Javi se kad budes dolazio pa cemo obici okolojefferson wrote:Seha kad odjem u tu selendru u martu gdje trebam jest?
Marshall NYC
- Šeha
#26 Re: Marshall NYC
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#27 Re: Marshall NYC
Ovako, Mehanata je u East Village-u kako Seha rece na Ludlow. Ako se ne varam Kultur Shock je svirao u Mehanati ali mislim da je to bilo prije dosta godina i prije nego se Mehanata preselila u East Village. Prije su bili u Soho-u. Mada mozda grijesim jer me sjecanje ne drzi dobro a ima godina od tada.Rozalija wrote:Šeha wrote:Rozalija wrote:
Koji bend svira u Marsalu, sta se svira? Gdje je ta Mehanata, mislim je li u istom komsiluku?Dolazim cim se malo vrijeme poboljsa pa bih mogla dvije muhe jednim udarcem.
Dado, kad spomenu Gogol Bordelo, pade mi na pamet Kultur Shock...KS su bili samo jednom u NYC, bio je neki Gypsy Festival ako se ne varam? Bilo bi super kad bi ih Marsal pozvao.
Ne svira band nego onaj isti momak sto je pjevao u Candlelight-u ako si bila tamo. Miki mislim da se zove.
Mehanata je na Manhattan-u. Nije isti komsiluk definitivno. Ludlow St.
Seha aka pokretni yellow pageshvala na informacijama! Nisam bila u Candlelight-u, to neko nase mjesto? Ovo kako je krenulo od vikend izleta ispasce ekskurzija
U Marshalu svira Miki koji je bio jedan od clanova grupe Hari Mata Hari prije rata. Nevjerujem da bi gazda Marshala doveo KS u Marshal jer ipak nije to ta raja. Za KS treba imati poseban ukus i ambijent. Candlelight vec odavno ne postoji. Mahalska prica je da je izbila neka velika frka i da je bar polupan ali ko ce ga znati. Isti gazda koji je otvorio Marshal tamo je sad otvorio DiWine bar, nesto slicno kao bivsa Vinoteka u Sarajevu. Inace jako dobro mjesto, meni bolje od Marshala.
Inace u NYC ima nekoliko ovih komunistickih tematskih barova. Jedan od njih je KGB u East Village i Vodka Room u Midtown-u. Ono, prave Ruske rupetine
- drmadzija
#28 Re: Marshall NYC
Kendllajt je bio fino mjestasce. Bijah tamo nekoliko puta i provedoh se fino. Meni se cinio nekako razlicit od tipicnih nasih mjesta sa o-ruk atmosferom. Da li neko zna za slicne lokale, recimo od Njujorka do Vasingtona?