Jako lijepo obrazlozenje.palermo wrote:Protiv, bez mnogo dileme.
Razlog, iskustvo regionalne košarkaške lige. Usput da kažem, da kad se osnivala, bio sam jedan od njenih zagovornika,danas, potpuno drugačije mislim.
Dakle, imamo iskustvo košarkaške NLB lige koja je pogubno uticala na kvalitete košarke u BiH. Oduzela je smisao košarke u BiH, dovela do toga da nikome nije zanimljivo otići niti u skenderiju a niti u dvoranu u Širokom brijegu, bez obzira gostovali Cibona ili Partizan. Uništila je praktički omladinske pogone, i preorijentirasala čitavu politiku vođenja klubova na dovođenje polovnih igrača iz Srbije i Hrvatske.
Smisao sporta je takmičenje, rivalitet, a toga tu ne bi bilo, klubovi iz BiH bi bili utopljeni u nekkavi rvilastvo Dinama i sprskih klubova, hranili bi se mrvicama,ovaj put bi se poluigrači iz Srbije i Hrvatske motali po Bh klubovima,uvjeren sam da bi interes sa fudbalom znatno opao.Zapravo, interes za domaćom ligom.Koga interesuje utakmica sa Dinamom, u kojoj si ti u startu autsajder.
Umjesto regionalne lige, bilo bi bolje ulagati u omladinske selskcije, jačati zdravo rivalstvo između kluibova iz BiH,i akobogda susretati se sa kluibovima iz Srbije i Hrvatske u evropskim natjecanjima.
ovome dodajmo još, i navijače, kladionice i slično.....ma protiv
Regionalna liga Ex-Yu
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mekaba
#26 Re: Regionalna liga Ex-Yu
- Baltazar_khan
#27 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Evo vidimo kako se razvija naša liga, nema dalje sve gigant do giganta, izbacujemo samo takve igrače koji se prodaju po engleskoj, jeldepalermo wrote: Ne vidim otkud želja da se bude opet priprepak zagrebu i Beogradu, umjesto da se razvija liga.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#28 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Pa bash za ovo mi nismo sposobni, tj niko sa ovih prostora. Pogotovo to sa rigoroznim kaznama, jer nacionalisti su vecinom na vlasti, a odraz njihove politike se vrlo lako moze premjestiti na tribine i kako onda mislis da ce se kaznjavati?Lud i ponosan wrote:To sa sukobima je jedan od najvecih zabluda koje protivnici ove lige podvaljuju...Admir_1984 wrote:Ako Evropa zeli nove sukobe na Balkanu dozvolit ce ovu ligu....Sa druge strane ova liga bi bila spas za fudbal na ovim prostorima, ako govorimo samo o sportskim stvarima
Jednostavno, 1. zabraniti gostujuce navijace, 2. instalirati kamere na stadione, 3. Izglasati rigorozne zakone kakvi su recimo u Engleskoj.
To je recimo postupak vrlo jednostavan i ne kosta skoro pa nista. Samo je stvar volje i angazovanja.
Fudbal u BiH bi ovom ligom najvise profitirao.
I nema sumnje da bi Zeljo i Sarajevo cinili tu ligu, a vjerovatno bi se tu dodao jos jedan tim poput Borca. Svi ostali ne zasluzuju tu mjesto, prvenstveno zbog istorije, navijaca, infrastrukture,....
Iz Srbije bi to bili Partizan, Zvijezda, Vojvodina.
Hrvatska Dinamo, Hajduk, mozda Rijeka.
Volio bi ja da sve bude tako kao sto si napisao, al mislim da za to nema 1% sanse
-
mekaba
#29 Re: Regionalna liga Ex-Yu
10 000 navijaca 2000 policajaca i to sto zaradis od ulaznica prebacis na troskove obezbjedjenja (ili jos doplatis) i dobijes opet financijsku propast.Apsolutno nepotrebna avantura.Znamo sta se desavalo BH Fanatikosima na Marakani.hz__semir wrote:Apsolutno za.
I nije tacno da bi nasi klubovi sluzili za napucavanje. Nasi klubovi non stop igraju sa susjednim klubovima prijateljske utakmice, pa nesto se ne sjecam da je ijedan "napucan". A uostalom, to bi bila druga prica, u toj Ligi bi igrale 3-4 nase ekipe i kvalitet bi se itekako koncentrisao oko tih ekipa, ali i ono najvaznije, lova. Pa bi nasi najbolji igraci igrali u 3-4 ekipe, a i ne bi se desavalo da neke manje ekipe iz susjedstva uzimaju igrace. Primjer Zeca, kojem bi sigurno bilo zanimljivije igrati u Sarajevu ili Željezničaru, nego u Šibeniku
Zamislite samo da svake godine Sarajevo i Željezničar igraju sa Dinamom, Zvezdom, Partizanom i Hajdukom i koliko bi to para donijelo samo od karata.
A to da bi bilo nereda, ne bi, ako bi prvi i osnovni uslov za takvu Ligu bio USLOVAN stadion. Na Koševu su gostovali i SR Jugoslavija i SiCG i Hrvatska i Sartid, pa osim par sitnih koskanja (kakvih imamo svakako u svim ex-yu ligama) nije bilo vecih nereda.
Bilo je i sudara hrvatskih i srpskih timova u Euro takmičenjima, prije par godina Zvezda je gostovala u predgrađu Zagreba (Zaprešiću), pa nije bilo nikakve frke, prema tome moglo bi se, ali sa uslovnim stadionima, na kojima ce protivnicki navijaci biti fizicki razdvojeni.
Istina ima par suprotnih primjera kao tekma Zrinjski - Partizan, ali da su tada Grobari bili smjesteni na stajanju, a ne na istoj tribini sa domacima, ne bi bilo nikakvih problema, doduse problem je bio sto ta tribina nije ispunjavala uslove UEFA-ine uslove, ali Bože moj, zato se postavi uslov da se stadion sredi i riješen problem.
-
nikad_izvini
#30 Re: Regionalna liga Ex-Yu
PL nema nikakvog kvaliteta, da budemo jasni. Da bi bilo kvaliteta, treba PARA. Para, NEMA. Da bi došli do para, moramo imati po 15.000-20.000 gledalaca na utakmicama i kakve-takve sponzore koje trenutno NEMAMO a koje bi Regionalna liga sigurno dovela.palermo wrote:Protiv, bez mnogo dileme.
Razlog, iskustvo regionalne košarkaške lige. Usput da kažem, da kad se osnivala, bio sam jedan od njenih zagovornika,danas, potpuno drugačije mislim.
Dakle, imamo iskustvo košarkaške NLB lige koja je pogubno uticala na kvalitete košarke u BiH. Oduzela je smisao košarke u BiH, dovela do toga da nikome nije zanimljivo otići niti u skenderiju a niti u dvoranu u Širokom brijegu, bez obzira gostovali Cibona ili Partizan. Uništila je praktički omladinske pogone, i preorijentirasala čitavu politiku vođenja klubova na dovođenje polovnih igrača iz Srbije i Hrvatske.
Smisao sporta je takmičenje, rivalitet, a toga tu ne bi bilo, klubovi iz BiH bi bili utopljeni u nekkavi rvilastvo Dinama i sprskih klubova, hranili bi se mrvicama,ovaj put bi se poluigrači iz Srbije i Hrvatske motali po Bh klubovima,uvjeren sam da bi interes sa fudbalom znatno opao.Zapravo, interes za domaćom ligom.Koga interesuje utakmica sa Dinamom, u kojoj si ti u startu autsajder.
Umjesto regionalne lige, bilo bi bolje ulagati u omladinske selskcije, jačati zdravo rivalstvo između kluibova iz BiH,i akobogda susretati se sa kluibovima iz Srbije i Hrvatske u evropskim natjecanjima.
Porediš fudbal i košarku, što je NEUPOREDIVO, barem u BiH. Mlađi naraštaji će se nastaviti baviti fudbalom, tako da tu neće biti problema. Zapravo, regionalna liga može pomoći da više mladih počne baviti fudbalom umjesto da se bave oružjem i drogom.
VIdi se da NE PRATIŠ BiH fudbal jer spominješ kao argument da bi "interes za fudbalolm opao". Informacije radi, interes za fudbalom je VEĆ opao. Niže, teško da može.
Jelde, baš si pametan. Misliš da se ima parapalermo wrote: Umjesto regionalne lige, bilo bi bolje ulagati u omladinske selskcije, jačati zdravo rivalstvo između kluibova iz BiH,i akobogda susretati se sa kluibovima iz Srbije i Hrvatske u evropskim natjecanjima.
Last edited by nikad_izvini on 17/02/2010 23:18, edited 1 time in total.
-
palermo
#31 Re: Regionalna liga Ex-Yu
I koje je rješenje, ugasiti klubove po BiH, ostaviti želju i sarajevu da pokatkad budu počastvovani šo su domaćini Dinamu i Partizanu a još počastvovaniji što ih na maksimiru gleda 500 vatrenih bad blue boysa.Baltazar_khan wrote:Evo vidimo kako se razvija naša liga, nema dalje sve gigant do giganta, izbacujemo samo takve igrače koji se prodaju po engleskoj, jeldepalermo wrote: Ne vidim otkud želja da se bude opet priprepak zagrebu i Beogradu, umjesto da se razvija liga.
Rekoh, imamo vrlo dobro iskustvo košarke......a samo da vas podsjetim da je Bosna košarci mnog više značila u jugo okvirirma nego što su ikad i željo i sarajevo.
- Obuca9
#32 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Opet ti porediš košarku sa fudbalom. Košarka se ne može ni po čemu porediti sa fudbalom, kad su naši prostori u pitanju. Sama cinjenica da je to najtrofejniji sport ako racunamo bivsu drzavu(klubovi nekoliko puta bili prvaci Evrope, reprezentacija bila svjetski, evropski, olimpijski prvak), a da opet nije ni blizu popularnosti fudbalu, ti dovoljno govori. Košarka je tih godina bila furka u Sarajevu, ali je sve to bilo slabo. Evo kreni i od Sarajeva, imaš Bosnu koja je bila prvak Evrope, o čemu i FK Sarajevo i Željezničar mogu samo sanjati, a koliko imaš ljudi koji bi izmedju evropske utakmice na Koševu/Grbavici izabrali odlazak na evropsku tekmu u Skenderiju, mozda par stotina, pa makar gostovali prvaci Evrope.palermo wrote:Kojih pet utakmica ? Široki-Dinamo ? Zrinjski- Zvezda ? Polaziš od pretpostavke da će u toj ligi biti i sarajevo i željo, otkud ti ta ideja ? Ta liga može imati samo dva Bh kluba, a ludo je i pomisliti da će sarajevo i željo dobiti privilegovani status u odnosu na recimo, Borac ili široki, npr ( a i zašto bi). I tako jedne godine ostaneš bez derbija sarajevo-željo....pa šta će ti onda uopšte fudbal ovdje.hz__semir wrote:Pa i sad imas Ligu koja se igra zbog Laktasa, Modrice, Leotara, sudija... Tako da nista ne gubis, samo dobijas 20.000 gledalaca na najmanje pet utakmica godisnje, umjesto samo na derbiju.
I nema smisla porediti NLB sa ovim, fudbal je nesto skroz drugo, nesto sto privlaci publiku, sponzore, medije, a kosarka je ipak drugorazredni sport, bar u poredjenju sa fudbalom.
I naravno da ova Liga ne bi smjela zamjeniti domace takmicenje, po meni bi ona trebala da se igra na fazon evropskih utakmica, sredinom sedmice, ali na proljece, ionako nijedan tim sa prostora bivse juge vec decenijama nije u stanju prezimiti u Evropi.
Ne vidim otkud želja da se bude opet priprepak zagrebu i Beogradu, umjesto da se razvija liga. I postepeno diže kvalitet.I naravno uspoređuje se Evropom.
I usput, ona skandinavska liga koju spominjete , Rojal liga, je, koliko ja znam, ukinuta, iz jednostavnog razloga jer nije nudila sportski interes, i nikoga nije zanimala.
E, da i ovo dadodam, prije par godina na utakmicama Bosna -Široki su dvorane bile pune, i bio pravi praznik sporta, danas kad Cibona gostuje u sarajevu nikoga to ne zanima.
I druga stvar, spominješ gubitak derbija, ne gubi se derbi, niti se gubi Liga. Koliko znam 90% kombinacija koje se prave oko te Lige, prave se da ona bude formirana na fazon evropskih takmičenja, dakle da se igra na proljeće i srijedom, između dva prvenstvena kola. Dakle to bi ti došlo kao izlazak u Evropu, subotom i nedjeljom igraš prvenstveno kolo, a onda u srijedu naveče dočekaš Zvezdu, Dinamo ili ideš u goste Partizanu, Hajduku...
I ne znam otkud vam ideja da bi nasi klubovi bili donji, mozda ne bi mogli se nositi sa velikom cetvorkom, ali ne vidim zbog cega bi Rijeka, Vojvodina ili Budućnost bili bolji.
-
palermo
#33 Re: Regionalna liga Ex-Yu
A dobro, kad si već ustanovio da ne pratim fudbal, onda je mislim besmisleno i da ti odgovaram.A i ne bi da se provaljujem dalje.nikad_izvini wrote:PL nema nikakvog kvaliteta, da budemo jasni. Da bi bilo kvaliteta, treba PARA. Para, NEMA. Da bi došli do para, moramo imati po 15.000-20.000 gledalaca na utakmicama i kakve-takve sponzore koje trenutno NEMAMO a koje bi Regionalna liga sigurno dovela.palermo wrote:Protiv, bez mnogo dileme.
Porediš fudbal i košarku, što je NEUPOREDIVO, barem u BiH. Mlađi naraštaji će se nastaviti baviti fudbalom, tako da tu neće biti problema. Zapravo, regionalna liga može pomoći da više mladih počne baviti fudbalom umjesto da se bave oružjem i drogom.
VIdi se da NE PRATIŠ BiH fudbal jer spominješ kao argument da bi "interes za fudbalolm opao". Informacije radi, interes za fudbalom je VEĆ opao. Niže, teško da može.
palermo wrote: Umjesto regionalne lige, bilo bi bolje ulagati u omladinske selskcije, jačati zdravo rivalstvo između kluibova iz BiH,i akobogda susretati se sa kluibovima iz Srbije i Hrvatske u evropskim natjecanjima.
Jelde, baš si pametan. Misliš da se ima paraNe provaljuj se bezveze. BiH klubovi, osim Širokog NEMAJU PARA za A ekipe a ne za omladinske pogone. Odakle im pare. Gukni ptico. Kada nama objasniš, pravac u Želju, fali nam para
-
palermo
#34 Re: Regionalna liga Ex-Yu
A ,misliš tako, pa onda ako bi ti bilo zadovoljstvo da ugošćuješ rezervne timove Dinama i Zvezde onda ok. U tom sistemu takmičenja upravo to bi se dešavalo.Misliš da bi Dinamo i zvezda štedjeli svoje igrače u prvenstvenoh utakmici sa npr.Vojvodinom,ili Rijekom da bi najbolje ighrači bili spremni za derbi sa Željom ili Sarajevomhz__semir wrote:
I druga stvar, spominješ gubitak derbija, ne gubi se derbi, niti se gubi Liga. Koliko znam 90% kombinacija koje se prave oko te Lige, prave se da ona bude formirana na fazon evropskih takmičenja, dakle da se igra na proljeće i srijedom, između dva prvenstvena kola. Dakle to bi ti došlo kao izlazak u Evropu, subotom i nedjeljom igraš prvenstveno kolo, a onda u srijedu naveče dočekaš Zvezdu, Dinamo ili ideš u goste Partizanu, Hajduku...
I ne znam otkud vam ideja da bi nasi klubovi bili donji, mozda ne bi mogli se nositi sa velikom cetvorkom, ali ne vidim zbog cega bi Rijeka, Vojvodina ili Budućnost bili bolji.
-
nikad_izvini
#35 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ionako se dovode "polovnjaci". Ionako nema interesa za fudbal. Ionako nemamo rezultate. Ionako klubovi nemaju para. Inako se ne ulaže u omladinske škole. Defacto, nemaš konkretnog argumenta protiv Regionalne lige osim da će neko zaginuti što je tačno. Jebiga, ko se boji, neka ne ide i mirna Bosna.
- Baltazar_khan
#36 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Haveru, meni je dosta gledanja Laktaša, Posušja, i ostalih klubova iz vukojebina ove države. 500 BBB na jednoj strani, a 25.000 hordi zla, ili manijaka. To ja hoću da gledam, a ne ovo što sad imamo.palermo wrote:
I koje je rješenje, ugasiti klubove po BiH, ostaviti želju i sarajevu da pokatkad budu počastvovani šo su domaćini Dinamu i Partizanu a još počastvovaniji što ih na maksimiru gleda 500 vatrenih bad blue boysa.
- Obuca9
#37 Re: Regionalna liga Ex-Yu
A misliš da bi Dinamo ili Zvezda slali drugi tim na Koševo/Grbavicu ako bi se borili za osvajanje te Regionalne lige, te ako je ulog mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka (takodjer opcija koja se veze uz svaku kombinaciju osnivanja ove Lige)?palermo wrote:A ,misliš tako, pa onda ako bi ti bilo zadovoljstvo da ugošćuješ rezervne timove Dinama i Zvezde onda ok. U tom sistemu takmičenja upravo to bi se dešavalo.Misliš da bi Dinamo i zvezda štedjeli svoje igrače u prvenstvenoh utakmici sa npr.Vojvodinom,ili Rijekom da bi najbolje ighrači bili spremni za derbi sa Željom ili Sarajevomhz__semir wrote:
I ne znam otkud vam ideja da bi nasi klubovi bili donji, mozda ne bi mogli se nositi sa velikom cetvorkom, ali ne vidim zbog cega bi Rijeka, Vojvodina ili Budućnost bili bolji.![]()
-
palermo
#38 Re: Regionalna liga Ex-Yu
ma whatever, ako vi vidite spas u Dinamu i Zvezdi, šta ja tu mogu.....Baltazar_khan wrote:Haveru, meni je dosta gledanja Laktaša, Posušja, i ostalih klubova iz vukojebina ove države. 500 BBB na jednoj strani, a 25.000 hordi zla, ili manijaka. To ja hoću da gledam, a ne ovo što sad imamo.palermo wrote:
I koje je rješenje, ugasiti klubove po BiH, ostaviti želju i sarajevu da pokatkad budu počastvovani šo su domaćini Dinamu i Partizanu a još počastvovaniji što ih na maksimiru gleda 500 vatrenih bad blue boysa.
- burek_in_space
#39 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Protiv, iskljuchivo pa taman da nema nijednog argumenta u korist ovakvog mishljenja, jer mi je drazha jedna chitava bosanska glava, nego da Zheljo ili Sarajevo izvuku remi u Beogradu ili Zagrebu.
-
palermo
#40 Re: Regionalna liga Ex-Yu
hz__semir wrote:
A misliš da bi Dinamo ili Zvezda slali drugi tim na Koševo/Grbavicu ako bi se borili za osvajanje te Regionalne lige, te ako je ulog mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka (takodjer opcija koja se veze uz svaku kombinaciju osnivanja ove Lige)?
- and
#41 Re: Regionalna liga Ex-Yu
ovo je super ideja,jer ima na ovim prostorima taman klubova da se napravi normalna liga,da se utakmice igraju na stadionima,a ne livadama.....nikad_izvini wrote:Ionako se dovode "polovnjaci". Ionako nema interesa za fudbal. Ionako nemamo rezultate. Ionako klubovi nemaju para. Inako se ne ulaže u omladinske škole. Defacto, nemaš konkretnog argumenta protiv Regionalne lige osim da će neko zaginuti što je tačno. Jebiga, ko se boji, neka ne ide i mirna Bosna.
ovi klubovi su i prije igrali ligu i postoji rivalitet,klubovi su i prije sarađivali,neki i danas,niko ne igra u evropi .....
fudbal se igra zbog navijača i tu dolazimo do problema.sport gubi smisao da se zabrani odlazak navijača,a kako sve organizovati???
da na ovim prostorima žive normalni ljudi,ne bi bio ni jedan razlog protiv ove lige,ovako jedino da nato obezbjeđuje.
ne konta idiot da je 5000 ljudi X 10km=50 000 km njegovom klubu samo od ulaznica.(za toliko para naši klubovi prodaju buduće zvijezde) nego daj da nekom razbije glavu,da ga ubije.....
a kad malo bolje razmislim nije ništa bolja situacija ni u našoj premier ligi.i tu ti je misaona imenica otići u neki grad,prošetati,nešto pojesti,popiti,pogledati utakmicu i vratiti se čitav.
-
nikad_izvini
#42 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Dvije mrtve glave su već pale u našoj ligi(Zenica, Lištica), hajmo zabraniti i našu ligu. Logično, zar neand wrote: a kad malo bolje razmislim nije ništa bolja situacija ni u našoj premier ligi.i tu ti je misaona imenica otići u neki grad,prošetati,nešto pojesti,popiti,pogledati utakmicu i vratiti se čitav.
Last edited by nikad_izvini on 17/02/2010 23:51, edited 1 time in total.
- burek_in_space
#43 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Pitaj Bris Tatona pije li vode.Lud i ponosan wrote: Bosanske glave padaju i u Bosni, tako da ta prica ne pije vode.
Sa navijacima se i u nasim okvirima treba pozabaviti i to je jedan veliki problem. Predlozio sam u gornjim postovima adekvatno i efikasno rjesenje i ne bi bilo tih problema. Potrebno je samo malo volje i naravno neka druga vlast koja ce malo i o tome da misli, a ne samo o svojim dzepovima.
Vidi Engleza, mirni ko bubice, ne smiju ni da povise ton A kamoli da se pobiju.
Pitaj drota sa sjevera Marakane pije li vode.
Pitaj Rumune koliko vole BBB.
Pitaj Slovake po chemu se sjecaju Torcide.
Regionalna liga, shto se mene tiche jedno veliko zdra'o.
-
nikad_izvini
#44 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Bureče, šta bi u Zenici i Lištici ?
- burek_in_space
#45 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Isto sranje kao i u svim ovim situacijama koje sam naveo.nikad_izvini wrote:Bureče, šta bi u Zenici i Lištici ?
Samo shto bih ja, na mjestu FK Sarajevo da se ishta pitam, istupio iz ovakve l(j)ige, sve svoje (ionako male) resurse usmjerio u omladinsku shkolu i chekao bolja vremena. Radikalno, mozhda i naivno s moje strane, ali meni su pokojni Vedran Puljic i rahmetli Buaz puno "drazhi"( ne mogu da nadjem adekvatniju rijech u ovom trenutku, ne zamjerite mi, nije nishta zlonamjerno) kao zhivi ljudi koje mozhda ne bih nikada ni upoznao u zhivotu, nego da se svaki put stresem kada chujem njihovo ime.
- Obuca9
#46 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Čekaj, istupiti iz Lige, uloziti u omladinski pogon, sto ukljucuje i trenutne juniore i kadete, a onda kad za godinu-dvije-tri toj djeci istekne "omladinski" staz, onda ih na ulicu sutnuti ili prepustiti drugim klubovima, ukljucujuci i samu Lišticu. Gdje je tu logika?burek_in_space wrote:Isto sranje kao i u svim ovim situacijama koje sam naveo.nikad_izvini wrote:Bureče, šta bi u Zenici i Lištici ?
Samo shto bih ja, na mjestu FK Sarajevo da se ishta pitam, istupio iz ovakve l(j)ige, sve svoje (ionako male) resurse usmjerio u omladinsku shkolu i chekao bolja vremena. Radikalno, mozhda i naivno s moje strane, ali meni su pokojni Vedran Puljic i rahmetli Buaz puno "drazhi"( ne mogu da nadjem adekvatniju rijech u ovom trenutku, ne zamjerite mi, nije nishta zlonamjerno) kao zhivi ljudi koje mozhda ne bih nikada ni upoznao u zhivotu, nego da se svaki put stresem kada chujem njihovo ime.
- burek_in_space
#47 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Napravi neshto slichno FMP-ovoj shkoli kosharke, u kojoj djeca koja tamo idu dobijaju obrazovanje uz trening, da znaju ako ne uspiju kao sportisti, imaju obezbijedjen hljeb u rukama.hz__semir wrote:
Čekaj, istupiti iz Lige, uloziti u omladinski pogon, sto ukljucuje i trenutne juniore i kadete, a onda kad za godinu-dvije-tri toj djeci istekne "omladinski" staz, onda ih na ulicu sutnuti ili prepustiti drugim klubovima, ukljucujuci i samu Lišticu. Gdje je tu logika?
- felipe kajetano
#48 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Prica da bi bilo nekih ekstremno velikih sukoba ne pije vode.Bilo bi mozda malo vece lozione prve sezone,kasnije bi i to opalo taman da bude u granici velikog rivalstva i bez extremno velikih sukoba .Ne moze se porediti slucaj Brisa Patona sa gostovanjem npr.HZ u BG,prije svega sto bi gostovanja bila sasvim drugacije organizovana.Nesretni Paton i njegova ekipa su danima prije toga duljili po BG i zato su bili laka meta za Grobare.Niko i ne ocekuje da ce npr.HZ moci napraviti korteo u Knez Mihajlovoj ili nesto slicno al' sasvim bezbjedno bi mogli otici pratiti klub i navijati koliko mogu i znaju.Isto tako i ostali u ZG il SA!
Poredjenje utakmice na Marakani iz 2006. ne stoji jer je to poseban slucaj...to je bio vise sudar RS vs BiH i tamo je 40 000 ljudi bilo sa prostora RS spram uslovno receno domacih kojih je bio taj ostatak.Utakmica i atmosfera po mnogo cemu specificna.Na ovim eventualnim susretima ni blizu ne bi bilo takve nabrijanosti kao tada.
Poredjenje utakmice na Marakani iz 2006. ne stoji jer je to poseban slucaj...to je bio vise sudar RS vs BiH i tamo je 40 000 ljudi bilo sa prostora RS spram uslovno receno domacih kojih je bio taj ostatak.Utakmica i atmosfera po mnogo cemu specificna.Na ovim eventualnim susretima ni blizu ne bi bilo takve nabrijanosti kao tada.
Last edited by felipe kajetano on 18/02/2010 00:09, edited 1 time in total.
- and
#49 Re: Regionalna liga Ex-Yu
sve to košta i da bi se bilo šta radilo potreban je novac.novac možeš dobiti ako imaš kvalitetnu ligu, navijače,sponzore....ili da dio finansira država,što mi možemo zaboraviti.burek_in_space wrote:Napravi neshto slichno FMP-ovoj shkoli kosharke, u kojoj djeca koja tamo idu dobijaju obrazovanje uz trening, da znaju ako ne uspiju kao sportisti, imaju obezbijedjen hljeb u rukama.hz__semir wrote:
Čekaj, istupiti iz Lige, uloziti u omladinski pogon, sto ukljucuje i trenutne juniore i kadete, a onda kad za godinu-dvije-tri toj djeci istekne "omladinski" staz, onda ih na ulicu sutnuti ili prepustiti drugim klubovima, ukljucujuci i samu Lišticu. Gdje je tu logika?
moraš malo uložiti,igrača negdje pokazati,pa ga prodati za 500 000-1 000 000,a ne za cvaju,a treniraš ga 8-10 godina.
- burek_in_space
#50 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Pojavi li se prije nekoliko godina u kosharkashkoj Euroligi 10-ak Grobara usred Zagreba, sa shalovima koje su sakrili ispod majica, pa jedva zhive glave izvukli?!felipe kajetano wrote:Prica da bi bilo nekih ekstremno velikih sukoba ne pije vode.Bilo bi mozda malo vece lozione prve sezone,kasnije bi i to opalo taman da bude u granici velikog rivalstva i bez extremno velikih sukoba .Ne moze se porediti slucaj Brisa Patona sa gostovanjem npr.HZ u BG,prije svega sto bi gostovanja bila sasvim drugacije organizovana.Nesretni Paton i njegova ekipa su danima prije toga duljili po BG i zato su bili laka meta za Grobare.Niko i ne ocekuje da ce npr.HZ moci napraviti korteo u Knez Mihajlovoj ili nesto slicno al' sasvim bezbjedno bi mogli otici pratiti klub i navijati koliko mogu i znaju.Isto tako i ostali u ZG il SA!