Vase naredno vozilo ce biti ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#26 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
@seha; slazem se, ne treba se razbijati u 1-5K
ako ces vise dobiti od auta 
- respo
#27 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
uzeti zvaku na lizing se ne isplati a kamoli nesto vece posebno autoŠeha wrote:BMW sigurno.
335, 535, X5 - sta god u datom momentu bude najpovoljnije za lease![]()
Nekad bude jeftinije i/ili isplatnije lease-ovati skuplji model tako da gledanje same cijene nema smisla.
- Šeha
#28 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ja sam i kupovao i uzimao na lizing i kad sve stavim na papir meni se vise isplati uzeti na lizing. Sta's sad.respo wrote:uzeti zvaku na lizing se ne isplati a kamoli nesto vece posebno autoŠeha wrote:BMW sigurno.
335, 535, X5 - sta god u datom momentu bude najpovoljnije za lease![]()
Nekad bude jeftinije i/ili isplatnije lease-ovati skuplji model tako da gledanje same cijene nema smisla.
Ako treba mogu ti i objasniti ali izgleda ti sebe vec ubijedio.
- respo
#29 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ubijedio zato jer sam fino vidio koliko je uzeti na lizing stvar zajeb zesci
10 puta vise isplati se uzeti na kredit nego na lizing a imas iste mogucnosti cak i vece
10 puta vise isplati se uzeti na kredit nego na lizing a imas iste mogucnosti cak i vece
- Jimmy_The_Saint
#30 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Za kredit ti trebaju žiranti. Za lizing samo plata. Kamata je ista. I gdje je tih tvojih 10 puta?
- respo
#31 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
mozes i jednog ziranta
za lizing ti je potrebano 10-20% gotovine u startu
pod lizingom ne mozes prodati auto jer nije u tvom vlasnistvu
ne moze nista s njim raditi i za sve probleme kontaktiras banku koja je vlasnik
itd itd
da ne idemo vise u off otvoorimo temu pa cemo raspravljati
itd itd
-
sLLayer
#32 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Audi a6 ili a3 sportback, ugl neki jak

- Šeha
#33 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ja se slazem samo pod uslovom ako hoces da imas auto 9 i vise godina ili da se ne mozes uklopiti u dozovoljenu miljazu za lease. 9 godina je meni predugo da imam auto. Necu da toliki ogroman komad svog zivota vozim jedno auto.respo wrote:ubijedio zato jer sam fino vidio koliko je uzeti na lizing stvar zajeb zesci
Ako uzmes kredit (u americi npr.) oni su standardno na pet godina. Rata ti je veca za 30-40% od lizinga a termin otplate 2 godine duzi (primjer: ja sam uzeo golfa na kredit, rata 320. Da sam ga tada leas-ovao rata bi mi bila 240.) Pri isteku termina auto ce ti imati 80-100k milja i bice mu vakat raditi onaj veliki - skupi servis a i polako ce se poceti kvariti i valjace odvajati sve vise i vise za odrzavanje. To po meni znaci - mijenjat ga jer necu i ne znam da se *ebem sa popravkama. Znaci ovako to izgleda na kraju.
Uzmes kredit otplacujes auto pet godina i onda prodas auto i uzmes opet novo i nastavis placati.
Uzmes lease placas isto auto 30% manje, zamijenis ga za novo za tri godine i nastavis placati.
Dodje te na isto sem sto lease ispadne povoljniji, imas novo auto cesce (svake 3 godine umjesto 5) i rata ti je puno manja. Nikad ne prestajes placati ni u jednom slucaju.
Ja sam kupio dva auta na kredit (prvo polovno pa novo.) Onda sam presao na lease i vise nikad ne bih ponovo kupio auto na kredit. Jedino ako mi se zivotna situacija ne promijeni pa se ne mognem uklopiti u godisnju dozvoljenu miljazu koju lease dozvoljava. Sada to nije slucaj. Predjem max. oko 10k milja godisnje.
- Šeha
#34 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Mozda mi ne govorimo o istom lizingurespo wrote:mozes i jednog ziranta
itd itd
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#35 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
leasing je rijetko kada najbolja opcija, dok kredit je najcesce najbolja opcija, poslje kesa
ali sa leasing mozes (ili rentanje) kupiti bolje auto za manje para, nemas brige oko njeg, ali ne smijes raditi sta hoces s njim, tj. imaju neka ogranicenja typa godisnji prelazak milja/km, ostecenje na kraju leasa u $$$, auto nije tvoje, itd; citaj- imas auto za izgleda ali ne i za koristenje, a dok za kredit kupis opet bolje/dobro/losije auto sa stvarnom cijenom koje se vec u startu podrazumjeva kao tvoje.
ali sa leasing mozes (ili rentanje) kupiti bolje auto za manje para, nemas brige oko njeg, ali ne smijes raditi sta hoces s njim, tj. imaju neka ogranicenja typa godisnji prelazak milja/km, ostecenje na kraju leasa u $$$, auto nije tvoje, itd; citaj- imas auto za izgleda ali ne i za koristenje, a dok za kredit kupis opet bolje/dobro/losije auto sa stvarnom cijenom koje se vec u startu podrazumjeva kao tvoje.
- respo
#36 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ne znam kakav je lizing u americi tako je u bosniŠeha wrote:Mozda mi ne govorimo o istom lizingurespo wrote:mozes i jednog ziranta
itd itd
da ne idemo vise u off otvoorimo temu pa cemo raspravljatiU americi ti je za lizing potrebna olovka
nikakvih 10%. A grdno se varas ako mislis da mozes prodati auto pod kreditom tek tako. Dok ne otplatis zadnju ratu to auto je pod vlasnistvom banke.
ne varam se grdno jer znam da kad dignes kredit banka nema nista sa tvojim autom vise i ti ga isti dan mozes prodati ako zelis kad ga kupis jer njima auto nista ne znaci jer se osigurala preko ziranta da ces vracati kredit
i auto nije vlasnistvo banke nego tvoje i samo tvoje tako pise u saobracajnoj i u mupu dok za lizing pise da je vlasnistvo xy banke
p.s. i za kredit prvu godinu mozes preci milion kilometara ako je moguce dok za lizing eto imas taj limit sto nisam znao
- Jimmy_The_Saint
#37 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Šta znam, meni je odgovaralo, u kredit nisam mog'o nikako s jednim žirantom, a i leasing sam uzeo na kratki dah, već sam otplatio pola, bit će da svako mora procijeniti SVOJU situaciju i potrebe. A to s ograničenjem kilometraže je samo u Amera, u nas te koliko znam ne peglaju s tim. A to s uplatom, nije nikad 10 posto, ili je 30 posto, ili 10 posto plus PDV da platiš, to te opet zakolje za 27 posto - to je od lizinga do lizinga. Ali ja kredite fakat ne volim bez ljute nevolje uzimati. 
- respo
#38 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
da se razumijemo ne valja ni kredit ni lizing najbolje bi bilo za kes kupiti
al eto kad je situacija takva da se mora nesto uzeti bezbolnije je kredit dokazano a opet svako uzima ono sto mu odgovara
al eto kad je situacija takva da se mora nesto uzeti bezbolnije je kredit dokazano a opet svako uzima ono sto mu odgovara
- AdNaN88
#39 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Covjek je napisao vase NAREDNO vozilo tj.koje cete moci priustiti a ne ovdje da stavljate slike necega sto sanjate itd. uozbiljite se

- corolla02
#40 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
nek svak bira i vozi sta hoce
sto se tice mene, ako bude novo bit ce na kredit i to 36 mijeseci, a polovno biti ce naravno kesh
Puno sam slobodniji sa kreditom jer hocu da se rijesim kredita cim prije, koliko to mogucnosti dozvoljavaju i opet imam dio svog novca u autu jer mirno spavam samo onda kad nikom ne dugujem nista. A nakon odplate auta radis sta hoces, ili prodati, ili inovirati, ili zadrzati ili pokloniti sta got, jel to 3, 5, ili 8 whatever godina
Evo nekih razlika u lease vs buying na Zapadu:
http://www.youtube.com/watch?v=wdgDV8JT ... re=related
sto se tice mene, ako bude novo bit ce na kredit i to 36 mijeseci, a polovno biti ce naravno kesh
Puno sam slobodniji sa kreditom jer hocu da se rijesim kredita cim prije, koliko to mogucnosti dozvoljavaju i opet imam dio svog novca u autu jer mirno spavam samo onda kad nikom ne dugujem nista. A nakon odplate auta radis sta hoces, ili prodati, ili inovirati, ili zadrzati ili pokloniti sta got, jel to 3, 5, ili 8 whatever godina
Evo nekih razlika u lease vs buying na Zapadu:
http://www.youtube.com/watch?v=wdgDV8JT ... re=related
- shlauf
#41 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
NekoIzMase wrote:Definitivno ce to biti jedno od sljedecih
Chevrolet Avalanche (30 000 Eura)

$8,700.00
Year: 2007
Make: CHEVROLET
Model: AVALANCHE
Trim: C1500
Miles: 82487
Odometer: klix
Stock# SX-20130
Region: Central U.S.
Exterior Color: BLACK
Interior Color: Gray
Title: Clean Insurance Co.
Primary Damage: NORMAL WEAR
Secondary Damage: NONE
Additional Information:
Title Type : CLEAN TITLE Keys: YES
Alee aleeeeeeeee
- shlauf
#42 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
[quote="NekoIzMase"]Definitivno ce to biti jedno od sljedecih
Chevrolet Tahoe (27 000 Eura)

$11,200.00
Model: TAHOE
Miles: 43305
Stock# SX-19958
Region: South East
Title: Rebuilt Brand
Ima svega a za manje para !!!!!
Alee aleeeeeeeeee
Chevrolet Tahoe (27 000 Eura)

$11,200.00
Model: TAHOE
Miles: 43305
Stock# SX-19958
Region: South East
Title: Rebuilt Brand
Ima svega a za manje para !!!!!
Alee aleeeeeeeeee
- NekoIzMase
#43 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
@shlauf
Nikada nisam bio ljubitelj polovnih vozila zbog nesigurnosti u ono sto kupujes. Ne znas ko ga je vozio, kako ga je vozio i sta dobijes za cijenu koju placas. Do sada sam, u cetiri godine, dva automobila izvukao iz salona i tako planiram svako naredno bez obzira sto si na startu kratak nekih 20% od cijene koju platis.
@ corolla02
Ne znam da li si razmisljao o Chevrolet Cruze-u. Po mom misljenju je odlican automobil napravljen na platformi Opel Insignia i u ovoj kategoriji automobila je daleko najbolji. Cijena mu je 32 500 KM sa full opremom. Demo verzija (koja se na bh trzistu pojavila 15 dana nakon sto sam kupio Mazdu3) je kostala 28 000 KM, takodjer sa full opremom.

Ovo se uopste ne isplati s obzirom na namjenu Avalanche-a.Miles: 82487
Nikada nisam bio ljubitelj polovnih vozila zbog nesigurnosti u ono sto kupujes. Ne znas ko ga je vozio, kako ga je vozio i sta dobijes za cijenu koju placas. Do sada sam, u cetiri godine, dva automobila izvukao iz salona i tako planiram svako naredno bez obzira sto si na startu kratak nekih 20% od cijene koju platis.
@ corolla02
Ne znam da li si razmisljao o Chevrolet Cruze-u. Po mom misljenju je odlican automobil napravljen na platformi Opel Insignia i u ovoj kategoriji automobila je daleko najbolji. Cijena mu je 32 500 KM sa full opremom. Demo verzija (koja se na bh trzistu pojavila 15 dana nakon sto sam kupio Mazdu3) je kostala 28 000 KM, takodjer sa full opremom.

- shlauf
#44 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ovo se uopste ne isplati s obzirom na namjenu Avalanche-a.NekoIzMase wrote:@shlaufMiles: 82487
Ma nisi više donji 20% već varira od 30-35% čim izvezeš auto iz salona.
Alee aleeeeeeee
-
neko iz mase
#45 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ford Taurus SHO

ili
Ford Fusion V6 Sport

pa za sta bude bilo para

ili
Ford Fusion V6 Sport

pa za sta bude bilo para
Last edited by neko iz mase on 29/01/2010 20:47, edited 1 time in total.
- corolla02
#46 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
@neko;
ovaj Cruze jeste lijep na slikam, ali ga ovdje jos nema, tj. treba ga dozivjeti. Nesto ne znam za njegovu sasiju to je prije mozda opelova Astra vec Insignia; Taj Cruse ce biti nekih $18K nov.
Kao sastavni dio rekonstrukcije americke auto industrije od slijedece godine ce brojni Fordovi odnosno GM(Opel, nekih $25K) evropski modeli doci na SAD trziste, vec sam gore postavio Buick(insignia) sa malim izmjenama. Vec krajem ove i pocetkom naredne godine ce se poceti i kotrljati cestom, pa cemo se bolje upoznati sa tim istimm...
I biti ce u Martu auto show, ovdje gdje ja zivim, sa posljednim/najnovijim modelima, pa cu ici da vidim sta imal sta za mene interesantno:-D
I da Fusion je super a ovaj Taurus je ipak trubaa..
ovaj Cruze jeste lijep na slikam, ali ga ovdje jos nema, tj. treba ga dozivjeti. Nesto ne znam za njegovu sasiju to je prije mozda opelova Astra vec Insignia; Taj Cruse ce biti nekih $18K nov.
Kao sastavni dio rekonstrukcije americke auto industrije od slijedece godine ce brojni Fordovi odnosno GM(Opel, nekih $25K) evropski modeli doci na SAD trziste, vec sam gore postavio Buick(insignia) sa malim izmjenama. Vec krajem ove i pocetkom naredne godine ce se poceti i kotrljati cestom, pa cemo se bolje upoznati sa tim istimm...
I biti ce u Martu auto show, ovdje gdje ja zivim, sa posljednim/najnovijim modelima, pa cu ici da vidim sta imal sta za mene interesantno:-D
I da Fusion je super a ovaj Taurus je ipak trubaa..
- NekoIzMase
#47 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Tako je to kad bosanci poslujushlauf wrote: Ma nisi više donji 20% već varira od 30-35% čim izvezeš auto iz salona.
Alee aleeeeeeee
Recimo, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, svaka marka automobila ima odredjeni postotak vrijednosti automobila koji se amortizuje na godisnjoj osnovi i koju osiguravajuca kompanija oduzima od kupovne vrijednosti auta prilikom obracunavanja premije za osiguranje. Amortizaciona stopa za Porsche iznosi 4.5 % dok je za Hyundai 20%. Na osnovu amortizacione stope se odredjuje prodajna cijena vozila salonima za preprodaju vozila tako da ti se uveliko isplati izvuci automobil iz salona. Pogotovo sto uvijek imas opciju "staro za novo" gdje placas minimalnu premiju na zamjenu vozila.
-
LeKo
#48 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Octavia SCOUT ili AR159, za šta bude love 
- bingov buraz
#49 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Jedan od ova dva

- black
#50 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
chuchumbamayumbe wrote:
ili Bugatti Veyron
Jedino sto me brine je potrosnja, koliko sam vidio nema ih dizela.
Interesuje me moze li se ubaciti motor od dvojke?!
Hvala!

evo odmah i kamion u istoj boji dobijesh uz njega, 'sitnica' 895 hiljada eura