Facebook i bivši

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Gospoda Ministarka

#26 Re: Facebook i bivši

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 15:39, edited 1 time in total.
Loulou

#27 Re: Facebook i bivši

Post by Loulou »

fuse wrote:Zasto jazzeru bezze? Ustvari je moja bivsa cura njena jako dobra prijeteljica i isli smo u skolu svi zajedno i jos uvijek se druzimo kao nekad. Isto tako i ja sam dobar s jednim od njenih bivsih, cak smo i radili zajedno. Super lik. Mozda si ti malo mladji lik ali kad udjes u neke srednje godine shvatices da nema vise hormona i leptirica i zatreskavanja. Nastupi zrelost i promjene se pogledi. Nema rivalstva, postoji samo sigurnost. Shvatis sta hoces i sta neces u zivotu. Pocnes se bavit drugim temama i problemima.
S ovim podvučenim se slažem, ali isto tako tvrdim da leptirići i "zatreskavanje" ne pitaju za godine. Mogu se dogodit bilo kad, bilo gdje... I sreća da je tako, inače bi ljudi koji "silom prilika" u nekoj životnoj dobi ostanu sami (iz bilo kog razloga), bili uskraćeni za tako važne i ugodne emocije.
convict

#28 Re: Facebook i bivši

Post by convict »

Možda se tu nekad i malo popije, uzburkaju se stare strasti, bude malo i svinganja, ko zna :D
Eborg

#29 Re: Facebook i bivši

Post by Eborg »

Sto ljudi sto ćudi, sto žena.............dvjesto Facebook prijatelja! :D

Hm, pa dobro. Nikad ne znaš kakve su namjere ljudi i zašto žele ostvariti takav vid komunikacije. Isto tako, zavisi o tome za šta ti koristiš Facebook, da li za neku ležernu atmosferu i zezanciju, polu-poslovni kontakt ili druženje sa bliskim prijateljima. Dakle, nikad ne znaš kako bi tvoj bivši reagovao recimo na status: "Mali je sinoć bio praaavo dobar!" i da li bi ti predbacivao što si postala ovakva ili onakva a ti si u suštini samo htjela reći da si čuvala od daidžince sestrićevog komšiju i da je mali slušao. :D

Dakle, ako nemaš namjeru da ništa mutiš s njim, a pogotovo zbog činjenice da je čovjek oženjen i ima djecu - ciao ragazzi! :-) Ne treba ti da razmišljaš podsvjesno kako će reagovati na određene postove i sl. a ako ti se naklati da lajka sve moguće na profilu onda ćeš samo živce pogubiti i pitati se šta hoće. :-)
encian

#30 Re: Facebook i bivši

Post by encian »

meni je pravo glupo kad ljudi koji su se nekad zabavljali, vise ne komuniciraju. prosto iz razloga sto su se jednom svidjali jedno drugome, dobro se slagali i postovali, dijelili iste interese i ugodno provodili vrijeme zajedno. meni su takvi ljudi u zivotu rijetki, pa nekako nisam spremna da ih se odreknem. imam sve bivse na facebooku (koji imaju fb account), svakog mi je drago sresti. jedan mi je bas pravo blizak prijatelj. ozenio je moju pravo blisku prijateljicu. da se razumijemo, i ja sam udata i muza obozavam. svi smo mi odrasli ljudi koji znamo sta zelimo. u ovom slucaju to je porodica sa ljudima koje smo za to izabrali i prijateljstvo sa onim drugim.

s druge strane, da taj bivsi, nebitno je li ozenjen ili ne, pocne da nesto pokusava, imas onda dobar razlog da ga izbrises sa liste prijatelja. a ako se niste rastali ruzno pa ti se vise ne svidja ni kao osoba i briga te je li mu dobro ili lose, onda nema razloga da ne mozes covjeka upitati sta radi, kako je, hebu li ga na poslu i sl.
fuse

#31 Re: Facebook i bivši

Post by fuse »

Gospoda Ministarka wrote:Ja nevolim sresti svoje bivse a da ne pricam o tome da mi postanu kucni prijatelji :-) :D

Mislim, kako tece razgovor u tom slucaju, bojite li se da se nedotaknate nekih osjetljivih tema? tipa, s kojim je bio bolji sex, ko je mogao vise, kome je veci... meni je to van pameti. :)
E vidis, ja samo pristajem na druzenje s njenim bivsim koji su imali manji i koji nisu mogli duze i generalno bili losiji u krevetu tako da ih mogu podje... malo i gledat ih s visoka. One koji su bili bolji i imali veci drzim podalje od nas i ako me slucajno pogleda s osmijehom na cesti odmah priletim da ga bijem. Za jednu vezu je samo sex vazan i to se mjeri velicinom, duzinom trajanja i tehnikom. Ta tri faktora i eto sretne veze. Losiji ti ne mogu nista a bolje tjeras svojim preostalim kvalitetima jednog muzjaka, sirovine i nasilnika sto dodje kao nadomjestak za slabosti na drugom planu.
Je li ti i dalje van pameti kad sam svoju pricu uklopio u tvoj nacin razmisljanja?
Maybach

#32 Re: Facebook i bivši

Post by Maybach »

Ima vala djecijih komentara ovdje.Bivsi je bivsi momak,a ne bivsi prijatelj.Ako je razlaz bio ok,ako niko nikog nije povrijedio i ako su u pitanju normalne,dobre osobe,ne vidim razlog zasto ga ili ju ne imati kao prijatelja,naravno ako su te osobe ostale u dobrim odnosima.Kao sto neko rece,zrele osobe znaju sta i koga zele i vjeruju dovoljno u sebe da ne bi sumnjali u druge.Kao da je povjerenje u vezi postala nepoznata stvar danasnjici.Ako si s nekim bio godinama u zdravom donosu,dijelio i dobro i zlo,ljubav je bila samo segment tog odnosa.Nasa proslost odredjuje nase buduce postupke,i mislim da je ne treba brisati tek tako.
phillie

#33 Re: Facebook i bivši

Post by phillie »

Naravno, kao i obicno, svi smo /prvi ja/ jako tolerantni, puni demokraticnosti i razumjevanja, kada je teorija u pitanju. Vjerovatno neke zivotne situacije bi nesto sasvim drugo pokazale. Situacije u kojima npr, muz/zena malo malo pa prica sa bivsom/bivsim na fb, kad malo malo pa joj/mu gleda slike sa ljetovanja ili tako slicne situacije, cisto sumnjam da ne bi u partneru probudilo neku sumnju, jer jbg ipak nije u pitanju obican prijatelj/ica, nego neka osoba koja je sa tvojim partnerom imala nesto mnogo vise. Znam da ce sad mnogi reci, pa sta, dje povjerenje, dje ljubav ljudi u braku...jest, da je to tako, ni preljuba ni razvoda ne bi bilo, pa bi se bivsi/bivse serbes mechale na FB.

Al opet nekako mi se cini da bi zena mnogo teze presla preko toga da joj muz ima neke bivse na svom FB, nego sto je to slucaj kada je muskarac u pitanju....
TM_AGENT

#34 Re: Facebook i bivši

Post by TM_AGENT »

Ne dodajem, niti akceptiram, bivše djevojke ili tzv.prijatelje s kojima bar 2-3 puta mjesečno ne pijem kafu ili s kojima ne komuniciram na drugi način. Izbacio sam i tzv."prijatelje" i "kolege" koji to u pravom životu nisu bili, tako da je isto mjerilo i za ex djevojke. :)

Znači, ako mi je ona ostala dobra prijateljica, a ima fb profil, svakako da ću je dodati.
Ma.Le.Na

#35 Re: Facebook i bivši

Post by Ma.Le.Na »

imam na listi bivse
u dobrim smo odnosima i totalno glupo bi mi bilo da ih izbacim iz liste prijatelja...cak imam i neke slike njihove na FB...normala
oni su moja proslost i ja ih se ne stidim
dragi nama nista protiv
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#36 Re: Facebook i bivši

Post by ladyblue18 »

encian wrote:meni je pravo glupo kad ljudi koji su se nekad zabavljali, vise ne komuniciraju. prosto iz razloga sto su se jednom svidjali jedno drugome, dobro se slagali i postovali, dijelili iste interese i ugodno provodili vrijeme zajedno. meni su takvi ljudi u zivotu rijetki, pa nekako nisam spremna da ih se odreknem.
Sve ovo stoji i lijepo zvuci, ali realnost je nekada malo drugacija.
mimoza061

#37 Re: Facebook i bivši

Post by mimoza061 »

Dodati bivseg ili ne...zanimljivo pitanje,obzirom da nam je,barem vecini,FB postao sastavni dio zivota...svakodnevnica :roll:

Ja mislim da je ok i ovo sto neki kazu da imaju bivse u prijateljima,ali i ovo drugo...sto ih neki nikako ne zele u blizini zvanoj FB

mislim da ti prvo trebas biti nacisto sa samom sobom...da li ti on jos uvijek nesto znaci?rekla si da je veza bila znacajna i tebi i njemu...takva osjecanja uvijek u nama ostave nekog traga...ako je tako onda je bolje da ga NE dodajes...on je ozenjen covjek,ima porodicu i tebi sigurno nece biti nimalo ugodno gledati nesto tako...njega kako se smjeska u zagrljaju svoje zene...na moru,kod kuce.......
a s druge strane,ako je on za tebe davno svrseno vrijeme,a ti imas svoj ljubavni zivot i zadovoljna si njime,onda je valjda u redu da ste neki prijatelji na FB
uglavnom da skratim :-) ako si sama,nekad tuzna,nemas decka itd...NE dodaji ga!za svoje dobro :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#38 Re: Facebook i bivši

Post by Truba »

ladyblue18 wrote:
encian wrote:meni je pravo glupo kad ljudi koji su se nekad zabavljali, vise ne komuniciraju. prosto iz razloga sto su se jednom svidjali jedno drugome, dobro se slagali i postovali, dijelili iste interese i ugodno provodili vrijeme zajedno. meni su takvi ljudi u zivotu rijetki, pa nekako nisam spremna da ih se odreknem.
još kad počnu glupe komentare pod slike :mrgreen: :skoljka:
sheilak

#39 Re: Facebook i bivši

Post by sheilak »

ladyblue18 wrote:
Kod zrelih ljudi nije. :wink:

Slazem se s @ encian: Ne mogu se hladno ponasati prema nekome s kim sam djelila ljubav. Takva osoba ce mi uvijek znaciti nesto, to je sasvim normalno i ne bi trebalo izazivati ljubomoru.
ladyblue18

#40 Re: Facebook i bivši

Post by ladyblue18 »

sheilak wrote:
Kod zrelih ljudi nije. :wink:

Slazem se s @ encian: Ne mogu se hladno ponasati prema nekome s kim sam djelila ljubav. Takva osoba ce mi uvijek znaciti nesto, to je sasvim normalno i ne bi trebalo izazivati ljubomoru.
Mislim da to nema veze sa zreloscu.
Ja napisah da na FB-u imam sve bivse, osim jednog.
Razlog zasto nemam bas tog jednog je sto mi je bio veeeeelikaaaaa ljubav, volila sam ga, a on mi je na kraju pokazao koliko ljudi tacno mogu biti zli i bezosjecajni, i da ce uraditi sve da te dotuku.
I sta sad, ja bih trebala takvu osobu da dodam na FB i da ga imam u "prijateljima"!?
Neka hvala, radije bih ga dodala u neprijatelje ako kad naprave takvu opciju.
Da, zalosno je, da neko s kim sam imala predivne trenutke nekada, prozivjela puno lijepog, naucila toliko toga, se ponio kao zadnji sljam i zatvorio vrata sebi pa cak i za FB-a. Ali sve ti je to zivot.

Jednostavno, ne vidim svrhu dodavanja u "prijatelje" nekoga ko ti je nekada nanio strasnu bol, pa bio nekadasnji momak, djevojka, prijatelj itd...

A nit bih mu odobrila req. kada bi on mene dodao, sto nece naravno, jer toliko stida nadam se da ima.
bubica80

#41 Re: Facebook i bivši

Post by bubica80 »

Loulou wrote:
fuse wrote:Zasto jazzeru bezze? Ustvari je moja bivsa cura njena jako dobra prijeteljica i isli smo u skolu svi zajedno i jos uvijek se druzimo kao nekad. Isto tako i ja sam dobar s jednim od njenih bivsih, cak smo i radili zajedno. Super lik. Mozda si ti malo mladji lik ali kad udjes u neke srednje godine shvatices da nema vise hormona i leptirica i zatreskavanja. Nastupi zrelost i promjene se pogledi. Nema rivalstva, postoji samo sigurnost. Shvatis sta hoces i sta neces u zivotu. Pocnes se bavit drugim temama i problemima.
S ovim podvučenim se slažem, ali isto tako tvrdim da leptirići i "zatreskavanje" ne pitaju za godine. Mogu se dogodit bilo kad, bilo gdje... I sreća da je tako, inače bi ljudi koji "silom prilika" u nekoj životnoj dobi ostanu sami (iz bilo kog razloga), bili uskraćeni za tako važne i ugodne emocije.
Joooj znam... :(
sheilak

#42 Re: Facebook i bivši

Post by sheilak »

ladyblue18 wrote: Jednostavno, ne vidim svrhu dodavanja u "prijatelje" nekoga ko ti je nekada nanio strasnu bol, pa bio nekadasnji momak, djevojka, prijatelj itd...
Ali ja i govorim o zrelosti s obje strane, tj. o zrelom ponasanju u vezi, koje onda dozvoljava da ljudi ostanu prijatelji i nakon prekida.
ladyblue18

#43 Re: Facebook i bivši

Post by ladyblue18 »

sheilak wrote:
Ali ja i govorim o zrelosti s obje strane, tj. o zrelom ponasanju u vezi, koje onda dozvoljava da ljudi ostanu prijatelji i nakon prekida.
Ma razumijem. Ali ovdje se prica i o tome da je ok imati bivse na FB-u bez obzira kako se zavrsilo sve to itd...
Ja to nikada ne bih mogla.
Azure

#44 Re: Facebook i bivši

Post by Azure »

Ja sam za NE imati bivse na fejsu.

Da, istina, fejs se ne mora dozivljavati tako ozbiljno ali on opet daje uvid u naš privatni život, previše informacija koje mogu biti potencijalno bolne.

Sa stvarima kao što su bivši, nevalja se igrati, osim ako niste među stvaarno rijetkima koji imaju odličan prijateljski odnos nakon prekida, radije ga nemojte dodati... Samo se sjetite, bilo vam je skroz ok na FB i prije tog requesta, dodatne komplikacije i nisu bas potrebne.

Cheers,

~Azure
paloma

#45 Re: Facebook i bivši

Post by paloma »

@postavljac(-ica) teme:

vidi... nisam citao ostale postove ali samo bih da kazem da Facebook nudi mogucnost da prilikom registracije posalje pozivnicu svim osobama koje su u njegovom mail accountu. Suma sumarum, ne mora da znaci da ti je licno poslao pozivnicu, i ja iako nisam na FB redovno dobijam mailove sa pozivima od osoba s kojima nisam u kontaktu vec nekoliko godina...
wish

#46 Re: Facebook i bivši

Post by wish »

Imati bivsega u kontaktima na fb? Pa zavisi od toga kakav odnos si imao/la prije tog zahtjeva za prijateljstvo. Ja sve svoje bivse imam ozenjene ili ne, osim jednog. Eh taj jedan nije medju prijateljima jer smo mi odlucili jos prije par god. nema kontakta :sad: ako nema kontakata bez fb zasto ga imati na fb? Mislim da svi znaju da li je ok dodati nekog ili ne a cim se pitas da li je to ok i trazis potvrdu drugih, nije :)
Sunrise00

#47 Re: Facebook i bivši

Post by Sunrise00 »

k'o da te u najmanju ruku pozvao da idete na kafu i da spavate zajedno :roll: to je samo facebook :-?
elSaik

#48 Re: Facebook i bivši

Post by elSaik »

Gospoda Ministarka wrote:Ja nevolim sresti svoje bivse a da ne pricam o tome da mi postanu kucni prijatelji :-) :D

Mislim, kako tece razgovor u tom slucaju, bojite li se da se nedotaknate nekih osjetljivih tema? tipa, s kojim je bio bolji sex, ko je mogao vise, kome je veci... meni je to van pameti. :)
Zavisi od toga koji si. :mrgreen:
burek_in_space

#49 Re: Facebook i bivši

Post by burek_in_space »

Sunrise00 wrote:k'o da te u najmanju ruku pozvao da idete na kafu i da spavate zajedno :roll: to je samo facebook :-?
Srce drago. :mrgreen: :oops: :kiss:
Mis mekinjas

#50 Re: Facebook i bivši

Post by Mis mekinjas »

Ja nemam tih problema, jer nemam profil na FB. Obrisaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnn poslije 5 dana, kakav smor....
Post Reply