sjoooo the krave..krava wrote:ne vidim potrebu za cinzimom i navodjenjem destinacija kao kakanj i zaostrog, covjek je lijepo trazio informacije, ako nemate sta reci na temu, nema potrebe da pisete...
Koja je vaša sljedeća destinacija......
Moderator: anex
- black
#26 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
- Mis mekinjas
#27 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Hvala, iako sushi mrzim, čak kad sam bila u Japanu, sam mislila, ima tajna da bude ukusnije, ali klinac, ne ide... Kad negdje putujem, uvijek jedem domaću hranu, tako da će i ovdje biti takav slučaj. Ali hvala, svakako, uglavnom meni se ovo čini malo i poskupo, prijatelj je našao negdje, penthouse, na vrhu hotela, nas 5, 75€ noćenje sa doručkom.callmethebreeeze wrote:sto se bejruta tice, ja sam bio ovdje:
http://www.lecommodorehotel.com/overview.php
i toplo preporucujem. imaju dobar bar i dobar susirestoran.
-
GaRGa
#28 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Iskreno se nadam da samo mastas da ides u Siriju i Jordan sama bez grupe povodom ove ture sto ide za 8 mart... ako ne onda se oprosti sa familijom prije polaska i ponesi puno vode, trebat ce ti na +50 
-
callmethebreeeze
#29 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
odlicno onda. jebo sushi, iako ga ja volimRaščupana wrote:Hvala, iako sushi mrzim, čak kad sam bila u Japanu, sam mislila, ima tajna da bude ukusnije, ali klinac, ne ide... Kad negdje putujem, uvijek jedem domaću hranu, tako da će i ovdje biti takav slučaj. Ali hvala, svakako, uglavnom meni se ovo čini malo i poskupo, prijatelj je našao negdje, penthouse, na vrhu hotela, nas 5, 75€ noćenje sa doručkom.callmethebreeeze wrote:sto se bejruta tice, ja sam bio ovdje:
http://www.lecommodorehotel.com/overview.php
i toplo preporucujem. imaju dobar bar i dobar susirestoran.
- Mis mekinjas
#30 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Ne, ne, ovo je privatni aranžman, kraj jula, početak augusta, nije agencijski, ne putujem nikad preko agencija.GaRGa wrote:Iskreno se nadam da samo mastas da ides u Siriju i Jordan sama bez grupe povodom ove ture sto ide za 8 mart... ako ne onda se oprosti sa familijom prije polaska i ponesi puno vode, trebat ce ti na +50
- Mis mekinjas
#31 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Ajme ja ga nikako ne mogu jesti, sve sam probala, ali to mi je najgore, iako je bilo gadnih i na Tajlandu....odlicno onda. jebo sushi, iako ga ja volim. tamo imas libansku, armensku i slicne bratske kuhinje koje toplo preporucujem.
-
callmethebreeeze
#32 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
ja jos nisam dobacio tako daleko u aziji, ali do sada nisam probao nista iz azijske kuhinje sto mi se ne nije dopalo. planiram jedno putovanje u indiju, gdje cu samo jesti.
p.s a stambol nismo ni spomenuli, sto je to tek carsija.

- Mis mekinjas
#33 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
O u Indiji, bila, Goa, je posebna priča, ali sam bila i na indijskoj strani Tibeta....callmethebreeeze wrote:ja jos nisam dobacio tako daleko u aziji, ali do sada nisam probao nista iz azijske kuhinje sto mi se ne nije dopalo. planiram jedno putovanje u indiju, gdje cu samo jesti.
![]()
-
callmethebreeeze
#34 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
e, tamo bih rado isao. odavde idu jeftiniji carter letovi za gou.
- Mis mekinjas
#35 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
http://www.octopustravel.com/at/Home.js ... BE29.01EJWcallmethebreeeze wrote:e, tamo bih rado isao. odavde idu jeftiniji carter letovi za gou.
kad sam putovala tamo, ova mi je stranica pomogla, ne znam kako sad stoje stvari tu, ali pogledaj, bila je neka agencija koja je isto imala neki charter let, ali je gadno što se moraš cijepiti, cijepljenje me koštalo kao cijeli put skoro, i trajalo je 7 mjeseci, kosu sam prala na Tibetu, na -20, na nekom potoku....
A Goa, čula sam sad, da nije kakva je bila, kažu da više nije ono 24h dnevno provod, da se k'o malo smirilo, ja sam bila u to zlatno doba, i bilo jeeeee, auuuuuu
-
callmethebreeeze
#36 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
mah, sto se tice provoda, to mi ne treba. ja sam dosadan covjek. hocu da jedem, da hodam, da citam i da spavam. i rado cu zapaliti dzoint i pivo popiti.
ne znam koje vakcine trebaju za gou, ali mene su bockali kad sam isao u keniju, saudiju i gambiju. tako da mislim da imam ove najvaznije.

ne znam koje vakcine trebaju za gou, ali mene su bockali kad sam isao u keniju, saudiju i gambiju. tako da mislim da imam ove najvaznije.
- Mis mekinjas
#37 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
A kad si to radio?callmethebreeeze wrote:mah, sto se tice provoda, to mi ne treba. ja sam dosadan covjek. hocu da jedem, da hodam, da citam i da spavam. i rado cu zapaliti dzoint i pivo popiti.
![]()
Meni su rekli, da sam mirna 5 godina, sa tim vakcinama. Sad više nisam, prošlo je 6 godina od puta.
Mislim, da ti je za sve standardan paket, ja se sjećam samo da je skupo bilo, ali ne i protiv čega su me boli.
-
callmethebreeeze
#38 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
radio sam to prije tri, dvije, i jednu godinu.
svaka drzava ima svoja pravila, i imaju preporuke koje ovdje vlasti izdaju protiv cega se se treba bockati.
u saudiju sam isao sluzbeno, firma je sve placala pa sam se vakcinisao protiv svega.
svaka drzava ima svoja pravila, i imaju preporuke koje ovdje vlasti izdaju protiv cega se se treba bockati.
u saudiju sam isao sluzbeno, firma je sve placala pa sam se vakcinisao protiv svega.
- Mis mekinjas
#39 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
blago tebi, ja ću sve sama....callmethebreeeze wrote:radio sam to prije tri, dvije, i jednu godinu.
![]()
ali ove godine se ne cijepim, baš me briga
-
callmethebreeeze
#40 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
ne znam da li ti treba za tamo, samo se pazi stomacnih bolesti. ja sam bio pokvario stomak u libanu. doduse, ja sve volim probati, pa nije ni cudo.Raščupana wrote:blago tebi, ja ću sve sama....callmethebreeeze wrote:radio sam to prije tri, dvije, i jednu godinu.
![]()
ali ove godine se ne cijepim, baš me briga
-
callmethebreeeze
#41 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
p.s ja se nisam vakcinisao kad sam isao u liban i izrael/palestinu.
ne vjerujem da ti treba.
ne vjerujem da ti treba.
- Mis mekinjas
#42 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Išla sam danas doktorici, i reče mi da se ne trebam cijepiti, napisala, šta da kupim za želudac, uputstva na 3 strane za jelo, i to je to.callmethebreeeze wrote:p.s ja se nisam vakcinisao kad sam isao u liban i izrael/palestinu.
ne vjerujem da ti treba.
- legionarka
#43 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Japan.... nadam se
ako ubodem dobitak na lutriji.... ili ako se dragi sjeti da me odvede 
- krava
#44 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
black wrote:sjoooo the krave..krava wrote:ne vidim potrebu za cinzimom i navodjenjem destinacija kao kakanj i zaostrog, covjek je lijepo trazio informacije, ako nemate sta reci na temu, nema potrebe da pisete...nema te sto godina
- black
#45 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
eh nije to vishe istokrava wrote:
ma nakon 100 godina, uhvatila me neka nostalgija za starim forumom
- Mis mekinjas
#46 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Putujem u Berlin brzo, jel' zna neko, jel' Nefertiti stalna postava u Egipatskom muzeju?
Hvala
Hvala
- Mis mekinjas
#47 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Hvala, ali već sam saznala sve. Biće tamo, za mog boravka
, iako sam je vidjela u Ermitage-u, jedva čekam Berlin.
-
ela82
#48 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
@ rascupana
Ja isto planiralm u Siriju i Jordan ovog ljeta, a imam max 15 dana na raspolaganju, pa nikako da se odlucim da li da proletim kroz obje zemlje ili da obidjem Siriju malo detaljnije? Interesuju me vize, jordansku pretpostavljam da ces uzeti na granici, a sta je sa sirijskom? Na netu sam nasla da imaju predstavnistvo u Beogradu (jedino na podrucju ex Yu), i da tamo mozemo dobiti vizu, a da na granici izdaju samo sa jednim ulaskom... Posto u Siriju ulazis iz pravca Turske, pa ides do Jordana, kako planiras povratak - istim putem nazad do Istanbula ili nekim letom Aman-Istanbul?
Ja isto planiralm u Siriju i Jordan ovog ljeta, a imam max 15 dana na raspolaganju, pa nikako da se odlucim da li da proletim kroz obje zemlje ili da obidjem Siriju malo detaljnije? Interesuju me vize, jordansku pretpostavljam da ces uzeti na granici, a sta je sa sirijskom? Na netu sam nasla da imaju predstavnistvo u Beogradu (jedino na podrucju ex Yu), i da tamo mozemo dobiti vizu, a da na granici izdaju samo sa jednim ulaskom... Posto u Siriju ulazis iz pravca Turske, pa ides do Jordana, kako planiras povratak - istim putem nazad do Istanbula ili nekim letom Aman-Istanbul?
- starii
#49 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
ela ako ti treba vodic tu samela82 wrote:@ rascupana
-
ela82
#50 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Sta predlazes?ela ako ti treba vodic tu sam![]()