biro za zapošljavanje - upis staža

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

irinea

#26 Re: biro za zapošljavanje - upis staža

Post by irinea »

idealnolosa wrote:Koliko je dana krajnji rok da se prijavi na biro poslije odjave da ti nebi propala pomoc?
rok je 30 dana od dana prestanka radnog odnosa ( čl. 33 Zakona o posredovanju u zaposljavanju FBiH)
idealnolosa

#27 Re: biro za zapošljavanje - upis staža

Post by idealnolosa »

Hvala puno
irinea

#28 Re: biro za zapošljavanje - upis staža

Post by irinea »

idealnolosa wrote:Hvala puno
nema ne cemu,neka joj je sretno u trazenju novog i boljeg posla.
MAN-lion's coach

#29 Re: biro za zapošljavanje - upis staža

Post by MAN-lion's coach »

nela88 wrote:Pa ne znam ni ja da li se to upisuje na birou, ali znam osobu koju je firma poslala na biro ( kao višak )i bio na birou 2 god. primao naknadu i za to vrijeme mu upisan staž, pa otišao u penziju ( ne starosnu već punu )??? E jel ima veze to da li dobijete otkaz ili vas firma pošalje??? A znam da se u RS upisuje staž dok si na birou, znam osobu kojoj je upisan staž.
A gledala sam i oba zakona o pravima nezaposlenih i osim dužine primanja naknade i visine iznosa te naknade, ostalo je iisto. A o upisu staža ni riječi. Hvala
Valjda mu je biro dokupio staž,koliko mu je trebalo do peMzije.Vjerovatno je to u pitanju.
irinea

#30 Re: biro za zapošljavanje - upis staža

Post by irinea »

MAN-lion's coach wrote:
nela88 wrote:Pa ne znam ni ja da li se to upisuje na birou, ali znam osobu koju je firma poslala na biro ( kao višak )i bio na birou 2 god. primao naknadu i za to vrijeme mu upisan staž, pa otišao u penziju ( ne starosnu već punu )??? E jel ima veze to da li dobijete otkaz ili vas firma pošalje??? A znam da se u RS upisuje staž dok si na birou, znam osobu kojoj je upisan staž.
A gledala sam i oba zakona o pravima nezaposlenih i osim dužine primanja naknade i visine iznosa te naknade, ostalo je iisto. A o upisu staža ni riječi. Hvala
Valjda mu je biro dokupio staž,koliko mu je trebalo do peMzije.Vjerovatno je to u pitanju.
to je moguce ako osobi nedostaje 3 godine do penzije.samo u tom izuzetnom slucaju je moguce da biro uplati staz max do 3 godine
(r)evolucionarka

#31 Re: biro za zapošljavanje - upis staža

Post by (r)evolucionarka »

Zna li neko kako se biro za zaposljavanje odnosi prema osobama koje daju otkaz, da li postoje neke sankcije? Moze li se ta osoba nakon datog otkaza nesmetano vratiti na biro i ima li pravo na zdravstveno osiguranje?
irinea

#32 Re: biro za zapošljavanje - upis staža

Post by irinea »

(r)evolucionarka wrote:Zna li neko kako se biro za zaposljavanje odnosi prema osobama koje daju otkaz, da li postoje neke sankcije? Moze li se ta osoba nakon datog otkaza nesmetano vratiti na biro i ima li pravo na zdravstveno osiguranje?
ne postoje nikakve sankcije za slucajeve da osoba da otkaz,samo onda u tom sucaju nema pravo na novcanu naknadu po osnovu nezaposlenosti. moze se prijaviti na biro i ostvariti prava po osnovu zdravstvenog osiguranja.
Post Reply