Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#26 Re: Grupa A
Forlan i Suarez ce unistiti ovu Juznu Afriku
- limun_junior
#27 Re: Grupa A
ispravno ponisten gol... mrsko mi objasnjavat... al ispravno ponisten gol 100%1941. wrote:Lakrdija kod ponistenog gola, al hajd, nije bila losa tekma
-
LSD
#28 Re: Grupa A
Mexico je mnogo kvalitetnija ekipa od domacina ali su peglali do bola u fazi napada.
Prvo poluvrijeme Mexico promašio 2-3 zicera koja su morali pogoditi i završiti pricu...u drugom domacini cekali na kontru i tako je prošla jedna, kasnije se ovi vracali i nekako Markez vratio ali nisu imali znanja za preokret...i još su na kraju dobro prošli kad im ovi opet iz kontre pogodiše stativu.
Prvo poluvrijeme Mexico promašio 2-3 zicera koja su morali pogoditi i završiti pricu...u drugom domacini cekali na kontru i tako je prošla jedna, kasnije se ovi vracali i nekako Markez vratio ali nisu imali znanja za preokret...i još su na kraju dobro prošli kad im ovi opet iz kontre pogodiše stativu.
Last edited by LSD on 11/06/2010 18:12, edited 1 time in total.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#29 Re: Grupa A
I onaj Dos Santos nidje veze majke mi, sad mi je jasno sto ga je Barca lako pustila i sto utakmice kako treba nije odigrao za Totenhem
-
Vjeruj!
#30 Re: Grupa A
Oko offside-a sam objasnio na onoj tamo temi, a ne slazem se da je Mexico trebao uzeti sva tri boda, pogotovo nakon kriminalnog drugog poluvremena gdje su se potpuno raspali.
Mislim da im dos Santos usporava napade, al' nije moje da oto odredujem i jos da kazem da meni onaj Perez ne bi branio makar bez golmana morao igrat.
Urugvaj?
Ne budite smijesni, to je prosjecna repka koja nema sta traziti protiv kompaktnih Francuza. Dva gola razlike u korist Pijetlova.
Mislim da im dos Santos usporava napade, al' nije moje da oto odredujem i jos da kazem da meni onaj Perez ne bi branio makar bez golmana morao igrat.
Urugvaj?
Ne budite smijesni, to je prosjecna repka koja nema sta traziti protiv kompaktnih Francuza. Dva gola razlike u korist Pijetlova.
-
hau jes no
#31 Re: Grupa A
slab ovaj mexico, nazad su nista, da vidimo veceras, cini mi se da ce j. afrika i urugvaj proci dalje iz ove grupe
- Obuca9
#32 Re: Grupa A
I ja mislim da je bio bezveze, ali zato Marjan svršava na njega, valjda što je iz "njegovog" Galatasaraja, šta li...Admir_1984 wrote:I onaj Dos Santos nidje veze majke mi, sad mi je jasno sto ga je Barca lako pustila i sto utakmice kako treba nije odigrao za Totenhem
- 1941.
#33 Re: Grupa A
Imam osjecaj da bi im ga ponistio svakako, cisto da se domacin ne ofira bas na samom startu, ali dobro...nisam znao za pravilohz__semir wrote: Ne provaljuj se, provjeri malo temu "Bućkuriš" biće ti neke stvari jasnije
Last edited by 1941. on 11/06/2010 19:53, edited 1 time in total.
- BSn
#34 Re: Grupa A
Tito dragi, nek' su im i uvalili kad ne mogu citavo prvo poluvrijeme da zabiju, a oni k'o da su iz prve federalne dovedeni. Drugo poluvrijeme nisam ni gled'o - osim golova.
- k3ngur
#35 Re: Grupa A
Nakon sto sam pogledao tekmu mogu sljedece reci, zao mi je stvarno sto Juzna Afrika nije pobjedila, posebno ona sansa od Mphele, ja mislio 2:1 za Afriku. Golman Khune je stvarno branio super, ginuo za go. Ipak Mexico isto zasluzuje bod mada su obadva tima mogla doci do 3 boda. Ali opet sta ocekivati od prve utakmice koja je obicno uvijek na pocetku SP minimalno s golovima. Onaj golman Mexica pravi haver. Eh sada cemo vidjeti kako ce Francuzi i Urugvajci igrati za dva sata. Za obadvoje navijam, ali ako Urugvaj izgubi, e onda Juzna Afrika ima sansu da ih dobije. Vidjecemo... 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#36 Re: Grupa A
Ovo je ipak realan rezultat.
Prvo poluvrijeme dominacija Meksika,drugo poluvrijeme ipak bolja Juzna Afrika..tako da eto 1:1 realno.
Imam neki osjecaj da ej bilo ipak dosta taktiziranaj,imaju obje ekipe,a narocito meksiko ,jos kapaciteta ovdje. Dizanje forme i ta prica,onda zavrsne utakmice u grupi kada se bude moralo pobjedjivati ..sve to obecava dobre partije.
Veceras,navijam za Urugvaj.
Prvo poluvrijeme dominacija Meksika,drugo poluvrijeme ipak bolja Juzna Afrika..tako da eto 1:1 realno.
Imam neki osjecaj da ej bilo ipak dosta taktiziranaj,imaju obje ekipe,a narocito meksiko ,jos kapaciteta ovdje. Dizanje forme i ta prica,onda zavrsne utakmice u grupi kada se bude moralo pobjedjivati ..sve to obecava dobre partije.
Veceras,navijam za Urugvaj.
- cyprus
#37 Re: Grupa A
Remi očekivano. Inače obje reprezentacije su poprilično neozbiljne, zadnji red koliko sam uspio vidjet i kod jednih i kod drugih katastrofa (naša odbrana je catenaccio za ovo što smo vidjeli danas
). Istina, nisam gledo cijeli susret pa se izvinjavam ako sam pogrešno ocjenio. Napadači isto bezze, da je danas bilo klasnih strijelaca na terenu bilo bi +7 zbroj golova.
Realno, Francuska i Urugvaj bi glatko trebali proć ovu grupu. Po mom mišljenje najslabiji Meksiko u zadnjih 15 godina , kome je dedo Blanco centralna ličnost, ima jako tanke šanse da se nađe u osmini finala opet. To i ako se desi, više će biti plod debilizma Francuske ili Urugvaja, nego njihova zasluga. JAR jednostavno nema dovoljnu kvalitetu i ako im sudije šta ne naštele, nemaju se oni čemu u ovoj grupi nadat.
Realno, Francuska i Urugvaj bi glatko trebali proć ovu grupu. Po mom mišljenje najslabiji Meksiko u zadnjih 15 godina , kome je dedo Blanco centralna ličnost, ima jako tanke šanse da se nađe u osmini finala opet. To i ako se desi, više će biti plod debilizma Francuske ili Urugvaja, nego njihova zasluga. JAR jednostavno nema dovoljnu kvalitetu i ako im sudije šta ne naštele, nemaju se oni čemu u ovoj grupi nadat.
- Šibicar
#38 Re: Grupa A
Pu ebem ti sa-x prognoze,sinoć počnem pisati i stavim JA-Mexico 1-1,i onda nastavim dalje,dodjem negdje do pola,i onda pogledam kol'ko još moram pisati,i odustanem,ugasim komp i u krevet.
Nisam gledao tekmu,nažalost,ali se nadam da nisam propustio nešto specijalno. 
-
Vjeruj!
#39 Re: Grupa A
Svi navijaju za glupi Urugvaj!
Bljak!
Bljak!
- Point.
#40 Re: Grupa A
Ebemu majku i one proklete trube. Ko izmisli ono sranje da mi je znati. Cuj dio kulture? Sta bi mi trebali, 30 000 ljudi da svira saz kad BiH bude igrala kuci?
-
LSD
#41 Re: Grupa A
Nemoj zezati Ciki, gledaj kakvi komadi navijaju za Urugvaj a ti daješ podršku francuskim smradovimaVjeruj! wrote:Svi navijaju za glupi Urugvaj!
Bljak!![]()

- BSn
#42 Re: Grupa A
Point. wrote:Ebemu majku i one proklete trube. Ko izmisli ono sranje da mi je znati. Cuj dio kulture? Sta bi mi trebali, 30 000 ljudi da svira saz kad BiH bude igrala kuci?
Ma kakav saz - to se bar moze slusat. Od sad, pa na dalje i ubudue guslama na protivnika. Mozemo testirati vec kontra Francuske - nece ni izaci na drugo poluvrijeme.
- BSn
#43 Re: Grupa A
@LSD, nek' si stavio tu - da jednom u zivotu vidim i veci osmijeh od onog Hanke Paldum. S ovom zubar nema problema nikakvih.
-
Vjeruj!
#44 Re: Grupa A
One wewelucjcndj il' kako s vec zove meni ne smetaju, uopce ih ne primjetim, valjda se zanesem kad gledam utakmicu.
@LSD, zao mi je , ja preferiram lijepe francuske dame. Snob, sta ces?!
Sto si mi nekako ratnicki nastrojen u zadnje vrijeme, samo se svadas sa rajom po svih temama?
Sto si mi nekako ratnicki nastrojen u zadnje vrijeme, samo se svadas sa rajom po svih temama?
- BSn
#45 Re: Grupa A
Pa gdje ces z Francuze - znas da ste vi Englezi oduvijek s njima na ratnoj nozi?!Vjeruj! wrote:One wewelucjcndj il' kako s vec zove meni ne smetaju, uopce ih ne primjetim, valjda se zanesem kad gledam utakmicu.
-
Vjeruj!
#46 Re: Grupa A
Ne svida mi se Urugvaj nikako i nekakva kobajagi fama oko njih. Svi ih previse hvale, valjda zbog Forlana i Suareza.
Francuzi su mi simpaticni zbog Wengera i gore pomenutih razloga, a inace ih ne volim.
Posto smo ih sramotili u svim ratovima, ne vidim razlog da ih mrzim, nek' oni nas mrze.
Jah, i
Francuzi su mi simpaticni zbog Wengera i gore pomenutih razloga, a inace ih ne volim.
Posto smo ih sramotili u svim ratovima, ne vidim razlog da ih mrzim, nek' oni nas mrze.
Jah, i
JAR-Mexico x2
FRA-Urugvaj 1
![]()
-
LSD
#47 Re: Grupa A
E u pravu je kolega BSn definitivnoBSn wrote:Pa gdje ces z Francuze - znas da ste vi Englezi oduvijek s njima na ratnoj nozi?!Vjeruj! wrote:One wewelucjcndj il' kako s vec zove meni ne smetaju, uopce ih ne primjetim, valjda se zanesem kad gledam utakmicu.
Ne znam kako možeš kao rojalista/englez navijati za njih, to se kosi sa svim kraljevskim kodeksima
Još ako znam da im je savez veca katastrofa od našeg jer nikad nisu dali šansu velikom Wengeru da vodi trikolore, vec nekakvim diletantima poput ovog klovna , onda pogotovu mi nije jasno kako za njih možeš navijati.
- cyprus
#48 Re: Grupa A
Crnjak je što Marqueza imam u svom tima za football fantasy, al po nesreći ostavih ga na klupi

- Zwanziger
#49 Re: Grupa A
Ovo je bila jedna od onih utakmica kad ni jedni ni drugi nisu zasluzili da pobijede. Kad promasis nekoliko zicera na utakmici nisi ni zasluzio da pobijedis. J. Afrika ima prostora za napredak, dobro su pripremljeni, trce, sad su probili led, nekako su u grcu igrali. Mexico tesko da ce vidjeti naredni krug, fali im kondicije a i knipser u napadu. Igraju do 16 i onda ne znaju sta ce loptom.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#50 Re: Grupa A
Point. wrote:Ebemu majku i one proklete trube. Ko izmisli ono sranje da mi je znati. Cuj dio kulture? Sta bi mi trebali, 30 000 ljudi da svira saz kad BiH bude igrala kuci?
Lafo tradicija i te price ,a ono sve plasticne odvratne fanfare,idiotskog jednolicnog zvuka.
Ubija psihu,fuj fuj fuj...svako malo ugasim ton totalno da se malo odmorim,pa opet ukljucim ton i tako sve do kraja.
Ja znam da su kenijci,nigerijci,kamerunci itd. na svojim utakmicama imali one bubnjeve ,tj. cijele orkestre bubnjeva pa se ono moglo slusati,da neki ritam,stimnug..cak moze i dici tempo igre..a ovoooooo
Nadam se da kada dodju ove utakmice engleza,argentinaca i ovih nekih "normalnih" reprezentacije da ce se cuti i uobicajeno navijanje sa tribina,jer ovaj "roj komaraca" nije atmosfera ovo je silovanje mozga