Pricu oko Turske znamo, kao i razloge zasto ne mogu u EU, tako da se ne zamajavamo.osa wrote:nije istina, turska bi, ali ne ide.chuchumbamayumbe wrote:A zasto su onda primljeni u EU ako ne znaju sta ce sami od sebe?michio wrote:To je zato sto ne znaju sta ce sami od sebe. Nije do EU.
Tvrdim ti da je jedna Hrvatska 10 puta sredjenija u svakom pogledu od Rumunije.
Nije ni BiH daleko, dapache.
Kada vidim sta se ovdje radi i kako neke stvari funkcionisu, zgadi mi se ta kompletna ujdurma oko primanja u EU.
Ali, kada ih ne mozes pobijediti, moras im se pridruziti, izgleda da je tako.
Koje su prednosti NE ulasku u EU
- chuchumbamayumbe
#26 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
- chuchumbamayumbe
#27 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Ne drug, nego upravo obrnuto, EU ima koristi od Rumunije.michio wrote:Primljena je da bi se dodatno eliminisao uticaj Rusije u regiji uoci osamostaljenja Kosova. Rumunija od EU ima samo koristi. Ne znam kako Nokia, Renault, italijanske tvornice namjestaja skode Rumunijichuchumbamayumbe wrote:A zasto su onda primljeni u EU ako ne znaju sta ce sami od sebe?michio wrote:To je zato sto ne znaju sta ce sami od sebe. Nije do EU.
Kada vidim sta se ovdje radi i kako neke stvari funkcionisu, zgadi mi se ta kompletna ujdurma oko primanja u EU.
Od Rumuna koji rade za 200-250 eura, od korumpiranih politicara koji daju zemljista bajdale (i uzimaju provizije), od izgradnje, vjeruj mi, korupcija je cirkus!
U rumuniji ima stotinjak onih koji su profitirali privatizacijama, ne zna se porijeklo imovine, rade sta hoce, drze policiju u saci, a politicari gledaju samo svoj interes.
-
michio
#28 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
A sta ti radis u Rumuniji?
- chuchumbamayumbe
#29 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Nije bitno sta ja radim ovdje, nema veze ni sa Rumunijom ni sa EU, vjeruj mi.michio wrote:A sta ti radis u Rumuniji?
- osa
#30 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
klasičan odgovor čovjeka, koji misli da je ulazak u eu, dobar život bez rada, nije, ali dobar život s radom je moguć, dok to recimo u rumunjskoj prije eu, a naručito za doba nikolaea, dok su bili suvereni, nije bio slučaj.chuchumbamayumbe wrote:Ne drug, nego upravo obrnuto, EU ima koristi od Rumunije.michio wrote:Primljena je da bi se dodatno eliminisao uticaj Rusije u regiji uoci osamostaljenja Kosova. Rumunija od EU ima samo koristi. Ne znam kako Nokia, Renault, italijanske tvornice namjestaja skode Rumunijichuchumbamayumbe wrote: A zasto su onda primljeni u EU ako ne znaju sta ce sami od sebe?
Od Rumuna koji rade za 200-250 eura, od korumpiranih politicara koji daju zemljista bajdale (i uzimaju provizije), od izgradnje, vjeruj mi, korupcija je cirkus!
U rumuniji ima stotinjak onih koji su profitirali privatizacijama, ne zna se porijeklo imovine, rade sta hoce, drze policiju u saci, a politicari gledaju samo svoj interes.
- statix
#31 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Pristup i grantovi iz EU fondova. Ima i nepogodnosti, ali tu je vlada da odlucuje u kojem ce se smjeru razvijati nasa privreda.
- chuchumbamayumbe
#32 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Sta god da si mislio napisati u toj recenici, ne skontah smisao?!osa wrote:klasičan odgovor čovjeka, koji misli da je ulazak u eu, dobar život bez rada, nije, ali dobar život s radom je moguć, dok to recimo u rumunjskoj prije eu, a naručito za doba nikolaea, dok su bili suvereni, nije bio slučaj.chuchumbamayumbe wrote:Ne drug, nego upravo obrnuto, EU ima koristi od Rumunije.michio wrote: Primljena je da bi se dodatno eliminisao uticaj Rusije u regiji uoci osamostaljenja Kosova. Rumunija od EU ima samo koristi. Ne znam kako Nokia, Renault, italijanske tvornice namjestaja skode Rumuniji
Odakle ti to da ja mislim da je ulazak u EU zivot bez rada?!
Pa ja radim od svoje 18 godine, u po EU i po BiH, i znam da cijenim rad.
Ja ti govorim kakvo je stanje na terenu, sta se desava, kakva je situacija.
Ja rekoh Rumunima plata 250 eura ( da se ne vracam na Nokiu, Renault, fabrike - evropski Kinezi), kriminal, korupcija...i opet se vracam na to kako to da su primljeni u EU?! I oni, i Bugarska?! Zbog cega?! EU je priznala da su napravili gresku sa primanjem ovih zemalja u EU, a to nema nema ama bas nikakve veze sa Kosovom.
- bogoljub
#33 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Prednosti je puno više nego nedostataka!
Pljačkanje države je više unutarnje pitanje BiH nego spoljašnje.
Ovoj zemljije potrebna revolucija da bi sve bilo na svom mjestu ili barem približno tako.
Pljačkanje države je više unutarnje pitanje BiH nego spoljašnje.
Ovoj zemljije potrebna revolucija da bi sve bilo na svom mjestu ili barem približno tako.
-
michio
#34 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
ucimo na greskama rumunije pa da ne ulazimo u tu uniju.
eto priznali gresku. kako se to poklapa sa zeljom EU da izrabljuje Rumune?EU je priznala da su napravili gresku sa primanjem ovih zemalja u EU, a to nema nema ama bas nikakve veze sa Kosovom
- osa
#35 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
ne znam za bih, ali iz iskustva znam da su u hrvatskoj protiv eu nacionalisti i to oni najgore vrste, ekipa koja se nakrala u pretvorbi i oni čiji je intelekt na tako niskom nivuo da ove dvije nabrojane ekipe mogu utjecati na njihovo mišljenje.
- chuchumbamayumbe
#36 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Zaista nemam ni volje ni vremena, a niti zelim da se upustam u polemike sta bi bilo kada bi bilo, i kako ovo, a kako ono...michio wrote:ucimo na greskama rumunije pa da ne ulazimo u tu uniju.
eto priznali gresku. kako se to poklapa sa zeljom EU da izrabljuje Rumune?EU je priznala da su napravili gresku sa primanjem ovih zemalja u EU, a to nema nema ama bas nikakve veze sa Kosovom
Politika je kurva. Reci ce i uraditi sta god misli da je u tom trenutku bolje za nju.
Ja sam za ulazak Bosne i Hercegovine u EU.
Iskreno, najradije bih volio da za time nemamo nikakvu potrebu (nesto kao Svajcarska, sta ce njima EU), ali smo premali i preslabi i trebamo EU. A EU je davno dosla kod nas kroz banke i trzne centre.
Cast dobronamjernim firmama, ali se sve vrti u vezi profita i to je to.
Nista manje, nista vise.
- osa
#37 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
a oko čega bi se biznis trebao vrtjeti nego oko profita.
- chuchumbamayumbe
#38 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Osa, govorim o lasku EU firmi na nase trziste, liberalizacijama izvoza, kojekakvim ucjenjivackim zakonima, a uglavnom s ciljem da se isisa kapital i sirovine jedne siromasne zemlje i od nje napravi EU kolonija.osa wrote:a oko čega bi se biznis trebao vrtjeti nego oko profita.
OK?
Hajde ti meni reci sta ce meni donijeti pristup u EU?
Pristupne fondove? Prvo me ka*ju, pa me onda istuku, ili obrnuto?!
Osim skidanja viza i liberalizacije trzista (koje je vec sada liberalnije sa nase nego sa EU strane).
Oni mogu nama izvesti sve, sta god hoce, a mi njima slabo sta.
Jel to licemjerno?
Najvise bih volio da nam EU uopste ne treba, da smo dovoljno jaki i stabilni, ali to nije slucaj.
- SanskiBiser
#39 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
U ne tako dalekoj buducnosti
We are EU - Your life as it has been is over. From this time forward you will serve us. All resistance is futile - you will all be assimilated.
(Mi smo EU, vas dosadasnji zivot je okoncan. Od ovog momenta pa nadalje cete sluziti nas. Sav otpor je uzaludan, svi cete biti asimilirani. )
We are EU - Your life as it has been is over. From this time forward you will serve us. All resistance is futile - you will all be assimilated.
(Mi smo EU, vas dosadasnji zivot je okoncan. Od ovog momenta pa nadalje cete sluziti nas. Sav otpor je uzaludan, svi cete biti asimilirani. )
- stvarno
#40 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
@1gorstak
u tacki 3. mislim neprijatelj=pojedinac
Mislim na neprijatelje kao pojedince drzave Bosne i Hercgovine, nepritatelj svoje otadzbine, bez obzira na vjeru, ateizam, narodnost, grupu, sektu itd.
u tacki 3. mislim neprijatelj=pojedinac
Mislim na neprijatelje kao pojedince drzave Bosne i Hercgovine, nepritatelj svoje otadzbine, bez obzira na vjeru, ateizam, narodnost, grupu, sektu itd.
-
mostarac
#41 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
osa wrote:naravno da hrvatska može odbiti ući u eu, dapače dok ne ispuni određene uvjete, neće ni prismrditi u eu, dakle jednostavno je ne ući, nemoj ništa činiti u pogledu prilagođavanja i to je to, međutim hrvatskim građanima i političarima takvo što ne pada ni na pamet, za nas većinu eu je strateški cilj. i vjeruj meni " majka ni sada ne kuka pa neće ni kad uđemo u eu".mostarac wrote:ova bi recenica imala smisla da si je izrekao u djecijem vrticuosa wrote:mnogi uđoše u eu, mnogi žele ući u eu, a još nitko nije izašao ni poželio izaći, pametnom dosta.
Jos niko nije stisnuo muda![]()
A neki su i odbili ulazak u EU.
Zar ti stvarno mislis da jedna hrvatska moze da odbije ulazak u EU? Je li ti stvarno mislis da ce ona moci izaci iz te EU?
Je li ti stvarno mislis da su politicke stranke skupovi nezavisnih intelektualaca ili skupovi dobro izlobiranih predstavnika za vlast?
Prica ti je za vrtica jbg, a ziv bio pa vidio kako ce vam dobro biti u EU. Kukala vam majka, a i nama kad upadnemo.
eu se boje samo oni koji sumnjaju u sebe i svoje sposobnosti, ma šta sumnjaju, oni koji su svjesni da im mjesto nije u eu, takav strah je i opravdan.
Evo padoh sa stolice od smjeha. Je li ti stvarno vjerujes u ovo sto si napisao? je li ti zaista vjerujes u toliku kolicinu samostalnosti, nezavisnosti i suverenosti Hrvatske? Covjece koje elementarno nepoznavanje politike i koja zadojenost nacionalizmom. Shvati da nit su Hrvatska, nit Bosna i Hercegovina, nit Srbija samostalne i suverene zemlje. To sto su oni tebi dali da ti na pasosu pise Hrvatska i stoji sahovnica nije znak da si suveren i samostalan. Covjece koje velike rijeci upotrebljavas, a da ne znas uopste cemu sluze, al cuo si ih na televiziji i zgodno ih je kazati i biti sto bi se u taletu reklo "Europljanin i intelektualac". Strateski cilj, uvjeti ovo-ono
I da se razumijemo ja sam ZA ulazak BiH u EU, jer alternativa je samoizolacija, sto je jos gore nego sto ovo imamo danas, a da ce nama tamo biti bolje, naravno da nece. Nikad koloniji nije bilo bolje, kad je imperija uzme pod svoje skute. Bice nam gore i to debelo gore, al cemo sutit i trpit jer je zgodno rec "Mi smo EU", a i jer nas niko nista ne pita i nece pitati, jer mi nismo samostalne i suverene drzave, iako naci ego mnogih od vas to ne moze da podnese.
Norveskoj se moze, al to se Hrvatskoj ne moze, kao ni BiH, da odbije ulazak u EU, jer Norveska je jaka i mocna i stabilna i uz sve to suverena i nezavisna, dok to Bosna i Hercegovina i Hrvatska nisu. Vidio bi ljepote da ti banke iz EU iz Hrvatske povuku novac. Spoznao bi svu velicinu vase suverenosti i samostalnosti
Sto ne mogu ovih tipova koji su slusali politicare na TV-u i u punom nacionalnom zanosu mi pricaju bajke.
I na kraju jos jedna stvar - Nista se vise u EU ne radi, nego sto ljudi danas rade po Bosni i po Hrvatskoj. Manje mozda, ali vise nije sasvim sigurno, jer u njih se mora bit osiguran, a i za praznike se ne radi, a i nedelje se placaju posebno, tako da mi tu supljatorsku pricu sa letaka i pamfleta zivota ti nemoj prosipat, jer ovdje se radi i vise i tize nego sto se to radi u EU, a radice se jos vise za jos manje para kada nam ta EU pokuca na vrata, ali to glupi Hrvati, Srbi i Bosanci ne mogu da skontaju, jer da su pametni bili bi zajedno i bogati i napredni, a ne zakrvljeni generacijama unaprijed i siromasni da nemaju koru hljeba da kupe.
P.S. i na kraju samo hint: ZERP.
Sta ono rece samostalna, suverena
-
Hasanagic S
#42 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Hrvatska sredjena drzava . Pa svaki dan nekoga uhapse od glavesina i fabrika se ugasi . Doduse jos niko nije otisao u zatvor . Po svemu sudeci i necechuchumbamayumbe wrote:A zasto su onda primljeni u EU ako ne znaju sta ce sami od sebe?michio wrote:To je zato sto ne znaju sta ce sami od sebe. Nije do EU.
- chuchumbamayumbe
#43 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
@mostarac,
Vidim da se slazemo u pogledima

Vidim da se slazemo u pogledima
- chuchumbamayumbe
#44 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Ja ti rekoh da je Hrvatska sredjenija od Rumunije, a ipak je Rumunija usla u EU.Hasanagic S wrote:Hrvatska sredjena drzava . Pa svaki dan nekoga uhapse od glavesina i fabrika se ugasi . Doduse jos niko nije otisao u zatvor . Po svemu sudeci i necechuchumbamayumbe wrote:A zasto su onda primljeni u EU ako ne znaju sta ce sami od sebe?michio wrote:To je zato sto ne znaju sta ce sami od sebe. Nije do EU.
Znas sta ima Rumunija, a EU treba?!
Naftna polja.
I Hitler je to znao.
-
michio
#45 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Da, ti bi svakako najradije da se uclanimo u kakvu slavensku uniju. Jak, ideoloski obojen stav.mostarac wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo padoh sa stolice od smjeha. Je li ti stvarno vjerujes u ovo sto si napisao? je li ti zaista vjerujes u toliku kolicinu samostalnosti, nezavisnosti i suverenosti Hrvatske? Covjece koje elementarno nepoznavanje politike i koja zadojenost nacionalizmom. Shvati da nit su Hrvatska, nit Bosna i Hercegovina, nit Srbija samostalne i suverene zemlje. To sto su oni tebi dali da ti na pasosu pise Hrvatska i stoji sahovnica nije znak da si suveren i samostalan. Covjece koje velike rijeci upotrebljavas, a da ne znas uopste cemu sluze, al cuo si ih na televiziji i zgodno ih je kazati i biti sto bi se u taletu reklo "Europljanin i intelektualac". Strateski cilj, uvjeti ovo-onoJoj majko draga. Naravno da necete prismrdit u EU dok ne ispunite sve sto traze, jer oni ne vole da izrabljuju kurvu koja nije obucena po njihovom ukusu, a obuci ce se po njihovom ukusu onog trena kad im bude ceif. Ne odlucuju ni vlada ni sabor hrvatske o tome. Dakle oni vas pripremaju za sebe i da im bude lakse, a brzina vase pripreme tj. ispunjavanja vasih uslova je do toga koliko se njima, a ne vama, zuri. Al strateski cilj, europa i tako su zgodne rijeci za prosipati
I da se razumijemo ja sam ZA ulazak BiH u EU, jer alternativa je samoizolacija, sto je jos gore nego sto ovo imamo danas, a da ce nama tamo biti bolje, naravno da nece. Nikad koloniji nije bilo bolje, kad je imperija uzme pod svoje skute. Bice nam gore i to debelo gore, al cemo sutit i trpit jer je zgodno rec "Mi smo EU", a i jer nas niko nista ne pita i nece pitati, jer mi nismo samostalne i suverene drzave, iako naci ego mnogih od vas to ne moze da podnese.
Norveskoj se moze, al to se Hrvatskoj ne moze, kao ni BiH, da odbije ulazak u EU, jer Norveska je jaka i mocna i stabilna i uz sve to suverena i nezavisna, dok to Bosna i Hercegovina i Hrvatska nisu. Vidio bi ljepote da ti banke iz EU iz Hrvatske povuku novac. Spoznao bi svu velicinu vase suverenosti i samostalnosti
Sto ne mogu ovih tipova koji su slusali politicare na TV-u i u punom nacionalnom zanosu mi pricaju bajke.
I na kraju jos jedna stvar - Nista se vise u EU ne radi, nego sto ljudi danas rade po Bosni i po Hrvatskoj. Manje mozda, ali vise nije sasvim sigurno, jer u njih se mora bit osiguran, a i za praznike se ne radi, a i nedelje se placaju posebno, tako da mi tu supljatorsku pricu sa letaka i pamfleta zivota ti nemoj prosipat, jer ovdje se radi i vise i tize nego sto se to radi u EU, a radice se jos vise za jos manje para kada nam ta EU pokuca na vrata, ali to glupi Hrvati, Srbi i Bosanci ne mogu da skontaju, jer da su pametni bili bi zajedno i bogati i napredni, a ne zakrvljeni generacijama unaprijed i siromasni da nemaju koru hljeba da kupe.
P.S. i na kraju samo hint: ZERP.
Sta ono rece samostalna, suverena![]()
![]()
![]()
![]()
- chuchumbamayumbe
#46 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
@michio,
kakva je veza mostarcevog stava o slavenskoju uniji, i ove teme?!
Covjek to nije ni spomenuo, prema tome ne znam zasto to i spominjes.
kakva je veza mostarcevog stava o slavenskoju uniji, i ove teme?!
Covjek to nije ni spomenuo, prema tome ne znam zasto to i spominjes.
-
michio
#47 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Na temi o slavenskoj uniji je trubio o ujedinjenju
, o kolonizatorskoj naravi EU i slicnim stvarima.
- chuchumbamayumbe
#48 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
koga, cega, na koji nacin?!michio wrote:Na temi o slavenskoj uniji je trubio o ujedinjenju
Siguran sam da to nema veze sa EU temom, tako da, ili mozemo da nastavimo sa temom i argumentovano, bez zachatavanja, ili da se mandali?
-
michio
#49 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
isti tekst covjek napisao i na toj temi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6&start=25
Kolonija pa kolonija, ali izvinite ja ne vidim da se iko otima za BiH
- chuchumbamayumbe
#50 Re: Koje su prednosti NE ulasku u EU
Mislim da ti ili nisi razumio, ili ne zelis da razumijes sta je mostarac pisao.michio wrote:isti tekst covjek napisao i na toj temi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6&start=25
A cije su ove silne banke koje dodjose u BiH?
Od mog chache pokojnog?!
Kao sto rekoh, prvo ce da nas biju, onda ce da nas kara*u, a moze i obrnuto, svejedno.
Hidropotencijal?
Sume?
Znas li koliko firmi iz EU radi na eksploataciji suma u BiH, koliki je to biznis?!
Sve sto njima treba je dozvoljeno izvoziti, a sve ostalo nije.