Spijunaza

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#26 Re: Spijunaza

Post by PipiDugaDevetka »

Miljacka je izgledala kao najurbaniji toponim u toj republici.
Bosna je bila i ostala ''centar svijeta'' (Citat pokojnog Alojza Benca).

1964. godine, nas pionire, učiteljica je vodila u E-invest Stup da vidimo ''elektronski mozak'' kako se tada zvalo računalo iliti, kompjuter. ''Elektronski mozak'' se nalazio u onim plavo-bijelim zgradama ispred polurazrušene ogromne hale TAT-a. Te zgrade se vide iz tramvaja.
Zauzimao je čitavu jednu prostoriju od pedesetak kvadrata, prepoznatljivi kolutovi kao kod magnetofona, pleksiglas svukuda, temperatura u prostoriji nekako regulisana da je konstantna, sve čisto k'o apoteka zvana, ljekarna.

Stvarno zanimljiva i duhovita priča, ali brate dragi, dosta više ponižavanja počevši od Huse i Hase.
Pa, vjeruje li iko više u Husu i Hasu, burek sa sirom,...?! :idea: :?:
Erzsebet

#27 Re: Spijunaza

Post by Erzsebet »

piupiu

#28 Re: Spijunaza

Post by piupiu »

ja71 wrote:Ova je haman jedna iz repertoara: "Posle nuklearne katastrofe"
Jok. Ova je iz repertoara: "Kako uzrokovati nuklearnu katastrofu." :D
piupiu

#29 Re: Spijunaza

Post by piupiu »

PipiDugaDevetka wrote:
Miljacka je izgledala kao najurbaniji toponim u toj republici.
Bosna je bila i ostala ''centar svijeta'' (Citat pokojnog Alojza Benca).

1964. godine, nas pionire, učiteljica je vodila u E-invest Stup da vidimo ''elektronski mozak'' kako se tada zvalo računalo iliti, kompjuter. ''Elektronski mozak'' se nalazio u onim plavo-bijelim zgradama ispred polurazrušene ogromne hale TAT-a. Te zgrade se vide iz tramvaja.
Zauzimao je čitavu jednu prostoriju od pedesetak kvadrata, prepoznatljivi kolutovi kao kod magnetofona, pleksiglas svukuda, temperatura u prostoriji nekako regulisana da je konstantna, sve čisto k'o apoteka zvana, ljekarna.

Stvarno zanimljiva i duhovita priča, ali brate dragi, dosta više ponižavanja počevši od Huse i Hase.
Pa, vjeruje li iko više u Husu i Hasu, burek sa sirom,...?! :idea: :?:
Nemoj tako! Sad znamo da su Tito, Dolanc i DB 'krivi' za Sarajevsku pop-skolu! Pa ih ne voli! :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#30 Re: Spijunaza

Kako je zaboravio na ''Indexe''?
Čiji su oni bili?

Evo kompromitirajuće pjesme:

Sad, ne znam da li ova pjesma djeluje na mlade i fertilne destruktivno, pa bacaju život niz rijeku, ali sudeći po svejugoslavenskim Youtube komentarima nisam siguran da djeluje razarajuće.
Čak šta više i dapače.

Indexi = Veleizdajnici!
Balašević = Veleizdajica!
Pimpek i Đoka....
HAVANA

#31 Re: Spijunaza

Post by HAVANA »

On je meni uvijek sumnjiv bio :twisted:

PipiDugaDevetka

#32 Re: Spijunaza

O kako bi bilo dobro razgolititi operaciju ''Džigara'' koja se još uvijek vodi protiv Bosne.

Nekako da posložimo kockice.

Nisam insajder, ali vidim,...Nema tu slučajnosti Ceca, Karleuša, Stoja, Pink, Matići, ne da osvajaju BiH, nego su ovladali ovim prostorima. Samo preostaje završni ubod, na kraju balade.

Ko je ko u turbofolk agresiji na BiH? Kakva je tu uloga SANU? Kako PINK može dobiti licence za cijelo područje BiH, a Hayat ne može? Kakve su zadatke i od koga dobile pojedine ''zvezde'' Granda i ostalih produkcija? Ko je peta kolona iz BiH?

Dobroveče, pozdrav studiju i režiji, može li muzička,....Slavimo Bajram, pa bih molila da pustite nešto od Stoje,... :?:

Nema sumnje da je sve oranizovano, samo eto, ja ne znam složiti Rubikovu kocku turbofolka u BiH.
ja71

#33 Re: Spijunaza

Post by ja71 »

@PipiDugaDevetka
nemaju oni sanse protiv "nase" armije spijuna: oba Halida, Serif, Klan Gegaj, Semsa, Kemal, Sekib, Osman ...

Sinan i Saban mi nekako lice na kontraspijune
BSn

#34 Re: Spijunaza

Post by BSn »

PipiDugaDevetka wrote:O kako bi bilo dobro razgolititi operaciju ''Džigara'' koja se još uvijek vodi protiv Bosne.

Nekako da posložimo kockice.

Nisam insajder, ali vidim,...Nema tu slučajnosti Ceca, Karleuša, Stoja, Pink, Matići, ne da osvajaju BiH, nego su ovladali ovim prostorima. Samo preostaje završni ubod, na kraju balade.

Ko je ko u turbofolk agresiji na BiH? Kakva je tu uloga SANU? Kako PINK može dobiti licence za cijelo područje BiH, a Hayat ne može? Kakve su zadatke i od koga dobile pojedine ''zvezde'' Granda i ostalih produkcija? Ko je peta kolona iz BiH?

Dobroveče, pozdrav studiju i režiji, može li muzička,....Slavimo Bajram, pa bih molila da pustite nešto od Stoje,... :?:

Nema sumnje da je sve oranizovano, samo eto, ja ne znam složiti Rubikovu kocku turbofolka u BiH.

Pipi, jesi i ti naivan. Hayat je u istom loncu k'o i Pink, al' to ovi rade pametnije (kao, oni su ugnjetavana masa). Hayat svake godine poziva omladinu u "Zvijezda mozes biti ti". U toj emisiji naprave reportazu o njihovim familijama i na taj nacin od njihovih najblizih izvuku sve bitne informacije, a kojima poslije ucjenjuju zvijezde. Dakle, oni ih "naprave", ali i upravljaju njima. Ko u rijecima pjesme proslogodinjeg pobjednika A. Jakupovica "Mjesece, ima li mjesta gore kod tebe? Nadji mi jednu sobicu, pa makar i na tavanu!" ne vidi propagandu bosnjacke sluzbe bezbjednosti, on je slijep. Sve se to nadovezuje na taktiku po kojoj se Bosnjacki narod zeli prikazati ne Nebeskim Narodom, nego izvanzemaljskim narodom, a cime bi nadjacali komsije "nebeske".
Ista sluzba bezbjednosti je lansirala i sevdalinku "Mujo kuje konja po Mjesecu". Dakle, godinama se, u dobro razradjenim etapama, radi na tome da se Bosnjake prikaze kao prastanovnike Mjeseca, a koji su gore razvili biznis kovanja konja ( :? ), iznajmljivanja soba i sl.
PipiDugaDevetka

#35 Re: Spijunaza

ja71 wrote:@PipiDugaDevetka
nemaju oni sanse protiv "nase" armije spijuna: oba Halida, Serif, Klan Gegaj, Semsa, Kemal, Sekib, Osman ...

Sinan i Saban mi nekako lice na kontraspijune
Jesu li organizovani? Drugo je biti slobodni strijelac, pa talentom uspjeti nešto pojedinačno, a sasvim treće djelovati organizovano.

@BSn,
Slažem se za PINK vs. Hayat, vidi se da imaš uvid u gibanja. Stanovnici Mjeseca se zovu Seleniti.
Bosanci=Seleniti!? ;-)

BIA (Bezbednosno inf. agencija) je ta koja vodi akciju ''Džigara''.
Sve je pod njenom kontrolom, organizovano djeluju!

Evo dokaza:
piupiu

#36 Re: Spijunaza

Post by piupiu »

I? Sta smo zakljucili? :D
muha_sa

#37 Re: Spijunaza

Post by muha_sa »

piupiu wrote:I? Sta smo zakljucili? :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PHmPv-q2KMw [/youtube]
Aida_CK

#38 Re: Spijunaza

Post by Aida_CK »

Erzsebet wrote:
felipe kajetano wrote:Zivota samoeutaniziraj se... :skoljka:
Kome govoriš? Ako je meni, reći ću ti jednu stvar koju znam iz prve ruke, dakle doživio sam je. Kad je počinjao rat, zatekao sam se jednog dana u zgradi gdje je živio Brega. Moja sestra se družila s njegovom kćerkom, i iako nisu živjeli zajedno, moja porodica ga je poznavala. Kad su mu ušli u stan, moji roditelji su bili tu, zatim smo svi zajedno otvorili njegovu šupu koja se nalazila u podrumu i zatekli hiljade ploča. Iako su sada ploče opet kod njega, neke od njih sam imao priliku čuti i danas se sjećam svih tih melodija. Taj je krao muziku iz svih dijelova svijeta, i nikad nije napisao nijednu jedinu pjesmu, nego je svaka pjesma Bijelog dugmeta kopija neke azijske, aboridžanske, južnoameričke ili ine melodije. Sve ovo ti pričam s drugim ciljem. Na većini ploča je imao posvete, a potpisi su bili mahom državnički, i to, gle čuda, od državnika nesvrstanih zemalja. Sad je pitanje zašto bi jedan predsjednik Indije poklanjao ploče nekom Bregi iz Jugoslavije.
Brega je odlican plagijator ne samo muzike vec i cjelokupnog imidja.Tako je poznato da su pre sami rat zajedno u Sarajevu sjedili Stulic i on i zali se Johnny kako je citav "tadasnji" uspjeh dosasan,svugdje iste dvorane,publika,reakcije ...i kako sebe vidi kao covjeka u bijelom odijelu iza kojeg se nalalazi veliki orkestar kao sultanske povorke i sta ti ja znam svim tim kerefekama...16 godina kasnije Bregovic je vaskrsao u "men'is white" sa svijim orkestrom za svadbe i povorke... :-)
Aida_CK

#39 Re: Spijunaza

Post by Aida_CK »

babyline wrote:
Radoznalac wrote:Da je Karim Zaimovic ziv pomislio bih da je ovo jos jedan od njegovih zanimljivih radova...
Ko nije procitao "Tajna dzema od malina" neka nadje pa ce mu biti jasno.
yess :-D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :mrgreen:
Troll_Happens

#40 Re: Spijunaza

Post by Troll_Happens »

muha_sa wrote:za koga li ovi radU :-) :?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c3zYOxrVFc0 [/youtube]
kako nisi cuo za Satelite oni su ti vrh samo oblijecu oko nas iduci petak restoran Istanbul Hodzici devetak ludnica promovisu novi album ocam kad nisam pao sa stolice hahaha :lol: :lol: :lol: :? :run:
moguce je

#41 Re: Spijunaza

Post by moguce je »

Diskusija se razvila u "pogresnom pravcu" zato je zelim vratiti na "pravi put" (meni zanimljiviji, dosadno je na poslu nedjeljom...) :)

Bijelo Dugme - Pediculis pubis

Bio je novembar
il’ place nebo il’ piski Bog
kad sam je ugled’o
ko misa pokislog u mraku

Odvojim joj zvaku, kazem joj, mala
dobit ces upalu pluca, hajmo do mene
iza ugla mi je kuca
ja se smjeskam, otada se ceskam
da, da, da

Decembar u Sarajevu, Holiday Inn
dama konzumira tonik i dzin
smjeska se slatko, iz Zagreba je
ovdje je na kratko

I dok vani snijezi prica o krlezi
pusti to, stara
kad ti kod mene to ne lezi
hajmo gore, prelijepi stvore

Pediculis pubis
pediculis, pediculis pubis

Bilo je toplo pice, zezanje i smijanje
haljinu susi centralno grijanje
idila, gola je bila
kao i svaki glupi muski prasac
polako polako rastem ko kvasac
da, da, da

I ko bi rek’o, soba puna parfema
a ona kraljica sapuna, ulja i krema
kakva greska, ala mi se ceska

Ovo je stoput gore
stoput crnje nego u Nisu
kada sam u vojsci fasov’o Trisu
veseli bosanac zagriz’o, zagriz’o na mamac

http://www.radiosarajevo.ba/content/view/19162/27/
:dance: :dance: :dance:
Last edited by moguce je on 24/01/2010 12:43, edited 1 time in total.
moguce je

#42 Re: Spijunaza

Post by moguce je »

http://www.radiosarajevo.ba/content/view/19162/27/

thinkubator.blogger.ba/radiosarajevo.ba
PipiDugaDevetka

#43 Re: Spijunaza

Operacija BIA-e na razbijanju BiH uz pomoć muzike zvana ''Džigara'' se ne provodi samo uz pomoć turbofolk ''zvezda'', nego i ostali su tu angažovani:

Zdravko Čolić

Svadbarskim sokakom

Skrenem katkad slucajno il` ne
u onaj sokak kojim svadbe prolaze
do tog ugla brojim korake
a od tog ugla dalje brojim poraze

Obicno s jeseni i kad je oblacno
odbjegla sjenka mi se vrati konacno
uzalud mijenjam adrese
sam crni vrag mi je donese tu

I vjesto smislim nesto utjesno
u tom sam dobar, kazu, to najbolje znam
trudim se, ne uvijek uspjesno
tragove svoje da sam sebi zavaram

Obicno nocu kad je vjetrovito
samoca napusti svoje korito
ta mutna rijeka poplavi poljane sjecanja u glavi svud

I naprosto se tuga desi
jer naprosto si tu gdje jesi
i naprosto je trista cuda
predrasuda sad izmedju nas

Kad ljubav umre jedan zali
kad ljubav umre jednom fali
i bome nije lako
kad naidje sokakom kojim svadbe prolaze

Ponekad jos osjetim tvoj dah
kao nekad kad se okrenes u snu
kao lahor dirne me na mah
kad smo i casa i ja prilicno pri dnu

Obicno uvijek i slicnim danima
proslost se navali kao planina
na tom cu vrhu da sazrem
jer samo s njega nekad nazrem nas

Na albumu koji se zove Zavičaj, Čola ne pjeva i ne sjeća se on neke neimenovane drage, ne sjeća se on dešavanja u sokacima mladosti ne, ne,...Trista čuda predrasuda se odnose na nešto drugo,...Kad ljubav umre jedan zali,..kad ljubav umre jednom fali,...(Iskupio se kada je u B.luci glupu pticu do-do predstavio kao ''našeg predsednika'', a tičurina samo premijer manjeg genocidnog).

Ima tu i pete kolone,.......

Neprijatelj prisluškuje!
dinaraaa

#44 Re: Spijunaza

Post by dinaraaa »

Danas je drogiranje naroda preuzela Marina Tucaković & Co nebulozni tekstovi, orijentalni magijski melos , alkohol, droga, sise i guzice....
Jer samo mi to logično zvuči da su: gladni , žedni , goli , bosi , prevareni , opljačkani, poniženi, izigrani u stvari drogirani pa su ZADOVOLJNI i ne bune se ništa :-?
iz dna duše

#45 Re: Spijunaza

Post by iz dna duše »

homar wrote:Ja u ovu priču potpuno vjerujem. Nema oblasti života u bivšoj SFRJ da nije bio pokriven od strane neke ob obavještajno-sigurnosnih službi. Čak nekada su se i nadležnosti sukobljavale. No to je široka tema, dosta zanimljiva i mali je broj ljudi koji poznaju ovu problematiku ili su učesnici događaja da bi sada pričali, razloga zato ima više.
Tako je i danas u svim zemljama...
BND u Njemačkoj, CIA u Americi itd...
Svi oni vrijedno "delaju"....
Ko zna ko koga trenutno "obrađuje"
Tek kada neki sistem pukne, neka država propadne, otkriju se pikanterije...
Čitala sam često ispovijesti onih koji su radili za "STAZI" (obavještajna služba DDR) ali i one njihovih žrtava....često se rodbina međusobno šijunirala, mnoge javne ličnosti su kažu danas bile prisiljene da špijuniraju za njih. Postojali su mnogi načini ucjena, da bi se pristalo na to, a naravno, mnogi su to činili i dobrovoljno-iz ubjeđenja...
Postoje razne priče u vezi događanja u STAZI centrali u istočnom Berlinu-Adlershofu...Naselje sa mnogo prizemnih - skoro baraka, u kojem ni jedna vrata ne gledaju u druga...Dovodile su se tu mnoge poznate ličnosti na saslušanja ili "razgovore". Horor priče postoje iz tog doba, o ovom naselju, koje sada ima drugu namjenu....
PipiDugaDevetka

#46 Re: Spijunaza

Kemal Monteno mi je pravo sumnjiv.
Sve pjeva o nekim Lidijama, Brankama, Ivanama,....Nema ni jedne Bahre, SUade, Azre...

Da nije i on peta kolona? :D
Jara

#47 Re: Spijunaza

Post by Jara »

PipiDugaDevetka wrote:Kemal Monteno mi je pravo sumnjiv.
Sve pjeva o nekim Lidijama, Brankama, Ivanama,....Nema ni jedne Bahre, SUade, Azre...

:lol:
I prezime mu sumLJivo...ima tu nešto sa vatikansko i još ' nakim zavjerama... :D
tetakk

#48 Re: Spijunaza

Post by tetakk »

Semsa Suljakovic je medju prvim progovorili o tome :mrgreen: :-)
PipiDugaDevetka

#49 Re: Spijunaza

Jara wrote:

I prezime mu sumLJivo...ima tu nešto sa vatikansko i još ' nakim zavjerama... :D
Pa, ja Monteno, mislim da se radi o nekome sa planine, u prevodu Brđanin ili Gorštak,... :D
Jara

#50 Re: Spijunaza

Post by Jara »

PipiDugaDevetka wrote:
Jara wrote:

Pa, ja Monteno, mislim da se radi o nekome sa planine, u prevodu Brđanin ili Gorštak,... :D
ma ja, šljego... :D
Post Reply