Vox populi by Mimo Š.
Moderator: anex
- Topla voda
#26 Re: Vox populi by Mimo Š.
stupski,ne pale djeca starice..nego su dvoje djece zapalili staricu
ne siluju djeca zivotinje...nego su neka djeca silovala zivotinje
analogija sa ratnim zlocinima....skontaj.
to normalna drzava regulise zatvorskim kaznama,a ostala djeca nastave normalno zivjeti...
nismo izopaceni individualci,nego sistem nije ok.
to normalna drzava regulise zatvorskim kaznama,a ostala djeca nastave normalno zivjeti...
-
StupskaBitanga
#27 Re: Vox populi by Mimo Š.
Topla voda wrote:stupski,ne pale djeca starice..nego su dvoje djece zapalili staricu
ne ne
ne generaliziram ali moramo biti svjesni da ssve to postoji tu oko nas
da sistem nije ok treba ga mijenjati i ovo je samo jedan od načina a to je biti brutalno iskren
-
nikad_izvini
#28 Re: Vox populi by Mimo Š.
U pravu si, nismo izopačeni individualci nego smo polupismena, bez brige za druge, lopovsko-zavidno-retardirana nacija sa tendencijom da skačemo sami sebi u stomak.Topla voda wrote:stupski,ne pale djeca starice..nego su dvoje djece zapalili staricu
Primjer 1:
-hodam ulicom, nekakvi balavci biju, šamaraju dječačića. Vilsonovo, desetak ljudi prošlo. Niko ništa. Kad sam jednog spuco nogo, odskočio je, ostali su pobjegli kad sam ih zaganjao. Ovi bježe a lik koji je prošao pored tog istog "belaja" viče za njima "jebaću vam mater, šta dirate dijete"
Primjer 2:
starac, moli ljude da mu daju marku za unuka, ima dijete šećer. Vidi se da mu je neugodno, plače, bukvalno. Hrasno, masa ljudi. Stojimo prijatelj i ja ispred granapa, razvezali neku priču. Dali mu nešto i stojimo tu i dalje. Gledam, prolaze ljudi, dobro obučeni, žene punih cekera, ni da pogledaju. Vidi se iz aviona da nije profesionalac, da mu je neugodno.
Primer 3:
Moj kum, medicinar inače, žena treba da mu se porodi. Rođak mu indirektno traži pare za porođaj. Na kraju su ugrozili dijete i majku zbog otezanja. Bebi se pupčana vrpca obmotala oko vrata
Primjer 4:
političari. Odakle dolaze ? Iz svemira ili iz naroda
Primjer 5:
BiH je dobila više pomoći po glavi stanovnika od Nijemaca nakon drugog svjetskog rata. I, šta bi, odnosno, šta nebi ?
Primjer 6:
biznis. 90% firmi sa kojima radimo, od leasinga, banki pa nadalje nas je pokušalo zajebati ili prevariti na ovaj ili onaj način. Da ne ulazim u datelje, ako treba na pp-u ću pojasniti i imenovati zadnje primjere.
Primjer 7:
javna uprava. Nešto završavao, pošteno. Ne možeš da si pita. Našao štelu, platio tri glave, završeno dok si rekao keks. Odjednom može.
Primjer 8,9,10,100,1000
gdje god da kreneš, al bukvalno, treba ti veza, štela, poznanstvo, rođak, brat ili kum da bi nešto završio.
Da zaključim, u pravu si, mi nismo izopačeni indivudualci, nego smo izopačeni individualci koji su sebi stvorili sistem baš po mjeri.
Dobro, nije sve tako crno, ali, ovo postaje sve gore i gore, realno. To nema veze sa "sistetom" nego sa ljudima koji su ga stvorili i koji NEĆE da ga mijenjaju.
- aerosa
#29 Re: Vox populi by Mimo Š.
Bravo majstore, svaka na mjestu...nikad_izvini wrote:U pravu si, nismo izopačeni individualci nego smo polupismena, bez brige za druge, lopovsko-zavidno-retardirana nacija sa tendencijom da skačemo sami sebi u stomak.Topla voda wrote:stupski,ne pale djeca starice..nego su dvoje djece zapalili staricu
Primjer 1:
-hodam ulicom, nekakvi balavci biju, šamaraju dječačića. Vilsonovo, desetak ljudi prošlo. Niko ništa. Kad sam jednog spuco nogo, odskočio je, ostali su pobjegli kad sam ih zaganjao. Ovi bježe a lik koji je prošao pored tog istog "belaja" viče za njima "jebaću vam mater, šta dirate dijete"![]()
Primjer 2:
starac, moli ljude da mu daju marku za unuka, ima dijete šećer. Vidi se da mu je neugodno, plače, bukvalno. Hrasno, masa ljudi. Stojimo prijatelj i ja ispred granapa, razvezali neku priču. Dali mu nešto i stojimo tu i dalje. Gledam, prolaze ljudi, dobro obučeni, žene punih cekera, ni da pogledaju. Vidi se iz aviona da nije profesionalac, da mu je neugodno.
Primer 3:
Moj kum, medicinar inače, žena treba da mu se porodi. Rođak mu indirektno traži pare za porođaj. Na kraju su ugrozili dijete i majku zbog otezanja. Bebi se pupčana vrpca obmotala oko vrataNeću da pričam šta je bilo dalje.
Primjer 4:
političari. Odakle dolaze ? Iz svemira ili iz naroda![]()
Primjer 5:
BiH je dobila više pomoći po glavi stanovnika od Nijemaca nakon drugog svjetskog rata. I, šta bi, odnosno, šta nebi ?
Primjer 6:
biznis. 90% firmi sa kojima radimo, od leasinga, banki pa nadalje nas je pokušalo zajebati ili prevariti na ovaj ili onaj način. Da ne ulazim u datelje, ako treba na pp-u ću pojasniti i imenovati zadnje primjere.
Primjer 7:
javna uprava. Nešto završavao, pošteno. Ne možeš da si pita. Našao štelu, platio tri glave, završeno dok si rekao keks. Odjednom može.
Primjer 8,9,10,100,1000
gdje god da kreneš, al bukvalno, treba ti veza, štela, poznanstvo, rođak, brat ili kum da bi nešto završio.
Da zaključim, u pravu si, mi nismo izopačeni indivudualci, nego smo izopačeni individualci koji su sebi stvorili sistem baš po mjeri.
Dobro, nije sve tako crno, ali, ovo postaje sve gore i gore, realno. To nema veze sa "sistetom" nego sa ljudima koji su ga stvorili i koji NEĆE da ga mijenjaju.
Samo jedno fali....JADNI MI OVAKVI KAKVI SMO....
-
samo malo
#30 Re: Vox populi by Mimo Š.
Buraz, Mimo bi te svakako trebao zvati u emisiju.nikad_izvini wrote:U pravu si, nismo izopačeni individualci nego smo polupismena, bez brige za druge, lopovsko-zavidno-retardirana nacija sa tendencijom da skačemo sami sebi u stomak.Topla voda wrote:stupski,ne pale djeca starice..nego su dvoje djece zapalili staricu
Primjer 1:
-hodam ulicom, nekakvi balavci biju, šamaraju dječačića. Vilsonovo, desetak ljudi prošlo. Niko ništa. Kad sam jednog spuco nogo, odskočio je, ostali su pobjegli kad sam ih zaganjao. Ovi bježe a lik koji je prošao pored tog istog "belaja" viče za njima "jebaću vam mater, šta dirate dijete"![]()
Primjer 2:
Primer 3:
Moj kum, medicinar inače, žena treba da mu se porodi. Rođak mu indirektno traži pare za porođaj. Na kraju su ugrozili dijete i majku zbog otezanja. Bebi se pupčana vrpca obmotala oko vrataNeću da pričam šta je bilo dalje.
Primjer 4:
političari. Odakle dolaze ? Iz svemira ili iz naroda![]()
Primjer 5:
Primjer 6:
Primjer 7:
Primjer 8,9,10,100,1000
U svakom slucaju,
Umjesto kukanja "joj sto je nama `vako, sta mislite?", treba reci istinu. Ovako nam je jer vecini odgovara da nam je ovako, znaju plivati samo u sistemu reketasenja, mita, korupcije, sada da neki cudotvorac od sutra stvori pravnu drzavu u kojoj vlada zakon, mislim da bi se sutra bar cetvrtina Sarajeva valjalo po cesti od soka, a jos jedna cetvrtina bi se scucurila u fetusni polozaj i palac u usta. Nebi znali zivjeti u takvom sistemu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#31 Re: Vox populi by Mimo Š.
Skojotovski, opomena pred ban!
Nema komentarisanja rada moderacije!
Nema komentarisanja rada moderacije!
- karanana
#32 Re: Vox populi by Mimo Š.
nisam neki njegov ljubitelj, ali nisu mu losi komentari.
-
StupskaBitanga
#33 Re: Vox populi by Mimo Š.
i večeras je bilo za 10
Mimo
E ovo je pravi pokazatelj 1.03. Dana nezavisnosti BiH
Mimo
E ovo je pravi pokazatelj 1.03. Dana nezavisnosti BiH
-
kiss1
#34 Re: Vox populi by Mimo Š.
Mimo, emisija je odlična udaraš pravo u glavu, ime i prezime osobe o kojoj pričaš u zadnjoj emisiji nisi spomenuo ime i prezime dotične dame, a trebao si jer se bliže izbori pa neka narod zna za koga ne trba glasati.
-
StupskaBitanga
#35 Re: Vox populi by Mimo Š.
Pošto večeras nisam bio u mogucnosti pratiti, nek mi neko kaže šta je to bilo? koga je to rešetao?
pls
hvala
pls
hvala
-
skojotovski
#36 Re: Vox populi by Mimo Š.
kakav promasaj! kakva steta! pa, gdje bas veceras da propustis, covjece! jao, jao... cuj CAZIM nekoga RESETA

-
Semiramida
#37 Re: Vox populi by Mimo Š.
Pogledala jednu emisiju. Slučajno. I ne mislim više.
Ono izmotavanje i tabloidno rezimiranje aktuelnosti uz dikciju a la zadihani Damir Kaletović nije nikakvo novinarstvo.
No, sto ljudi, sto ćudi. Pa se i Vox populi nekom sviđa. Heh!
Ono izmotavanje i tabloidno rezimiranje aktuelnosti uz dikciju a la zadihani Damir Kaletović nije nikakvo novinarstvo.
No, sto ljudi, sto ćudi. Pa se i Vox populi nekom sviđa. Heh!
-
StupskaBitanga
#38 Re: Vox populi by Mimo Š.
Svi vi koji kritikuhjete Mimu i slučajno pogledate opet pitam
Jel čovjek šta loše ili netačno rekao?
Vi na taj način direktno ili indirektno aplaudirate i podržavate gamad koja nam je nažalost vlast
i kažu jadni mi samoi sa sobom
Jel čovjek šta loše ili netačno rekao?
Vi na taj način direktno ili indirektno aplaudirate i podržavate gamad koja nam je nažalost vlast
i kažu jadni mi samoi sa sobom
-
Sizzla
#39 Re: Vox populi by Mimo Š.
A sta mislite da je umjesto Mime Batko 
-
skojotovski
#40 Re: Vox populi by Mimo Š.
sa web stranice OBN-a:
"Mimo Šahinpašić rođen je u Sarajevu, 1966. godine, po zanimanju novinar, voli pisanje i sport, a u potonjem bi mogao uživati danima..." Pitam se sto li su izostavili koji je to fakultet "novinar" Cazim zavrsio?
a nesto se ni ne sjecam tih njegovih tekstualnih bravura. mozda misle na vrijeme provedeno u Expressu.
...Nakon oporavka vraća se na radio Kameleon, a nedugo zatim počinje raditi na OBN televiziji kao urednik i voditelj popularne emisije “Mimohod”. Oženjen je već jedanaest godina i otac je petogodišnje Nore. U horoskopu je dvostruka škorpija, a za sebe kaže da je “najbolji u svom poslu, samo kad to hoće.”
treba li jos sta o egocentriku?
za one koje zanima potpuna kakofonija - http://www.obn.ba/index.php?option=com_ ... &Itemid=63
@Stupski, isti ovaj Cazim bi se priklonio bilo kojoj strani o kojoj mahala, ovisno ko bi mu ponudio opipljiv detalj...
jedno je slusati mahalsko "komentarisanje", a drugo poznavati doticnog
"Mimo Šahinpašić rođen je u Sarajevu, 1966. godine, po zanimanju novinar, voli pisanje i sport, a u potonjem bi mogao uživati danima..." Pitam se sto li su izostavili koji je to fakultet "novinar" Cazim zavrsio?
a nesto se ni ne sjecam tih njegovih tekstualnih bravura. mozda misle na vrijeme provedeno u Expressu.
...Nakon oporavka vraća se na radio Kameleon, a nedugo zatim počinje raditi na OBN televiziji kao urednik i voditelj popularne emisije “Mimohod”. Oženjen je već jedanaest godina i otac je petogodišnje Nore. U horoskopu je dvostruka škorpija, a za sebe kaže da je “najbolji u svom poslu, samo kad to hoće.”
treba li jos sta o egocentriku?
za one koje zanima potpuna kakofonija - http://www.obn.ba/index.php?option=com_ ... &Itemid=63
@Stupski, isti ovaj Cazim bi se priklonio bilo kojoj strani o kojoj mahala, ovisno ko bi mu ponudio opipljiv detalj...
jedno je slusati mahalsko "komentarisanje", a drugo poznavati doticnog
#41 Re: Vox populi by Mimo Š.
Sve cestitke mimi i OBN-u
Vrhunski materijal za studente zurnalistike kao primjer kako ne treba. U svim segmentima, od pripreme teksta, preko obrade tema i elokventnosti, pa do dikcije.
Vrhunski materijal za studente zurnalistike kao primjer kako ne treba. U svim segmentima, od pripreme teksta, preko obrade tema i elokventnosti, pa do dikcije.
-
skojotovski
#42 Re: Vox populi by Mimo Š.
vrlo brzo ce isplivati ko mu pise ove komentare....
-
StupskaBitanga
#43 Re: Vox populi by Mimo Š.
skojotovski
Mimu ne poznajem lično ali moja jedna jako dobra prijateljica se zna s njim i Mimo je jako dobar, pošten i zbog svega ovog hrabar čovjek
Ona mi je objasnila da to što ne predstavlja svoje pravo ime nije što se on tog imena stidi već što ga svi znaju kao Mimu.
Uzeti ću i Lepu Brenu nju svi znaju kao takvu miislim to je normala čovjek se zove lupam nekako a dobije nadimak koji mu usuštini postaje ime tj ljudi ga po tom imenu znaju
Mimu ne poznajem lično ali moja jedna jako dobra prijateljica se zna s njim i Mimo je jako dobar, pošten i zbog svega ovog hrabar čovjek
Ona mi je objasnila da to što ne predstavlja svoje pravo ime nije što se on tog imena stidi već što ga svi znaju kao Mimu.
Uzeti ću i Lepu Brenu nju svi znaju kao takvu miislim to je normala čovjek se zove lupam nekako a dobije nadimak koji mu usuštini postaje ime tj ljudi ga po tom imenu znaju
- UEco
#44 Re: Vox populi by Mimo Š.
StupskaBitanga wrote:skojotovski
i prema tome dobar novinar
-
StupskaBitanga
#45 Re: Vox populi by Mimo Š.
Mimo ima štihaUEco wrote:StupskaBitanga wrote:skojotovski
i prema tome dobar novinar![]()
Da istina je Mimo ovo ne piše ali iznosi u javnost
i u moru šljama i kvazi novinara Mimo je za 10
-
donBeton
#46 Re: Vox populi by Mimo Š.
Neko spomenu da je to ono što bi 90% populacije reklo. Apsolutno dijelim mišljenje. Pravi Vox Populi.
Samo što je to upravo suprotno onome što bi novinar profesionalac trebao raditi.
Samo što je to upravo suprotno onome što bi novinar profesionalac trebao raditi.
-
StupskaBitanga
#47 Re: Vox populi by Mimo Š.
novinar profesionalac kod nas ne postojidonBeton wrote:Neko spomenu da je to ono što bi 90% populacije reklo. Apsolutno dijelim mišljenje. Pravi Vox Populi.
- Miki123
#48 Re: Vox populi by Mimo Š.
Elokventinijih i manje mahalskih komentara o svakodnevnim temama sam čuo u kafani poslije 6,7 piva i na pijaci.
-
skojotovski
#49 Re: Vox populi by Mimo Š.
a, sta je drugo Mimo, nego kvazi novinar? pa, daj malo realno sagledaj. niti je diplomirani zurnalista, niti je zavrsio neki drugi fakultet. uporedi njegov "rad i pricu" na radiju i ovo na tv-u. nije u stanju sastaviti smislenu prosto prosirenu recenicu, a da pri tome jos 300 puta ne ponovi postapalicu "eeeee". a ovdje izigrava nekog pametnjakovica, citajuci sa idiota, tj. telepromtera. jasno ko dan da mu je tekst napisan, a on se satra da ga lafo docara nekakvim na silu izvedenim tikovima i gestikulacijom. a i ovaj sto ih pise na nivou je mahale. tebi se to svida i to je ok. niti ja, niti bilo ko drugi ima pravo, niti ti moze nametnuti misljenje. ali imamo pravo reci i ne sloziti se sa tvojom 10-tkom drugu Cazimu.StupskaBitanga wrote:Mimo ima štihaUEco wrote:StupskaBitanga wrote:skojotovski
i prema tome dobar novinar![]()
Da istina je Mimo ovo ne piše ali iznosi u javnost
i u moru šljama i kvazi novinara Mimo je za 10
i molim te, zar tebi normalna osoba moze nesto ovako izjaviti: "a za sebe kaže da je najbolji u svom poslu, samo kad to hoće”?
p.s.
novinara profesionalaca u nasoj zemlji dakako da ima. recimo, gojko beric, ozren kebo...
- Topla voda
#50 Re: Vox populi by Mimo Š.
i tebe i cazima vise