Narodna - Turbofolk

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Ares 1921

#26 Re: Narodna - Turbofolk

Post by Ares 1921 »

Joey Tribbiani wrote:ja u svakom zanru mogu nac dobru pjesmu...osim u turbo folku. Meni se play lista sastoji od svega po malo, samo nema navedene muzike. Pocinjem sa Azrom, pa sa Haustorom, pa Breaking Benjamin, Bob Marely, Halid Beslic, Haris Dzinovic, TOMA ZDRAVKOVIC, Crvena jabuka...

joj kad cujem semsu i kemala lupam se nogama po glavi...krevelje se brate mili
Ja mogu slusati apsolutno sve, samo da nije na nekom lijevom jeziku. Znaci Engleski, S-H, sve dolazi u obzir ako je pjesma spora...

Stari se zado, slusa ove patriotske, pa evo jedna i od njega :D

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27 Re: Narodna - Turbofolk

Post by pici »

Ares 1921 wrote:ne znam po cemu vam je kralj narodne muzike, Saban.. seljak :?

molim vas, preslusajte ovu pjesmu. Ovo je narodna, po meni najbolje otpjevana...

EDIT : ovaj je covjek preko 40 godina na estradi :razz:
joooojjj ova je dooooobrrraaaaaaa šabanova :thumbup: .....meni naaaajaČa je....

TOOOOOOOOO ŠABANEEEEEEEEE :thumbup:

a od doMaČijeH ...naJaČi mi je Izoni :thumbup: prva liga

chuchumbamayumbe

#28 Re: Narodna - Turbofolk

Post by chuchumbamayumbe »

Predrag Gojkovic Cune je po meni najjaci narodnjak svih vremena.
Jeste da covjek vise naginje na starogradske, ali je on Pavaroti za sve ostale.
Cijenim i Miroslava Ilica.
Ares 1921

#29 Re: Narodna - Turbofolk

Post by Ares 1921 »

Pici, evo , samo za tvoju dusu :D

( harmonika , Saban i lomi ga :D)

EDIT : brate ko uz ovu nije popio, neka se srami :mrgreen:

lyric :

Hej zivote, umoran sam
a smrti se bojim
jedva druze, jedva druze
na nogama stojim

Ref. 2x
Ja star nisam da bih reko
svom zivotu zdravo
toj sam zeni, toj sam zeni
svoju mladost dao

Hej zivote umoran sam
grudi ceznja para
umrecu ti, umrecu ti
majko moja stara

Ref. 2x

Hej zivote umoran sam
s vinom trujem sebe
ti si kriva, ti si kriva
umrecu zbog tebe

Ref. 2x

+ muzika :thumbup:
BiH-x

#30 Re: Narodna - Turbofolk

Post by BiH-x »

Boze dragi, gdje mi zivimo :-)
mayab

#31 Re: Narodna - Turbofolk

Post by mayab »

Ja teme i govana i komentara.....

:lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#32 Re: Narodna - Turbofolk

Post by pici »

za hove antiturbofolkere....

oppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ojs ojs ojs FFFFFIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :thumbup:

jooooojjj odo mlatnut Pelinkovac :dance:
alijagoro

#33 Re: Narodna - Turbofolk

Post by alijagoro »

Nebih ja rekao da pici slusa narodnjake mislim da samo lozi raju bezveze :D a niko ne pomenu rahmetli Fadila Toskica ja se sjecam one njegove pjesme jos od prije rata iako sam bio mali,puce grom u srcu mom a i Nervozni Postar je bio takodze neki mix folka i roka Jugo,Jugo kuco moja jedina.To je mislim naj popularnija pjesma na svadbama i inace u dijaspori samo sto je promjenjeno ono Jugo sa Bosno.
Ares 1921

#34 Re: Narodna - Turbofolk

Post by Ares 1921 »

alijagoro wrote:Nebih ja rekao da pici slusa narodnjake mislim da samo lozi raju bezveze :D a niko ne pomenu rahmetli Fadila Toskica ja se sjecam one njegove pjesme jos od prije rata iako sam bio mali,puce grom u srcu mom a i Nervozni Postar je bio takodze neki mix folka i roka Jugo,Jugo kuco moja jedina.To je mislim naj popularnija pjesma na svadbama i inace u dijaspori samo sto je promjenjeno ono Jugo sa Bosno.
Rule, inace poznati Sandzaklija (dodje mi nesto u rodu) ima extra pjesmu "Seher Sarajevo" ;-)
sLLayer

#35 Re: Narodna - Turbofolk

Post by sLLayer »

Vi koji kazete da je Saban seljak, ste isfrustrirani seljaci, drugo, je li zabranjeno da se seljaci bave muzikom? vi sto podcjenjujete narodnu muziku glupi ste, rocka ce uvijek biti ali ako nebudemo slusali narodne one ce nestati. Svi koji ne volite Sabana poslusajte ovju pjesmu 3 puta mozda promjenite misljenje

evo top15 pjevaca po meni:

Saban
Brena
Ceca
Sinan
Halid
Bajaga
Koke
Tozovac
Novi fosili
Jana
Asim Bajric
Toma Zdravkovic
Safet Isovic
Dzej
Dragana

(nisam redao nikakvim redosljedom) 8-) :) :-D
Ares 1921

#36 Re: Narodna - Turbofolk

Post by Ares 1921 »

sLLayer wrote: Dragana

:thumbup: :thumbup:

Zena koja nije nacionalista, koja je imala glas boli glava ali su je godine saFatale :D

Ona mi je najdraza pjevacica, iz razloga sto slavu nije stekla sisama i silikonima, nego svojim glasom. Znaju to ovi stariji forumasi, koji su slusali JV :thumbup:

btw ona je JEDINA pjevacica koja u svojoj karijeri nije imala skandala.. mnogi joj zavide 8-) 8-)

molim vas da preslusajte ovo (na suho, znaci bez muzike samo GLAS)

alijagoro

#37 Re: Narodna - Turbofolk

Post by alijagoro »

sLLayer wrote:Vi koji kazete da je Saban seljak, ste isfrustrirani seljaci, drugo, je li zabranjeno da se seljaci bave muzikom? vi sto podcjenjujete narodnu muziku glupi ste, rocka ce uvijek biti ali ako nebudemo slusali narodne one ce nestati. Svi koji ne volite Sabana poslusajte ovju pjesmu 3 puta mozda promjenite misljenje

evo top15 pjevaca po meni:

Saban
Brena
Ceca
Sinan
Halid
Bajaga
Koke
Tozovac
Novi fosili
Jana
Asim Bajric
Toma Zdravkovic
Safet Isovic
Dzej
Dragana

E jebo ga ti kako si uspio staviti Nove Fosile , Bajagu pod narodnu :lol: :-) i Safeta Isovica pobrko si ti to pravo lave pravo.Jana ,Ceca,Asim i Koke su obicni turbo lima show.Za aresa1921 dobar je Rule ali je Nuki legenda http://www.youtube.com/watch?v=dhJjMoQQ500
BiH-x

#38 Re: Narodna - Turbofolk

Post by BiH-x »

Saban
Brena
Ceca
Sinan
Halid
Bajaga
Koke
Tozovac
Novi fosili
Jana
Asim Bajric
Toma Zdravkovic
Safet Isovic
Dzej
Dragana
edit...ne vrijedi ni komentarisati...
sLLayer

#39 Re: Narodna - Turbofolk

Post by sLLayer »

ma nisam redao po zanru nego po najdrazim pjevacima, kome se ne svidja nek okrene glavu,,, i jos da kazem da je i meni Dragana bila ekstra pjevacica ali ovaj zadnji album je totalna fula :o
cyprus

#40 Re: Narodna - Turbofolk

Post by cyprus »

Možel ovo pod ovo :dance:
sLLayer

#41 Re: Narodna - Turbofolk

Post by sLLayer »

opaaa :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :dance: :dance: :dance: :dance:
Ares 1921

#42 Re: Narodna - Turbofolk

Post by Ares 1921 »

nekad se ovakva muzika cijenila, a onda su "urbani" stupili na scenu 8-)

konkretno mislim na one koji slusaju ajmo rech stranu muziku, i ako nisu savladali maternji jezik :-) :-)
alijagoro

#43 Re: Narodna - Turbofolk

Post by alijagoro »

cyprus wrote:

Cyprus pa zar i ti :D salim se dobra pjesma gdje je nadze a jel Hoki originalni izvodzac ove pjesme posto sam je ja slusao od razno-raznih pjevaca.Nego evo jedan zanimljiv dokumentarac o turbofolku od B92 ima i Ceda Jovanovic i jos neki poznati likovi http://www.youtube.com/watch?v=-G5dHx49Mtk vrijedi pogledati.Najbolji dio je kad je neka grupa valjda pop rock grupa bili popularni pa kontali da ce prodati nekoliko miliona ploca a ovaj im producent rekao dobro je ako prodate i pola miliona jer u drzavi od 24 miliona imate 20 miliona seljaka :lol: :mrgreen: .
Ares 1921

#44 Re: Narodna - Turbofolk

Post by Ares 1921 »

alijagoro wrote:
cyprus wrote:

Cyprus pa zar i ti :D salim se dobra pjesma gdje je nadze a jel Hoki originalni izvodzac ove pjesme posto sam je ja slusao od razno-raznih pjevaca.Nego evo jedan zanimljiv dokumentarac o turbofolku od B92 ima i Ceda Jovanovic i jos neki poznati likovi http://www.youtube.com/watch?v=-G5dHx49Mtk vrijedi pogledati.Najbolji dio je kad je neka grupa valjda pop rock grupa bili popularni pa kontali da ce prodati nekoliko miliona ploca a ovaj im producent rekao dobro je ako prodate i pola miliona jer u drzavi od 24 miliona imate 20 miliona seljaka :lol: :mrgreen: .
-producent spada u ovih 20 miliona ? :lol:

btw seljak je zanimanje 8-)
2407

#45 Re: Narodna - Turbofolk

Post by 2407 »

Joooooojjjj, sto zaviri u ovu temu dje mi je sad flasa.... :lol:
Last edited by 2407 on 30/01/2010 23:47, edited 1 time in total.
Ares 1921

#46 Re: Narodna - Turbofolk

Post by Ares 1921 »

2407 wrote:
Iako je alkohol bio najveci neprijatelj njegovog zdravlja do poslednjeg dana je pio... - moj idol :D
Neelix

#47 Re: Narodna - Turbofolk

Post by Neelix »

Ares 1921 wrote:Pravite li razliku izmedju narodne muzike i turbofolka. Mnogi mjesaju ta dva smjera, sto je jako iritantno. Mislim , mjesati Sabana, Halida, Draganu, Kemala... sa nekim Jelenama, Oljama, Selmama i ostalim kvazi pjevacima, je stvarno glupost.

btw FB grupe su me potaknule na ovu temu, jer ocigledno ima onih koji ne znaju mnogo o jugoslavenskoj muzici.. :D
ja ne mogu vjerovati da ti halida beslica bacas u isti kos sa kemalom malovcicem :shock:

:roll: tuzno
cyprus

#48 Re: Narodna - Turbofolk

Post by cyprus »

I ja bih da se Kemal odstrani, kvari temu, al pravo :D

Što se tiče Hokija, i ja sam čini mi se ovu pjesmu čuo u različitim izvođenjima, al eto na TV-u se pojavio ovaj Hokijev snimak, eh sad ne znam jel on originalni izvođač, nisam dovoljno star da se toga sjećam :D
alijagoro

#49 Re: Narodna - Turbofolk

Post by alijagoro »

Ares 1921 wrote:
alijagoro wrote:
cyprus wrote:

-producent spada u ovih 20 miliona ? :lol:

btw seljak je zanimanje 8-)
Znam,samo znas kako je to kod nas svima se dijeli epitet seljaka ili za nekoga kazes nije raja u vecini slucajeva samo obicna ljubomora.Sad nesto kontam bivsa Juga ili bolje receno vodze su pokusali ugarati rok i raja je to i slusala neko vrijeme i onda se ponovo vratila svojim narodnim samo nesto modernijem zvuku.Uspjeh turbofolka i nije neka misterija kao sto vec neki rekose to je Eurodance 90-tih sa melodijama iz Turske,Grcke i bog zna odakle jos.Brza muzika nesto cemu mozes plesati i eto ti turbofolk hara ,dosta toga recimo ima i u danasnjem hip hopu,nadzes stariju pjesmu malo je obradis ubacis jos neke melodije neki jednostavan refren i milioner si pitajte Didija :D .Sve ove pjesme sto je postavio 2407 su pravo dobre posebno ova polomit cu case od kristala tu sam pjesmu cuo prije nekih desetak godina i eto sad.Samo vi stavljajte svoje top liste ja nam odoh kupiti koju pivu :D suho meso,sudzuka i dimljeni sir su tu samo jos cuge i tulum moze da pocne 8-) pozdrav.
Cipelica

#50 Re: Narodna - Turbofolk

Post by Cipelica »

Da barem Turska i Grcka hoce tuziti srbijanske i bh. pjevace radi kradje melodija.
Tek bi se onda vidjelo ko sta tu pjeva, a i kako pjeva.

Narodna vs. turbofolk?

Sevdah, brate! :)
Locked