hudini, sve moze, alarm takodje, OBD takodje, otezati im sto vise...ne znam auto koje je ukradeno sa sve 3 zastite...ado-šampion wrote:Kasko sam kod nas nije dovoljan. Ja imam i Kasko i Hudini.
-
ado-šampion
#41 Re: Zeder ili lavlja kandza
Pa na to sam mislio, naplatis ali ni blizu koliko ocekujes. Zbog toga je dobro imati i bilo kakvu zastitu osim kaska.
-
taureg71
#42 Re: Zeder ili lavlja kandza
Tako je !!!ado-šampion wrote:Pa na to sam mislio, naplatis ali ni blizu koliko ocekujes. Zbog toga je dobro imati i bilo kakvu zastitu osim kaska.