Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Joey Tribbiani wrote:ja u svakom zanru mogu nac dobru pjesmu...osim u turbo folku. Meni se play lista sastoji od svega po malo, samo nema navedene muzike. Pocinjem sa Azrom, pa sa Haustorom, pa Breaking Benjamin, Bob Marely, Halid Beslic, Haris Dzinovic, TOMA ZDRAVKOVIC, Crvena jabuka...
joj kad cujem semsu i kemala lupam se nogama po glavi...krevelje se brate mili
Ja mogu slusati apsolutno sve, samo da nije na nekom lijevom jeziku. Znaci Engleski, S-H, sve dolazi u obzir ako je pjesma spora...
Stari se zado, slusa ove patriotske, pa evo jedna i od njega
Predrag Gojkovic Cune je po meni najjaci narodnjak svih vremena.
Jeste da covjek vise naginje na starogradske, ali je on Pavaroti za sve ostale.
Cijenim i Miroslava Ilica.
Nebih ja rekao da pici slusa narodnjake mislim da samo lozi raju bezveze a niko ne pomenu rahmetli Fadila Toskica ja se sjecam one njegove pjesme jos od prije rata iako sam bio mali,puce grom u srcu mom a i Nervozni Postar je bio takodze neki mix folka i roka Jugo,Jugo kuco moja jedina.To je mislim naj popularnija pjesma na svadbama i inace u dijaspori samo sto je promjenjeno ono Jugo sa Bosno.
alijagoro wrote:Nebih ja rekao da pici slusa narodnjake mislim da samo lozi raju bezveze a niko ne pomenu rahmetli Fadila Toskica ja se sjecam one njegove pjesme jos od prije rata iako sam bio mali,puce grom u srcu mom a i Nervozni Postar je bio takodze neki mix folka i roka Jugo,Jugo kuco moja jedina.To je mislim naj popularnija pjesma na svadbama i inace u dijaspori samo sto je promjenjeno ono Jugo sa Bosno.
Rule, inace poznati Sandzaklija (dodje mi nesto u rodu) ima extra pjesmu "Seher Sarajevo"
Vi koji kazete da je Saban seljak, ste isfrustrirani seljaci, drugo, je li zabranjeno da se seljaci bave muzikom? vi sto podcjenjujete narodnu muziku glupi ste, rocka ce uvijek biti ali ako nebudemo slusali narodne one ce nestati. Svi koji ne volite Sabana poslusajte ovju pjesmu 3 puta mozda promjenite misljenje
evo top15 pjevaca po meni:
Saban
Brena
Ceca
Sinan
Halid
Bajaga
Koke
Tozovac
Novi fosili
Jana
Asim Bajric
Toma Zdravkovic
Safet Isovic
Dzej
Dragana
Zena koja nije nacionalista, koja je imala glas boli glava ali su je godine saFatale
Ona mi je najdraza pjevacica, iz razloga sto slavu nije stekla sisama i silikonima, nego svojim glasom. Znaju to ovi stariji forumasi, koji su slusali JV
btw ona je JEDINA pjevacica koja u svojoj karijeri nije imala skandala.. mnogi joj zavide
molim vas da preslusajte ovo (na suho, znaci bez muzike samo GLAS)
sLLayer wrote:Vi koji kazete da je Saban seljak, ste isfrustrirani seljaci, drugo, je li zabranjeno da se seljaci bave muzikom? vi sto podcjenjujete narodnu muziku glupi ste, rocka ce uvijek biti ali ako nebudemo slusali narodne one ce nestati. Svi koji ne volite Sabana poslusajte ovju pjesmu 3 puta mozda promjenite misljenje
evo top15 pjevaca po meni:
Saban
Brena
Ceca
Sinan
Halid
Bajaga
Koke
Tozovac
Novi fosili
Jana
Asim Bajric
Toma Zdravkovic
Safet Isovic
Dzej
Dragana
(nisam redao nikakvim redosljedom)
E jebo ga ti kako si uspio staviti Nove Fosile , Bajagu pod narodnu i Safeta Isovica pobrko si ti to pravo lave pravo.Jana ,Ceca,Asim i Koke su obicni turbo lima show.Za aresa1921 dobar je Rule ali je Nuki legenda http://www.youtube.com/watch?v=dhJjMoQQ500
ma nisam redao po zanru nego po najdrazim pjevacima, kome se ne svidja nek okrene glavu,,, i jos da kazem da je i meni Dragana bila ekstra pjevacica ali ovaj zadnji album je totalna fula
Cyprus pa zar i ti salim se dobra pjesma gdje je nadze a jel Hoki originalni izvodzac ove pjesme posto sam je ja slusao od razno-raznih pjevaca.Nego evo jedan zanimljiv dokumentarac o turbofolku od B92 ima i Ceda Jovanovic i jos neki poznati likovi http://www.youtube.com/watch?v=-G5dHx49Mtk vrijedi pogledati.Najbolji dio je kad je neka grupa valjda pop rock grupa bili popularni pa kontali da ce prodati nekoliko miliona ploca a ovaj im producent rekao dobro je ako prodate i pola miliona jer u drzavi od 24 miliona imate 20 miliona seljaka .
Cyprus pa zar i ti salim se dobra pjesma gdje je nadze a jel Hoki originalni izvodzac ove pjesme posto sam je ja slusao od razno-raznih pjevaca.Nego evo jedan zanimljiv dokumentarac o turbofolku od B92 ima i Ceda Jovanovic i jos neki poznati likovi http://www.youtube.com/watch?v=-G5dHx49Mtk vrijedi pogledati.Najbolji dio je kad je neka grupa valjda pop rock grupa bili popularni pa kontali da ce prodati nekoliko miliona ploca a ovaj im producent rekao dobro je ako prodate i pola miliona jer u drzavi od 24 miliona imate 20 miliona seljaka .
Ares 1921 wrote:Pravite li razliku izmedju narodne muzike i turbofolka. Mnogi mjesaju ta dva smjera, sto je jako iritantno. Mislim , mjesati Sabana, Halida, Draganu, Kemala... sa nekim Jelenama, Oljama, Selmama i ostalim kvazi pjevacima, je stvarno glupost.
btw FB grupe su me potaknule na ovu temu, jer ocigledno ima onih koji ne znaju mnogo o jugoslavenskoj muzici..
ja ne mogu vjerovati da ti halida beslica bacas u isti kos sa kemalom malovcicem
I ja bih da se Kemal odstrani, kvari temu, al pravo
Što se tiče Hokija, i ja sam čini mi se ovu pjesmu čuo u različitim izvođenjima, al eto na TV-u se pojavio ovaj Hokijev snimak, eh sad ne znam jel on originalni izvođač, nisam dovoljno star da se toga sjećam
-producent spada u ovih 20 miliona ?
btw seljak je zanimanje
Znam,samo znas kako je to kod nas svima se dijeli epitet seljaka ili za nekoga kazes nije raja u vecini slucajeva samo obicna ljubomora.Sad nesto kontam bivsa Juga ili bolje receno vodze su pokusali ugarati rok i raja je to i slusala neko vrijeme i onda se ponovo vratila svojim narodnim samo nesto modernijem zvuku.Uspjeh turbofolka i nije neka misterija kao sto vec neki rekose to je Eurodance 90-tih sa melodijama iz Turske,Grcke i bog zna odakle jos.Brza muzika nesto cemu mozes plesati i eto ti turbofolk hara ,dosta toga recimo ima i u danasnjem hip hopu,nadzes stariju pjesmu malo je obradis ubacis jos neke melodije neki jednostavan refren i milioner si pitajte Didija .Sve ove pjesme sto je postavio 2407 su pravo dobre posebno ova polomit cu case od kristala tu sam pjesmu cuo prije nekih desetak godina i eto sad.Samo vi stavljajte svoje top liste ja nam odoh kupiti koju pivu suho meso,sudzuka i dimljeni sir su tu samo jos cuge i tulum moze da pocne pozdrav.