osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
-
fixer
#26 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
Vec vidim ovo se pocelo isplacivat, a raja psuje "jebo mater ko nas pomiri"
-
zampolini
#27 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
Ne znam fakat,ali cifra je prevelika,kako sam ja izracunao,oko 10 milijardi...Ali kao sto rece Pipi,vrijedi pokusati,neka bude 2 eura,mashala:) Ali moje misljene je,podrzavam ovo udruzenje,tek toliko da se ne zaboravi 92-95.Eto,sud je dokazao da nije bio genocid,ali svakako jeste teror i zastrasivanje gradjana.p.s. ne bi da ova tema ode negdje dalje(politicki),samo sam iznio moje misljenje
- Asana
#28 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
Pardon ... nije 400.000 stanovnika bilo opkoljeno.
Onda - nisu svi bili zrtve te opsade: neki su u tom lijepo profitirali ...
Onda nece biti 200 EUR-dan nego bar 500
))
Onda - nisu svi bili zrtve te opsade: neki su u tom lijepo profitirali ...
Onda nece biti 200 EUR-dan nego bar 500
- amrica
#29 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
Imace Sarajevo bar milion i po stanovnika kad pocne isplata, i to ce dobar dio njih imati i po 6 godina "ratnog staza"
- nokia6170
#30 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
A sad nagradno pitanje: Sto ovo nije uradjeno dok nisu zastarjeli svi rokovi naknade stete?
Sto dosad Grad Sarajevo, Kanton sarajevo, Opcine nisu tuzile RS za svu unistenu imovinu od strane VRS, odnosno RS?
Stambene jedinice, Fabrike, Neboderi, Muzeji, ulice, mostovi, Vijecnica, Hoteli...itd itd.
Odgovor vrlo jednostavan: na prvom mjestu neznanje, na drugom nesposobnost....sto samo potvrdjuje staru da je narod nista drugo do najobicnija stoka....a da je njegovim politicarima radi lakseg vladanja u interesu da narod zadrze stokom....kratkorocno osiguravaju vlast, dugorocno dovode do destrukcije i dekadencije svog vlastitog naroda, tj. stoke.
Jedini koji je tuzio RS za unistenu kucu je bio onaj jedan iz Gorazda i dobio naravno spor na sudu i to RS sudu....i onaj iz Trebinja za otudjenu pokretnu imovinu na pcoetku rata od strane trebinjskih vlasti.
Zasto je Islamska zajednica cekala toliko godina da podnese tuzbe protiv RS-a za unistene dzamije?
hiljadu zasto, nijedno zato
Sto dosad Grad Sarajevo, Kanton sarajevo, Opcine nisu tuzile RS za svu unistenu imovinu od strane VRS, odnosno RS?
Stambene jedinice, Fabrike, Neboderi, Muzeji, ulice, mostovi, Vijecnica, Hoteli...itd itd.
Odgovor vrlo jednostavan: na prvom mjestu neznanje, na drugom nesposobnost....sto samo potvrdjuje staru da je narod nista drugo do najobicnija stoka....a da je njegovim politicarima radi lakseg vladanja u interesu da narod zadrze stokom....kratkorocno osiguravaju vlast, dugorocno dovode do destrukcije i dekadencije svog vlastitog naroda, tj. stoke.
Jedini koji je tuzio RS za unistenu kucu je bio onaj jedan iz Gorazda i dobio naravno spor na sudu i to RS sudu....i onaj iz Trebinja za otudjenu pokretnu imovinu na pcoetku rata od strane trebinjskih vlasti.
Zasto je Islamska zajednica cekala toliko godina da podnese tuzbe protiv RS-a za unistene dzamije?
- Vragolan
#31 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
i uz svaki cek ce se dobiti i zlatna kasika, tako ce se skupiti fin servis za rucavanjezampolini wrote:veceras na TVSA u dnevniku,gledao sam prilog da je osnovano ovo udruzenje i nesto se prica da bi za svaki dan proveden u SA za vrijeme rata,moglo se dobiti 200 eura!? Sta vi mislite o ovome?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#32 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
Vragolan wrote: i uz svaki cek ce se dobiti i zlatna kasika, tako ce se skupiti fin servis za rucavanje
- Doda37
#33 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
Odavno se nisam ovako nasmijao, samo sada bi se vadili papiri ko je sve bio u Sarajevu za vrijeme rata, pa bi se doslo do saznanja da je Sarajevo jos za vrijeme 92-95 bio milionski grad, cca 1500000 stanovnika sa tendecijom rasta 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#34 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
nokia6170 wrote:A sad nagradno pitanje: Sto ovo nije uradjeno dok nisu zastarjeli svi rokovi naknade stete?
Zar nisu čekali da sudovi haški presude, naročito onaj što se na njemu tuže države? Zar je sada prekasno? Sada je presudom naznačeno ko je odgovoran, a ko kriv za šta, pa moje laičko mišljenje je da ni sada nije kasno tužiti RS, vojsku RS, policiju RS za nanesene boli, žrtve, štetu, boravak u konclogoru-zaštićenoj UN zoni zvanoj, Sarajevo?
Nemoj shvatiti ovo kao kontriranje tvom stavu, nego, jednostavno, kao laik pitam, zar je prekasno?
-
zampolini
#35 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
I ja takodje mislim da nije preksano,cak naprotiv,sada je pravi momenat,jer je dokazano ko je kriv za stradanje i patnje Sarajeva i sarajlija,Dabic je u Hagu...pa nijemci i dan danas isplacuju naknadu stete jevrejima,cak njihovim unucima koji se nisu ni rodili za vrijeme rata...zasto ne pokusati sa trazenjem odstete...
- nokia6170
#36 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
Druze moj, pa ja dvije godine govorim ovdje na forumu (eto da samo mufljuzi iz vlasti i IZ-a citaju i prate ko sto prate neke druge stvari) da se po osnovu presude Galic mogla tuziti VRS i RS. Galic presuda je postala pravosnazna 2006. godine...a danas je 2010. godina.PipiDugaDevetka wrote:nokia6170 wrote:A sad nagradno pitanje: Sto ovo nije uradjeno dok nisu zastarjeli svi rokovi naknade stete?
hiljadu zasto, nijedno zato![]()
![]()
![]()
Zar nisu čekali da sudovi haški presude, naročito onaj što se na njemu tuže države? Zar je sada prekasno? Sada je presudom naznačeno ko je odgovoran, a ko kriv za šta, pa moje laičko mišljenje je da ni sada nije kasno tužiti RS, vojsku RS, policiju RS za nanesene boli, žrtve, štetu, boravak u konclogoru-zaštićenoj UN zoni zvanoj, Sarajevo?
Nemoj shvatiti ovo kao kontriranje tvom stavu, nego, jednostavno, kao laik pitam, zar je prekasno?
Paradoks ce biti da ce se tuziti Bosna i Hercegovina za granatiranje Sarajeva i naknadu stete, jer je VRS prestala da postoji, a pravni sljednik je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine, pa ce onda stetu placati Bosna i Hercegovina, a ne RS...odnosno posto se budzet Bosne i Hercegovine puni 2/3 iz Federacije BiH, 1/3 iz RS-a, onda cemo doci do toga da cemo vecinom sami sebe tuziti i sami sebe placati za nesto sto su nam drugi ucinili, a ti drugi ce se nasladjivati....nasladjivali se kad su rokali sa brda, nasladjivati i kad se presudi....a zasto, pa zato sto smo stoka i sto imamo stocnu vlast.
- Cholina_Lokica
#37 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
sta ima isplata od 200€ po danu, tako bi mi namah postali najboljatiji grad na svijetu... Hebes dubai sta bi mi bili, sve milioner do milionera 
-
zampolini
#38 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
ja bi pristao i na 10 eura po danu
al ozbiljno
- HAVANA
#39 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
Eno dijele na pofalićima.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#40 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
@Nokia,
Hvala!

Hvala!
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#41 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
A ja "babi" fino govorio nemoj nas cerat u konvoj

-
zampolini
- ellmichak
#43 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
zampolini wrote:ja bi pristao i na 10 eura po danual ozbiljno
Mozemo pokrenuti akciju, vidim da ima ljudi spremnih na to, sta vele pravnici, kako bi to islo?
- PipiDugaDevetka
#44 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
@muha_sa,zampolini wrote:http://www.youtube.com/watch?v=FjWp_uAAl98
Na ovom viedeo klipu, jesi li ti ovo na biciklu?
Snimilo te tokom rata i ovdje nisi napravio nikakav prekršaj.
Nisi vozio u pogrešnom smjeru.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... +se+uvjeri
-
homar
#45 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
Kad se tiče zlatne kašike, zove me neki dan prijatelj i kaže da se vidimo na kafi, gdje ćemo, a on kaže "vidimo se ispred zlatne kašike". Ellhućmulilahi, a gdje ti je to? Pa zar neznaš, neki ga zovu BBI centar.Vragolan wrote:i uz svaki cek ce se dobiti i zlatna kasika, tako ce se skupiti fin servis za rucavanjezampolini wrote:veceras na TVSA u dnevniku,gledao sam prilog da je osnovano ovo udruzenje i nesto se prica da bi za svaki dan proveden u SA za vrijeme rata,moglo se dobiti 200 eura!? Sta vi mislite o ovome?
- and
#46 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
trebalo ih je za sve tužiti.nešto slično su čini mi se uradili neki logoraši.nokia6170 wrote:Druze moj, pa ja dvije godine govorim ovdje na forumu (eto da samo mufljuzi iz vlasti i IZ-a citaju i prate ko sto prate neke druge stvari) da se po osnovu presude Galic mogla tuziti VRS i RS. Galic presuda je postala pravosnazna 2006. godine...a danas je 2010. godina.PipiDugaDevetka wrote:nokia6170 wrote:A sad nagradno pitanje: Sto ovo nije uradjeno dok nisu zastarjeli svi rokovi naknade stete?
hiljadu zasto, nijedno zato![]()
![]()
![]()
Paradoks ce biti da ce se tuziti Bosna i Hercegovina za granatiranje Sarajeva i naknadu stete, jer je VRS prestala da postoji, a pravni sljednik je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine, pa ce onda stetu placati Bosna i Hercegovina, a ne RS...odnosno posto se budzet Bosne i Hercegovine puni 2/3 iz Federacije BiH, 1/3 iz RS-a, onda cemo doci do toga da cemo vecinom sami sebe tuziti i sami sebe placati za nesto sto su nam drugi ucinili, a ti drugi ce se nasladjivati....nasladjivali se kad su rokali sa brda, nasladjivati i kad se presudi....a zasto, pa zato sto smo stoka i sto imamo stocnu vlast.
prvo što bi im sudovi radili jedno sto godina,a drugo ako nemaju da plate nek idu u stečaj,pa ćemo im halaliti
- sodom
#47 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
a zamisli da nije ni rodjeno...ellmichak wrote: a zamisli crnjaka, dijete ti rodjeno 14.12.'95
- Jara
#48 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
sodom wrote:a zamisli da nije ni rodjeno...ellmichak wrote: a zamisli crnjaka, dijete ti rodjeno 14.12.'95
- ellmichak
#49 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
sodom wrote:a zamisli da nije ni rodjeno...ellmichak wrote: a zamisli crnjaka, dijete ti rodjeno 14.12.'95
-
Vertigo
#50 Re: osnovano udruzenje "Zrtve opkoljenog grada Sarajeva"
ma da je meni sacuvati ovih 40km invalidnine, ovi navali da otmu i gotovo