Control panel wrote:a regulacioni plan za ovo podrucje nije usvojen na GV
Usvojit će ga betmenovci, u toku je primopredaja reketa
Control panel wrote:a regulacioni plan za ovo podrucje nije usvojen na GV
Investitori su ti cudne zivotinjke, imaju bolji nos od nas obicne raje. Ja da sam znao da ce akcije firme za koju radim sa $1.98 otici na oko $28.00 za manje od godinu dana, sada bih bio bogat covjek. Ovako ostaje mi da se cudim zasto neko negdje investira lovu.vaca wrote:ma da, jasno mi je to. u ovoj zemlji svi peru pare, od medjunarodnih organizacija, raznih NVO, do vlasnika sumnjivog kapitala. sa druge strane opet mislim da ovakve investicije nisu dugoročno održive. u situaciji gdje ekonomija kaska koliko dugo će sve te firme biti u situaciji plaćati te skupe kirije..holowey wrote:cuj ako imaju interesa...pranje para...dosao do love ko zna kojim putevima, a onda nakon sto proda stanove, ima 100% cistu lovu sa dokazivim porijeklom...a onda od iznajmljivanja prostora ubire cist profit...isto tako 100% cist, legalan...vaca wrote:ne znam. meni nije jasno šta će nam toliki tržni i poslovni centri u situaciji gdje nam je ekonomija, a da ne pričam o industriji u totalnoj gabuli! non-stop niču jedan za drugim a nekoliko ih je još u izgradnji.
sa druge strane firme jedva preživljavaju, mnoge čak i ne prežive. slabo šta proizvodimo, ne izvozimo skoro pa ništa, ali zato poslovnih i tržnih centara imamo na izvoz.
ok ako investitori imaju interesa u svemu ovome, ali meni je čudno sve to.
ako sam dobro informisana ni prodaja stanova u gradu više ne ide glatko kao prije koju godinu...
e vala ako ti ko insider nisi mogao znati da će ti dionice ići goredetroit-mercy wrote: Investitori su ti cudne zivotinjke, imaju bolji nos od nas obicne raje. Ja da sam znao da ce akcije firme za koju radim sa $1.98 otici na oko $28.00 za manje od godinu dana, sada bih bio bogat covjek. Ovako ostaje mi da se cudim zasto neko negdje investira lovu.
by Iskra Pavlova
SARAJEVO (Bosnia and Herzegovina), March 23 (SeeNews) – Bosnian clothing retailer Tiffany said it will open the first local franchise of Swedish fashion chain Lindex next month and plans to add a second one by the end of the year.
The first Lindex store in Bosnia will open in Sarajevo on April 28, Tiffany’s Executive Director Alen Malesevic told SeeNews in an e-mailed interview.
“We could only say at the moment that we plan to open another Lindex store this year,” Malesevic said.
Tiffany holds a Lindex franchise licence for the whole Bosnian territory and plans to open at least one store in each of the country’s largest cities including Banja Luka, Tuzla and Mostar he added.
The opening of franchise stores in Bosnia is part of Lindex's expansion to Central Europe, where it expects to open 10-15 new stores out of a total of about 40 planned for 2010, Lindex said earlier. It would also open stories in the Czech Republic’s Prague and Slovakia’s Bratislava in March and April, would enter Egypt, and open a new store in Dubai later this year.
Malesevic said the Lindex store will cover an area of 450 square metres in the mixed-use Importanne Center in the Bosnian capital.
“The investment in the opening of the Lindex store is big but we cannot say how much it is at the moment as the retail space is still in a construction stage,” he said.
Importanne centre has 16,000 square metres of shopping area and offers office and residential space. Local media reported in October 2009 that Bosnia’s Sparkasse Bank, a unit of Austrian group Steiermaerkische Sparkasse, has invested 27 million marka ($19 million/14 million euro) in the acquisition and outfitting of its new head office on 7,000 square metres in the Importanne Center.
Malesevic said there are various reasons why they had chosen Lindex, among which were the Swedish company's fashion-oriented clothes for women, the prices that are acceptable for the Bosnian market, and the excellent quality.
Lindex (http://www.lindex.com) is present in Scandinavia, the Baltic states, Russia, central Europe and the Middle East.
Tiffany (http://www.tiffany.co.ba) is active in clothing imports and retail and has 11 shops across Bosnia.
“Our plans for 2010 are to sustain the [business performance] level from 2009 and to open one new shop of the Tiffany chain,” Malesevic said. He added the company was profitable but disclosed no financial details.
Malesevic said Bosnia has not escaped the global economic downturn but as far as the cost of living is concerned the country has been in crisis since 1992.
“Our company, however, has not felt the impact of the crisis on a big scale. Even on the contrary, at some moments we saw an increase of operations.”
naeS wrote:Ima li neko zvaničan podatak da je otvaranje 28.04.2010?![]()
Na njihovoj stranici nisam mogao pronaći.
Molim za obavijest, važno mi je !!!
Mix svega i svacega. Stanovi, banka, prodavnice ... sta jos nema.ssmmiilleeyy wrote:Ja još ni u BBI centar nisam ušao kako treba![]()
![]()
![]()
![]()
kamoli u ovo smeće.
Nisam bas najbolje informisan,jel ovo neki tržni centar![]()
Slažem se s tobom,samo bih riječ Bošnjo zamijenio s rječju Beg Nadam se da razumiješatom62 wrote:pogotov kad je izgradjen bezpravno i nasim sredstvima 8.000.000 KM - citaj "razvojna banka"! a sve da jedan dobri i kriminalni bosnjo zaradi!
Dakle, Teleoptic jest dobio kredit od Razvojne, ali ne za ovaj projekat. Za Sprecu su dobili.ssmmiilleeyy wrote:Slažem se s tobom,samo bih riječ Bošnjo zamijenio s rječju Beg Nadam se da razumiješatom62 wrote:pogotov kad je izgradjen bezpravno i nasim sredstvima 8.000.000 KM - citaj "razvojna banka"! a sve da jedan dobri i kriminalni bosnjo zaradi!
Dugački prozori su takvi zbog upuštanja veće količine svjetlosti u prostoriju.Alhemicarkaa wrote:Meni samo nisu jasni ovi uski dugački prozori, ne priliče ni stambenom ni poslovnom prostoru
komi wrote:super
još jedna lokacija gdje ću moći u wc
kad prigusti![]()
Nevjerujem da ce bit McDonald's, vec jednom su planirali doc vamo, ali su odustali od toga, neznam razlog.Andaluzijski pas wrote:McDonald's i u ALTA-i i u Importanneu?
McDonald's u ALTA-i i Importanneu je sigurniji od ALTA-e i Importannea. Čuo ja. Sigurno.hormonr wrote:Nevjerujem da ce bit McDonald's, vec jednom su planirali doc vamo, ali su odustali od toga, neznam razlog.Andaluzijski pas wrote:McDonald's i u ALTA-i i u Importanneu?
Nego, jel se ovo vise otvorilo ??