ovo def gledam!!!
the fourth kind
Moderator: _BataZiv_0809
- Skyfox
#26 Re: the fourth kind
Najava je
ovo def gledam!!!
ovo def gledam!!!
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#27 Re: the fourth kind
hahahahahaaha l00di ste totalno hahahahahahahaa
Najava it Cinema City je dobro montirana i STRAŠNA
...I kako to da vanzemaljci otimaju samo amerikance?
Najava it Cinema City je dobro montirana i STRAŠNA
...I kako to da vanzemaljci otimaju samo amerikance?
-
SOMA
#28 Re: the fourth kind
oni jedini padaju na te foreanoush wrote: ...I kako to da vanzemaljci otimaju samo amerikance?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29 Re: the fourth kind
vanzemaljci otimaju amerikance jer se samo oni time bave... teoretski kada gledaš iz svemira... vanzemaljci će oteti prije nekoga ko živi u euroaziji nego u americi
s druge strane ekonomska isplativost međuzvejzdanog putovanja napredne civilizacije da sondira nekog redneka kroz nos i rektum ... malo je upitna...
prije bih rekao da je to kakva ljudska civilizacija iz buducnosti... nesto u stilu Isaka Asimova u romanu Kraj vječnosti... međutim putovanje kroz vrijeme je nemoguće
a ne vjerujem u druge dimenzije niti to postoji
s druge strane kad bi mene sondirali trudio bih se to sakriti
s druge strane ekonomska isplativost međuzvejzdanog putovanja napredne civilizacije da sondira nekog redneka kroz nos i rektum ... malo je upitna...
prije bih rekao da je to kakva ljudska civilizacija iz buducnosti... nesto u stilu Isaka Asimova u romanu Kraj vječnosti... međutim putovanje kroz vrijeme je nemoguće
- anoush
#30 Re: the fourth kind
Komi sam si kriv što si bosanac pa bi ti pričanje o sondiranju bilo ofirnokomi wrote:vanzemaljci otimaju amerikance jer se samo oni time bave... teoretski kada gledaš iz svemira... vanzemaljci će oteti prije nekoga ko živi u euroaziji nego u americi![]()
s druge strane ekonomska isplativost međuzvejzdanog putovanja napredne civilizacije da sondira nekog redneka kroz nos i rektum ... malo je upitna...![]()
prije bih rekao da je to kakva ljudska civilizacija iz buducnosti... nesto u stilu Isaka Asimova u romanu Kraj vječnosti... međutim putovanje kroz vrijeme je nemogućea ne vjerujem u druge dimenzije niti to postoji
![]()
![]()
![]()
I ček malo, kako misliš putovanje kroz vrijeme je nemoguće i ne vjeruješ u druge dimenzije, pokušavaš mi reći da se ne mogu vratiti KUĆI? Ko ne voli ejlijene, ejlijeni ne vole njega
- Truba
#31 Re: the fourth kind
kad vidim naslove u avazu
vidovnjak dobio na lotu
sondirana guza gusinja
zemljani iz druge dimenzije sanirali buđet
onda možemo raspravljati o stvarima koje postoje do tada su fantastika i kao takve ih volim
vidovnjak dobio na lotu
sondirana guza gusinja
onda možemo raspravljati o stvarima koje postoje do tada su fantastika i kao takve ih volim
- anoush
#32 Re: the fourth kind
Jel' ti čitaš "Hroniku gradova" ikad?komi wrote:kad vidim naslove u avazu
vidovnjak dobio na lotu
sondirana guza gusinja
- Truba
#33 Re: the fourth kind
redovno
- anoush
#34 Re: the fourth kind
i nikad nisi našao baš ovakve vijesti?
- therrarrius
#35 Re: the fourth kind
Juce sam pogledao film sa prijateljima. Film je dobar, nije odlican niti je los, nego samo dobar. Ako su oni navodno ''originalni snimci'' izrezirani onda se film moze usporediti sa ''paranormal activity'' sa par uznemirujucih scena i puno price.
Medjutim
ako su snimci kojim crnim slucajem istiniti onda je film fakat zesci S*EB
Osobi koja je navodno prava dr sa ''originalnih snimaka'' treba dati oscara za glumu i sveobuhvatan izgled, pod uslovom da je prije snimanja nisu nakljukali amfetaminima i isisali par litara krvi iz nje.
Sama cinjenica da su svim likovima promjenjena imena a nekima i zanimanja mnogostruko otezava provjeru autenticnosti filma i onoga sto predstavlja.
Prema tome oni koji budu film gledali u kinu mogu im reci da nece baciti lovu uzalud.
Medjutim
Osobi koja je navodno prava dr sa ''originalnih snimaka'' treba dati oscara za glumu i sveobuhvatan izgled, pod uslovom da je prije snimanja nisu nakljukali amfetaminima i isisali par litara krvi iz nje.
Sama cinjenica da su svim likovima promjenjena imena a nekima i zanimanja mnogostruko otezava provjeru autenticnosti filma i onoga sto predstavlja.
Prema tome oni koji budu film gledali u kinu mogu im reci da nece baciti lovu uzalud.
-
neki
#36 Re: the fourth kind
Gledao film juce...nije ostavio neki poseban dojam na mene, nije ni strasljiv koliko se pricalo..
I nocas se probudih u neka doba, sto mi se rijetko pravo desava, hajd odem u wc, kad sam se vratio u krevet pogledam na sat kad ono 3:33
usrah se ziv 
I nocas se probudih u neka doba, sto mi se rijetko pravo desava, hajd odem u wc, kad sam se vratio u krevet pogledam na sat kad ono 3:33
- nellington
#37 Re: the fourth kind
U duhu jednog našeg velikog forumaša: Ko ne voli aliene, ne treba da živi.anoush wrote: Ko ne voli ejlijene, ejlijeni ne vole njega
- anoush
#38 Re: the fourth kind
I samim time ukazuje na činjenicu da je, kao i svaki drugi takav film - FIKCIJA.therrarrius wrote:Sama cinjenica da su svim likovima promjenjena imena a nekima i zanimanja mnogostruko otezava provjeru autenticnosti filma i onoga sto predstavlja.
Pa zar mislite da bi američka vlada dopustila da "originalni" snimci budu objavljeni da su stvarno istiniti? Nikad, to je preveliko da bi "malim" ljudima bilo dostupno u block busteru...
- therrarrius
#39 Re: the fourth kind
Ma nisam niti rekao da je film istinit, sama cinjenica da je zgrnuo oko 22 miliona (ako se ne varam) govori da je propaganda uradila svoje.anoush wrote:I samim time ukazuje na činjenicu da je, kao i svaki drugi takav film - FIKCIJA.therrarrius wrote:Sama cinjenica da su svim likovima promjenjena imena a nekima i zanimanja mnogostruko otezava provjeru autenticnosti filma i onoga sto predstavlja.
Pa zar mislite da bi američka vlada dopustila da "originalni" snimci budu objavljeni da su stvarno istiniti? Nikad, to je preveliko da bi "malim" ljudima bilo dostupno u block busteru...
Poslije sam se na netu uvjerio da je film fikcija citajuci objasnjenja likova sa raznoraznih foruma, ali sam nakon gledanja filma razmisljao da je sama cinjenica da je film makar djelomice istitnit potresna.
Opet stojim da onoj zeni treba dati ili je makar nominovati za oscara
- anoush
#40 Re: the fourth kind
Mili Jovovich?therrarrius wrote:Ma nisam niti rekao da je film istinit, sama cinjenica da je zgrnuo oko 22 miliona (ako se ne varam) govori da je propaganda uradila svoje.anoush wrote:I samim time ukazuje na činjenicu da je, kao i svaki drugi takav film - FIKCIJA.therrarrius wrote:Sama cinjenica da su svim likovima promjenjena imena a nekima i zanimanja mnogostruko otezava provjeru autenticnosti filma i onoga sto predstavlja.
Poslije sam se na netu uvjerio da je film fikcija citajuci objasnjenja likova sa raznoraznih foruma, ali sam nakon gledanja filma razmisljao da je sama cinjenica da je film makar djelomice istitnit potresna.
Opet stojim da onoj zeni treba dati ili je makar nominovati za oscara
- therrarrius
#41 Re: the fourth kind
Ma jok ba
onoj sa ''originalnih snimaka'', zena na metu.
- anoush
#42 Re: the fourth kind
hahahahaatherrarrius wrote:Ma jok baonoj sa ''originalnih snimaka'', zena na metu.
ja koliko pročitah, i to je Mila, jest teško danas malo prilagoditi nekoga da ne liči na sebe....
I BTW, ne pada mi na pamet da odem dalje od trailera
- Truba
#43 Re: the fourth kind
kao uvod u odlazak u kino večeras kad ću gledati 4ht kind
sasvim slučajno mi je danas na red došao film Fire in the sky
lafo rađen po istinitoj priči o drvosječi koji je nestao by space ship sa 5 svjedoka - isto tako drvosječa
vratio se za 5 dana... grad je bio spreman linčovati onu petoricu
medijska senzacija se stvorila
turisti počeli dolaziti u taj gradić
ajde recimo da je istinit bio događaj u smislu da je isceniran tada
razlozi?
novac od turizma
prava na priče i slike
amerikanci žive za pet minuta slave
jedan lik od te šestorice je bio u novčanim problemima ( ko nije?) kasnije se razveo
jedan rehabilitovani kriminalac
jedan maloljetnik
jedan bogomoljac...
otet je sanjar o biznisu sa prodajom motora (on je otet)
pored gradića se nalazio rezervat indijanaca koji imaju gomile legendi o natprirodnim pojavama
ovaj film sam gledao prije 15.ak godina... scene u brodu su zaista strašne kao i neka određena doza straha koja prožima čitav film... gluma je super
naravno dosta stvari nije razjašnjeno... a sjećanja mogu biti halucinacije... 1: 1
sasvim slučajno mi je danas na red došao film Fire in the sky
lafo rađen po istinitoj priči o drvosječi koji je nestao by space ship sa 5 svjedoka - isto tako drvosječa
vratio se za 5 dana... grad je bio spreman linčovati onu petoricu
medijska senzacija se stvorila
turisti počeli dolaziti u taj gradić
ajde recimo da je istinit bio događaj u smislu da je isceniran tada
razlozi?
novac od turizma
prava na priče i slike
amerikanci žive za pet minuta slave
jedan lik od te šestorice je bio u novčanim problemima ( ko nije?) kasnije se razveo
jedan rehabilitovani kriminalac
jedan maloljetnik
jedan bogomoljac...
otet je sanjar o biznisu sa prodajom motora (on je otet)
pored gradića se nalazio rezervat indijanaca koji imaju gomile legendi o natprirodnim pojavama
ovaj film sam gledao prije 15.ak godina... scene u brodu su zaista strašne kao i neka određena doza straha koja prožima čitav film... gluma je super
naravno dosta stvari nije razjašnjeno... a sjećanja mogu biti halucinacije... 1: 1
- Truba
#44 Re: the fourth kind
pogledao sam film
šta reći... režiser je relativno mlad čovjek... za filmski svijet i nije mlad...ovo mu je drugi film koji je rezirao ne racunajuci jedan short
sa proslim se nije proslavio ali mu vidim hvale realističan prikaz i u tom filmu
mislim da se nije odlučio što da snima... novi blair witch dokumentarac igrani film
da je one "stvarne snimke" stavio na kraj početak ili sredinu
uništi film
-
zemo_online
#45 Re: the fourth kind
@komi, reko ja da film valja,a u pravu si sto se stvarnih snimaka tice. meni je odmah bilo sumnjivo kada kamera gubi sliku kod snimanja stvarnih snimaka. zasto bi kamera gubila sliku????????
ako nista,film je zabavan.
jos 1 detalj. zasto nisu pitali ili prikazali onoga cuvara koji je cuvao kucu kada su se spustili "vanzemaljci",ciji glas se cuje na stvarnoj snimci i koji vice nesto o letecem tanjuru itd. mogao je covjek da bude odlican svjedok.
ako nista,film je zabavan.
jos 1 detalj. zasto nisu pitali ili prikazali onoga cuvara koji je cuvao kucu kada su se spustili "vanzemaljci",ciji glas se cuje na stvarnoj snimci i koji vice nesto o letecem tanjuru itd. mogao je covjek da bude odlican svjedok.
- Truba
#46 Re: the fourth kind
možda mu je šef zabranio
mogu objasniti zašto kamera štopa kad se pojave ta čudna bića
vidiš da je to 2000.
još uvijek je dosta snimaka pravljeno sa kasetama
a on e se lako zeznu ako je magnetno polje jako
to je moje laičko objašnjenje
mislim da bi zakonom trebalo zabraniti napominjanje da je film istiniti događaj
koga zanima istražit će slučaj prije i poslije filma a koga ne zanima ne treba mu to turati
osim toga ono pojavljivanje mile na početku i režisera na kraju je dno dna
takve stvari se na kraju ili na početku bijelim slovima na crnoj podlozi rješavaju
sličan film već sam spomenuo je dobro urađen sa uvodom i krajem... dobro je urađen i Egzorcizam Emili Rouz
ne sporim da se nešto dešava čudno u tom gradu ili drugim gradićima
međutim zdravorazumski odbijam da su elijeni
mogu objasniti zašto kamera štopa kad se pojave ta čudna bića
vidiš da je to 2000.
još uvijek je dosta snimaka pravljeno sa kasetama
mislim da bi zakonom trebalo zabraniti napominjanje da je film istiniti događaj
osim toga ono pojavljivanje mile na početku i režisera na kraju je dno dna
takve stvari se na kraju ili na početku bijelim slovima na crnoj podlozi rješavaju
sličan film već sam spomenuo je dobro urađen sa uvodom i krajem... dobro je urađen i Egzorcizam Emili Rouz
ne sporim da se nešto dešava čudno u tom gradu ili drugim gradićima
međutim zdravorazumski odbijam da su elijeni
- pezzar
#47 Re: the fourth kind
Pregledao, i nije mi ni u pola uvjerljiv kao Paranormal... Oni zvučni efekti u Paranormalu su fantazija, a u ovom filmu jedino uvjerljivo djeluje doktorica (ona stvarna), ona moze komotno uletit umjesto Zubic vile iz Darkness Falls 
- Truba
#48 Re: the fourth kind
- bingov buraz
#49 Re: the fourth kind
Solidan film,meni bolji od razvikanih paranormalnih aktivnosti,da nisu lagali da je po istinitim dogadjajima dao bih mu prolaznu ocjenu.
Ovako mrsh
koga vi hebete...
Ovako mrsh
- Deriguz
#50 Re: the fourth kind
ma pocevsi od hipnoze...
eto izbrojis do 5 i covjek hipnotisan... ma daj
eto izbrojis do 5 i covjek hipnotisan... ma daj