Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Better Man

#26 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Better Man »

Svaka osoba koja napravi toranj poput Fahrinog i koji na kraju zjapi prazan za mene se ne može smatrati uspješnom osobom, već propalim biznismenom, odnosno osobom nerealnih pogleda i prevelikih apetita. Još prvi toranj od koji je pretvorio u Hotel je trebao biti Biznis centar, pa je sve to propalo i pretvorio ga je u hotel. Evo i ovaj novi zjapi prazan i kozna šta će biti sa njim. I sad da pravi treći toranj, a ni s ova dva nije napravio šta je zamislio i uz to ima ogromne dugove prema bankama. Samo neko ko je došao iz male sredine u veliki grad može se hvalisati veličinom tornja i pričati gluposti kako ima najveći toranj u regiji i kako je zbog toga to i najljepši toranj, a u stvari riječ je klasičnom urbanističkom ruglu koje se uopće ne uklapa u sredinu u kojoj je napravljen. Ako iko sruši Fahru srušiće ga njegovi neboderi, tj. on sam sebe svojim prevelikim apetitima.
chuchumbamayumbe

#27 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by chuchumbamayumbe »

Pa zar ne kontate da je u nekretninama najveca lova?!
Prvo je bila nakaza na Alipasinom, gdje je sada Hypo banka. Sta mislite kolika je bila zarada na toj transakciji?!
Pa onda radioaktivni Radon, i to ce se prodati za minimalno duplo od ulozenog.
Tako ce biti i za falusoidnim tornjem.
Nekretnine jarane, nekretnine...
madner

#28 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by madner »

Jest, da nisu i ostali poceli gradit.
Pa sad imas slobodnih kvadrata poslovnih prostora da proberes.

Ako padne razvojna banka, scepo bi mogao da arterira na nos.
Last edited by madner on 20/01/2010 11:11, edited 1 time in total.
*mima*

#29 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by *mima* »

StupskaBitanga wrote:
Još jedno čudoviše nam nije potrebno

Jel se to sekiras radi cudovista?
e_čuuuj

#30 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by e_čuuuj »

[quote="madner"]Jest, da nisu i ostali poceli gradit.
Pa sad imas slobodnih kvadrata poslovnih prostora da proberes.

Ako padne razvojna banka, scepo bi mogao da arterira na nos.[/quote

Izlijetao je Scepo sa jedne minder-sesije na Sajinom Haram-Cardaku izravno kroz prozor, da bi sa ca. 10tak metara prizemio na kaldrmu od original drinskog kamena! Iz bolnice ga otpustise sa dijagnozom kronicnog Bonapartitisa. Zato ja mislim da ce Rajvosa, prije ili kasnije, dobiti neki svoj Haram-Tower-Mahal. :lol:
StupskaBitanga

#31 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by StupskaBitanga »

preuzeto sa sa-c.info
Image
Image
zonbirile

#32 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by zonbirile »

neki wrote:Sta bezze dizete frku oko nicega, i sa planom i bez njega ova zgrada je daleko od bilo kakve realizacije. A uostalom ni za prvi nije cekao ni plan ni bilo kakve dozvole da ga pravi, da ima od cega davno bi i ovo poceo graditi..
-----------------------------------------
ma nije bitan,niti je u špitanju toranj.Treba svaliti uređenje okoliša na grad,u onoj ciganije ne vredi da je zlatan.Pa plan je Centrotrans-Alhos.Znao li ko šta se kakalo za Poljine-Jezero.Tamo je druga,treća,četvrta glava hidre.Kako dirljivo Ščepo i u njega mu Azra u grandioznoj veličini,a okolo livada.Kineski/Pekinški način najbolji,sravniti kučerke,a stanare raseliti,prebiti ,pobiti.
astr0naut

#33 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by astr0naut »

ovo je fkt odvratno! kad bi utemeljitelj shvatio da nije sve u velicini...nesto je i u tehnici... :)
:run:
Haris.ba

#34 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Haris.ba »

Evo malo o Empire state building u Njujorku.

The building's opening coincided with the Great Depression in the United States, and as a result much of its office space went without being rented. The building's vacancy was exacerbated by its poor location on 34th Street, which placed it relatively far from public transportation, as Grand Central Terminal, the Port Authority Bus Terminal, and Penn Station are all several blocks away. Other more successful skyscrapers, such as the Chrysler Building, do not have this problem. In its first year of operation, the observation deck took in approximately 2 million dollars, as much money as its owners made in rent that year. The lack of renters led New Yorkers to deride the building as the "Empty State Building".[22][23] The building would not become profitable until 1950.

P.S.
Ko nađe ko je bio prvi vlasnik, nek mi pomogne naći tu informaciju?
Better Man

#35 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Better Man »

chuchumbamayumbe wrote:Pa zar ne kontate da je u nekretninama najveca lova?!
Prvo je bila nakaza na Alipasinom, gdje je sada Hypo banka. Sta mislite kolika je bila zarada na toj transakciji?!
Prodalo bi se možda da nije kriza. Eno manje poslovne zgrade po Sarajevu zjape prazne, niko ih ne kupuje, jer se nema love, a graditelji tipa Okerić i slični se zaletili i sad gledaju kako ih uvaliti nekome budi pošto.
chuchumbamayumbe

#36 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by chuchumbamayumbe »

Better Man wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Pa zar ne kontate da je u nekretninama najveca lova?!
Prodalo bi se možda da nije kriza. Eno manje poslovne zgrade po Sarajevu zjape prazne, niko ih ne kupuje, jer se nema love, a graditelji tipa Okerić i slični se zaletili i sad gledaju kako ih uvaliti nekome budi pošto.
Ma prodace se drug, nista ne brini.
Usao lik u politiku na velika vrata, sash vidjeti kako se rentaju prostori, pogotovu poslije izbora.
Ne bi me cudilo da tamo predje kompletna kantonalna uprava, pola federacije i tome slicno.
Kupice drzava, prodace Fahro sam sebi, no sikiriki!
8-)

p.a. a zgrade ko zgrade, slagao bih kada bih napisao da su ruzne i da mi se ne svidjaju.
u Sarajevu treba da se gradi, ali ono gdje je falusoidni zvrk ushtekan, vala nidje veze. Fahro je vizionar, ne brinem se ja...
Optimus Prime

#37 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Optimus Prime »

Hoce li Fahro i za ovaj toranj ponovo dobiti kredit iz razvojne banke sa efektivnom kamatom od -1%.
shuriken

#38 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by shuriken »

jel to samo mene podsjeca na mezar sa nisanima?
milostivi

#39 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by milostivi »

Ma ljudi bolje je da Fahro (i njemu slični:Okerić itd.) grade po Sarajevu nego po inostranstvu-barem će grad ličiti na nešto.
ultima_palabra

#40 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by ultima_palabra »

milostivi wrote:Ma ljudi bolje je da Fahro (i njemu slični:Okerić itd.) grade po Sarajevu nego po inostranstvu-barem će grad ličiti na nešto.
:-) Da nije Fahre milostivog ne bi nam grad ni na šta ličio :-D
Static-X

#41 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Static-X »

StupskaBitanga wrote:preuzeto sa sa-c.info
Image
Image
Ovo ko iz saha, ako ovo izgradi, nista onda mora i ostale figure :D
Nekontam sta fali ako cojk gradi, pa bolje za Sarajevo da postane veca metropola, meni je drago vidjeti sto vise nebodera, bolje to nego ebene kuce.
luckylaka

#42 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by luckylaka »

Ako ovi tornjevi ovako izgledaju ili ce izgledati stvarno ne znam zasto bi to bilo neko cudoviste.Da obrazlozi neko ko ovo smatra cudovistem s tim da iz sve ove price izbaci Fahru,da sam recimo ja vlasnik ovg tornja (a nisam Samdzaklija)da li bi i tad toranj bio ruglo,cudoviste ili nisan na mezarluku
metar_drva

#43 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by metar_drva »

nosara wrote: Papak kad vidi "stakleni neboder" o'ma postane gospodin papak... :lol:
:lol: :lol:
Chisum

#44 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Chisum »

Sto se tice nas Bosnjaka, mislim da ce nam, kada je rijec o crnim zavjerama protiv islama, najteze pasti zakon o porijeklu imovine.... Nakon tog islamofobnog zakona i ataka na velike nam vodje - slijedi fetva.

Nego, sto se tice Avaza, tog arhitektonskog, urbanistickog, mentalnog, moralnog i svakog drugog rugla... Drago bi mi bilo da se nikada nije ni desilo.
Ali, posto jeste, sada keru treba dozvoliti da izgradi i tu drugu rugobu ... cisto da sve zaista bude kao kakav mezar, jer na to jedino i lici...

Mezar pod kojim mrtvi leze postenje, pamet i nesudjena svijetlija buducnost ovog jadnog naroda.

Avaz - Azra... ili, na nasem, Zbogom - Pameti
zonbirile

#45 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by zonbirile »

ja znam da nebi bilo dobro spojiti mostom u sredini ta dva tornja,kao u Manili,jer jedan je Tornjak,drugi Azra pa bi ispalo..ono...
Brada_

#46 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Brada_ »

eh sto se fahro nasikira zbog vas :lol: :lol: :lol: :lol:
bpsang

#47 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by bpsang »

Bolje bi bilo da ovu Damu parkira na vrh Gorice, da se bar nesto vidi sa druge strane brda,jer kad mrakuša padne , ne vidi se nista sem zapadnog dijela Sarajeva.
HAVANA

#48 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by HAVANA »

Brada_ wrote:eh sto se fahro nasikira zbog vas :lol: :lol: :lol: :lol:

Doće vrijeme kad će se sekirat :lol: :lol: :lol: :lol:
Brada_

#49 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Brada_ »

HAVANA wrote:
Brada_ wrote:eh sto se fahro nasikira zbog vas :lol: :lol: :lol: :lol:

Doće vrijeme kad će se sekirat :lol: :lol: :lol: :lol:
sigurno druze al kad ne bude nas :lol: :lol: :lol:
Bekir_SA

#50 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Bekir_SA »

imam rijec od 5 slova S R A NJ E... eto treba nam alhos da stoji kao urbanisticka rugoba u sred grada, a tornjevi ne trebaju...
Post Reply