4 člana predsjedništva

osa

#26 Re: 4 člana predsjedništva

Post by osa »

andyDIK wrote:
osa wrote:
andyDIK wrote:
Po kojem pravilniku je sve ovo? Ja vidim da jedino sto Gospodin Komsic se netrudi je da govori cisti Hrvatski, jer je i razumljivo, rodjen je u BiH. On upravo radi na interesu bosanskohrvatskog naroda, jer je taj interes drzava bosanskih Hrvata, BiH. A nisam nesto ni siguran da bi mogao biti postavljen u Predsjednistvo da se nije izjasnio kao Hrvat. Cini mi se da je tvoj problem sto on nije onako u komadu kao Miro Jovic. Tesko, tesko ce Gospodin Komsic ikada biti takav komad.
nema za to pravilnika, tako bi se ponašao moralan čovjek, kao predstavnik hrvatskog naroda u predsjedništvu trebao bi zastupati interese i poštivati volju većine bih hrvata, s obzirom da to ne radi, što je njegovo pravo, ali onda se ne bi trebao izdavati za ono što nije, on će ostati zapamćen kao pričuvni predstavnik bošnjaka u predsjedništvu bih, bar za većinu hrvata.
AHa, jesu li ovo oni Hrvati koji bi sebe radije vidjeli u Hrvatskoj ili mislis na bosanske Hrvate koji bi da ostanu svoji na svome, svojoj Bosni i Hercegovini? Za one prve (izgleda da i ti njima pripadas) ni Gospodin Mesic nije dovoljno Hrvat iako je covjek dva puta bio Predsjednik Drzave Hrvatske. Istina je jedna, ni Gospodin Komsic ni Gospodin Mesic nisu V-Hrvati, odnosno bolesnici koji bi danas da spajaju par sela po Bosni i traze Hrvatsku Opcinu.
mislim kao što sam i napisao, na većinu hrvata u bih, zar ti misliš da je većina hrvata u bih bolesna, šta bi tek rekao za većinu koja želi unitarnu bih, da li su i to bolesnici ili za onu većinu koja se drži rs-a. dečko vrlo plitko rezoniraš i dosta olako etiketiraš. zato zaključujem da si, ili balav ili neobrazovan, a to su oba razloga da prekinemo ovu konverzaciju, bar s moje strane, oprosti na smetnji.
andyDIK

#27 Re: 4 člana predsjedništva

Post by andyDIK »

osa wrote:
andyDIK wrote:
osa wrote:
nema za to pravilnika, tako bi se ponašao moralan čovjek, kao predstavnik hrvatskog naroda u predsjedništvu trebao bi zastupati interese i poštivati volju većine bih hrvata, s obzirom da to ne radi, što je njegovo pravo, ali onda se ne bi trebao izdavati za ono što nije, on će ostati zapamćen kao pričuvni predstavnik bošnjaka u predsjedništvu bih, bar za većinu hrvata.
AHa, jesu li ovo oni Hrvati koji bi sebe radije vidjeli u Hrvatskoj ili mislis na bosanske Hrvate koji bi da ostanu svoji na svome, svojoj Bosni i Hercegovini? Za one prve (izgleda da i ti njima pripadas) ni Gospodin Mesic nije dovoljno Hrvat iako je covjek dva puta bio Predsjednik Drzave Hrvatske. Istina je jedna, ni Gospodin Komsic ni Gospodin Mesic nisu V-Hrvati, odnosno bolesnici koji bi danas da spajaju par sela po Bosni i traze Hrvatsku Opcinu.
mislim kao što sam i napisao, na većinu hrvata u bih, zar ti misliš da je većina hrvata u bih bolesna, šta bi tek rekao za većinu koja želi unitarnu bih, da li su i to bolesnici ili za onu većinu koja se drži rs-a. dečko vrlo plitko rezoniraš i dosta olako etiketiraš. zato zaključujem da si, ili balav ili neobrazovan, a to su oba razloga da prekinemo ovu konverzaciju, bar s moje strane, oprosti na smetnji.
Oprosteno ti je Sinko, Dva Ocenas i tri Zdravomarije. A ja se necu izvinjavati sto sam te pogodio u zicu, valjda je zato i imas. Hajde sada, ne zaboravi dobrovoljni prilog na izlasku.
armin071

#28 Re: 4 člana predsjedništva

Post by armin071 »

Smije li clan predsjednistva biti Katolik OSA ili mora biti samo Hrvat?
felipe kajetano

#29 Re: 4 člana predsjedništva

Post by felipe kajetano »

armin071 wrote:Smije li clan predsjednistva biti Katolik OSA ili mora biti samo Hrvat?
Cuj Katolik :lol: :lol: :lol: ...s'a je ovo jbt :? :sax:
osa

#30 Re: 4 člana predsjedništva

Post by osa »

armin071 wrote:Smije li clan predsjednistva biti Katolik OSA ili mora biti samo Hrvat?
ma može i elvira abdić (znaš tko je to) kćer, samo ako će zastupati ono što želi većina hrvata u bih, jel pošteno.
armin071

#31 Re: 4 člana predsjedništva

Post by armin071 »

felipe kajetano wrote:
Ako ti je IQ na nivou "idola" sa te slike nije ni cudo cemu se smijes ali to su ipak felipe tvoji sugradjani mozda ti ne znas da u manjem entitetu ima puno i pravoslavaca ili ti je mozda i to sega?!? Ili jadni mozda oni i ne smiju vise to da budu po ovim novim "nacional-vjersko-geografskim" odrednicama??
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#32 Re: 4 člana predsjedništva

Post by Toto »

osa wrote:

zar ne misls da se isto ovo moze reci i za tebe
felipe kajetano

#33 Re: 4 člana predsjedništva

Armine sto jes jes...u manjem entitetu ima jako puno pravoslavaca..bingo :thumbup: pravilno si to uocio :D
armin071

#34 Re: 4 člana predsjedništva

Post by armin071 »

felipe kajetano wrote:Armine sto jes jes...u manjem entitetu ima jako puno pravoslavaca..bingo :thumbup: pravilno si to uocio :D
Cuj :lol:

p.s. Uh da te Dodi cuje cuj jako puno pravoslavaca. Hoces da se oni pravi Srbi nadju jos ugrozeni i u PC???
Mojne vise cuvaj "glasne zice" za nastupa....... 8-)
građanin x

#35 Re: 4 člana predsjedništva

Post by građanin x »

Članovi predsjedništva se biraju iz reda tri naroda.Ustav ne kaže da oni predstavljaju narode ali se to podrazumijeva.Rješenje je u načinu izbora.Članove treba da predlažu entitetski parlamenti a parlamentarna skupština BiH da imenuje.Sudskom odlukom zabranjen je eksluzivitet pripadnika konstitivnih naroda za članstvo u predsjedništvu ali ne i obaveza da se u njemu nađe i predstavnik ostalih.
Bosnolog

#36 Re: 4 člana predsjedništva

Post by Bosnolog »

felipe kajetano wrote:
Ma jok ba treba da stane na vjersku i nacionalisticku vagu/etnoklerometarska vaga je najbitnija supljoglavcima,samo ne znam kako ne koristise tu vagu za izbor hrvatskog predsjednika Josipovica a Bandica je imao odlicne etnoklerometraske rezultate pa ne dobi cak ovaj Josipovic je sektas :lol: :lol: :mrgreen: / Kako bi bio svaki tornjak bio izvagan prije nego bude nominovan iz svog tora,....jedino kod nas u BiH za sada ne vazi u glavama etnofasista jedan covjek jedan glas ali ce doci i taj vakat kao sto je u svim demokratskim zemljama svijeta gdje vaze univerzalna pravila i svaki glas bude jednaku vrijednovan .....nama treba jedan predsjednik biran od strane svih gradna i etnosa a do tada ce biti navlacenje i natezanje pa ko koga nategne ,......sa naci fasistima ce se natezati i dotezati pa ko bude najbolje natezo valjda ce na kraju taj imati zadnju rijec,jer se pecinskoplemenski razmislja i vlada,........ :roll:
felipe kajetano

#37 Re: 4 člana predsjedništva

Rodoljube RoĆko moj kad bude ustavom BiH predvidjeno da imamo clana predjednistva iz reda katolika necu imati nista protiv...kakav Josipovic bona..nisam u toku..jel se radi BiH il' Hrvatskoj?

Princip jedan glas za jednog predsjednika je SF i od toga nema nista..nije molekularna fizika ne kontam zasto to ne mozes shvatiti...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#38 Re: 4 člana predsjedništva

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Cetvrti !!!!! :shock:

A sta to rade ova trojica, osim sto uzimaju debele place ? :roll:
Bosnolog

#39 Re: 4 člana predsjedništva

Post by Bosnolog »

Polako Kalac sve ce doci na svoje,..mozda ja i ti necemo dozivjeti/a mozda i dozivimo ko bi reko da ce Srbija izgubiti Kosovo a Zlobo ga bio ukino prije dvaj's godina haaaa/ ali nasa djeca i unuci sigurno hoce,....nastavi uzivati u mokrim snovima sve ce doci na svoje,.....nemoj da se sikiras,mozda nekad shvatis da su matematika i fizika jake provjerene i dokazane prirodne nauke,..... ;-)
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#40 Re: 4 člana predsjedništva

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

felipe kajetano wrote:Rodoljube RoĆko moj kad bude ustavom BiH predvidjeno da imamo clana predjednistva iz reda katolika necu imati nista protiv...kakav Josipovic bona..nisam u toku..jel se radi BiH il' Hrvatskoj?

Princip jedan glas za jednog predsjednika je SF i od toga nema nista..nije molekularna fizika ne kontam zasto to ne mozes shvatiti...
Ma, prgutalo bi se i to da SANU i velikosrbi odredjuju listu kandidata, ha felipe. :lol:
trofej

#41 Re: 4 člana predsjedništva

Post by trofej »

U jednoj anketi, za bh-prilike s priličnim brojem odgovora, na pitanje: „Da li se presuda Evropskog suda za ljudska prava treba ispoštovati na način da Predsjedništvo BiH ima četiri umjesto sadašnja tri člana ?“ – natpolovična većina odgovora je; „Ne.“

Izuzimajući opciju da BiH ima predsjednika a ne predsjedništvo, koja nije ni ponuđena u anketi jer se očito uvažala daytonski konstituirana stvarnost, ispoljena kroz izbor: „Bošnjak", "Srbin", "Hrvat“ – „Ne“ je izraz nacističkofašističke simbioze u vladajućem bofluku, metastazirale do nivoa - bh-svakodnevnice, primitivne toliko da više uopće nije upitna. Da je takva svakodnevnica svakodnevna u nekom politički profiliranom ambijentu, vladajući bofluk bi se sam razorio pod teretom vlastitog hendikepa. Međutim, bh-demonsko trojstvo je moćno baš zbog činjenice da njegova moć nema ikakvo racionalno uporište. A racionalnost je isključivo ljudska vrlina, ugrađena u samu srž ljudskog postojanja. Očito, ta vrlina je u BiH – manjina, marginalizirana do svakodnevno sve izraženijeg hendikepa.
felipe kajetano

#42 Re: 4 člana predsjedništva

Bosnolog wrote:Polako Kalac sve ce doci na svoje,..mozda ja i ti necemo dozivjeti/a mozda i dozivimo ko bi reko da ce Srbija izgubiti Kosovo a Zlobo ga bio ukino prije dvaj's godina haaaa/ ali nasa djeca i unuci sigurno hoce,....nastavi uzivati u mokrim snovima sve ce doci na svoje,.....nemoj da se sikiras,mozda nekad shvatis da su matematika i fizika jake provjerene i dokazane prirodne nauke,..... ;-)
Preko Josipovica dodjosmo i do tvoje omiljene tematike u kojoj dominiraju rijeci Slobo ,SANU-a,Kosovo uglavnom sve one koje nemaju veze sa ovim topicom..Fale samo crveni mundiri i rodoljubi :wink:
Bosnolog

#43 Re: 4 člana predsjedništva

Post by Bosnolog »

felipe kajetano wrote:
Bosnolog wrote:Polako Kalac sve ce doci na svoje,..mozda ja i ti necemo dozivjeti/a mozda i dozivimo ko bi reko da ce Srbija izgubiti Kosovo a Zlobo ga bio ukino prije dvaj's godina haaaa/ ali nasa djeca i unuci sigurno hoce,....nastavi uzivati u mokrim snovima sve ce doci na svoje,.....nemoj da se sikiras,mozda nekad shvatis da su matematika i fizika jake provjerene i dokazane prirodne nauke,..... ;-)
Preko Josipovica dodjosmo i do tvoje omiljene tematike u kojoj dominiraju rijeci Slobo ,SANU-a,Kosovo uglavnom sve one koje nemaju veze sa ovim topicom..Fale samo crveni mundiri i rodoljubi :wink:
Imaju kako ne izbor i nacin biranja BH presjednika,.......a sve je to posljedica upravo tih navedenih igraca i stabova,..... :dance: :thumbup: :bih:
zonbirile

#44 Re: 4 člana predsjedništva

Post by zonbirile »

ja sam obavio razgovor sa čika Mišom,on ne bi da napusti štand,iako bi rado doprinjeo Bosni,sa I.Spahićem kao savjetnikom.I ja sam za čika Mišu,jer M.Serbezovski mi se ofiro sa prevodom Kurana na romski,kažu Romi ne kontaju vlastiti jezik,kada ga čitaju.Pa bivša mu četnikuša 1/1,pa akademski se obrazovao uz rat,valjda je red da bude i ratni akademik,pa šamari i tradicija,pa u kolu vampira.Šteta što im ode onaj ko Gučo Maks,naočale socijalnih okvira,a i proteza,ma onaj Jusufović,brate neugledan,ali lopov par exelance.Nema stranke sa više karikaturalnih spodoba od SBiH,a sve lopov do lopova.Doduše poštuju važeči trend i gender,imaju žena,nalbolje su ona ko ocvala madam iz bordela na S.Pauliju i profa sa Fočanskog univerziteta,rasadnika kadrova,rokerskog glasa i nedefinisanog stasa.Predlažem njih dvije plus Majkićka da nam prebace Kosorku.
11sumirp

#45 Re: 4 člana predsjedništva

Post by 11sumirp »

felipe kajetano wrote:Rodoljube RoĆko moj kad bude ustavom BiH predvidjeno da imamo clana predjednistva iz reda katolika necu imati nista protiv...kakav Josipovic bona..nisam u toku..jel se radi BiH il' Hrvatskoj?

Znaci:1 GLAS 1 PREDSJEDNIK moze u srbiji al ne i u bosni...
1 GLAS 1 PREDSJEDNIK moze i u srpskoj al ne i u bosni..
Znaci kad ste vi u pitanju,onda moze,a ako je u interesu Bosne kao Drzave onda ne moze...
Doci ce vrijeme,kad tad,da ce vas vasa pogresna politka skupo kostat...
Nama ne treba 4 clan predsjednistva,nama treba 1 predsjednik i jaka vlada,da profunkcioniramo kao sistem svi zajedno,to je i u vasem interesu(OSIM ako se ne nadate otcijepit :evil:,samo u slucaju otcjepljenja-daj boze da probate,vama nije u interesu da sistem pofunkcionise)...Naravno tu je zackoljica,dok dodje iz zadnjice u glavu,proce nazalost jos mnogo godina...
Vragolan

#46 Re: 4 člana predsjedništva

Post by Vragolan »

cuj 4 clana, ko je 4ti clan romi ili jevreji
ja bi stavio 6 clanova pa cemo pored konstutivnih imati jednog roma, jevreja i jednog za ostale manjine (nek se dogovore)
nokia6170

#47 Re: 4 člana predsjedništva

Post by nokia6170 »

Ako budu 4 clana predsjednistva na nivou Bosne i Hercegovine, onda ce morati biti i tako na nivou entiteta. Znaci predsjednik i 3 potpredsjednika.
eeeeeee

#48 Re: 4 člana predsjedništva

Post by eeeeeee »

Pogledati od 6:36 pa do kraja nema se sta vise dodati...

http://www.youtube.com/watch?v=0GIRBlrBDtA
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#49 Re: 4 člana predsjedništva

Post by ALexis »

koga da dovedu? :shock:
onog sto tuce zenu?
kukala nam majka, pa sta ce tek nama uraditi?!!
3i20znakova

#50 Re: 4 člana predsjedništva

Post by 3i20znakova »

11sumirp wrote:

Znaci:1 GLAS 1 PREDSJEDNIK moze u srbiji al ne i u bosni...
1 GLAS 1 PREDSJEDNIK moze i u srpskoj al ne i u bosni..
Znaci kad ste vi u pitanju,onda moze,a ako je u interesu Bosne kao Drzave onda ne moze...
Doci ce vrijeme,kad tad,da ce vas vasa pogresna politka skupo kostat...
Nama ne treba 4 clan predsjednistva,nama treba 1 predsjednik i jaka vlada,da profunkcioniramo kao sistem svi zajedno,to je i u vasem interesu(OSIM ako se ne nadate otcijepit :evil:,samo u slucaju otcjepljenja-daj boze da probate,vama nije u interesu da sistem pofunkcionise)...Naravno tu je zackoljica,dok dodje iz zadnjice u glavu,proce nazalost jos mnogo godina...
Pasa moj, teznje unitarnom uredjenju drzave od naroda koji ima relativnu vecinu u nekoj visenacionalnoj zajendnici nije nista drugo nego neprekriveni soviniam.

Za predsjednistvo, neka se jedan clan bira iz RS-a dva iz FBiH. Ostaje sve isto, a moze i Serbezovski da zamjeni Silajdizca ili Komsica a da se ne mora izjasniti kao Cigan.

Dom naroda, ista prica, 5 clanova na direktnim izborima iz RS-a, a 10 iz FBiH. Ovdje se dodatno mijenja odrednica da svi clanovi DN iz jednog naroda cine kvorum a ne 5 njih kako je sada napisano. I mirna Bosna i Hercegovina!
Post Reply