Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
- Drvosjeca iz Dejcica
#26 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Covjek je napravio to sto je napravio, meni nit' mirise nit' smrdi. On i njegova partija nisu moja politicka opcija jer dok su najbolji sinovi ove zemlje ginuli po vrletima Bosne on je sticao imperiju, jbg meni je to nemoralno ali o tome se da raspravljati. Fahro ce sigurno na predstojecim izborima uspjeti pokupiti znacajan broj glasova i to uglavnom po ruralnim dijelovima bosnajckog korpusa. Sa druge strane najmanje sto bi zelio je propast Avaza jer je cinjenica da ta firma zaposljava masu ljudi kojima koliko-toliko redovno isplacuje plate, uplacuje penziono, zdravsveno i sve ostale poreze. Svaka drzava i svako drustvo su imale svog Fahra, Dodika, Berluskonija, pitanje je vremena kada ce pravna drzava poput "Gornje Maoce" pokazati makar jedan zub - ako ne sve. 
- Chisum
#27 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Nije taj seljacic toliko pametan koliko neki smatraju... Najveca finta ovdje lezi upravo u naslovu - beskrajna glupost Bosnjaka... a evo i iz par komentara ovih delegata na temi to je lako sagledati (mislim, sagledati dokle nam pogled seze... ide ta glupost mnogo, mnogo dalje)
SDA balinluk, uz kosarku i vaterpolo, najunosniji i najpouzdaniji je srpski projekat zadnjih 20 godina, odradio je sve sto im je tata Dobrica zadao dok je cupkao Aliju na koljenu i davao mu smijernice, nakon sto su ga Seselj i ostatak ekipe izvukli iz murije, tako da nista sto izadje iz te kuhinje i tog poganog sloja ljudi ne treba posmatrati odvojeno od same ideje s kojom su krenuli.
Seljak Radoncic je malo mladja ekipa, a i Dobrici su se muda otegla do poda pa nije njemu, ali je nastavio tradiciju onih koji su ga izmislili - masaza muda i pranje glave Miskovicu pokazali su o kakvom se dugogodisnjem treningu radi.
Ali... ovaj narod je glup k'o niko, pa nije problem.
SDA balinluk, uz kosarku i vaterpolo, najunosniji i najpouzdaniji je srpski projekat zadnjih 20 godina, odradio je sve sto im je tata Dobrica zadao dok je cupkao Aliju na koljenu i davao mu smijernice, nakon sto su ga Seselj i ostatak ekipe izvukli iz murije, tako da nista sto izadje iz te kuhinje i tog poganog sloja ljudi ne treba posmatrati odvojeno od same ideje s kojom su krenuli.
Seljak Radoncic je malo mladja ekipa, a i Dobrici su se muda otegla do poda pa nije njemu, ali je nastavio tradiciju onih koji su ga izmislili - masaza muda i pranje glave Miskovicu pokazali su o kakvom se dugogodisnjem treningu radi.
- dinaraaa
#28 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Svaki kapital ....mislim na slične procentualne-stanovništvo-BDP-država i sl. svaki veliki kapital je nastao na krvavim temeljima. I pokreće li netko sad pravno imovinska pitanja , Nijemci pobiše onoliki narod dadoše nešto para odštete i opet "najprvi"statix wrote:Nije sporan njegov uspjeh, nego put do istog.dinaraaa wrote:Radončić je sposoban i radi , a vi *erite po njemeu koliko god hoćete , on može, hoće i pravi što hoće.
Ljubomora i zavist je ono čime se na žalost bosanci hrane , kvalitet društva odgovara kvalitetu medija ...što će reć svi smo mi u *ovnima.....a bit u *ovima i ne smrditi to ne ide. Svi koji napadaju Fahru nisu nikavi patrioti ili što već, već oni koji bi se rado mijenjali s njim-al ne ide.
Istu tu politiku provodi i Fahro prema ostalima koji nisu pod njegovom komandom ALI Fare je uspio pa vi pričajte što god hoćete. Fare prodaje kroz hAvazić ono što mase žele i gutaju , i čime se hrane kao i 60 minutica samo svaki za svoj džep![]()
A fukara će uvijek biti fukara jer fukara hoće samo rebara
Bitna stvar je samo : Ili imaš ili nemaš
...odakle ti lova frajeru ? to je više i bezobrazno pitat´
btw.
Ak niš drugo imam Avazom čime vatru naložit i prozor uglancat...bar ne štede na papiru....šteta samo što nisu malo mekše
Last edited by dinaraaa on 06/02/2010 12:50, edited 1 time in total.
- 1gorstak
#29 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Radoncic treba da se nastavi baviti izgradnjom, politika nije za njega. Sjedinjene Drzave, OHR, Savjet Evrope, svi vide problem u Dodiku, samo ga Radoncic brani, samo Radoncic ima zajednicki jezik sa Dodikom. Objasnjenje za to je jednostavno, puca njemu polni organ za Bosnom i Hercegovinom u koju je dosao pred rat, njega interesuje lova.dinaraaa wrote:Radončić je sposoban i radi , a vi *erite po njemeu koliko god hoćete , on može, hoće i pravi što hoće.
To moze biti dobra osobina kod privrednika, kod politicara to podrazumjeva izdaju. Ja sam uvjeren da su Dodik i Radoncic postigli neki nacelan dogovor o podjeli interesnih zona (i da zato Radoncic bali o tom kako Sarajevo Dodiku montira kriminal).
Znaci neka pravi zgrade, neka ne brani Dodika.
-
kost_u_grlu
#30 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Cekaj sad, Dobrica i u Avazu ima pipkeChisum wrote:Nije taj seljacic toliko pametan koliko neki smatraju... Najveca finta ovdje lezi upravo u naslovu - beskrajna glupost Bosnjaka... a evo i iz par komentara ovih delegata na temi to je lako sagledati (mislim, sagledati dokle nam pogled seze... ide ta glupost mnogo, mnogo dalje)
Paranoja
- Chisum
#31 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Napisah ti.. citaj, svega ti, da ti ne moram prevoditi.kost_u_grlu wrote:Cekaj sad, Dobrica i u Avazu ima pipkeChisum wrote:Nije taj seljacic toliko pametan koliko neki smatraju... Najveca finta ovdje lezi upravo u naslovu - beskrajna glupost Bosnjaka... a evo i iz par komentara ovih delegata na temi to je lako sagledati (mislim, sagledati dokle nam pogled seze... ide ta glupost mnogo, mnogo dalje)
Ali... ovaj narod je glup k'o niko, pa nije problem.![]()
![]()
Paranoja
On je mala raja za Dobricu... Ima ih tona novih kojima ce on s osmijehom zanositi muda u okukama.
Nije paranoja.... Isustvo... i onaj simpaticni spisak SANU-a, te davna druzenja i instrukcije... bratstvo i jedinstvo u punom jeku... neki u pelama, neki izuveni.
Ovaj papak je jedan od plodova te ljubavi... obogatio se nakon tih toplih veceri i saptanja uz serbe i rakiju, kako ko izvoli.
-
kost_u_grlu
#32 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Aha, sad je Misko u pitanju, jedini verodostojni naslednik Dobrice, sa nacional-romantizma odmah se preslo u kapitalisticku hegemoniju, ali srbizam im je imeniteljChisum wrote: Napisah ti.. citaj, svega ti, da ti ne moram prevoditi.
On je mala raja za Dobricu... Ima ih tona novih kojima ce on s osmijehom zanositi muda u okukama.
p.s prelistao sam Avaz nekoliko puta, imam utisak da su to desnicarsko "promuslimanske" novine bliske Cericu. O ovom liku iz naslova malo znam pa necu da se petljam.
- Chisum
#33 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Avaz se ne lista... Avaz se osjeti na ledjima.kost_u_grlu wrote:Aha, sad je Misko u pitanju, jedini verodostojni naslednik Dobrice, sa nacional-romantizma odmah se preslo u kapitalisticku hegemoniju, ali srbizam im je imeniteljChisum wrote: Napisah ti.. citaj, svega ti, da ti ne moram prevoditi.
p.s prelistao sam Avaz nekoliko puta, imam utisak da su to desnicarsko "promuslimanske" novine bliske Cericu. O ovom liku iz naslova malo znam pa necu da se petljam.
A desnicarsko "promuslimanske" opcije (dobro je da si stavio pod navodnike, svjesno ili ne, opisao si im snagu i ono sto su nam ostavili u amanet) naroda koji je davno fulio sve moguce vozove nacionalnih preporoda, bile su sve sto jedan neprijatelj Bosne moze da pozeli. Da... novine bliske Cericu... Mustafi "mi smoTurci" Cericu.
Prema tome, nema potrebe da se pravis Englez. Sjedi, uzivaj i igraj. Karte su vam sve samo ne lose.
P.S. Sa kokuzima se uvijek krene nacional-romantizmom? Za to ne trebaju pare, samo mozak-plivadon, malo volje, milovanja i obecanja.
Last edited by Chisum on 06/02/2010 13:13, edited 2 times in total.
- BSn
#34 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Pita Mujo Fahru: Sta ima u novom tornju?
Kaze Fahro: Nema nista, sta ima kod tebe?

Kaze Fahro: Nema nista, sta ima kod tebe?
-
kost_u_grlu
#35 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Cera tu "tursku" spiku prosipa i po Sandzaku, reci mi, koliko Bosnjaka se lozi na to, to su verovatno glasaci SDA, ali u kom obimu?Chisum wrote: Avaz se ne lista... Avaz se osjeti na ledjima.
A desnicarsko "promuslimanske" (dobro je da si stavio pod navodnike, svjesno ili ne, opisao si im snagu i ono sto su nam ostavili u amanet) opcije, naroda koji je fulio sve moguce vozove nacionalnih preporoda, bile su sve sto jedan neprijatelj Bosne moze da pozeli. Da... novine bliske Cericu... Mustafi "mi smoTurci" Cericu.![]()
PRema tome, nema potrebe da se pravis Englez. Sjedi, uzivaj i igraj. Karte su vam sve samo ne lose.
- Chisum
#36 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
kost_u_grlu wrote:Cera tu "tursku" spiku prosipa i po Sandzaku, reci mi, koliko Bosnjaka se lozi na to, to su verovatno glasaci SDA, ali u kom obimu?Chisum wrote: Avaz se ne lista... Avaz se osjeti na ledjima.
A desnicarsko "promuslimanske" (dobro je da si stavio pod navodnike, svjesno ili ne, opisao si im snagu i ono sto su nam ostavili u amanet) opcije, naroda koji je fulio sve moguce vozove nacionalnih preporoda, bile su sve sto jedan neprijatelj Bosne moze da pozeli. Da... novine bliske Cericu... Mustafi "mi smoTurci" Cericu.![]()
PRema tome, nema potrebe da se pravis Englez. Sjedi, uzivaj i igraj. Karte su vam sve samo ne lose.
Vjerujem da su i ti proracuni negdje u Dobricinim ladicama...
Nego, nastranu sala... lako je tebi na ekavskom podjebavati.
Nebitno da li si desnicar ili ides ulijevo, da li si centar ili padas preko aut linije od nacionalnog naboja i ljubavi (ne vidjeh te prije na forumu, niti vidjeh tvoje postove), valja meni, ovdje u Bosni, djetetu objasnjavati kome da vjeruje, a kome ne... koga, i pored jednog od onih "99 Allahovih imena" - kako ih ovi pobozni vole zvati, zna da svrsta gdje mu je mjesto... bice tu posla, da mi se muda otegnu, a uz sve to jos i puno radno vrijeme.... Jeben vakat.
-
letacina
#37 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Šovinistički istup Fahrudina Radončića u gostovanju na Kalman radiju. Svaki komentar normalnoj osobi je suvišan:
"Imamo situaciju da jedna gospođa koja je glavni urednik na našem javnom servisu, koja nije Bošnjakinja, radi taj posao. Vjerujte, nama je drago da smo mulitietnička zemlja i da je to jedini slučaj u zemljama regiona- da neko ko nije Srbin, nije Hrvat, ko nije, ne znam, Crnogorac, može uređivati javni servis u zemlji gdje je pripadnik manjeg naroda. Ali, ne možemo dozvoliti da ta osoba, koja nije musliman, ima ambiciju da uređuje u našoj islamskoj zajednici. Mi te stvari nazivamo, kao politička stranka, pravim imenom- je li to islamofobija, antibošnjaštvo... reći ćemo kad se odnosi na konkretne osobe. Prema tome, mi zagovaramo da Bošnjaci budu ravnopravni u Bosni i Hercegovini. Tu nema nikakvog radikalizma".
Primjetna je ista nit koja prati sve fašiste od Musolinija pa do danas da im glavno retoričko sredtsvo "borba za slobodu i ravnopravnost vlastitog naroda". Kao i Radončić i Musolini se nekoć borio protiv komunista, socijalista, stranih plaćenika (u ovom slučaju bi to bili islamofobi, jel), i drugih, da bi Hitler svoj krug neprijatelja sopstvenog naroda proširio i na Jevreje. Ali evo kako vidimo, Fahri ne nedostaju mrski "manji narodi". Ali ako je neko spreman pomisliti da je Fahro fašista, griješi. Fahro je samo jedna obična provincijska mizerija, a takve mizerije osim širenja panike, straha i mržnje ne poznaju nikakva druga sredstva za ostvarivanje svojih ciljeva, a iza svega se krije samo puka želja za moći, po bilo koju cijenu i preko mrtvih ako treba.
Ali problem nije u Fahri, nego u Bošnjacima koji su na tako mizernom mentalnom stadiju da mogu popušiti te fore. A ima ih nažalost podosta.
"Imamo situaciju da jedna gospođa koja je glavni urednik na našem javnom servisu, koja nije Bošnjakinja, radi taj posao. Vjerujte, nama je drago da smo mulitietnička zemlja i da je to jedini slučaj u zemljama regiona- da neko ko nije Srbin, nije Hrvat, ko nije, ne znam, Crnogorac, može uređivati javni servis u zemlji gdje je pripadnik manjeg naroda. Ali, ne možemo dozvoliti da ta osoba, koja nije musliman, ima ambiciju da uređuje u našoj islamskoj zajednici. Mi te stvari nazivamo, kao politička stranka, pravim imenom- je li to islamofobija, antibošnjaštvo... reći ćemo kad se odnosi na konkretne osobe. Prema tome, mi zagovaramo da Bošnjaci budu ravnopravni u Bosni i Hercegovini. Tu nema nikakvog radikalizma".
Primjetna je ista nit koja prati sve fašiste od Musolinija pa do danas da im glavno retoričko sredtsvo "borba za slobodu i ravnopravnost vlastitog naroda". Kao i Radončić i Musolini se nekoć borio protiv komunista, socijalista, stranih plaćenika (u ovom slučaju bi to bili islamofobi, jel), i drugih, da bi Hitler svoj krug neprijatelja sopstvenog naroda proširio i na Jevreje. Ali evo kako vidimo, Fahri ne nedostaju mrski "manji narodi". Ali ako je neko spreman pomisliti da je Fahro fašista, griješi. Fahro je samo jedna obična provincijska mizerija, a takve mizerije osim širenja panike, straha i mržnje ne poznaju nikakva druga sredstva za ostvarivanje svojih ciljeva, a iza svega se krije samo puka želja za moći, po bilo koju cijenu i preko mrtvih ako treba.
Ali problem nije u Fahri, nego u Bošnjacima koji su na tako mizernom mentalnom stadiju da mogu popušiti te fore. A ima ih nažalost podosta.
-
kost_u_grlu
#38 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Dobricu nisam video par godinaChisum wrote:
Vjerujem da su i ti proracuni negdje u Dobricinim ladicama...![]()
Nego, nastranu sala... lako je tebi na ekavskom podjebavati.
Nebitno da li si desnicar ili ides ulijevo, da li si centar ili padas preko aut linije od nacionalnog naboja i ljubavi (ne vidjeh te prije na forumu, niti vidjeh tvoje postove), valja meni, ovdje u Bosni, djetetu objasnjavati kome da vjeruje, a kome ne... koga, i pored jednog od onih "99 Allahovih imena" - kako ih ovi pobozni vole zvati, zna da svrsta gdje mu je mjesto... bice tu posla, da mi se muda otegnu, a uz sve to jos i puno radno vrijeme.... Jeben vakat.
Imam utisak da podele u vasem drustvu idu na liniji: muslimanska protiv gradjanske opcije. Kad se prebrojite izgleda da su ovi prvi u vecini, videcemo posle sledecih izbora kakva je situacija na tom planu.
- byNelle
#39 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Oo prosvjetitelju Bosnjackoga naroda , gdje si bio svih ovih godina da nam otvoris oci , da progledamo , da vidimo svijet pravim ocima ?letacina wrote:Šovinistički istup Fahrudina Radončića u gostovanju na Kalman radiju. Svaki komentar normalnoj osobi je suvišan:
Covjece , jednostavno prestani kupovati Avaz , i nagovori jos 100.000 ljudi da prestanu kupovati , i tvoj problem sa Fahrudinom ce biti rijesen i on ce pasti u zaborav..
Ili se pomiri da si clan jednog naroda koji u tim novinama nalazi nesto sto ga interesuje , pa taman to bile i gace srpskih pevaljki.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#40 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Gos Fahrudinu ako smeta i ako ga iritira da neko ko nije bosnjag moze biti urednik,direktor ili bilo koja funkcija u Sarajevu,neka se lagano vrati odakle je i dosao,a nas iz Sarajeva i BiH pusti da zivimo zivotom kojim smo navikli i koji cmo i dalje postovati i praktikovati.
iš!!!!!!!!!!
iš!!!!!!!!!!
- harač
#41 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
ernest wrote:ljudi ba, guzitel vi šta?
pustite ba fahru i reisa, nema smisla.
-
Tepcija Batal
#42 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Pa naravno da su postigli dogovor - Republika Srpska ce se pripojiti Srbiji; Hercegovina - Hrvatskoj, a ostatak Bosne - Crnoj Gori! Samo sto jos Bosnjaci ne znaju da im je Crna Gora maticna drzava!1gorstak wrote:Radoncic treba da se nastavi baviti izgradnjom, politika nije za njega. Sjedinjene Drzave, OHR, Savjet Evrope, svi vide problem u Dodiku, samo ga Radoncic brani, samo Radoncic ima zajednicki jezik sa Dodikom. Objasnjenje za to je jednostavno, puca njemu polni organ za Bosnom i Hercegovinom u koju je dosao pred rat, njega interesuje lova.dinaraaa wrote:Radončić je sposoban i radi , a vi *erite po njemeu koliko god hoćete , on može, hoće i pravi što hoće.
To moze biti dobra osobina kod privrednika, kod politicara to podrazumjeva izdaju. Ja sam uvjeren da su Dodik i Radoncic postigli neki nacelan dogovor o podjeli interesnih zona (i da zato Radoncic bali o tom kako Sarajevo Dodiku montira kriminal).
-
neretvanac
#43 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Tema je smiješna... Sve što si nabrojao u uvodnom postu ima veze sa svime samo ne sa glupošču Radončića...
Al nije džabe još davno rečeno: naš čovjek će ti sve oprostiti, ali uspjeh nikada.
Čovjek je došao, pokrenuo posao koji cvate i možeš ti pričat te sandžaklija,te lopov, te SDA čovjek, baliluk itd. ne mjenja činjenicu da je on najuspješniji čovjek u BiH.
Al nije džabe još davno rečeno: naš čovjek će ti sve oprostiti, ali uspjeh nikada.
Čovjek je došao, pokrenuo posao koji cvate i možeš ti pričat te sandžaklija,te lopov, te SDA čovjek, baliluk itd. ne mjenja činjenicu da je on najuspješniji čovjek u BiH.
- ružmarin-a
#44 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
lijepo rečenoneretvanac wrote:Tema je smiješna... Sve što si nabrojao u uvodnom postu ima veze sa svime samo ne sa glupošču Radončića...
ne ulazeći u priču za ili protiv Fahre
činjenica jeste i da ne upošljava i ne gura sandžaklije
ne pomaže sandžački lobi ništa
ako ćemo realno, mog'o je otić (vratit se) komotno u CG i tamo i veće pare zgrnut'
i sve ugovorit s Đukanovićem lakše nego ođe
tamo je lakše za investitore 10001010100101 puta
a on ost'o ovde
Oni iz Plava, Gusinja i ostalih opština bi šljegli po većim kasabama i postali ugledni zapošljeni đetići
a on upošljava Bosance kojima je on uvijek i samo stranac, došljo, papak, kriminalac
Fahro= budala
- nokia6170
#45 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Zajednicki interes Fahre i Dodika i njima slicnima je slaba drzava.1gorstak wrote:Radoncic treba da se nastavi baviti izgradnjom, politika nije za njega. Sjedinjene Drzave, OHR, Savjet Evrope, svi vide problem u Dodiku, samo ga Radoncic brani, samo Radoncic ima zajednicki jezik sa Dodikom. Objasnjenje za to je jednostavno, puca njemu polni organ za Bosnom i Hercegovinom u koju je dosao pred rat, njega interesuje lova.dinaraaa wrote:Radončić je sposoban i radi , a vi *erite po njemeu koliko god hoćete , on može, hoće i pravi što hoće.
Dodiku jaka drzava nije u interesu iz dva razloga..prvi je ideoloske prirode postojanja RS-a koja je u sustini svog bica antipod bica Bosne i Hercegovine kao ideje i drzave, a drugi razlog je financijske prirode...sto manje drzave, vise prostora za politicko-drustvenu moc kroz ekonomske "slobode".
Na drugoj strani, Fahrini razlozi slabe drzave su pod broj jedan Dodikov drugi razlog, a pod broj dva prikriveni uticaj IZ-a na podrucjima na kojima zivi vecinsko bosansko-muslimansko stanovnistvo, jer tiraz Fahrinog lista ovisi o populaciji koja je primarno okrenuta onome sto govori IZ...o tome sta misli i radi IZ necemo sad.
Bosnjaci kao naziv i etnos su danas aktuelni IZ-u kao naziv, jer se podudaraju sa trenutnom ideologijom, ali IZ-u nisu mrski ni nacionalni identiteti kao sto su Hrvati (sjetimo se vremena NDH-a) i cak Srbi (Alija se izjasnjavao kao Srbin, a Reis je u mnogo navrata naglasavao kako je jedini ispravan put put Alije Izetbegovica)...bitno je da se uticaj vrsi i vjera siri, a nacija je tu manje-vise nebitna.
Slaba drzava podrazumijeva slabe organe...izvrsnu, zakonodavnu, a posebice susku vlast..sto u nasim bh prilikama znaci podrivanje kako suda bih, tako i tuzilastva bih...sto Dodiku i Fahri cak i kada ne smeta direktno ad hoc, ustvari predstavlja potencijalnu buducu prijetnju. Pa je bolje baviti se uzrocima, nego posljedicama...odnosno osporavati sve ono sto drzavu cini jacom i zagovarati sve ono sto drzavu cini slabijom iz opet, naglasavam, iskljucivo gore navedenih razloga.
S patriotske tacke gledista, srpskoj politici je drzava interesantna kao okvir drustvenog djelovanja samo onda ukoliko ce biti vecina u takvom okviru gdje ce se u prvi plan isticati srpstvo sa svim svojim elementima i pravoslavlje, dok je "bosnjackoj" politici, odnosno IZ politici drzava s patriotske tacke gledista interesantna samo onda ukoliko se ista ne mijesa u svoje "drzavne nadleznosti" i stihijski dozvoljava kontrolu drustvenog zivota od strane te iste IZ.
- 1gorstak
#46 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Uposljava, glavni mu je operativac u Avazu (Numanovic) Sandzaklija. Ali da gura Sandzaklije, za to ne znam. No to u kapitalizmu i ne igra neku ulogu, nepotizam buja tamo gdje se placa drzavnim parama, zasto bi Radoncic promovisao nepotizam u vlastitoj firmi ? Normalno da ce pokusati na sve nacine povecati profit, a tu porijeklo radnika ne igra ulogu. Njemu je u interesu da iz pojedinca izvuce sto vise za sto manje para, rodbinske i prijateljske veze komplikuju stvari.ružmarin-a wrote:lijepo rečeno
- madner
#47 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
To je cista glupost. Fahro je toliko uspjesno poslovao u CG da je svoje imanje uspjeo u ratu donjeti u Sa. Citave dvije kese, najlonske.ružmarin-a wrote:lijepo rečenoneretvanac wrote:Tema je smiješna... Sve što si nabrojao u uvodnom postu ima veze sa svime samo ne sa glupošču Radončića...
ne pomaže sandžački lobi ništa
ako ćemo realno, mog'o je otić (vratit se) komotno u CG i tamo i veće pare zgrnut'
i sve ugovorit s Đukanovićem lakše nego ođe
tamo je lakše za investitore 10001010100101 puta
a on ost'o ovde
Oni iz Plava, Gusinja i ostalih opština bi šljegli po većim kasabama i postali ugledni zapošljeni đetići![]()
a on upošljava Bosance kojima je on uvijek i samo stranac, došljo, papak, kriminalac
Fahro= budala
Samo ovdje moze imati kakav takav uspjeh, jer je pijun malom princu i reisu. Njihov projekat zauzimanja medijskom prostora od crvenog Oslobodjenja.
-
meris
#48 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Radončić = Dodik
-
neretvanac
#49 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Banalno, ali pojednostavljeno rečeno : nikome u BiH nije u interesu jaka država... Političarima NE, ali naš narod isto tako nije navikao da sam organizuje jaku državu, jer jednostavno skoro nikada u istoriji nismo vladali sami sobom+ prevarit nam je duša, ako nema koristi-makar iz ćejfa.nokia6170 wrote:Zajednicki interes Fahre i Dodika i njima slicnima je slaba drzava.1gorstak wrote:Radoncic treba da se nastavi baviti izgradnjom, politika nije za njega. Sjedinjene Drzave, OHR, Savjet Evrope, svi vide problem u Dodiku, samo ga Radoncic brani, samo Radoncic ima zajednicki jezik sa Dodikom. Objasnjenje za to je jednostavno, puca njemu polni organ za Bosnom i Hercegovinom u koju je dosao pred rat, njega interesuje lova.dinaraaa wrote:Radončić je sposoban i radi , a vi *erite po njemeu koliko god hoćete , on može, hoće i pravi što hoće.
Dodiku jaka drzava nije u interesu iz dva razloga..prvi je ideoloske prirode postojanja RS-a koja je u sustini svog bica antipod bica Bosne i Hercegovine kao ideje i drzave, a drugi razlog je financijske prirode...sto manje drzave, vise prostora za politicko-drustvenu moc kroz ekonomske "slobode".
Na drugoj strani, Fahrini razlozi slabe drzave su pod broj jedan Dodikov drugi razlog, a pod broj dva prikriveni uticaj IZ-a na podrucjima na kojima zivi vecinsko bosansko-muslimansko stanovnistvo, jer tiraz Fahrinog lista ovisi o populaciji koja je primarno okrenuta onome sto govori IZ...o tome sta misli i radi IZ necemo sad.
Bosnjaci kao naziv i etnos su danas aktuelni IZ-u kao naziv, jer se podudaraju sa trenutnom ideologijom, ali IZ-u nisu mrski ni nacionalni identiteti kao sto su Hrvati (sjetimo se vremena NDH-a) i cak Srbi (Alija se izjasnjavao kao Srbin, a Reis je u mnogo navrata naglasavao kako je jedini ispravan put put Alije Izetbegovica)...bitno je da se uticaj vrsi i vjera siri, a nacija je tu manje-vise nebitna.
Slaba drzava podrazumijeva slabe organe...izvrsnu, zakonodavnu, a posebice susku vlast..sto u nasim bh prilikama znaci podrivanje kako suda bih, tako i tuzilastva bih...sto Dodiku i Fahri cak i kada ne smeta direktno ad hoc, ustvari predstavlja potencijalnu buducu prijetnju. Pa je bolje baviti se uzrocima, nego posljedicama...odnosno osporavati sve ono sto drzavu cini jacom i zagovarati sve ono sto drzavu cini slabijom iz opet, naglasavam, iskljucivo gore navedenih razloga.
S patriotske tacke gledista, srpskoj politici je drzava interesantna kao okvir drustvenog djelovanja samo onda ukoliko ce biti vecina u takvom okviru gdje ce se u prvi plan isticati srpstvo sa svim svojim elementima i pravoslavlje, dok je "bosnjackoj" politici, odnosno IZ politici drzava s patriotske tacke gledista interesantna samo onda ukoliko se ista ne mijesa u svoje "drzavne nadleznosti" i stihijski dozvoljava kontrolu drustvenog zivota od strane te iste IZ.
Graditi jaku pravnu državu sa mentalitetom ljudi u BiH (pogotovo Bosna) ostaje nažalost misaona imenica.
U dublju analizu na ovoj temi nema smila ulaziti.
-
letacina
#50 Re: Neograničena glupost bosanskog čovjeka na Fahrinom primjeru
Ovdje nije riječ o glupopšću Radončića, nego narodovoj zahvaljući kojoj je i izgradio imperiju. Toliko o tvom mentalnom kapacitetu i shvaćanju stvari.neretvanac wrote:Tema je smiješna... Sve što si nabrojao u uvodnom postu ima veze sa svime samo ne sa glupošču Radončića...