Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Bodkin

#26 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Bodkin »

Hrulj wrote:
bach wrote:
Kada bi se tebi i takvim kao dopustilo da radite šta hoćete , vi biste razlupali Zgošćanski stećak i ugradili njegov kamen u temelje svoje štale...
Nema to veze sa stalama i sa mnom.
Sta ocekujes ti? Da se ljudi odreknu onoga sto im omogucava kakav-takav lagodan zivot?
Sa kravom ustede par milja godisnje. Uz svoje ovce opet par milja na mesu i suhom mesu.
Obezbjedite im radna mjesta gradjani, pa nece morati to raditi
:lol: :lol: :lol: pa dobro, nije ni cuda da je grad otisao u kur**. naravno da se trebaju odreci, TREBA ZAKONOM ZABRANITI SEOSKO PONASANJE U GRADU.to obuhvata da ne mozes na svakoj livadi zaklati kravu ili ovcu ili da ne moze konjem glavnom dzadom ( ne mogu auto kupiti pa je ovo jeftinije) itd. cuj lagodan zivot :-)
Hrulj

#27 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Hrulj »

Bodkin wrote:
Hrulj wrote:
bach wrote:
Kada bi se tebi i takvim kao dopustilo da radite šta hoćete , vi biste razlupali Zgošćanski stećak i ugradili njegov kamen u temelje svoje štale...
Nema to veze sa stalama i sa mnom.
Sta ocekujes ti? Da se ljudi odreknu onoga sto im omogucava kakav-takav lagodan zivot?
Sa kravom ustede par milja godisnje. Uz svoje ovce opet par milja na mesu i suhom mesu.
Obezbjedite im radna mjesta gradjani, pa nece morati to raditi
:lol: :lol: :lol: pa dobro, nije ni cuda da je grad otisao u kur**. naravno da se trebaju odreci, TREBA ZAKONOM ZABRANITI SEOSKO PONASANJE U GRADU.to obuhvata da ne mozes na svakoj livadi zaklati kravu ili ovcu ili da ne moze konjem glavnom dzadom ( ne mogu auto kupiti pa je ovo jeftinije) itd. cuj lagodan zivot :-)
A onda u selu zabraniti gradjansko ponasanje, elem auta, ceste, fast food, prodavnice ovo ono :lol:
sorcerer

#28 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by sorcerer »

Hrulj wrote: Eh sta sam ja ovaca zaklao i vidio zaklanih pa nikad ne osjetih miris krvi :D
Joj gradjani stvarno ste :D
Nego kako ce da je ogule ako je ne objese na nesto? Da ne treba da je valjaju po podu :D
ja uvijek osjecam miris papanluka kad vidim nesto ovako...nije ti niko rekao da se ovakve stvari ne rade u gradu?
Hrulj

#29 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Hrulj »

sorcerer wrote:
Hrulj wrote: Eh sta sam ja ovaca zaklao i vidio zaklanih pa nikad ne osjetih miris krvi :D
Joj gradjani stvarno ste :D
Nego kako ce da je ogule ako je ne objese na nesto? Da ne treba da je valjaju po podu :D
ja uvijek osjecam miris papanluka kad vidim nesto ovako...nije ti niko rekao da se ovakve stvari ne rade u gradu?
Niko vam nije rekao da ne dramite :D
Cuj miris krvi. Ta niste ajkule i psi da njusite krv.
I cuj u gradu. Jel tebi to izgleda kao grad?
bach

#30 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by bach »

Hrulj wrote:

A onda u selu zabraniti gradjansko ponasanje, elem auta, ceste, fast food, prodavnice ovo ono :lol:
[/quote][/quote]

Do drugog svjetskog rata za takve kao što si ti postojale su rampe na Koševskom, Malti, Višegradskoj kapiji, Bistriku i Vracama ...Žandari su imali diskreciono pravo da nekog kao što si ti ne puste u grad...

Komunisti su napravili veliku grešku jer su ih ukinuli...
Hrulj

#31 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Hrulj »

bach wrote:
Hrulj wrote:

[/quote]

Do drugog svjetskog rata za takve kao što si ti postojale su rampe na Koševskom, Malti, Višegradskoj kapiji, Bistriku i Vracama ...Žandari su imali diskreciono pravo da nekog kao što si ti ne puste u grad...

Komunisti su napravili veliku grešku jer su ih ukinuli...[/quote]
Jbg, vjerovatno bi da se vratimo u 41-u postojale i rampe za takve kao sto si ti.
Hvaliti se represivnim rezimom i jos prijetiti moze samo psihopata zesci.
sorcerer

#32 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by sorcerer »

Hrulj wrote: I cuj u gradu. Jel tebi to izgleda kao grad?
ne izgleda ,vise mi lici na rogaticu,foću,međeđu,miljevinu i ostale vukojebine....
JThomas

#33 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by JThomas »

kome ba mi da se prilagođavamo? neka se grad nama prilagodi... :-)
Hrulj

#34 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Hrulj »

sorcerer wrote:
Hrulj wrote: I cuj u gradu. Jel tebi to izgleda kao grad?
ne izgleda ,vise mi lici na rogaticu,foću,međeđu,miljevinu i ostale vukojebine....
Pa eto. Sta se onda bunis. Ti izbaci sve sto ima seljacko podrijetko, vunu, hranu, cak i vodu ako je crpe van strogog centra sarajeva.
Vidjet cemo tko ce izdurat, selo bez vas il vi bez sela
bach

#35 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by bach »

Ja možda jesam psihopata ali nisam seljačina koja prezire cestu i prodavnicu kao nešto građansko.

Ti da znaš bilo šta o bilo čemu znao bi da svaki režim represivan, zato režimi imaju policiju, vojsku, inspekciju, kazne, zakone i zatvore. Probaj u liberalnoj Holandiji udariti policajca pa ćeš vidjeti kao ćeš se lijepo provesti...

Razlika između rasističko - fašističko- desničarsko - patrijahalno - ruralnohg poimanja svijeta ( koji je svoj ples završio na vješlaima u Nirnbergu) i građankog uređenaj svijeta jeste da u građanki uređenom društvu postoji sistem gdje pojedinac ima prava i obaveze između kojih stoji zakon. zakon kaže da se ovce ne smiju klati na livadi u sred grada bez nadzora veterinara.

Šta ako su ovce oboljele od bruceloze? Šta ako neko bude jeo to zaraženo meso?
Hrulj

#36 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Hrulj »

bach wrote:
Ja možda jesam psihopata ali nisam seljačina koja prezire cestu i prodavnicu kao nešto građansko.

Ti da znaš bilo šta o bilo čemu znao bi da svaki režim represivan, zato režimi imaju policiju, vojsku, inspekciju, kazne, zakone i zatvore. Probaj u liberalnoj Holandiji udariti policajca pa ćeš vidjeti kao ćeš se lijepo provesti...

Razlika između rasističko - fašističko- desničarsko - patrijahalno - ruralnohg poimanja svijeta ( koji je svoj ples završio na vješlaima u Nirnbergu) i građankog uređenaj svijeta jeste da u građanki uređenom društvu postoji sistem gdje pojedinac ima prava i obaveze između kojih stoji zakon. zakon kaže da se ovce ne smiju klati na livadi u sred grada bez nadzora veterinara.

Šta ako su ovce oboljele od bruceloze? Šta ako neko bude jeo to zaraženo meso?
Gdje sam rekao da prezirem?
Staviti u isti rang zaustavljanje ljudi na punktovima i ogranicavanje ulaska u grad sa udaranjem policajaca moze samo netko zesce udaren.

I kako se tvoja mrznja prema seljacima i pozivanje na punktove uklapa u to?
Kad treba snijeg cistit ispred zgrade nigdje "gradjana".
Kad treba pusku u ruku pa branit drzavu nigdje "gradjana"

Cuj :D
Sta cemo za kurbane?
Da odemo pohapsit rasističko - fašističko- desničarsko - patrijahalno - ruralnu gamad?
Ili cemo po kratkom postupku sve koji ne mogu dokazati da su zivjeli u gradu od X. vijeka cekicem u glavu pa u jamu?
Ne znam sta ti vise odgovara oooo vrli "gradjanine"
bach

#37 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by bach »

Staviti u isti rang zaustavljanje ljudi na punktovima i ogranicavanje ulaska u grad sa udaranjem policajaca moze samo netko zesce udaren.

Sta cemo za kurbane?
Da odemo pohapsit rasističko - fašističko- desničarsko - patrijahalno - ruralnu gamad?
Ili cemo po kratkom postupku sve koji ne mogu dokazati da su zivjeli u gradu od X. vijeka cekicem u glavu pa u jamu?
Ne znam sta ti vise odgovara oooo vrli "gradjanine
I kurbani moraju zaklani prema zakonima o veterinarstvu i prema zakonu o dobrobiti životinja. Ne bi se smjeli prodavati bez da su veterinarski pregledani...

Nisi mi rekao šta ako su ovce zaklane kod suda BiH bila zaražene brucelozom?
Last edited by bach on 12/10/2013 18:24, edited 1 time in total.
Hrulj

#38 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Hrulj »

bach wrote:

Sta cemo za kurbane?
Ne znam sta ti vise odgovara oooo vrli "gradjanine
I kurbani moraju zaklani prema zakonima o veterinarstvu i prema zakonu o dobrobiti životinja. Ne ni se smjeli prodavati bez da su veterinarski pregledani...

Nisi mi rekao šta ako su ovce zaklane kod suda BiH bila zaražene brucelozom?
Nije ni on mogao kupiti ovce bez veterinarske inspekcije.
Znaci sve je uredu.
bach

#39 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by bach »

[quote="Hrulj"
Znaci sve je uredu.[/quote]

To pretpostavljam ti garantuješ?

Hajdemo posjeći sva stabla u Velikom parku i na tom mjestu i uzorati lijehe luka... Za tebe bi to bilo normalno desničarska seljačino jedna
Hrulj

#40 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Hrulj »

bach wrote:[quote="Hrulj"
Znaci sve je uredu.

To pretpostavljam ti garantuješ?

Hajdemo posjeći sva stabla u Velikom parku i na tom mjestu i uzorati lijehe luka... Za tebe bi to bilo normalno desničarska seljačino jedna[/quote]

Cuj desnicar :D
Dobro me ne prozva da sam clan BPNP-a ili pak ravnogoraca :D
Ja ti nemam sta garantovat, to je zakon, sam si rekao.
Uzorati luk :D
Nisam znao da se ore :lol:
Normalno je sve sto omogucava bolji i laksi zivot
theTruePath

#41 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by theTruePath »

cuj ovom smetaju dimije :roll:
fantom slobode

#42 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by fantom slobode »

Ma mene nervira najvise ezan...otkud on u Sarajevu? :lol: :lol: :lol: :lol:

I mozda umjesto da se zalimo da se uhvatimo metle pa da pometemo ispred svog haustora ili oko svoje kuce, cisto da pokazemo primjerom kako to, a ne da supljiramo na forumu.
veljaca

#43 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by veljaca »

:? za jedne

:shock: za ove druge

:bih:
Bodkin

#44 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Bodkin »

ma lozi lik garant. nema tog cobana koji ce javno pricati da ovce treba cuvati i klati u centru grada
Hrulj

#45 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Hrulj »

Bodkin wrote:ma lozi lik garant. nema tog cobana koji ce javno pricati da ovce treba cuvati i klati u centru grada
:lol: ;-)
bach

#46 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by bach »

Hrulj wrote:
Bodkin wrote:ma lozi lik garant. nema tog cobana koji ce javno pricati da ovce treba cuvati i klati u centru grada

Troll naravno. Hajd sad kupi prnje i bježi na svoj HZ HB foruma i tamo ubijej vrijem crtajući karte kako Žepče preko Dobretića spojiti sa Širokim Brijegom...
Ne valja kad ljudi prave ono sto je predvidjeno da prave, ne valja kad ne prave, ne valja kad puste vehabije i koga sve ne da rade sta hoce, a ne valja ni kad ne puste, ne valja sto Bosnjacka djeca su tjerana da slave svetog savu ali ne valja ni kad netko uradi nesto po tom pitanju.
Izgleda ako obuces ahmediju tvoje je da se govnima namazes i pustis da te svaki zgoljo i jado pljuje i bije.
shandrprcSA

#47 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by shandrprcSA »

Image Image Image
Hrulj

#48 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Hrulj »

bach wrote:
Hrulj wrote:

Troll naravno. Hajd sad kupi prnje i bježi na svoj HZ HB foruma i tamo ubijej vrijem crtajući karte kako Žepče preko Dobretića spojiti sa Širokim Brijegom...
Ne valja kad ljudi prave ono sto je predvidjeno da prave, ne valja kad ne prave, ne valja kad puste vehabije i koga sve ne da rade sta hoce, a ne valja ni kad ne puste, ne valja sto Bosnjacka djeca su tjerana da slave svetog savu ali ne valja ni kad netko uradi nesto po tom pitanju.
Izgleda ako obuces ahmediju tvoje je da se govnima namazes i pustis da te svaki zgoljo i jado pljuje i bije.
Otkud tebi da sam ja Hrvat ili HB-ovac?
Jesi mi ti neki gradjanin :D
Hvala Bogu sto vas malo ima, zaratili bi vi sa svakim za godinu dana
Država

#49 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Država »

JThomas wrote:kome ba mi da se prilagođavamo? neka se grad nama prilagodi... :-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hrulj

#50 Re: Koliko je Sarajevo Grad iliti ukrali tele u Sarajevu

Post by Hrulj »

shandrprcSA wrote:Image Image Image
E to je vec lijepo vidjeti.
Svi svjetski gradovi teze ka tome da goje vlastitu hranu a mi smo uspjeli
Neka je i nama krenulo
Locked