Mi Bosanci i Hercegovci svi ulazemo u OS BiH a vise od 50% naoruzanja i ljudstva OSBIH se odnosi na Bosnjake jer oni cine najvecu percentazu stanovnistva BiH. Koliko znam danas od 8000 vojnika koje BiH ima 4000 cine Bosnjaci, 1500 Hrvati i 2500 Srbi. Drugim rijecima ako OSBIH naruce 30 novih oklopnjaka onda 15 od njih svakako idu u Tuzlu, jer je to po zakonu tako odredjeno, dok i oni Hrvatski idu u Tuzlu a ostatak ide za Banja Luku. (Jer oklop VFBIH se nalazi u Tuzli a ne u Mostaru ili Livnu.)Eborg wrote:
Mi Bosanci i Hercegovci paralelno ulažemo u "sve tri vojske". Tako da nemaš ništa od te strategije kada će omjer snaga biti isti i sada i za 50 godina unutar BiH (govorim o naoružanju koje se de facto dijeli na tri dijela).
Fabrika granata? Tenkovi? Tenkovi su uslovima modernog ratovanja u BiH znatno ograničenih mogućnosti, raspravljalo se o tome na jednoj drugoj temi pa svakako pogledaj. Što će ti tenkovi kada ti 3 stealth bombardera mogu uništiti sve tenkove za par sati na samom početku rata
Bosna nikada nece ratovati protiv Amerike. Mi moramo da gledamo u Hrvatsku i Srbiju. To sto je Amerika bombardovala Srbiju je slucajnost. Niko ti nece doci da pomogne ako opet dodje do rata. Procitaj sta je Turski ministar za vanjske poslove izjavio 1992:"Turska je sekularna drzava i zbog tog razloga mi nemozemo pomagati svakoj muslimanskoj zemlji koja se nadje u nevolji pa ni Bosni iako imamo dugu tradiciju odnosa sa tom zemljom."
Sarajlije su i na pocetku proslog rata govorili kako ce ih Amerika spasiti ako samo Karadzic ispali jednu granatu na Sarajevo. Pa ispalio ih je vise od 2 miliona i nista. Tek kada su stizali slike koncentracionih logora do tv ekrana prosjecnog Amerikanca tek tada su nesto poduzeli. I onda im je usput bilo da bombarduju Srbiju na Kosovo jer su vec buli angazovani.
Cinjenica je znaci da samo bosanci odlucuju o svojoj vlastitoj sigurnosti. Niko njima nece pomoci i slati neke humanitarne vojske. Sto znaci da je jedan M84 tenk za nas dobar jer Srbija nema boljih. Kada Srbija i Hrvatska budi imale Apache helikoptere i steatlh bombardere onda stoji to sto si napisao.