no_crnjak wrote:mah....citam neke komentare i ono....
opstina novi grad je bila najmnogoljudnija opstina u Yu....i u njoj su procentualno prednjacili srbi...
eh....ja ih znam masu...sto su se isparili 92-ge...vrnuli se 96-te prodali stanove i sad zive po...hmm........tipa...Vlasenice,Šekovića,Bratunca,Pala,Trnova,Miljevine....pa i Beograda,Novog Sada,Podgorice........tako da mi licno.....puca....niko ih nije
tjerao...jbg...realnost...
evo jedan moj primjer. Komsije prekoputa su srbi, dragi mojoj porodici, druzili se 30 godina... Rat zavrsio, vratili se samo da prodaju kucu i razgulili u australiju. Niko ih nije otjerao, ja bih licno volio da se vrate, da nisu nikako ni isli. Snasli su se tamo, bolje im je i ne pada im na pamet da zive ovdje. Neki idu dalje zbog novca, vecina Bosnjaka nema rezervnu drzavu pa ovdje zapnu i rukama i nogama da zive i rade.
S druge strane, komsije iz moje ulice su Hrvati, ostali su tu i snalaze se kao i svi ostali, sve se razlikuje od covjeka do covjeka...glupo je pricati kad neko moze da se vrati a nece ili recimo ranije je zivio na grbavici a danas pored Slavijinog stadiona, takve niko nije tjerao. Sto se mene tice, za sve ima mjesta...osim za one koji su uzeli pusku u ruku i znali dobro sta nas čeka a nisu htjeli da stanu uz svog komsiju nego su gledali grad sa jevrejskog groblja i iz metalke