sejla_90 wrote:ne mogu da vjerujem..... zaista sam iznenadjena sa ovakvom postavom foruma...
jeste li vi ljudi svjesni da se kod nas upravo desava nenormalna ekonomska kriza...ljudi nemaju da jedu...ostaju bez posla...ne mogu porodicu izdrzavati. studenti ne mogu sebi skolovanje placati. vi razmisljati o metroima i kako kojim veliki gradjevinama koje bi sarajevo iznjele kao neku metropolu.
ne mozete porediti pariz,bec,prag,berlin,amsterdam i tako to sa sarajevom.
mislite da bi neko od nasih ljudi otislu u muzej (popout louvre u parizu), nije im do zivota a ne do muzeja. il da odu u bosmal u klub basement ,gdje je cijene nabio nenormalne. ko da je klub otvorio u njemackoj a ne u bosni.
nije ljudima do zivota a ne do je*enih metroa, arhitektonskih znamenitosti i kako kojih gradjevina.
zasot niko ne napravi forum za ljude iz firme krivaje. gdje ce 2000 ljudi ostati bez posla, bez hrane, i svega.
radije cu pjeseke ici cijelim sarajevom nego gledati ljude kako umiru od gladi.
ljudite budite realni zivite u bosni (zemlja u tranziciji)...... dosao nam je period gdje cemo se pitati hocemo li sutra imati sta jesti. a kamoli sta drugo...
Samo kratko, da pun je klub u Bosmalu vikendom pu je kreme i zlatne omladine, da Radončić uz saglasnost Bakira I gradi kule do karata, da i ostali ulažu u velike piljare pa samo u užem dijelu grada ih se pravi mislim četri il pet, da ljudi ostaju bez posla da ali gdje su oni na ulicama, na granicama i pred institucijama, pusti nas bona da barem na ovoj temi kontamo šta bi bilo kad bi bilo.
I ne mi nismo zemlja u tranzicijimi smo zemlja trećeg svijeta po svim statistikama......
P.S
Ljudi njih 1900 ostaje bez posla u Zavidovićima i to nije kraj, a mi smo na forumu dok oni čupaju kose šta i kako dalje.... SOLIDARNOST se pokazuje na ulici a ne na forumima i FB-ovima....