ZABRANJENO pismo Asima Kambera Fahrudinu Radončiću

BoogieMan

#26 Re: ZABRANJENO pismo Asima Kambera Fahrudinu Radončiću

Post by BoogieMan »

bingov buraz wrote:
BoogieMan wrote:Ma nemam riječi i ridjobrki i bingov buraz istinske patriote. Al od onog kalibra da su svi bošnjaci apriori krivi, lopovi, kabadahije... )
Bla bla truc... mogao si bez uvijanja napisati da sam cetnik ili bar komunjara :-)
BoogieMan wrote: Unatoč činjenici da u USK od osam općina na vlasti imamo sedam različitih stranaka, al' za nezadovoljavajući dobro stanje po standardima bingovog buraza, je ipak kriva jedna stranka ili preciznije jedan čovjek.
Prica je o Sanskom Mostu,prati radnju.
BoogieMan wrote:.
ali onda morate prihvatiti i mišljenje hiljada Sanjana koji podržavaju tog šerifa već duži niz godina(osima ako nisu svi sanjani šerifi i kabadahije, al znam da nisu)... :)
Naravno da ga podrzavaju...svima lijepo,pa jos kad djeca posalju hediju po western-unionu rahatluku kraja nema
:mrgreen:
Eh, sad tek vidim kolika je iskompeksiranost i paranoja kod pojedinih ljudi prisutna. Kod nas u Krajini je postalo pravilo ko god nešto ne uspije na privatnom planu, kriv je Asim Kambert. Takvo nastupanje patetičnih miševa koji su nezadovoljni sami sabom, pa onda i sa ostatkom svijeta je u najmanju ruku smiješno. A vidim ima nas i na forumu koji do podne ne vole sebe, a od podne sve ostale.
A to šta ti ujutru vidiš kad se pogledaš u špiglu, četnika ili komunjaru baš me i ne interesuje. Samo znam da je bitno sagledati sve činjenice i pogledati i drugu stranu medalje pa onda izvoditi zaključke, ili ne?
BoogieMan

#27 Re: ZABRANJENO pismo Asima Kambera Fahrudinu Radončiću

Post by BoogieMan »

Što se tiče šerifa, dok god ga narod podržava nema zebnje. Nisu potrebni mediji ili bilo koje druge institucije da opstane čovjek koji radi s narodom i rješava probleme, a koji se vuku i iz doba bivše države. Na 10% i na ostalim izmišljenim stvarima ne može se opstati ni pola mandata, a kamoli ovako dugo i uspješno. Ali kao što rekoh, kod nas i kad neko padne na ispitu, zatvori firmu, ne može naći žiranta, kad su poplave ili suše, kad vas cura ne voli - uvijek je kriv jedan čovjek.... :!:
bingov buraz

#28 Re: ZABRANJENO pismo Asima Kambera Fahrudinu Radončiću

Post by bingov buraz »

BoogieMan wrote:
bingov buraz wrote:
BoogieMan wrote:Ma nemam riječi i ridjobrki i bingov buraz istinske patriote. Al od onog kalibra da su svi bošnjaci apriori krivi, lopovi, kabadahije... )
Bla bla truc... mogao si bez uvijanja napisati da sam cetnik ili bar komunjara :-)
BoogieMan wrote: Unatoč činjenici da u USK od osam općina na vlasti imamo sedam različitih stranaka, al' za nezadovoljavajući dobro stanje po standardima bingovog buraza, je ipak kriva jedna stranka ili preciznije jedan čovjek.
Prica je o Sanskom Mostu,prati radnju.
BoogieMan wrote:.
ali onda morate prihvatiti i mišljenje hiljada Sanjana koji podržavaju tog šerifa već duži niz godina(osima ako nisu svi sanjani šerifi i kabadahije, al znam da nisu)... :)
Naravno da ga podrzavaju...svima lijepo,pa jos kad djeca posalju hediju po western-unionu rahatluku kraja nema
:mrgreen:
Eh, sad tek vidim kolika je iskompeksiranost i paranoja kod pojedinih ljudi prisutna. Kod nas u Krajini je postalo pravilo ko god nešto ne uspije na privatnom planu, kriv je Asim Kambert. Takvo nastupanje patetičnih miševa koji su nezadovoljni sami sabom, pa onda i sa ostatkom svijeta je u najmanju ruku smiješno. A vidim ima nas i na forumu koji do podne ne vole sebe, a od podne sve ostale.
A to šta ti ujutru vidiš kad se pogledaš u špiglu, četnika ili komunjaru baš me i ne interesuje. Samo znam da je bitno sagledati sve činjenice i pogledati i drugu stranu medalje pa onda izvoditi zaključke, ili ne?

Ma nema procit'o si me k'o bukvar :mrgreen:
Evo ja se pokunjeno povlacim pred snagom argumenata a ti sad pokazi svom sefu kako ''rasturas'' sve one koji dovode u sumnju njegov moral,steta je da ovoliki trud ostane nenagradjen.
Vodenjak

#29 Re: ZABRANJENO pismo Asima Kambera Fahrudinu Radončiću

Post by Vodenjak »

BoogieMan wrote:

Ineteresantna je činjenica da postoji tolika potražnja za stanovima/zgradama u jednom "mrtvom" gradiću, gdje hara opaki šerif. Mislim da niko nije toliko lud da se skrasi u takvom gradu, ali očigledno Sanjani drugačije razmišljaju. A ko je bio u S.Mostu prije 6-7 godina i sada posvjedočiće o nevjerovatnom napretku "provincije", ali očigledno je da to nekome ne odgovara, te se želi stvoriti slika nesretnog grada usred tamnog vilajeta.
Ma kome ti ovdje muda pod bubrege uvaljujes? :x
Dobro, mozda ovdje i mozes, ali ne zaboravi da nas cak i ovdje ima koji Sanu puno bolje od tebe poznajemo i koji ZNAMO da je Sana danas upravo ono sto covjek gore rece - nasminkani mrtvac!

Vodi zato racuna sta pises... :twisted:
BoogieMan

#30 Re: ZABRANJENO pismo Asima Kambera Fahrudinu Radončiću

Post by BoogieMan »

U Avazu 11.02.2010.g. konačno je Radončić i uredništvo ovog lista, objavljivanjem demanta i prave istine priznali da su obmanuli javnost iznoseći neistinite činjenice protiv Kambera. Nažalost na desetine stranica iznesenih laži, Radončić je pod pritiskom „Vijeća za štampu“ i javnosti objavio svega nekoliko reda u svom priznanju. Kamber očekuje od Radončića da će sam priznati i preostalih tridesetak lažnih navoda. Tekst demantija prenosimo u cijelosti:

Nemam nekretnine u Hrvatskoj!

Asim Kamber, poslanik SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta FBIH, uputio je našoj redakciji pismo u kojem zahtijeva da se objavi slijedeće:

Novinari Vašeg lista potpisani kao A. Hadžić i F. Vele su dana 18.01.2010. i 22.01.2010. godine objavili tekstove u kojima su mene kao osobu oklevetali i iznijeli niz netačnih informacija i podataka, čime ste mi nanijeli ogromnu duševnu bol, meni i mojoj porodici.

S obzirom na to da je neistinito i klevetničko izražavanje objavljeno u Vašem dnevnom listu, tražim da objavite da nije istina imam stan u Zagrebu, da sam „čak za 585.000 eura kupio kuću u Dubrovniku“, da imam bilo kakvu nekretninu u Dubrovniku i Hrvatskoj uopće, da imam stan u Beču, niti je istina da je u SDA Sanskog Mosta iko ikada uplatio 50.000 KM.

Nije istina da je g. H. Šarčević ikada stranci donirao 6.500 KM, ali je istina da je na izborima 2004. donirao marketinški materijal (majice, kombinezone, kape i sl..), preko tekstilne firme „Catago“, koja mu je na taj način kompenzirala međusobna dugovanja.

Međutim donacija stranci nije razlog da bilo ko pa i g. Šarčević može na osnovu doniranog veša bespravno graditi vikendice.

Nije istina da mi se g. Eniz Kazić ikada obratio za pomoć u osiguranju sredstava iz Privatizacijskog fonda (6.000.000 KM). Sve i da jeste, ne bih mu mogao pomoći jer o tim sredstvima odlučuje banka kojoj su ta sredstva ugovorno data na upravljanje.

Sanski Most, 11.02.2010.godine

Asim Kamber
JBT

#31 Re: ZABRANJENO pismo Asima Kambera Fahrudinu Radončiću

Post by JBT »

Je li ovo ta poznata krajiska huja? Ako jeste onda sam se razocarao jer sam mislio da je ta huja cak bolja i od one iz Braveheart-a. Steta ako se u Krajini hujom naziva ovo pljuvanje i pjenjenje po ljudima koji normalno iznose svoje stavove.
Ima li ikakva normalna opcija u toj Krajini? Sta je sa SDP u tom kantonu? Onaj Lipovaca pokazuje neki potencijal.
Vodenjak

#32 Re: ZABRANJENO pismo Asima Kambera Fahrudinu Radončiću

Post by Vodenjak »

zoom66 wrote:jel ovo sanjansko sijelo :D neka vas, neka, sanjani-x :D :skoljka:

:sax:
A sta se ondaK ti javljas ako je ovo sansko sijelo? :P :D

Ali dobro, priznajem, i ja... :sax:

Mada to neJma veze s tobom! :P

:wink:
dzenan_tr

#33 Re: ZABRANJENO pismo Asima Kambera Fahrudinu Radončiću

Post by dzenan_tr »

Djela/tekstovi govore o intelektualnoj snazi svojih autora.
Ako ovaj tekst/esej nije napisao neko drugi, onda je, čini se, gosp. Asim Kamber opasan lik.
Opasan, naravno, po svoje političke protivnike i gosp. Fahrudina Radončića, koji, opet, preko vlastitih medija deceniju i po terorizira bosanski javni prostor. Ne govorim ovo da bih stao na stranu gosp. Asima Kambera, na kraju, iskreno, po prvi put čujem za njeg, već samo da napravim jedan mali refersh i podsjetim sve one koji žele nešto napisati da za sve ovo vrijeme od kad egzistiraju, mediji gosp. Fahrudina Radončića nisu našli ama baš nijednu pozitivnu probosanski i probošnjački politički orijentisanu ličnost i lijepo pisali o njoj... Ako to i jesu uradili danas, već sutra je taj doslovno visio na naslovnici. Na kraju, ljudski gledano, zar čovjeku koji potire male ljude i sve druge perspektivira sa pozicije umišljenog boga još treba omogućiti da vlada državom?! Njemu treba omogućiti solidnu večernju školu i povratak na rodnu grudu...
Dozer

#34 Re: ZABRANJENO pismo Asima Kambera Fahrudinu Radončiću

Post by Dozer »

Ma ljulja se svima njima, i to podobro.

Prije neki dan gledam neku emisiju, cini mi se da bi "Posteno", i jedan od gostiju bio ovaj novi nacelnik u B. Petrovcu, cini mi se da je iz Nase stranke.
Moram priznati da sam bio prilicno iznenadjen komentarima gradjana koji su anketirani po ulicama, i to raznih imena, ali i onim sto je kasnije prikazano kao rezultat rada ovog nacelnika.
U prvom slucaju je prikazano nekih 6-7 ljudi i ni jedan nije imao negativno misljenje i odgovor na pitanje "Sta mislite o novoj vlasti i nacelniku iz Nase stranke?". Kasnije je jedan spomenuo da nije nista ulozeno u neko skijaliste ili tako nesto, medjutim nacelnik (ne sjecam mu se imena, sorry) je kasnije pojasnio da je i to u planu, ali jedsnostavno se ne moze sve stici jer ne postoji toliko sredstava da bi se u roku od 1,5 godine popravilo sve sto se mora popraviti. Kasnije je pricao i o podapinjanjima od strane SDA i SBiH, ali i SDP-a. Medjutim, ono sto je prikazano, i kada se ukomponuje sa misljenjima gradjana, ispada da taj covjek tamo radi vrlo dobre i pozitivne stvari, a ostalima (pobrojanim strankama) to, po pravilu, ne odgovara jer bilo kakva pozitivnost u drustvenom smislu automatski znaci da oni gue tlo pod nogama.

Ne znam, ali mozda bi bar krajisnici trebali malo podrobnije obratiti paznju na rad NS i njenog nacelnika u B.Petrovcu posto je, koliko sam shvatio, to jedini opstinski nacelnik iz ove stranke, u cijeloj BiH. Mozda je zaista sazrilo vrijeme da se sva ova stoka koja vlada 20 godina konacno potpuno odtsrani iz i sa vlasti, pa da vidimo sta ce napraviti neko poptuno novi.
Post Reply