Kad je za vas "dosta"

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Don Quixote

#26 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by Don Quixote »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
callmethebreeeze

#27 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by callmethebreeeze »

pa, vala, da mu je zlatan... kad se stici srediti. a mogu zamisliti kako on vodi racuna o sebi.
:mrgreen: 8-)
frfi.

#28 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by frfi. »

iskreno meni je to nidje veze da "prijateljica treba da shuti i da daje podrsku"... :-) :? :roll: pa za sta su mi prijatelji u zivotu sluzili nego da budu iskreni prema meni i "otvore mi oci".... svako zna se nekad zanijeti, i upravo zato bi prijatelji trebali biti tu-da ti ukazu na tvoje eventualne greske
druga stvar je tvoja licna reakcija, npr. ja se naljutim budem ljuta 10 minuta i onda skontam da sam debil :D i zahvalim se osobi koja mi je rekla, sta god da mi je rekla, da me je vratilo na zemlju...
meni je to cista dvolicnost da budes PRIJATELJ nekome i da shutis i klimas glavom a imas sasvim drugo misljenje.... to je licemjerno, neiskreno i sve sto PRIJATELJ ne treba biti...
ona najbolje zna u kakvoj je situaciji i mozda bas u tebi trazi nekoga da joj kaze "hej curo dozovi se, sa kretenom zivis" a ti ces sutjeti jer eto, "zelis joj najbolje" :roll: :roll: ma daj....
a ona ako nije sposobna podnijeti kritiku-i ne treba ti u tvom zivotu. :-)
na kraju krajeva i ako ne poslusa tvoj savjet, barem ces znati da si bio/la iskren i da si pokusao pomoci i rekao SVOJE mmisljenje.... a ne shutio kao hinja licemjerna..... :roll:

btw ja sam alergicna na ljude koji se smijese svima i klimaju glavom a ovamo.... :-) :-)
nije se dalo primijetiti :D :D
HAVANA

#29 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by HAVANA »

Šta je ba,pustite čovjeka.Tek mu je trideseta,eto i školu je završio,nek malo spava,odmori,nadoće to... :oops:
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#30 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by Priorat »

@besana
nema potrebe da ide da radi...za koga da radi, za zenu koju nevoli...i dijete koje mu je onako, slucajno doslo..??

svejedno tipu sve.. :-)

da je voli, obozava, cijeni , da mu je privlacna, obecavajuca..trcao bi on na posao...more mu do koljena..pih
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#31 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by pici »

vilhana wrote:Prijateljica mi ima muza koji je nedavno zavrsio skolu.. Imaju bebu od 8mjeseci i ona radi puno radno vrijeme u bolnici.. On ne radi nigdje,kaze tesko mu je da nadje posao u njegovoj struci.. Primjetila sam da on nece nigdje da radi,samo se izvlaci da nema posla u njegovoj struci.. Kad god je pitam gdje je on ona mi odgovori ili je sa jaranima negdje ili spava... Ja ne mogu da vjerujem da covjek koji ima dijete od 8mj.se moze tako da ponasa.. Kad je za vas dosta? Pita me neki dan sta da radi? Dali da ga ostavi i nadje sebi stan negdje drugo ili sta da radi?
ma nabije ga nonom u gujcu
Loulou

#32 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by Loulou »

HAVANA wrote:Šta je ba,pustite čovjeka.
...
:lol:

:D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by pici »

HAVANA wrote:Šta je ba,pustite čovjeka.Tek mu je trideseta,eto i školu je završio,nek malo spava,odmori,nadoće to... :oops:
ma i to ŠHo kažeš...nek odmori do Ćetreste ako nedodje tobe nek mu dadne šHanse do pedeseta....u šesdeset i nekoj nek razmišlja ŠHa dalje :mrgreen:
callmethebreeeze

#34 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by callmethebreeeze »

besana wrote:
HAVANA wrote:Šta je ba,pustite čovjeka.Tek mu je trideseta,eto i školu je završio,nek malo spava,odmori,nadoće to... :oops:
jest, jest :lol:

Shto se tice prijateljstva i licemjerstva ... eh .... apsolutno dijelim misljenje da kao prijatelj trebas reagovati, ja sam veoma iskrena prema svojim prijateljima, od onog "to ti ne stoji", preko "de bona urazumi se", pa do "ostavi tog momka, mozes ti i bolje". Sve to sam , ne jednom rekla, ALI NIKADA SE NE PETLJAM U BRAK, niciji. Jos ako je dijete tu ...uh ...

slazem se. reci svoje misljenje, nikada ne govoriti sta da se radi. svako sebi sudbinu kroji.
Dioda

#35 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by Dioda »

vilhana wrote:Prijateljica mi ima muza koji je nedavno zavrsio skolu.. Imaju bebu od 8mjeseci i ona radi puno radno vrijeme u bolnici.. On ne radi nigdje,kaze tesko mu je da nadje posao u njegovoj struci.. Primjetila sam da on nece nigdje da radi,samo se izvlaci da nema posla u njegovoj struci.. Kad god je pitam gdje je on ona mi odgovori ili je sa jaranima negdje ili spava... Ja ne mogu da vjerujem da covjek koji ima dijete od 8mj.se moze tako da ponasa.. Kad je za vas dosta? Pita me neki dan sta da radi? Dali da ga ostavi i nadje sebi stan negdje drugo ili sta da radi?
O ovakvim stvarima se razmislja prije stupanja u brak i radjanja djeteta. Vec u prvih mjesec dana veze u vecini se slucajeva moze procijeniti kakav je partner, samo je ocito da neki ljudi misle da se brakom neke stvari mijenjaju na bolje.
Imala sam priliku biti sa jednom takvom osobom, i iz iskustva znam da se takvi likovi ne mijenjaju. Ni pod razno :D
Mislim da je tvoja prijateljica jako svjesna situacije u kojoj se nalazi, i mislim da joj prijedlozi tipa "ostavi ga" nece puno pomoci. Sve dok ona sama ne odluci sta zeli. I mislim da nece tako lako odustati od pokusaja da svog dragog, ljenguzog muzica promijeni :D Narocito zbog toga sto imaju malu bebu.
besana wrote:Shto se tice prijateljstva i licemjerstva ... eh .... apsolutno dijelim misljenje da kao prijatelj trebas reagovati, ja sam veoma iskrena prema svojim prijateljima, od onog "to ti ne stoji", preko "de bona urazumi se", pa do "ostavi tog momka, mozes ti i bolje". Sve to sam , ne jednom rekla, ALI NIKADA SE NE PETLJAM U BRAK, niciji. Jos ako je dijete tu ...uh ...
Slazem se sa @besanom, mislim da niko nema pravo da se petlja u neciji brak. Bez obzira sto joj zelis dobro. Pomozi joj koliko mozes, ali nemoj se dovoditi u situaciju da joj kazes-ostavi ga.

Priorat wrote:kazi joj ovako:
-nek se malo dotjera, da izgleda zanosno, zenstveno, samouvjerljivo, eroticno, sexy, privlacno i odmah ce njegovi interesi probude, postane lovac..
- mozda je i ona ono, zapustena, tek poslije poroda zene izgledaju i tako neprivlacno, okruglo, odbojno..
- nemoj joj zaboravit molim te reci da su muskarci lovci, to mora znati. hocu da ti kazem: dok kuja nemahne repom nece ni ker potrcati...
- e to, to nek mu uradi...

znaci, da ponovim gradivo: do nje je problem...!!

Neka ga privuce!!! :-)
:-) E pa stvarno :-)
Zene poslije poroda izgledaju neprivlacno, okruglo i odbojno :shock:
:lol: :lol: :lol: Oj padoh sa stolice :lol: :lol: :lol:
Haj, ako nista, makar si muskarca uporedio sa psetom :D Izvadio si se :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#36 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by ladyblue18 »

pici wrote:
ma i to ŠHo kažeš...nek odmori do Ćetreste ako nedodje tobe nek mu dadne šHanse do pedeseta....u šesdeset i nekoj nek razmišlja ŠHa dalje :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
frfi.

#37 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by frfi. »

moram priznati da ja jos uvijek studiram i vecina moje raje, tako da nemamo tih problema... :D
mene je samo iznerviralo shuti i slozi se sa prijateljicom :roll: bez obzira sto je u braku, mislim da treba, barem prijateljima, reci svoje misljenje gotovo uvijek, a slazem se da ne treba govoriti sta da ko radi, pogotovo u braku....
mada svejedno je, ako kazes nekome ili ne, x puta mi se desilo da sam dala ispravan savjet pa da taj neko nije poslusao....i poslije je bilo " joj bila si upravu" :roll:
enivej skrenuh sa teme, sori :D
2407

#38 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by 2407 »

Da se slucajno taj lik ne preziva Lebowski :mrgreen:
Image
Better Man wrote:Kolega mi na poslu ima prijatelja koji živi u inostranstvu sa djevojkom. Ona radi za jaku firmu i zarađuje jako puno love, dok on ne radi ništa. Ali izgleda da njoj to uopće ne smeta čim živi sa njim 16 godiina. Dakle ona radi i zarađuje lovu, on ne radi ništa. Njena firma joj svake godine daje besplatno nagradno putovanje na destinaciju koju ona izabere i njih dvoje zajedno putuju. Uglavnom on živi na njen račun kao lord, a i njoj je izgleda dobro s njim čim mu za sve ove godine nije ni riječi prigovorila što ništa ne radi. Moj kolega mu je govorio da nađe radi sebe neki posao da radi, ali ništa. Tako da me ne iznenađuje ni ovaj slućaj koji se ovdje navodi.
Il dobro lize il dobro tarabi trece ne moze bit' :)
zambaklija

#39 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by zambaklija »

ja bi njega štocem u čelenku :x :x :x
black

#40 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by black »

sta da radi? :arrow: pojma ne'am :mrgreen:
incognito071

#41 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by incognito071 »

Ja mislim da se ovdje uopste ne radi o prijateljici nego upravo o osobi koja je pokrenula temu :D

Da odgovorim na temu: treba liku dati do znanja da se mora srediti ili da vas nece biti. Ako ne upali, kupi dijete i trazi alternative. S vremenom moze postati samo gore jer takvi se NIKAD ne mjenjaju.
sakop

#42 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by sakop »

zao mi bebe
on je kreten (ili drugacije gledano sretnik-ne radi a uziva ko hadzija) i treba ga malo u mraku... :x
ona je nesretna trenutno zbog toga, izdrazat ce zbog bebe

ostaje nada da ce ona sa njim ozbiljno razgovarati o toj situaciji, nek joj je bog na pomoci
phillie

#43 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by phillie »

Meni je bilo dosta cim sam procitao prvi post :)
Cekanje "posla u struci" po meni je jedno od najnizih izvlakusha, jer bilo sta da si zavrsio u Bosni (pa eto i fakultet) malo je vjerovatno da ces raditi u struci. Jedino da nije izucavao za astronauta, pa ceka poziv NASSA-e. Mazlum ne vidi da je prioritetnije od "rada u struci" njegovo privredjivanje u porodici, cime bi i on stekao malo vise i samopouzdanja, bio bi aktivniji, vise bi doprinosio kako porodici, tako i drustvu.
Pa eto, cak dok ceka "posao u struci" zar nije realno, moralno, ljudski i roditeljski, da se on brine oko djeteta preko dana. Realno, dijete od osam mjeseci je tek propuzalo i nije bas da moras sa cetvere oci gledati u njega...par puta ga nahraniti, koji put presvuci, ako je lijepo vrijeme staviti ga u kolica i prosetati...
Al jok, bolje je na kaucu cekati "posao u struci" (molio bih autoricu topica, eto samo nako da spomene kakva je to struka)
A opet, znamo samo jednu stranu price. Sta se desava izmedju njihova 4 zida samo oni znaju...

Ovako gledajuci, cini mi se da je bar on totalno nespremno usao u brak, pa cak ni rodjenje djeteta nije ga nesto posebno aktiviralo da ucini nesto od svog zivota. Iz ovog bi se moglo zakljuciti da je on u braku pasivna nezainteresovana strana i da je sve na ledjima tvoje prijateljice. E sad koliko je ona u stanju to breme nositi na ledjima, cekajuci Godoa da se probudi iz svojih snova(ocito, njemu je svakako dobro zivjeti na nacin koji je izabrao), ili ce dignuti sidro i napustiti covjeka sa kojim ima dijete i vjerovatno sama podizati i odgajati ga, to je sasvim njena odluka, i ona to sama treba rascistiti sa sobom, sta zeli i kako zeli zivjeti svoj zivot, a ne slusati ni rod ni prijatelje, nit ocekivati od njih neku "spasonosnu formulu" za prevazilazenje date situacije,jer za Boga dragog, pa nije to odluka sta ces obuci za izlazak ili sta ces skuhati danas. Sklapanjem braka bar formalno je pokazana neka zrelost ovo dvoje mladih ljudi, ali zrelost se pokazuje i u ovakvim situacijama, kad trebas samostalno donijeti neke odluke koje ce itekako uticati na tvoj daljnji zivot. Da sam na njenom mjestu, ja ne bih nikom dao da mi se mjesa u tu odluku, jer svi mi zivimo svoje zivote i krojimo ih kako nama odgovara i tezimo da sto manje slusamo da nam neko drugi "diriguje" nama, sta da radimo i sto da cinimo...

Uglavnom, nek im je sa srecom, tvojoj prijateljici savjetujem da nadje kakvu sohu, a njenom muzu da konacno nadje jajca i pocne zivjeti kako se ocekuje od njega :)
City_Pimp

#44 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by City_Pimp »

kad vec nece da radi, mogo je koju marku na kladionici zaradit i to je poso
superxenon

#45 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by superxenon »

City_Pimp wrote:kad vec nece da radi, mogo je koju marku na kladionici zaradit i to je poso
eh jesi se samo zato registrovao? :-)
prijedlog ti nije los... moze se zaraditi i tako :lol:
City_Pimp

#46 Re: Kad je za vas "dosta"

Post by City_Pimp »

ma odlucio i ja da se zabavljam ovde , inace nocna smjena pa treba mi nekako noc proc :)
Post Reply