Hipnoza
Moderator: anex
- Ma.Le.Na
#26 Re: Hipnoza
sta je sega Tranq 
-
(ne)forumas
#27 Re: Hipnoza
ovih dana prateci medije i polemiku oko vjeronauke ne mogu da se otrgnem osjecaju da je ovdje 90% stanovnistva hipnotisano 
- Tranquilizer
#28 Re: Hipnoza
Ništa, ništa...samo ti plivaj Ma.Le.Na 
-
Amirem
#29 Re: Hipnoza
O ovome fenomenu sam pisao na temi Hipnoterapija, nisam uocio da ima i pod nazivom "Hipnoza" ovdje na forumu
Pa evo posto sam vidio da ima iz BiH zainteresovani za Hipnozu, vec nekoliko godina nas nekoliko radi i u BiH.
Evo ja cu staviti svoju stranicu pa ako koga zanima, slobodno neka se javi.
www.hipnoterapija.ba
Pa evo posto sam vidio da ima iz BiH zainteresovani za Hipnozu, vec nekoliko godina nas nekoliko radi i u BiH.
Evo ja cu staviti svoju stranicu pa ako koga zanima, slobodno neka se javi.
www.hipnoterapija.ba
-
soulkeeper
#30 Re: Hipnoza
Cula sam za ovo i to da je uspjesno. Za sada znam za neku zenu u BL, kod koje su isli neki moji poznanici. Obojica su isli zbog ovisnosti o cigaretama i iako zvuci nevjerovatno, ne puse vise. Mislim da su 2 puta ukupno kod nje bili.test01 wrote:Dali je iko bio pod hipnozom i kakav je to osjecaj? Da li je iko probao hipnoterapiju za rijesenje npr. ovisnosti ili nekog drugog problema?
Dali hipnoza moze biti stetna ako je izvodi nestrucnjak? Autohipnoza,korist ili ne?
Hvala.
-
Hipno
-
Sunculish
#32 Re: Hipnoza
Ja sam prvi put išla na hipnozu u Trogir u novembru 2007 godine.
Pritisnuo mi je na vratu sa obadvije strane, ispod ušiju, neke tačke od kojih je meni potepeno počeo padati mrak na oči dok se nije skroz zacrnilo. Osjećaj je sasvim isti kao kad sam u svjesnom stanju samo što ne vidim ništa i nemam kontrolu nad svojim tijelom. Svega sam svjesna, sve čujem, sve znam šta se radi, samo ne mogu da reagujem. Sposobna sam i da razmišljam.
Drugi put sam išla 2011 u julu, kod istog tipa, s tim da sam toga dana imala strašnu glavobolju. Poslije seanse, pošto kada me vraća u budno/svjesno stanje obavezno pita kako se osjećam, odgovorila sam da cijeli dan imam tihu glavobolju. Tada je, isto na vratu, blizu pršljenova, pritisnuo neku tačku od koje je mene automatski prestala da boli glava.
Odgovorio je da vena koja dovodi krv i kiseonik do mozga je zapela izumedju vratnih pršljenova sto mi je uzrokovalo glavobolju te je on nju oslobodio.
Eto, zaboravih reći, ono što pita moraš da odgovoriš tačno. Tada sam, usput, otkrila jednu svoju malenu tajnu koju sam skrivala od osobe sa kojom sam išla.
Naravoučenije, na hipnozu idite samo sami...
Pritisnuo mi je na vratu sa obadvije strane, ispod ušiju, neke tačke od kojih je meni potepeno počeo padati mrak na oči dok se nije skroz zacrnilo. Osjećaj je sasvim isti kao kad sam u svjesnom stanju samo što ne vidim ništa i nemam kontrolu nad svojim tijelom. Svega sam svjesna, sve čujem, sve znam šta se radi, samo ne mogu da reagujem. Sposobna sam i da razmišljam.
Drugi put sam išla 2011 u julu, kod istog tipa, s tim da sam toga dana imala strašnu glavobolju. Poslije seanse, pošto kada me vraća u budno/svjesno stanje obavezno pita kako se osjećam, odgovorila sam da cijeli dan imam tihu glavobolju. Tada je, isto na vratu, blizu pršljenova, pritisnuo neku tačku od koje je mene automatski prestala da boli glava.
Odgovorio je da vena koja dovodi krv i kiseonik do mozga je zapela izumedju vratnih pršljenova sto mi je uzrokovalo glavobolju te je on nju oslobodio.
Eto, zaboravih reći, ono što pita moraš da odgovoriš tačno. Tada sam, usput, otkrila jednu svoju malenu tajnu koju sam skrivala od osobe sa kojom sam išla.
Naravoučenije, na hipnozu idite samo sami...