the fourth kind

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Skyfox

#26 Re: the fourth kind

Post by Skyfox »

Najava je :shock:

ovo def gledam!!!
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#27 Re: the fourth kind

Post by anoush »

hahahahahaaha l00di ste totalno hahahahahahahaa

Najava it Cinema City je dobro montirana i STRAŠNA :)

...I kako to da vanzemaljci otimaju samo amerikance? :skoljka:
SOMA

#28 Re: the fourth kind

Post by SOMA »

anoush wrote: ...I kako to da vanzemaljci otimaju samo amerikance? :skoljka:
oni jedini padaju na te fore :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29 Re: the fourth kind

Post by Truba »

vanzemaljci otimaju amerikance jer se samo oni time bave... teoretski kada gledaš iz svemira... vanzemaljci će oteti prije nekoga ko živi u euroaziji nego u americi :mrgreen:

s druge strane ekonomska isplativost međuzvejzdanog putovanja napredne civilizacije da sondira nekog redneka kroz nos i rektum ... malo je upitna... :?

prije bih rekao da je to kakva ljudska civilizacija iz buducnosti... nesto u stilu Isaka Asimova u romanu Kraj vječnosti... međutim putovanje kroz vrijeme je nemoguće :mrgreen: a ne vjerujem u druge dimenzije niti to postoji :| :| :|

s druge strane kad bi mene sondirali trudio bih se to sakriti :skoljka:
anoush

#30 Re: the fourth kind

Post by anoush »

komi wrote:vanzemaljci otimaju amerikance jer se samo oni time bave... teoretski kada gledaš iz svemira... vanzemaljci će oteti prije nekoga ko živi u euroaziji nego u americi :mrgreen:

s druge strane ekonomska isplativost međuzvejzdanog putovanja napredne civilizacije da sondira nekog redneka kroz nos i rektum ... malo je upitna... :?

prije bih rekao da je to kakva ljudska civilizacija iz buducnosti... nesto u stilu Isaka Asimova u romanu Kraj vječnosti... međutim putovanje kroz vrijeme je nemoguće :mrgreen: a ne vjerujem u druge dimenzije niti to postoji :| :| :|

s druge strane kad bi mene sondirali trudio bih se to sakriti :skoljka:
Komi sam si kriv što si bosanac pa bi ti pričanje o sondiranju bilo ofirno :run:

I ček malo, kako misliš putovanje kroz vrijeme je nemoguće i ne vjeruješ u druge dimenzije, pokušavaš mi reći da se ne mogu vratiti KUĆI? Ko ne voli ejlijene, ejlijeni ne vole njega :lol:
Truba

#31 Re: the fourth kind

Post by Truba »

kad vidim naslove u avazu

vidovnjak dobio na lotu
sondirana guza gusinja
zemljani iz druge dimenzije sanirali buđet

onda možemo raspravljati o stvarima koje postoje do tada su fantastika i kao takve ih volim
anoush

#32 Re: the fourth kind

Post by anoush »

komi wrote:kad vidim naslove u avazu

vidovnjak dobio na lotu
sondirana guza gusinja
zemljani iz druge dimenzije sanirali buđet

onda možemo raspravljati o stvarima koje postoje do tada su fantastika i kao takve ih volim
Jel' ti čitaš "Hroniku gradova" ikad? :run:
Truba

#33 Re: the fourth kind

Post by Truba »

redovno
anoush

#34 Re: the fourth kind

Post by anoush »

i nikad nisi našao baš ovakve vijesti?
therrarrius

#35 Re: the fourth kind

Post by therrarrius »

Juce sam pogledao film sa prijateljima. Film je dobar, nije odlican niti je los, nego samo dobar. Ako su oni navodno ''originalni snimci'' izrezirani onda se film moze usporediti sa ''paranormal activity'' sa par uznemirujucih scena i puno price.
Medjutim :D ako su snimci kojim crnim slucajem istiniti onda je film fakat zesci S*EB :-)
Osobi koja je navodno prava dr sa ''originalnih snimaka'' treba dati oscara za glumu i sveobuhvatan izgled, pod uslovom da je prije snimanja nisu nakljukali amfetaminima i isisali par litara krvi iz nje.
Sama cinjenica da su svim likovima promjenjena imena a nekima i zanimanja mnogostruko otezava provjeru autenticnosti filma i onoga sto predstavlja.
Prema tome oni koji budu film gledali u kinu mogu im reci da nece baciti lovu uzalud. :-D
neki

#36 Re: the fourth kind

Post by neki »

Gledao film juce...nije ostavio neki poseban dojam na mene, nije ni strasljiv koliko se pricalo..
I nocas se probudih u neka doba, sto mi se rijetko pravo desava, hajd odem u wc, kad sam se vratio u krevet pogledam na sat kad ono 3:33 :lol: :cry: usrah se ziv :run:
nellington

#37 Re: the fourth kind

Post by nellington »

anoush wrote: Ko ne voli ejlijene, ejlijeni ne vole njega :lol:
U duhu jednog našeg velikog forumaša: Ko ne voli aliene, ne treba da živi.
anoush

#38 Re: the fourth kind

Post by anoush »

therrarrius wrote:Sama cinjenica da su svim likovima promjenjena imena a nekima i zanimanja mnogostruko otezava provjeru autenticnosti filma i onoga sto predstavlja.
I samim time ukazuje na činjenicu da je, kao i svaki drugi takav film - FIKCIJA.

Pa zar mislite da bi američka vlada dopustila da "originalni" snimci budu objavljeni da su stvarno istiniti? Nikad, to je preveliko da bi "malim" ljudima bilo dostupno u block busteru...
therrarrius

#39 Re: the fourth kind

Post by therrarrius »

anoush wrote:
therrarrius wrote:Sama cinjenica da su svim likovima promjenjena imena a nekima i zanimanja mnogostruko otezava provjeru autenticnosti filma i onoga sto predstavlja.
I samim time ukazuje na činjenicu da je, kao i svaki drugi takav film - FIKCIJA.

Pa zar mislite da bi američka vlada dopustila da "originalni" snimci budu objavljeni da su stvarno istiniti? Nikad, to je preveliko da bi "malim" ljudima bilo dostupno u block busteru...
Ma nisam niti rekao da je film istinit, sama cinjenica da je zgrnuo oko 22 miliona (ako se ne varam) govori da je propaganda uradila svoje.
Poslije sam se na netu uvjerio da je film fikcija citajuci objasnjenja likova sa raznoraznih foruma, ali sam nakon gledanja filma razmisljao da je sama cinjenica da je film makar djelomice istitnit potresna.
Opet stojim da onoj zeni treba dati ili je makar nominovati za oscara :D
anoush

#40 Re: the fourth kind

Post by anoush »

therrarrius wrote:
anoush wrote:

Ma nisam niti rekao da je film istinit, sama cinjenica da je zgrnuo oko 22 miliona (ako se ne varam) govori da je propaganda uradila svoje.
Poslije sam se na netu uvjerio da je film fikcija citajuci objasnjenja likova sa raznoraznih foruma, ali sam nakon gledanja filma razmisljao da je sama cinjenica da je film makar djelomice istitnit potresna.
Opet stojim da onoj zeni treba dati ili je makar nominovati za oscara :D
Mili Jovovich? :) Svakako da treba, l00đakinja svoje vrste :)
therrarrius

#41 Re: the fourth kind

Post by therrarrius »

Ma jok ba :mrgreen: onoj sa ''originalnih snimaka'', zena na metu.
anoush

#42 Re: the fourth kind

Post by anoush »

therrarrius wrote:Ma jok ba :mrgreen: onoj sa ''originalnih snimaka'', zena na metu.
hahahahaa
ja koliko pročitah, i to je Mila, jest teško danas malo prilagoditi nekoga da ne liči na sebe....

I BTW, ne pada mi na pamet da odem dalje od trailera :D
Truba

#43 Re: the fourth kind

Post by Truba »

kao uvod u odlazak u kino večeras kad ću gledati 4ht kind
sasvim slučajno mi je danas na red došao film Fire in the sky

lafo rađen po istinitoj priči o drvosječi koji je nestao by space ship sa 5 svjedoka - isto tako drvosječa :?
vratio se za 5 dana... grad je bio spreman linčovati onu petoricu
medijska senzacija se stvorila
turisti počeli dolaziti u taj gradić

ajde recimo da je istinit bio događaj u smislu da je isceniran tada :D

razlozi?

novac od turizma :D
prava na priče i slike :D
amerikanci žive za pet minuta slave :D

jedan lik od te šestorice je bio u novčanim problemima ( ko nije?) kasnije se razveo :D
jedan rehabilitovani kriminalac
jedan maloljetnik
jedan bogomoljac...
otet je sanjar o biznisu sa prodajom motora (on je otet)

pored gradića se nalazio rezervat indijanaca koji imaju gomile legendi o natprirodnim pojavama
ovaj film sam gledao prije 15.ak godina... scene u brodu su zaista strašne kao i neka određena doza straha koja prožima čitav film... gluma je super
naravno dosta stvari nije razjašnjeno... a sjećanja mogu biti halucinacije... 1: 1 8-)
Truba

#44 Re: the fourth kind

Post by Truba »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pogledao sam film

šta reći... režiser je relativno mlad čovjek... za filmski svijet i nije mlad...ovo mu je drugi film koji je rezirao ne racunajuci jedan short
sa proslim se nije proslavio ali mu vidim hvale realističan prikaz i u tom filmu

mislim da se nije odlučio što da snima... novi blair witch dokumentarac igrani film :? :? :?
da je one "stvarne snimke" stavio na kraj početak ili sredinu :mrgreen: a ne tokom cijelog filma :cry:
uništi film :cry:
zemo_online

#45 Re: the fourth kind

Post by zemo_online »

@komi, reko ja da film valja,a u pravu si sto se stvarnih snimaka tice. meni je odmah bilo sumnjivo kada kamera gubi sliku kod snimanja stvarnih snimaka. zasto bi kamera gubila sliku????????

ako nista,film je zabavan.

jos 1 detalj. zasto nisu pitali ili prikazali onoga cuvara koji je cuvao kucu kada su se spustili "vanzemaljci",ciji glas se cuje na stvarnoj snimci i koji vice nesto o letecem tanjuru itd. mogao je covjek da bude odlican svjedok.
Truba

#46 Re: the fourth kind

Post by Truba »

možda mu je šef zabranio :?

mogu objasniti zašto kamera štopa kad se pojave ta čudna bića :D
vidiš da je to 2000.
još uvijek je dosta snimaka pravljeno sa kasetama :D a on e se lako zeznu ako je magnetno polje jako :? to je moje laičko objašnjenje

mislim da bi zakonom trebalo zabraniti napominjanje da je film istiniti događaj :cry: koga zanima istražit će slučaj prije i poslije filma a koga ne zanima ne treba mu to turati

osim toga ono pojavljivanje mile na početku i režisera na kraju je dno dna

takve stvari se na kraju ili na početku bijelim slovima na crnoj podlozi rješavaju

sličan film već sam spomenuo je dobro urađen sa uvodom i krajem... dobro je urađen i Egzorcizam Emili Rouz

ne sporim da se nešto dešava čudno u tom gradu ili drugim gradićima
međutim zdravorazumski odbijam da su elijeni :mrgreen:
pezzar

#47 Re: the fourth kind

Post by pezzar »

Pregledao, i nije mi ni u pola uvjerljiv kao Paranormal... Oni zvučni efekti u Paranormalu su fantazija, a u ovom filmu jedino uvjerljivo djeluje doktorica (ona stvarna), ona moze komotno uletit umjesto Zubic vile iz Darkness Falls :D
Truba

#48 Re: the fourth kind

Post by Truba »

:D a darkness falls mi je jedan od najgorih filmova :mrgreen: :skoljka:
bingov buraz

#49 Re: the fourth kind

Post by bingov buraz »

Solidan film,meni bolji od razvikanih paranormalnih aktivnosti,da nisu lagali da je po istinitim dogadjajima dao bih mu prolaznu ocjenu.
Ovako mrsh :x koga vi hebete...
Deriguz

#50 Re: the fourth kind

Post by Deriguz »

ma pocevsi od hipnoze...

eto izbrojis do 5 i covjek hipnotisan... ma daj :roll:
Post Reply