ZELENA KAFA

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

alica.k

#26 Re: ZELENA KAFA

Post by alica.k »

moja mama je ovo u svojoj apoteci drzala dok nije vidjela da sadrzi ovaj sibutramin. sve je rashodovala sto je imala na stanju, a ljudi se otimaju za to...

ove nabrojane nuspojave (na wiki) nisu jedine, sibutramin je zapravo vecinom zabranjen u evropi zato sto moze uzrokovati previsok krvni pritisak, aritmiju, nekakve probleme s plucima, i mozdane i srcane udare, tromboze, ma svasta nesta ruzno...i u hr je reductil povucen iz istih razloga.

navodno postoji neka druga "extra zelena kafa" koju je nekakva leontina u srbiji reklamirala, koja nema sibutramin...

iako cure sve redom govore kako im je pomoglo, kako su smrsale i svasta nesta, ja ovaj otrov ne bi ni za sta uzimala.
kolobok

#27 Re: ZELENA KAFA

Post by kolobok »

badalpur wrote:Sretnem sad kolegicu s faxa nakon jedno pet godina!!! Cura je uvijek imala problema sa kilažom, a sad sam je jedva prepoznala :o !! Prepolovila se!! Kako, šta? Zelena kafa!! Za mjesec dana skinula 10 kila :cry:

Pa kako ti ljudi ne shvaćaju rizik za svoje zdravlje takvim mršavljenjem. :shock:
Mislim da se pravilnom prehranom i tjelovježbom može mnogo zdravije smanjiti kilaža nego nekim čudotvornim preparatima i napitcima :roll:
Arni75

#28 Re: ZELENA KAFA

Post by Arni75 »

Zaista bi bilo puno bolje da malo vise vodite racuna o svom zdravlju a ne o par kilograma viska.
Prije nego upotrijebite bilo kakav preparat za mrsavljenje, razmislite o tome koliko moze stetno uticati na vas.
Jeste li spremni da nakon upotrebe tih preparata, u rekordnom roku vratite te kilograme i + koji dodatni, kojih cete se poslije tesko rijestiti.

I sama sam jedna od tih koji imaju problema sa viskom kg,a uz to jos i slatkohrana, ali eto sve to pokusavam regulisati hranom, cak sam i lenjivica kad su fizicke aktivnosti u pitanju, ali eto ipak nekako ide.

Pa i meni ostanu oci na nekoj prijateljici koja izgleda super, ali Boze moj, pa nismo svi predodredjeni da budemo zgodni, lijepi..., mozda smo mi pametni, osjecajniji.....

Zato prije nego bilo sta upotrijebite od tih preparata, razmislite pet puta, i o njegovoj stetnosti, mogucim posljedicama i o ekonomskoj racunici.
Enka-Benka

#29 Re: ZELENA KAFA

Post by Enka-Benka »

Nidje veze ova kafa, ja sam nakon 3 dana prestala, glad nisam nikako osjecala a vodu sam pila kao luda, navece bi mi se nesvjestilo od muke ali nista usta ne bih mogla staviti sem vode :shock: ...samo dzabe bacanje para...zato sad sedmicno 3 puta idem na fitness ,gdje usput imaju i obdaniste svoje, tako da i bebaru svoju povedem, manje jedem (i ako sam gurman teski :D )nisam jos nesto extra skinula, ali sam omptimista.

tema slobodno moze pod kljuc :)
naEmi

#30 Re: ZELENA KAFA

Post by naEmi »

.
Last edited by naEmi on 08/10/2010 11:44, edited 1 time in total.
malamu

#31 Re: ZELENA KAFA

Post by malamu »

iskreno ja preporucujem svima zelenu kafu jer je odlicna stvar. probala sam iz radoznalosti ne zbog gubljena kilograma nego cisto da vidim kako djeluje . osobe koje puno rade i nemaju vremena za neki normalan obrok mogu da koriste . nevjerovatno kolko zasiti i kolko od ogranizma trazi vodu .posebna moja preporuka je osoboma ( studentima ) koji spremju ispite a vole da jedu u nenormalnim kolicinama tih dana a uz nema potreba da gladuju imaju dodatnu energiju a nemaju potrebe da jedu grickalice ili cak slatko .cak pomislim na slatko gadi mi se :) nije jeftina ali moze se priustiti :)
malamu

#32 Re: ZELENA KAFA

Post by malamu »

babyline wrote:
malamu wrote:iskreno ja preporucujem svima zelenu kafu jer je odlicna stvar. probala sam iz radoznalosti ne zbog gubljena kilograma nego cisto da vidim kako djeluje . osobe koje puno rade i nemaju vremena za neki normalan obrok mogu da koriste . nevjerovatno kolko zasiti i kolko od ogranizma trazi vodu .posebna moja preporuka je osoboma ( studentima ) koji spremju ispite a vole da jedu u nenormalnim kolicinama tih dana a uz nema potreba da gladuju imaju dodatnu energiju a nemaju potrebe da jedu grickalice ili cak slatko .cak pomislim na slatko gadi mi se :) nije jeftina ali moze se priustiti :)
radoznala koji su rizici i nezeljeni zdravstveni popratni efekti? ili nije bitno :-?
radoznala koji su rizici. i uvijek sam nekako bez mjere jela i a sad nekako uspjevam da definisem svoje obroke.
malamu

#33 Re: ZELENA KAFA

Post by malamu »

babyline wrote:
malamu wrote:iskreno ja preporucujem svima zelenu kafu jer je odlicna stvar. probala sam iz radoznalosti ne zbog gubljena kilograma nego cisto da vidim kako djeluje . osobe koje puno rade i nemaju vremena za neki normalan obrok mogu da koriste . nevjerovatno kolko zasiti i kolko od ogranizma trazi vodu .posebna moja preporuka je osoboma ( studentima ) koji spremju ispite a vole da jedu u nenormalnim kolicinama tih dana a uz nema potreba da gladuju imaju dodatnu energiju a nemaju potrebe da jedu grickalice ili cak slatko .cak pomislim na slatko gadi mi se :) nije jeftina ali moze se priustiti :)
radoznala koji su rizici i nezeljeni zdravstveni popratni efekti? ili nije bitno :-?

radoznala koji su rizici. i uvijek sam nekako bez mjere jela i a sad nekako uspjevam da definisem svoje obroke.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#34 Re: ZELENA KAFA

Post by PipiDugaDevetka »

Drage forumašice, NE mršavite ispijajući GREEN COFEE:
http://zena.hr/tag/zelena_kava_za_mrsav ... e/1/1/4783

JER u sebi sadrži SIBUTRAMIN (Ne znam šta je ovo-guglati!):
http://www.zi.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/11984/5473/ wrote:29.04.2010
Sum na prisotnost sibutramina v prehranskem dopolnilu GREEN COFFEE 800
09105-24/2010
Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru uradnega nadzora nad vnosom živil iz tretjih držav odvzel vzorec prehranskega dopolnila. Vzorec je bil analiziran v laboratoriju Javne agencije Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke. Z analizo je bila dokazana prisotnost sibutramina, ki je zdravilna učinkovina (namenjena za uporabo v zdravilih). Zato je bilo ocenjeno, da živilo ni varno in predstavlja tveganje za zdravje ljudi. Pošiljka, od katere je bil odvzet vzorec za analizo, je zadržana in ne bo dana v promet. Zaradi suma, da tudi ostala prehranska dopolnila, ki so bila že dana v promet v Republiki Sloveniji, vsebujejo sibutramin, uvoznik izvaja umik vseh izdelkov.
Podatki o izdelku:

Izdelek: Instant napitek zelene kave GREEN COFFEE 800

Neto količina: 90 g

Proizvajalec: Shanghai Chehgxin Trade Co.,LTD, Kitajska

Uvoznik: Debola Dejan Špoljarić s.p., Kunaverjeva ulica 1, 1000 Ljubljana

Rok uporabe: vsi roki uporabe

Potrošnikom, ki so omenjeno živilo kupili, svetujemo, da ga ne uživajo ter da ga vrnejo na mesto prodaje oz. zavržejo.
Strpljiva

#35 Re: ZELENA KAFA

Post by Strpljiva »

Uzimanje ovakvih sredstava je poželjno - jedino ako se spremate za dodjelu Oskara :-D Brzo mršavljenje može vam donijeti samo nevolje. Koliko je ova kafa učintkovita - ne znam. Ali sigurno znam da garantovani rezultati donose i garantovane nuspojave.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#36 Re: ZELENA KAFA

Strpljiva wrote:Uzimanje ovakvih sredstava je poželjno - jedino ako se spremate za dodjelu Oskara :-D Brzo mršavljenje može vam donijeti samo nevolje. Koliko je ova kafa učintkovita - ne znam. Ali sigurno znam da garantovani rezultati donose i garantovane nuspojave.
Živa istina! Još kada se pri tome konzumira ovaj SIBUTRAMIN, meni nepoznata materija! :-)
iMacak

#37 Re: ZELENA KAFA

Post by iMacak »

meni je zelena kafa skroz ok. nabacio sam koji kg nakon prestanka pusenja i nakon upotrebe zk nisam nesto posebno smrsao ali se dobro osjecam nemam potrebu da jedem. a sada je ta kafa bez sibutramina i to je istaknuto na kutiji.
dadoka84

#38 Re: ZELENA KAFA

Post by dadoka84 »

Najbolje je prirodno :D
Kile se ne nabijaju preko noci pa tako ne mogu ni nestati. Ja vec dugo imam problema sa kilogramima. U aprilu ove godine moj skor je bio 121kg. Na visinu od 176 to je bas uzasno. Izbacio sam slatkise, i brzu hranu, pite isl. I uglavnom jedem neke supe, corbice isl. Ubacio sam voznju bicikla na posao i sa posla a kad je moguce i ture po planinama. Jednom sedmicno imam termin fudbala. Kako je vrijeme losije bicikl ne vozim, ali jedan dan sedmicno rezervisem za fitness. Trenutni bilans je 97kg. Ja sam izuzetno zadovoljan, s tim sto moram naglasiti da nikad nisam uzimao neke preparate. Ono sto cesto popijem su tablete multivitamina.
iMacak

#39 Re: ZELENA KAFA

Post by iMacak »

dadoka imas dobar rezultat a najbolji pristup. respect :thumbup:
zeks31

#40 Re: ZELENA KAFA

Post by zeks31 »

PipiDugaDevetka wrote:
Strpljiva wrote:Uzimanje ovakvih sredstava je poželjno - jedino ako se spremate za dodjelu Oskara :-D Brzo mršavljenje može vam donijeti samo nevolje. Koliko je ova kafa učintkovita - ne znam. Ali sigurno znam da garantovani rezultati donose i garantovane nuspojave.
Živa istina! Još kada se pri tome konzumira ovaj SIBUTRAMIN, meni nepoznata materija! :-)
Zdravo mršavljenje! Info porukom.
alica.k

#41 Re: ZELENA KAFA

Post by alica.k »

iMacak wrote:meni je zelena kafa skroz ok. nabacio sam koji kg nakon prestanka pusenja i nakon upotrebe zk nisam nesto posebno smrsao ali se dobro osjecam nemam potrebu da jedem. a sada je ta kafa bez sibutramina i to je istaknuto na kutiji.
a poenta je bila u sibutraminu. to se u medicini daje pregojaznim osobama da smrsaju. odavno ne ide bez recepta a ni recept bez bas velike potrebe...
bilo ga je u belupovom reductilu koji je "cuda cinio" i ljudi su fakat mrsali od njega.
mrsali su i od zelene kafe dok ne izbacise sibutramin.
PipiDugaDevetka

#42 Re: ZELENA KAFA

Image

Gradonačelnik Jagodine i narodni poslanik, Dragan Marković Palma, primljen je sinoć u Opštu bolnicu u Jagodini zbog jakih bolova u predelu stomaka i neprestane dijareje. Njega je odmah po prijemu, lično pregledao direktor bolnice dr Darko Miletić koji je ustanovio da je u pitanju trovanje. Nakon dodatnih analiza došlo se do rezultata da je u pitanju trovanje Zelenom kafom, koju je Marković konzumirao u preteranim količinama.
Citat sa podforuma Politika, tema Dešavanja u Srbiji.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p4985407
Post Reply