DA LI JE BITNIJA KRŠĆANSKA GLAVA OD HILJADU MUSLIMANSKIH?

Vodenjak

Post by Vodenjak »

CPETEH wrote:наслов теме - стварно идиотски! :x:x:x

Bosmen, ако си стварно себе питао то питање-одговор је кратак: НЕ! :x:x

Твој даљи коментар-типично ватро-распиривачки и племенско-oкупљачки, на који се могу попалити само национално острашћени слијепци! :x:x

И још да додам-НЕМА хришћанских и муслиманских глава-постоје само ЉУДСКЕ главе! :x:x
Potpisujem!

I latinicom i cirilicom! :)
victory

#27 Re: DA LI JE BITNIJA KRŠĆANSKA GLAVA OD HILJADU MUSLIMANSKIH

Post by victory »

Haska hronika (citat):
Radio Slobodna Evropa:__ Odluka nizozemske vlade da podnese kolektivnu ostavku zbog osjećaja odgovornosti za pad Srebrenice, u Bosni i Hercegovini u prvim reakcijama okarakterizirana je kao visoko moralan čin...
Holandska vlada je, ruku na srce, citavu svjetlosnu godinu ispred francuske vlade kada je u pitanju preuzimanje moralne odgovornosti za jedan drugi genocid koji se odvijao paralelno sa onim u Srebrenici.

Naime, prije nekoliko dana, nekoliko uglednih francuskih intelektualaca i javnih radnika je zatrazilo od francuske vlade da preispita i da prihvati svoju odgovornost za stravicna desavanja u Ruandi, posebno osudjujuci oklijevanje tadasnje francuske vlade da zaustavi zlocine u Ruandi koji su ucinjeni tokom 1994 g.

Zbog straha da se ne aktualizira pitanje moralne odgovornosti francuske vlade za genocid u Ruandi i svih politicko-pravnih posljedica do kojih bi moglo doci u tom slucaju, desava se da izvrsioci genocida u Ruandi bezbrizno zive diljem Francuske, jal' incognito jal' pod stvarnim imenima. :x

http://allafrica.com/stories/printable/ ... 00740.html
H2SO4

Post by H2SO4 »

И још да додам-НЕМА хришћанских и муслиманских глава-постоје само ЉУДСКЕ главе!

a te iste,jos uvjek drze i drzace na slobodi ljude poput Karadjica i Mladica? :roll:
Prenj

#29 Re: DA LI JE BITNIJA KRŠĆANSKA GLAVA OD HILJADU MUSLIMANSKIH

Post by Prenj »

bosmen wrote:Čitav svijet bruji kada padne jedna mrtva kršćanska glava poput ovog govnara iz Holandije dok svakodnevno pada na hiljade muslimanskih koje su nebitne.
Kada god neki musliman ubije kršćanina to je odmah terorizam i svijet je pred kataklizmom dok na drugoj strani pojedinci dobijaju izbore na ubijanju muslimana. ....
Ne kontam nikako ove nase 'branitelje' islama. Kukaju na 'krscanski' zapad, usta su im puna nepravde, a svakog prvog nije im mrsko primiti 'krscanski' novac.
Izlijeciti frustraciju moguce je vrlo jednostavno - seobom u Egipat, Kuvajt, Saudijsku Arabiju, ...., iz pederske Holandije, krvolocne USA, alkoholizirane Njemacke ...
nebi

Post by nebi »

CPETEH wrote: И још да додам-НЕМА хришћанских и муслиманских глава-постоје само ЉУДСКЕ главе! :x:x
CPETEHE,ne trzaj me,vec sam dozivio dosta iznenadjenja :D
H2SO4

#31 Re: DA LI JE BITNIJA KRŠĆANSKA GLAVA OD HILJADU MUSLIMANSKIH

Post by H2SO4 »

Prenj wrote:
bosmen wrote:Čitav svijet bruji kada padne jedna mrtva kršćanska glava poput ovog govnara iz Holandije dok svakodnevno pada na hiljade muslimanskih koje su nebitne.
Kada god neki musliman ubije kršćanina to je odmah terorizam i svijet je pred kataklizmom dok na drugoj strani pojedinci dobijaju izbore na ubijanju muslimana. ....
Ne kontam nikako ove nase 'branitelje' islama. Kukaju na 'krscanski' zapad, usta su im puna nepravde, a svakog prvog nije im mrsko primiti 'krscanski' novac.
Izlijeciti frustraciju moguce je vrlo jednostavno - seobom u Egipat, Kuvajt, Saudijsku Arabiju, ...., iz pederske Holandije, krvolocne USA, alkoholizirane Njemacke ...

pa to ce se i desiti uskoro,a onda ce ti isti zavrnuti naftu :D ,milosrdnim krscanima...

I ne samo da ce nogu dobiti muslimani,nego i ostali mrki :D ,jer ne treba im vise jeftina radna snaga,posto se posao seli u zemlje jeftine radne snage :D

a sto se tice demokratije,demokratija podrazumjeva da svako ima slobodu da snimi film o bilo cemu,ali ta ista demokratija mora da stiti i interes manjine,bilo cije vjerske i nacionalne osjecaje...

Je li tako ili? :D
Prenj

Post by Prenj »

H2SO4 wrote:a sto se tice demokratije,demokratija podrazumjeva da svako ima slobodu da snimi film o bilo cemu,ali ta ista demokratija mora da stiti i interes manjine,bilo cije vjerske i nacionalne osjecaje...
Kiselino,
Postojanje zakona koji su zabranjivali bilo kakvo vrijedjanje na nacionalnoj osnovi, koji su postojali i bili primjenjivani u SFRJ, u bilo kojoj raspravi o proslom vremenu, ti i tvoji istomisljenici proglasavate diktaturom, totaliitarizmom, itd. Odlucite se za sta ste.
Iste kriterije treba primijeniti na sve.
imigrant

Post by imigrant »

A sta je sa hiljadama ljudi koji umiru u africi dnevno...
sto od gladi, sto od bolesti, sto od gradjanskih ratova, sto od genocida, sto od jedni drugih..
cije su to glave, i koliko i kome vrijede..
:sad: :sad: :sad:
H2SO4

Post by H2SO4 »

Prenj wrote:
H2SO4 wrote:a sto se tice demokratije,demokratija podrazumjeva da svako ima slobodu da snimi film o bilo cemu,ali ta ista demokratija mora da stiti i interes manjine,bilo cije vjerske i nacionalne osjecaje...
Kiselino,
Postojanje zakona koji su zabranjivali bilo kakvo vrijedjanje na nacionalnoj osnovi, koji su postojali i bili primjenjivani u SFRJ, u bilo kojoj raspravi o proslom vremenu, ti i tvoji istomisljenici proglasavate diktaturom, totaliitarizmom, itd. Odlucite se za sta ste.

strucnjaci rekose,da ce u rusiji a i u mnogim ostalim zemljama gdje je vladala diktatura(Irak,SFRJ itd),trebati jos 50-60 godina da se promjeni nacin razmisljanja vecine gradjana,naviklih na diktaturu i milost diktatorovu :D

prenj,zna se sta je demokratija,demokratija nudi slobode ali i obaveze.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

H2SO4 wrote:
Prenj wrote:
Kiselino,

strucnjaci rekose,da ce u rusiji a i u mnogim ostalim zemljama gdje je vladala diktatura(Irak,SFRJ itd),trebati jos 50-60 godina da se promjeni nacin razmisljanja vecine gradjana,naviklih na diktaturu i milost diktatorovu :D

Samo analfabeti, mrznjom zadojeni i svim osim znanjem opsjednuti ljudi poput tebe, mogu porediti diktaturu koja je bila u SFRJ sa onom u Rusiji.

Radije odgovori covjeku na pitanje a ne ponavljaj ko papagaj koliko si isfrustriran bivsim i "obogacen" novim sistemom !
Znaju to vec valjda svi!
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Vodenjak wrote:
H2SO4 wrote:
Prenj wrote: Kiselino,

Samo analfabeti, mrznjom zadojeni i svim osim znanjem opsjednuti ljudi poput tebe, mogu porediti diktaturu koja je bila u SFRJ sa onom u Rusiji.

Radije odgovori covjeku na pitanje a ne ponavljaj ko papagaj koliko si isfrustriran bivsim i "obogacen" novim sistemom !
Znaju to vec valjda svi!
Jeste u SFRJ je bilo zlazno, bila je sloboda.
Zato su se milioni ljudi isjelili na zapad.
Prenj

Post by Prenj »

BosnjakAga wrote:Jeste u SFRJ je bilo zlazno, bila je sloboda.
OK, zasto se sad ne vratis, kada demokratija u BiH cvjeta?
Ako nista, izucavanje pravopisa bi ti dobro doslo :-)
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Prenj wrote:
Ja nisam iz BiH vec iz Sandzaka, da je Sandzak kao BiH sad, sutra bih se vratio.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Sasvim je sigurno da Evropa, posebno u poslednje vrijeme pokazuje sve vise znakova sto opravdanog sto neopravdanog straha od terorizma koji dolazi iz pojedinih islamskih grupacija, da ne kazem zemalja.
Problem je u tome sto se u medijima previse dugo koristio pojam "islamski fundamentalizam" koji je u usima obicnog covjeka, nepravedno i na zalost, postao izjednacen sa samim islamom. I tu lezi zapravo najveci problem. Kako ljudima na zapadu objasniti da nemaju razloga da se boje muslimana kao takvog i da naprave razliku izmedju religije koju praktikuje ca milijarda ljudi i ekstrema koji pripadaju toj religiji i cine zla koja cine...

To nece biti nimalo lako, a sto vrijeme vise protice, cini se da ide na ruku ekstremizmu. :sad:

Zbog svega toga, nije se cuditi Evropi sto nastoji da zaustavi sirenje islama. Slobode i prava koje muslimani dobijaju u zapadnim zemljama su u svakom slucaju mnogo vece i mnogo liberalnije od onih sloboda i prava koje obicni ljudi imaju u zemljama arapskog svijeta. Tu mislim kako na domicilno stanovnistvo, tako i na one koji su tamo samo gosti.
Mogu biti protiv donosenja zakona o zabrani nosenja marama u zapadnim zemljama koliko hocu, ali ne mogu da ne primjetim da i zapadne zene kad dodju u arapske zemlje MORAJU imati marame a ponegdje i zarove.

Pitanje iz topica moze biti produkt NErazumijevanja sustine problema ali vjerovatno je da je prije nastalo iz ljute glave. :-)

I onome ko ga je postavio je sigurno jasno da je covjek-covjek! :)
detektor

#40 Re: DA LI JE BITNIJA KRŠĆANSKA GLAVA OD HILJADU MUSLIMANSKIH

Post by detektor »

Fair Life wrote:
bosmen wrote:Ta ista Holandija ,koja je je u najvećoj mjeri kriva za stradanje Bošnjaka u Srebrenici, sada je spremna boriti se protiv terorizma a nije se borila te godine u Srebrenici jer za njih nije terorizam kad se ubijaju muslimani.
Holandska vlada je zbog Srebrenice podnijela kolektivnu ostavku !!

Ko je to uradio kod nas ????????????????

Poslije desavanja u Srebrenici kod nas su ljudi nagradjivani unapredjenjima.

Haj', ne lupetaj... prije nego sto se okrenes oko sebe.
holandska vlada je podnijela ostavku mjesec dana prije izbora
Prenj

#41 Re: DA LI JE BITNIJA KRŠĆANSKA GLAVA OD HILJADU MUSLIMANSKIH

Post by Prenj »

detektor wrote:holandska vlada je podnijela ostavku mjesec dana prije izbora
Ma da se to desilo i dan prije izbora, neko tamo je imao dovoljno hrabrosti da izadje pred javnost i javno prizna gresku.
Kod nas, odgovornosti nema ni za sta. Politicari rade sto hoce, samo im je OHR brana i sudija, za javnost ih uopste nije briga.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

BosnjakAga wrote:
Prenj wrote:
Ja nisam iz BiH vec iz Sandzaka, da je Sandzak kao BiH sad, sutra bih se vratio.
Pa sto se onda petljas u BiH pobogu si brate??!

Majke mi optuzicu i tebe za agresiju ko i Srbiju! :D :D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Vodenjak wrote:
BosnjakAga wrote:
Prenj wrote: OK, zasto se sad ne vratis, kada demokratija u BiH cvjeta?

Aj tuzi me kod Ejupa Ganica, Sefera Halilovica, Dina Merlina i drugih 100 000 Bosnjaka porijeklom iz Sandzaka u Sarajevu :D
H2SO4

Post by H2SO4 »

Vodenjak wrote:
H2SO4 wrote:
Prenj wrote: Kiselino,

Znaju to vec valjda svi!

Samo analfabeti, mrznjom zadojeni i svim osim znanjem opsjednuti ljudi poput tebe, mogu porediti diktaturu sa demokratijom ili cak sta vise braniti diktaturu nazivajuci je mehkom :D u odnosu na neku tvrdju
:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

BosnjakAga wrote:
Vodenjak wrote:
BosnjakAga wrote: Ja nisam iz BiH vec iz Sandzaka, da je Sandzak kao BiH sad, sutra bih se vratio.

Aj tuzi me kod Ejupa Ganica, Sefera Halilovica, Dina Merlina i drugih 100 000 Bosnjaka porijeklom iz Sandzaka u Sarajevu :D
Eto, ne znam sta bi bez vas...

Bas bi zivot bio dosadan i mi bi se onda "isjelili" od dosade :lol: :lol: :D

Ne zamjeri, zezam se samo s pravopisom. Znam ja da tebi bosanski nije maternji jezik, ali napredujes! :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

H2SO4 wrote:
Samo analfabeti, mrznjom zadojeni i svim osim znanjem opsjednuti ljudi poput tebe, mogu porediti diktaturu sa demokratijom ili cak sta vise braniti diktaturu nazivajuci je mehkom :D u odnosu na neku tvrdju
Dobro je pametolog! Dosta te je vise. Samo se provaljujes i dublje zaglibljujes ba!
Sustavi malo...

I kako je inace? Sta se radi?
Ima li padavina?

BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Vodenjak wrote:
BosnjakAga wrote:
Vodenjak wrote: Pa sto se onda petljas u BiH pobogu si brate??!

Eto, ne znam sta bi bez vas...

Bas bi zivot bio dosadan i mi bi se onda "isjelili" od dosade :lol: :lol: :D

Ne zamjeri, zezam se samo s pravopisom. Znam ja da tebi bosanski nije maternji jezik, ali napredujes! :D
Neznas :D

Image
Nacionalnost: Bošnjak
Jezik: Bosanski

http://www.sanjak.org

Evo i Englezi znaju ti neznas

http://www.unpo.org/member.php?arg=45 :lol:
H2SO4

Post by H2SO4 »

BosnjakAga, pusti ga kada nemaju argumenata onda se vade na pravopis :D ,gramatiku,porijeklo...

ja te savrseno razumijem,a i oni,samo pjene i ne znaju sta i kako :roll:
CPETEH

Post by CPETEH »

H2SO4

a te iste,jos uvjek drze i drzace na slobodi ljude poput Karadjica i Mladica?
:D:D
како идиотски изведен закључак :D:D и још успут тотално Image

:D:D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja mislim da se vodi 3. svjetski rat

:( :( :(
Post Reply