WANTED - dead or alive

Qwert

Post by Qwert »

Jao rahatluka, jao meraka..Trst-Bec-Minhen. Shana majka Image
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

muha_sa wrote:Vodenjak,svakati čast! neznam koliko si živio u tom lijepom vremenu al potpuno se slažem sa tobom i nemam rijeći kojima bih tvoj komentar opisao.Dovoljno je :BRAVO. U to po nekima okrutno vrijeme sa crvenim pasošem išli smo u blizu 150 zemalja bez viza a i ja sam sa rajom iz čista mira skoknut do TRSTA po farmerke u to vrijeme SUPER RIFLE.A sad o tome možemo samo sanjat jer nedaju nam predratni piljari/čast struci/ iz nacionalnih torova ni maknut. A i što bi kad su se riješili svog belaja i kokuzluka a u večini su.
U koje smo to zemlje od tih 150 putovali osim do Trsta kasnije do Turske i poneko do Grcke(trebala viza),ne mislim na Njemacku gdje su ljudi isli na rad, i zasto si uopste isao u Trst po farmerke.
Zasto ih nisi kupovo u svom gradu ko gospodin a ne patio se po Trstu,trscanskim parkovima, vozovima,strahovo i maltretiro se na granici, placo carinu.
I ovo sto pominjes piljare,slazem se, ali sjeti se da ni prije rata na vlasti nisu bili Bog zna kako skolovani.Sjeti se vecernjih skola koje su zavrsavali oni sa Romanije i ostalih planina koji su na osnovu toga postajali predsjednici opstina, kojekakvih komiteta i sl.

VOZDRA(da te i ja tako pozdravim, i ja volim,a naucio sam i djecu)
muha_sa

Post by muha_sa »

ama kakav voz i autobus?lijepo auto.Možda si mlad pa neznaš da je nosioc jugoslovenskog pasoša bio jako cijenjen u skoro svim zemljama evrope i šire,a i to je zasluga našeg bosa TILETA.
DiplomataSaSela

#29 Re: WANTED - dead or alive

Vodenjak wrote:
DiplomataSaSela wrote:
...da se je mlijeko,secer ,ulje kupovalo na tackice
da nije bilo kafe
da su redovi za benzin bili kilometarski
da su bile parne i neparne tablice
da su ljudi sjedili u mraku svaki drugi dan zbog redukcija struje jer u rijekama i jezerima nije bilo vode :lol:

da su se ljudi zaduzivali da bi djeca krenula na BESPLATNO skolovanje
da je protjero i likvidiro hiljade ljudi(Goli otok,Turska ,Rusija)
da je obiso cijeli svijet od drzavnih para
da je imo 7-8 vila na najljepsim mjestima ex-yu
da je izvrsio nacionalizaciju(otimanje)zemlje
da ga je 100 ljudi od 22 miliona proglasilo dozivotnim predsjednikom(ostale nisu pitali)
da je imo licni voz/vlak,brod,avion
da je pola njegove biografije bilo sakriveno(prva zena,druga zena,)
DA JE FORMIRO OZN-U,UDB-U,KOS I JNA

Ne mogu da procitam ovo o DINARU ako neko moze napisati malo jasnije

ZIVJELI(i nemojte misliti da ga mrzim,najozbiljnije)
Bas lutas diplomato...

Masa stvari koju si nabrojao je blago receno apsurdna... Posebno u poredjenju sa ovim danas! Zasto ne shvatas da ljudi ne zale za Titom zato sto je on bio DOBAR vec zato sto su daleko BOLJE zivjeli dok je njega bilo nego danas kad im se radi sto im se radi?

Osnovna greska je sto ti i tebi slicni mislite da JA i oni kao ja zelimo nazad komunizam i pateticno prizivamo ono vrijeme!

Ne radimo to mi diplomato, to rade oni koji nam ne daju ni munimum onoga sto smo imali za njegova zivota! ONI su ti koji nas tjeraju da podsjetimo i tebe i slicne tebi a i one koji nisu imali prilike da to dozive da se nekad ZIVJELO! Ovo danas je prezivljavanje i to od SADAKE za 90% stanovnistva!

A onaj ko zivi od sadake nema ni samopostovanja! Kako onda drugi da ga postuje?
U onoj zemlji i za zivota osumnjicenog kriminalca s pocetka teme znali smo se radovati zivotu i imali smo nadu u bolji zivot. Oni koji nas danas optuzuju nisu u stanju da nam ponude ni danasnjicu a kamo li sutrasnjicu! A iz petnih zila nastoje da nam uniste i proslost!

Tome sto si ti napisao, dodacu i post koji je kekec napisao (obracajuci se mladjahnoj meldini) prije nekoliko dana. Nadam se da mi nece zamjeriti!

A NECU reagovati na neke tvrdnje koje su ili lazne ili postavljene naopacke u tvom postu!

Zivio i ti meni!
--------------------------

Vodenjak,vozdra
Ti i ja il se ne razumijemo ili neces da me shvatis.
niti sam gdje tvrdio da je onda bilo bolje ili gore niti tvrdim da je sada bolje ili gore.Niti mislim da pateticno prizivas komunizam i ono vrijeme samo malo previse razmisljas o tome.Fino se sjetiti lijepih dana ali mi zivimo SADA i trebali bi razmisljati o sadasnjosti vise.To mislim.A o proslosti koja se ne moze vratiti i kad bi htjeli,mozemo otvoriti temu uspomene ili nesto slicno.A ne mislim te ni ubjedjivat da ti onda nije bilo bolje.Bilo je i meni u nekim stvarima,u nekim mi je bolje sada. Vjerovo ili ne.Sve sto radim podsjecem na neke cinjenice kojih se i ti dobro sjecas.I ovo gore niti je lazno niti izvrnuto.Blizu smo sa godinama pa se dobro sjecamo.
I nemogu da te ne pitam na osnovu cega mislis da je nasoj djeci onemogucena bilo kakva buducnost.Ja kolko vidim skoluju se,studiraju kako u BiH tako i po svjetskim(svugdje priznatim univerzitetima),za razliku od nas cija je buducnost kad smo bili djeca bio ovaj rat.

VOZDRA(kazu da je urbano pa da i ja)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Vodenjak wrote: Nista te zivo ne kapiram a toliko govoris! :D
ovaj dio sve objasnjava :D
DiplomataSaSela

muha_sa wrote:ama kakav voz i autobus?lijepo auto.Možda si mlad pa neznaš da je nosioc jugoslovenskog pasoša bio jako cijenjen u skoro svim zemljama evrope i šire,a i to je zasluga našeg bosa TILETA.
nisam toliko mlad i dobro se sjecam da je bio cjenjen.Pito sam te drugo,gdje smo ga to toliko koristili,mislim kakva nam je bila korist od toga sto je bio cjenjen.A pito sam te i za farmerke koje sam i ja kao i ti kupovo u Trstu gdje mi je kao i tebi uvijek bio merak otic.Al eto pitam se nekad sto ih nismo mogli kupovati u SA nego u Trstu
ahuseino

Post by ahuseino »

DiplomataSaSela wrote:
muha_sa wrote:ama kakav voz i autobus?lijepo auto.Možda si mlad pa neznaš da je nosioc jugoslovenskog pasoša bio jako cijenjen u skoro svim zemljama evrope i šire,a i to je zasluga našeg bosa TILETA.
nisam toliko mlad i dobro se sjecam da je bio cjenjen.Pito sam te drugo,gdje smo ga to toliko koristili,mislim kakva nam je bila korist od toga sto je bio cjenjen.A pito sam te i za farmerke koje sam i ja kao i ti kupovo u Trstu gdje mi je kao i tebi uvijek bio merak otic.Al eto pitam se nekad sto ih nismo mogli kupovati u SA nego u Trstu
mogao si kupovati, ali bi morao kupiti Beko ili LeeCooper, ili Wrangler po licenci.

Mislim da je to totalno druga tema koja bi se mogla zvati " Jugoslovenska Planska Ekonomija: Zasto Smo kupovali Tudje".

Mislim da je tema ove emisije, -SLOBODA
Vodenjak

#33 Re: WANTED - dead or alive

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote: ...da se je mlijeko,secer ,ulje kupovalo na tackice - Neposredno nakon 2. svjetskog rata u razrusenoj i opustosenoj zemlji sa preko 15 miliona ljudi
da nije bilo kafe
da su ljudi sjedili u mraku svaki drugi dan zbog redukcija struje jer u rijekama i jezerima nije bilo vode Slazem se, vodjena je vrlo losa energetska politika. Prejaka je bila privreda i previsok standard stanovnistva (koji je imao sve moguce uredjaje u stanovima) za onaj nivo energije koji se proizvodio!
da su se ljudi zaduzivali da bi djeca krenula na BESPLATNO skolovanje.
Ortodoksna laz! Niti jednog DINARA nije trebalo platiti za skolu. Druga je stvar ako je neko morao u veliki grad iz svojih malih sredina. Mozda se trebao fakultet praviti na svakom cosku? Usput, za mjesec dana studija student koji nema fakultet u svom gradu u Svedskoj, zaduzi se ca 1100 KM sto opet znaci da ako zavrsi fakultet na vrijeme ima na grbaci ca 50 000 maraka sto je cak i za ovu zemlju STVARNO pozamasna suma!

SVAKA revolucija jede svoje ljude! To NIJE izmislio Broz! On je bio samo covjek koji je znao sta narodu treba i nije prije podne mislio jedno a popodne drugo! Drugim rijecima, bio je LIDER i DRZAVNIK! A i mnogi su otisli jer su znali da im dole mjesta nema! Da je te srece da su jos neki za njima... Milom ili silom!

:lol: :lol: :lol: Na ovo se mogu samo slatko nasmijati! Koji apsurdan komentar! Evo bas se premijer Svedske vratio sa sahrane Arafatu pa se javno preko TV zahvaljuje zeni sto mu je dala lovu iz kucnog budzeta da moze otici :D

Koliko od tih vila pripade njegovoj Jovanki, koliko Mishi i Zarku? Raspitaj se malo! Mozda shvatis da NISU bile njegove!
da je izvrsio nacionalizaciju(otimanje)zemlje - Sad kad ove "demokrate" vracaju to sve i kad vidim KOME vracaju, pitam se u cemu je to Broz pogrijesio u stvari??? :? Cast nepravedno pogodjenim izuzecima!
da ga je 100 ljudi od 22 miliona proglasilo dozivotnim predsjednikom(ostale nisu pitali)
Zato je vecina od tih 22 miliona ISKRENO plakala kad im je "na silu nametnuti predsjednik" umro!
da je imo licni voz/vlak,brod,avion Opet pitaj Jovanku, Mishu i Zarka!
da je pola njegove biografije bilo sakriveno(prva zena,druga zena,) Ma kad sam to saznao, onda sam stvarno rekao EJVALA TI CARE! Oni koji ti to zamjere, samo su zavidni i ljubomorni sto i oni ne mogu tako! :D

DA JE FORMIRO OZN-U,UDB-U,KOS I JNA Koja to zemlja nema vojsku i sluzbu drzavne bezbjednosti? RecideR mi da ih namaH idem napasti! :D

Diplomato!

Oduvijek sam govorio da bih komuniste satjerao u zemlju da im ni traga ne ostane kad je u pitanju bilo vodjenje ekonomske politike zemlje. Milion je tu promasaja bilo, u pravu si za nepotrebne i glupe nestasice kafe, benzina, struje i sl. gluposti.
Jos dok sam bio dole, JAVNO sam, radeci posao koji sam radio, i te kako napadao sve to o cemu sad govorim (mogu ja to dokazati, mogu!) i tvrdim ti da nije bilo ni blizu "tvrdo" i "opasno" to raditi u vrijeme kad smo ti i ja bili dovoljno odrasli.
Istina, trebalo je imati muda, ali vjeruj mi ni vise ni manje nego recimo i u zemlji u kojoj se sad nalazim, koliko god ona demokratska bila da bi se kritikovalo nesto za sto se smatra da je vrijedno kritike. (I OVO ti mogu dokazati jer radim na mjestu gdje mogu mnogo, mnogo toga vidjeti! I uporediti sa onim sto sam ostavio iza sebe!)

Komentari na koje sam ti gore odgovorio...
Ne znam...
Imam osjecaj da ipak ne znas puno o tome kako jedna drzava funkcionise.
I nema u tom tvom neznanju nista lose osim ako NE ZELIS da naucis a ZELIS da diskutujes na tu temu. To vec ne bi moglo!

I na kraju, i dalje sam duboko ubijedjen u to da se buducnost nase djece dole gradi na vrlo, VRLO klimavim nogama! Odrastaju u drzavi koje nema, okruzeni su najvecim porocima koji postoje, idu u skole - ali i tamo uce tri razlicite istorije i geografije i to na tri razlicita jezika a kad izidju iz skole igraju se (i to kako gdje!) zajedno na ulici. Priznaj da je to u najmanju ruku nenormalno i nezdravo!
Nezdravo za mentalni razvoj mladih ljudi!

Ne zaboravi, ne pricam ti samo o Sarajevu jer samo Sarajevo nije Bosna! Sarajevo moze biti New York, ali ako oko Sarajeva budu samo Harlemi, nema tu hajra!

Drago mi je, ISKRENO da je tebi u mnogim stvarima bolje danas nego juce.
Ali ja i da sam dole i cak i da mi je jos bolje nego tebi, moj mi moral ne bi dozvolio da budem zadovoljan i da ne uradim nesto da se ti koji su nas uvukli u ovo zlo ne smaknu sa scene!

Srecom, imam mogucnost da biram i tu sam gdje jesam.
Inace, nisam siguran da bi mi i glava bila sigurna na ramenima da sam bio prinudjen da se vratim. (Ne pjeni na ovo sto govorim, ponovo ti kazem da NISAM iz Sarajeva, ali JESAM iz Federacije i jako dobro znam o cemu govorim!)

Pozdravljam te!
DiplomataSaSela

#34 Re: WANTED - dead or alive

Vodenjak wrote:[quote="DiplomataSaSela
...da se je mlijeko,secer ,ulje kupovalo na tackice - Neposredno nakon 2. svjetskog rata u razrusenoj i opustosenoj zemlji sa preko 15 miliona ljudi
da nije bilo kafe
da su ljudi sjedili u mraku svaki drugi dan zbog redukcija struje jer u rijekama i jezerima nije bilo vode Slazem se, vodjena je vrlo losa energetska politika. Prejaka je bila privreda i previsok standard stanovnistva (koji je imao sve moguce uredjaje u stanovima) za onaj nivo energije koji se proizvodio!
da su se ljudi zaduzivali da bi djeca krenula na BESPLATNO skolovanje.
Ortodoksna laz! Niti jednog DINARA nije trebalo platiti za skolu. Druga je stvar ako je neko morao u veliki grad iz svojih malih sredina. Mozda se trebao fakultet praviti na svakom cosku? Usput, za mjesec dana studija student koji nema fakultet u svom gradu u Svedskoj, zaduzi se ca 1100 KM sto opet znaci da ako zavrsi fakultet na vrijeme ima na grbaci ca 50 000 maraka sto je cak i za ovu zemlju STVARNO pozamasna suma!

SVAKA revolucija jede svoje ljude! To NIJE izmislio Broz! On je bio samo covjek koji je znao sta narodu treba i nije prije podne mislio jedno a popodne drugo! Drugim rijecima, bio je LIDER i DRZAVNIK! A i mnogi su otisli jer su znali da im dole mjesta nema! Da je te srece da su jos neki za njima... Milom ili silom!

:lol: :lol: :lol: Na ovo se mogu samo slatko nasmijati! Koji apsurdan komentar! Evo bas se premijer Svedske vratio sa sahrane Arafatu pa se javno preko TV zahvaljuje zeni sto mu je dala lovu iz kucnog budzeta da moze otici :D

Koliko od tih vila pripade njegovoj Jovanki, koliko Mishi i Zarku? Raspitaj se malo! Mozda shvatis da NISU bile njegove!
da je izvrsio nacionalizaciju(otimanje)zemlje - Sad kad ove "demokrate" vracaju to sve i kad vidim KOME vracaju, pitam se u cemu je to Broz pogrijesio u stvari??? :? Cast nepravedno pogodjenim izuzecima!
Zato je vecina od tih 22 miliona ISKRENO plakala kad im je "na silu nametnuti predsjednik" umro!
da je imo licni voz/vlak,brod,avion Opet pitaj Jovanku, Mishu i Zarka!
da je pola njegove biografije bilo sakriveno(prva zena,druga zena,) Ma kad sam to saznao, onda sam stvarno rekao EJVALA TI CARE! Oni koji ti to zamjere, samo su zavidni i ljubomorni sto i oni ne mogu tako! :D

DA JE FORMIRO OZN-U,UDB-U,KOS I JNA Koja to zemlja nema vojsku i sluzbu drzavne bezbjednosti? RecideR mi da ih namaH idem napasti! :D

Diplomato!

Oduvijek sam govorio da bih komuniste satjerao u zemlju da im ni traga ne ostane kad je u pitanju bilo vodjenje ekonomske politike zemlje. Milion je tu promasaja bilo, u pravu si za nepotrebne i glupe nestasice kafe, benzina, struje i sl. gluposti.
Jos dok sam bio dole, JAVNO sam, radeci posao koji sam radio, i te kako napadao sve to o cemu sad govorim (mogu ja to dokazati, mogu!) i tvrdim ti da nije bilo ni blizu "tvrdo" i "opasno" to raditi u vrijeme kad smo ti i ja bili dovoljno odrasli.
Istina, trebalo je imati muda, ali vjeruj mi ni vise ni manje nego recimo i u zemlji u kojoj se sad nalazim, koliko god ona demokratska bila da bi se kritikovalo nesto za sto se smatra da je vrijedno kritike. (I OVO ti mogu dokazati jer radim na mjestu gdje mogu mnogo, mnogo toga vidjeti! I uporediti sa onim sto sam ostavio iza sebe!)

Komentari na koje sam ti gore odgovorio...
Ne znam...
Imam osjecaj da ipak ne znas puno o tome kako jedna drzava funkcionise.
I nema u tom tvom neznanju nista lose osim ako NE ZELIS da naucis a ZELIS da diskutujes na tu temu. To vec ne bi moglo!

I na kraju, i dalje sam duboko ubijedjen u to da se buducnost nase djece dole gradi na vrlo, VRLO klimavim nogama! Odrastaju u drzavi koje nema, okruzeni su najvecim porocima koji postoje, idu u skole - ali i tamo uce tri razlicite istorije i geografije i to na tri razlicita jezika a kad izidju iz skole igraju se (i to kako gdje!) zajedno na ulici. Priznaj da je to u najmanju ruku nenormalno i nezdravo!
Nezdravo za mentalni razvoj mladih ljudi!

Ne zaboravi, ne pricam ti samo o Sarajevu jer samo Sarajevo nije Bosna! Sarajevo moze biti New York, ali ako oko Sarajeva budu samo Harlemi, nema tu hajra!

Drago mi je, ISKRENO da je tebi u mnogim stvarima bolje danas nego juce.
Ali ja i da sam dole i cak i da mi je jos bolje nego tebi, moj mi moral ne bi dozvolio da budem zadovoljan i da ne uradim nesto da se ti koji su nas uvukli u ovo zlo ne smaknu sa scene!

Srecom, imam mogucnost da biram i tu sam gdje jesam.
Inace, nisam siguran da bi mi i glava bila sigurna na ramenima da sam bio prinudjen da se vratim. (Ne pjeni na ovo sto govorim, ponovo ti kazem da NISAM iz Sarajeva, ali JESAM iz Federacije i jako dobro znam o cemu govorim!)

Pozdravljam te![/quote]
-----------------------------------------------------------

Vodenjak,ti opet oduzi a nekog si naruzio da te ovo podsjeca na one sjednice CK.Salim se

Mozda si zaboravio ali smo i 80-tih nek proizvode(puter,secer,uzimali na neke kartice)
Koje smo to sve moguce uredjaje imali u kuci koje su trosili toliku struju.Ja se sjecam samo TA peci na koje se vecina grijala.A rijeka i jezere je bilo itekako dovoljno( o ublehama nizak nivo i slicno ne vrijedi komentarisat)
Skolovanje ne podrazumijeva samo poslat djete u skolu da sjedi.Sjeti se koliko je trebalo knjiga,teka,blokova,kajdanki,sestara,flomastera,trokutova,opreme za fizicko,atlasa,itd,itd,sto je u mrskim kapitalistickim zemljama bilo uglavnom u vecini djeci omoguceno u skolama,a sto kod nas itekako nije bilo besplatno.Niko ne misli na one sto su se skolovali u drugim gradovima.A kolko nam je to skolovanje bilo perspektivno najbolje znaju,inzenjeri,doktori,pravnici koji sada zive o bijelom svijetu i tu diplomu mogu uokviriti i staviti na zid za ukras.Cast pojedincima koji su se doskolovali ili sa tim diplomama rade za visestruko manju platu nego sa diplomama zapadnih univerziteta.

Da svaka revolucija jede svoje ljude to je tacno i to nije naravno izmislio Broz ali je itekako to sprovodio u djelo i to vrlo uspjesno.
Sto se tice vila bile su njegove.Nisam cuo da je jos neko u to vrijeme ljetovo na Brionima ili se skijo na Brdu kod Kranja.dalje da ne nabrajam
.Nisam reko da je nasilu izabran za predsjednika nego da ga je izabralo stotinjak ljudi.A i ako je plakala vecina opet nisu svi.I normalno je ako nekoga gledas 40 godina svaki dan na poslu,u skolama,kancelarijama,fakultetima ,novinama,knjigama,ulicama,kasarnama,bolnicama,bibliotekama,kafanama,u skolskim i drugim programima,normalno da ce se u ljudima stvoriti neki osjecaj,nebitno koji,prema toj osobi.
Sto se tice zena nisam ni ljubomoran ni zavidan a nemislim da je iko.Ne svidja mi se ni jedna.Ruku na srce bio je lafcina za sve i jednu.
Da svaka zemlja ima vojsku i sluzbu znamo svi.Ovu koju je on formiro lice smo joj vidjeli 92.
O ekonomiji koja se zasnivala na posudjivanju para i brisanju nula sa novcanica suvisno i pricati.

Ovo sve ostalo je tvoje licno misljenje,koje naravno moze biti ispravno a i ne mora.Pa i ovo o mom znanju.Ostalo sam ti napiso u predhodnom komentaru.
I volio bih da malo vise dikutujemo o sadasnjem vremenu i kako sada da bude bolje.
Od poklica Zivio Tito i price kako nam je svima bilo dobro prije 20 i kusur godina nema puno hajra.Naravno ako uzmemo u obzir realnost u kojoj zivimo,ne samo nasu bosansku nego malo i sire.Jer sve je povezano.

Vozdra
missA

Post by missA »

Bodovi za diplomatu!
Svidja mi se dipolmata :-D
Vodenjak

#36 Re: WANTED - dead or alive

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote: I volio bih da malo vise dikutujemo o sadasnjem vremenu i kako sada da bude bolje.
Od poklica Zivio Tito i price kako nam je svima bilo dobro prije 20 i kusur godina nema puno hajra.Naravno ako uzmemo u obzir realnost u kojoj zivimo,ne samo nasu bosansku nego malo i sire.Jer sve je povezano.

Vozdra
Ma ne vrijedi :sad: :)

Otvori se previse tema i onda se ne procita sta se u stvari napishe i onda...
Uhhh!

Sto se tice teme, to ti zaboravih napisati. Pa ovo o cemu ti i ja trabunjasmo bi bas na temi o Titu! Vidis i sam! Nimalo nisam skrenuo sa iste.

Nemam ja nista protiv da mi pricamo i o sadasnjosti, ali ti vec jako dobro znas iz mojih postova, (pa i ovog zadnjeg) sta ja mislim o ovima.

I sta im zelim!

Ako ja krenem u obrazlaganje toga, ubijedjen sam da ce svi oni koji stanu u odbranu istih docekati to sa sljedecim:

- Da sam ja jugonostalgicar i s tim u vezi ce mi objasnjavati kako nam je bilo lose u istoj Jugoslaviji i ostale nebuloze,
- Da sam komunjara, a onda ce mi isto tako objasnjavati sta su nam komunjare sve uradile,
- Da sam protiv Bosne i Hercegovine i onda ce mi objasnjavati... znas vec...
- Da sam protiv svog naroda jer svi znaju kroz sta je prolazio u vrijeme komunjara a onda i u ovom ratu...
- Da sam protiv religije, a svi znamo da se nije smjelo moliti Bogu u Brozovo vrijeme...
- Da ako kazem da su braca po politici - Alija, Radovan i Boban vaki-naki, odmah ce se naci oni koji ce te demokrate odmjeravati sa Brozom,
- Da.......

E moj Diplomato!
I sam znas da je to tako i iako me mozda ne bi TI tako docekao,velika vecina sigurno bi.
A mozda je to i neminovno jer, opet ti kazem, jos uvijek se jako puno ljudi sjeca.......

Bilo po dobru ili zlu!

Laka noc! :)
DiplomataSaSela

missA wrote:Bodovi za diplomatu!
Hvala ti puno missA
Ma svidjam se ja i maragareti :-) samo nece da prizna :D
kekec

Post by kekec »

missA wrote:Bodovi za diplomatu!
Napisi i ti nesto, nisi publika. :D
Upotrijebi vlastiti:
Image
missA

Post by missA »

zar podpora diplomati nije dovoljna???
Valjda se slazem s njim i njegovim upisima! A i bilo je tema o titu too much, pa sam ispricala sto sam imala.
Diktator!
Nesposobnjakovic!
Pokvareni prljevi hedonist!
missA

Post by missA »

kekec, pa ni ti nisi nista napisao! :roll:
Pasivna publika, ha?!
Ja vjerujem da si umoran (kasno je), ali sam sigurna da ce te tvoj Image da posluzi sutra i da ces nas pocastiti kakvim zanimljivim komentarom (na temu naravno) :-D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

missA wrote:zar podpora diplomati nije dovoljna???
Valjda se slazem s njim i njegovim upisima! A i bilo je tema o titu too much, pa sam ispricala sto sam imala.
Diktator!
Nesposobnjakovic!
A mene ko malo pogodi sto ne dobih poen.... :roll:

Sad mi je lakse! :zzzz:
DiplomataSaSela

Diktator!
Nesposobnjakovic!
missA
Tesko se neki navikavaju da jos neko moze imati potporu a ne misli ko oni...teska su ono vremena bila sad vidis
Vodenjak

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
Diktator!
Nesposobnjakovic!
missA
Tesko se neki navikavaju da jos neko moze imati potporu a ne misli ko oni...teska su ono vremena bila sad vidis
E ovdje si pretjerao!

Nije nama tesko shvatiti da vas ima koji dajete jedni drugima potporu. Pa to radite vec petnaestak godina i jos ste u velikoj vecini! Svjesni smo mi toga!

Ali pokusavamo vam reci da nemate drzave, nemate vlasti koja bi zeljela, mogla i znala organizovati tu drzavu, nemate privrede, nemate ljudskih prava i sloboda (imate ali samo u grupi - toru!), imate nerijeseno skolstvo, zdravstvo, bijedu, zatvoreni ste potpuno od ostalog dijela Evrope.

Ima toga jos koliko hocete, ali pokusajte sa potporom jedni drugima uraditi nesto samo na DIJELU navedenog, i mi cemo se manje chuti!

Pozdrav!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Danas se zivi bolje nego u Titovo vrijeme... dokle vise suplja "onda je bilo ovo", "onda je bilo ono"... nije mi zao "onog" vremena i nikad ne bih pozelio da se Bosna i Hercegovina tamo vrati...

Eto, pa nek' ovi moderni "revolucionari" i Robin Hood-i misle sta hoce... onaj je rezim proslost i Bogu hvala da je tako... ne ponovilo se, za dobro svih buducih generacija... :)
Engram::X

Post by Engram::X »

BigusDickus wrote:Danas se zivi bolje nego u Titovo vrijeme... dokle vise suplja "onda je bilo ovo", "onda je bilo ono"... nije mi zao "onog" vremena i nikad ne bih pozelio da se Bosna i Hercegovina tamo vrati...

Eto, pa nek' ovi moderni "revolucionari" i Robin Hood-i misle sta hoce... onaj je rezim proslost i Bogu hvala da je tako... ne ponovilo se, za dobro svih buducih generacija... :)
Vaistinu :)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Engram::X wrote:
BigusDickus wrote:Danas se zivi bolje nego u Titovo vrijeme... dokle vise suplja "onda je bilo ovo", "onda je bilo ono"... nije mi zao "onog" vremena i nikad ne bih pozelio da se Bosna i Hercegovina tamo vrati...

Aferim!

Od cije sirotinje VI zivite?
I kako vam komsiluk? Poselamite ih od mene...
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:
Engram::X wrote:

Aferim!

Od cije sirotinje VI zivite?
I kako vam komsiluk? Poselamite ih od mene...
I od Mehmeda !
[size=134]Mesa Selimovic[/size] wrote:"...svakih nekoliko stoljeca dodje jadan cudan vakat kada se Allah umori od gledanja na svijet pa malo okrene glavu da se odmori i tada sva ona silna gamad, oni bevrijedni crvi izadju iz svojih rupa jer inace ne smiju pred oci bozje. i tada oni zavladaju i taj mrak traje sve dok Bog ponovo ne pogleda na svijet".
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Image

Image
no sikiriki

Post by no sikiriki »

MA JAKO JE BIO DOBAR, ISLI SMO U ITALIJU DA KUPIMO FARMERKE I KAFU. :D :D :D :D :D :D :D :D
300000 BOSNJAKA JE POBJEGLO U TURSKU ZA VRIJEME RANKOVICA KOJEG JE ON POSTAVIO.
missA

Post by missA »

Vodenjak; u debatnom duelu tebe i diplomate, diplomata je pozeo poene! Mislim, nista osobno i ne sekiraj se, voli tebe MARGARETA. :lol:
Post Reply