Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Rasprave o vjerskim temama.
Fabridjijo

#26 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Fabridjijo »

Ja mislim da je ovo relevantno za temu

Pierre Vogel: ’’Putem naše organizacije u 2007. godini islam je primilo 16.000, u 2008. 24.000 i 2009. 24.000. Nijemaca"

Iako zvanicna Njemacka krije stvarne podatke o broju konvertita u islam, Pierre Vogel (bivši njemacki bokser) i organizacija kroz koju djeluje imaju precizne podatke da je samo putem njegovog misionarskog rada, u 2007. godini na islam prešlo 16.000 Nijemaca, u 2008. godini 24.000, a u 2009. godini takodjer 24.000. Izmedju ostalih, islam je primila i kcerka nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova u bivšoj Schrederovoj vladi, Otta Schiliya, zatim direktor kriminalisticke službe u Frankfurtu, sada poznat kao Ebu Bilal, mnogobrojni profesori, ljekari, advokati, sportisti itd. Toliko je primanje islama u Njemackoj u porastu da je jedan...

od rukovodilaca državne obavještajne službe u gradu Braunschweigu, izvjesni Pulman, otvoreno kazao Pierre Vogelu: “Ako nastavite ovim tempom, do 2025. godine, muslimani ce biti najbrojniji narod u Njemackoj.’’ Interesantno je da je samo jedno audio-predavanje od Pierrea Vogela, u kojem objašnjava osnovne principe islama, doživjelo 3 miliona kopiranja ili presnimavanja. Kao što je interesantno i impresivno to da su danas na tlu Njemacke najaktivnije daije, trojica bivših kršcana, Nijemac, Grk i Armenac.

Americki policajac i svecenik

Americki policajac i bivši svecenik je u razgovoru sa poznatim egipatskim ucenjakom, šejhom Muhammedom Hassanom, na njegovo insistiranje da mu isprica kako je postao musliman, rekao sljedece: “Ja sam i prije zvanicnog prihvatanja islama procitao prijevod Kur’ana na engleskom i neka poglavlja iz Buharijine zbirke hadisa. Medjutim, kljucni momenat desio se onoga dana kada sam kao komandir policije, službenim autom krenuo po svog kolegu muslimana. Naime, ja sam došao pred njegov stan, ali ga nisam našao. Rekli su mi da je otišao u mesdžid, pa sam se tamo i zaputio. Pred mesdžid sam stigao upravo kada je mujezin ucio ezan.

Ni slutio nisam da ce to biti momenat koji ce moj život iz temelja promijeniti. Rijeci ezana uistinu su ostavile neopisiv trag na moju dušu i ja sam u tom trenutku prvi put u životu osjetio istinsku radost života. Zatim sam posmatrao muslimane kako skrušeno klanjaju namaz, kako svi zajedno i skladno cine ruku’ i sedždu. Velicanstven prizor! Nekoliko puta sam zvao svog kolegu muslimana, ali se on nije odazivao. Nakon završenog namaza, on mi je prišao, a ja sam mu ozbiljnim tonom rekao: ‘Ti znaš da sam ja tvoj komandir i zašto se nisi odazvao kada sam te zvao?’

Sasvim mirno mi je odgovorio: ‘Ja sam bio u namazu, pred svojim Gospodarom, i dok sam u tom stanju, nikome se ne odazivam osim Njemu.’ Te rijeci su u meni probudile želju da primim islam. Pitao sam ga kakva je procedura za to, a on mi je rekao da se prvo moram okupati, a onda izgovoriti šehadet i to je sve. Nisam želio odgadjati taj cin. Umjesto na posao, otišao sam kuci i okupao se, zatim sam se vratio u mesdžid i pred imamom i prisutnim muslimanima izgovorio sam šehadet. Moje ime je Majkl, ali sam ga promijenio i sada se zovem Abdusabur.’’ Nakon toga šejh Hassan ga je upitao šta misli o buducnosti islama u Americi, a on je dao zanimljiv odgovor.

Rekao je: “Šejh, dobro zapamti što cu ti reci, islam je u Americi vrlo jak. Dakle, islam, a ne muslimani. I želim te obradovati informacijom da mnogi Amerikanci pocinju shvatati da je poslanica Isaa, a.s., bila ista kao i poslanica Muhammeda, a.s., a to je poziv u islam. Mogu ti reci da se islam mnogo širi medju policajcima u Americi. Nedavno je jedna žena policajac primila islam i došla je na posao u hidžabu, pa je komandir policije zahtijevao da skine hidžab, a ona je odbila, rekavši mu: ‘Hidžab necu skinuti ni po cijenu da ostanem bez posla.’

Šejh, pošto ti mnogo putuješ po svijetu, ja bih te zamolio da preneseš tri moje poruke: jednu Amerikancima opcenito, drugu americkim muslimanima i trecu muslimanima Egipta. Moja poruka Amerikancima glasi: "Znajte da mi muslimani vjerujemo u Isaa, a.s., isto kao što vjerujemo u Muhammeda, a.s.; poruka americkim muslimanima bila bi: Ne požurujte, vec saburajte, jer ništa se ne može postici bez strpljivosti; a poruka muslimanima Egipta bila bi: Iako nas dijele hiljade kilometara, znajte da smo sa vama i da vas volimo u ime Allaha.’’
beautyfool

#27 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by beautyfool »

Optimus Prime wrote:
beautyfool wrote:
Optimus Prime wrote:

Vecina konvertita su zene i prelaze na islam da bi mogli da ozene muslimana.
A sto bi prelazile na islam zbog udaje ? U Islamu muskarac moze komotno ozeniti katolkinju, dakle, nema potrebe da prelazi na islam zbog tog razloga!
Aha. Vidim i u Bosni je veoma rasirena pojava da muslimani zene krscanke.
Veoma rasirena pojava, i raste iz godine u godinu .
Optimus Prime

#28 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Optimus Prime »

Molim vas prestanite koristiti podatke sa islamistickih stranica kao one od vic figure Pierra Vogela.
Fabridjijo

#29 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Fabridjijo »

Optimus Prime wrote:Molim vas prestanite koristiti podatke sa islamistickih stranica kao one od vic figure Pierra Vogela.

Objasni zasto?
Updated

#30 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Updated »

Evo, ja na primer cuo da je najpoznatiji reziser Musliman iz Bosne presao na Pravoslavlje! Sta je to!
Reziser nije "presao" , on je samo uzeo pravoslavnu vjeru, jer musliman nikad nije ni bio. Cak nije bio ni Musliman nego Jugosloven.
Inace, ljudi rijetko prelaze iz vjere u vjeru. Zapravo se najcesce radi o prihvatanju razlicitih religija od strane bivsih ateista.
Optimus Prime

#31 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Optimus Prime »

Fabridjijo wrote:
Optimus Prime wrote:Molim vas prestanite koristiti podatke sa islamistickih stranica kao one od vic figure Pierra Vogela.

Objasni zasto?
Ako cemo argumentirati onda molim samo sa sluzbenim podacima a ne sa propagandnim materijalom tipa " u Njemackoj ce za 25 godina polovina stanovnistva biti muslimani".
Ako neko stvarno vvjeruje u ove gluposti neka mi objasni odakle ce doci tih 40 miliona novih muslimana koji ce ciniti polovinu stanovnistva u Njemackoj za 25 godina.
idealnaM

#32 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by idealnaM »

Ti mozes takodjer misliti i da se sunce okrece oko zemlje.

I vise je nego sigurno da se natalitet muslimanskih zena na zapadu priblizava onim od evropljanki.
Pa cak i u njihovim maticnim zemljama fertilitet naglo opada.
U Iranu, Alziru, Tunisu i Turskoj je vec pao ispod cifre od 2,1-og djeteta po zeni koji je potreban za dugorocno ocuvanje populacije.
Opet, fale dokazi:)
idealnaM

#33 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by idealnaM »

Onda molim te, prestani ti koristiti podatke sa islamofobičnih stranica :D
Optimus Prime

#34 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Optimus Prime »

Updated wrote:
Evo, ja na primer cuo da je najpoznatiji reziser Musliman iz Bosne presao na Pravoslavlje! Sta je to!
Reziser nije "presao" , on je samo uzeo pravoslavnu vjeru, jer musliman nikad nije ni bio. Cak nije bio ni Musliman nego Jugosloven.
Inace, ljudi rijetko prelaze iz vjere u vjeru. Zapravo se najcesce radi o prihvatanju razlicitih religija od strane bivsih ateista.
Pa i vecina konvertita u islam nisu bili pobozni. Yussuf Islam je jedan od primjera.
.
idealnaM

#35 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by idealnaM »

Misliš, bio ateista?
WooW :shock:
Fabridjijo

#36 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Fabridjijo »

Optimus Prime wrote:
Fabridjijo wrote:

Objasni zasto?
Ako cemo argumentirati onda molim samo sa sluzbenim podacima a ne sa propagandnim materijalom tipa " u Njemackoj ce za 25 godina polovina stanovnistva biti muslimani".
Ako neko stvarno vvjeruje u ove gluposti neka mi objasni odakle ce doci tih 40 miliona novih muslimana koji ce ciniti polovinu stanovnistva u Njemackoj za 25 godina.
Kad ti vec smetaju(a neznam zasto :-? ) kako ih ti nazivas "islamisticke stranice" evo nesto iz drugih izvora :)

http://www.youtube.com/watch?v=Ww5LnOLXqXw
Optimus Prime

#37 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Optimus Prime »

idealnaM wrote:
Ti mozes takodjer misliti i da se sunce okrece oko zemlje.

I vise je nego sigurno da se natalitet muslimanskih zena na zapadu priblizava onim od evropljanki.
Pa cak i u njihovim maticnim zemljama fertilitet naglo opada.
U Iranu, Alziru, Tunisu i Turskoj je vec pao ispod cifre od 2,1-og djeteta po zeni koji je potreban za dugorocno ocuvanje populacije.
Opet, fale dokazi:)
Ako te interesuje :
http://blogs.wsj.com/informedreader/200 ... lize-iran/
http://www.mapsofworld.com/turkey/geogr ... phics.html
http://www.indexmundi.com/algeria/total ... _rate.html
http://www.nationmaster.com/time.php?st ... country=ts
Optimus Prime

#38 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Optimus Prime »

Fabridjijo wrote:
Kad ti vec smetaju(a neznam zasto :-? ) kako ih ti nazivas "islamisticke stranice" evo nesto iz drugih izvora :)

Ovo je vec bolje!
Ovdje se spominje maximum 4000 konvertita u prosloj godini u Njemackoj , a ne desetine i stotine hiljada. Takodjer se spominje da su ogromna vecina zene sto podrzava tezu da vecina konvertita nisu konvertirali iz ideoloskih razloga nego da bi se mogli udati za muslimana.
idealnaM

#39 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by idealnaM »

idealnaM

#40 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by idealnaM »

Da samo brojka od 4000 je iz studije iz 2004. godine...hm...
Optimus Prime

#41 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Optimus Prime »

idealnaM wrote:Da samo brojka od 4000 je iz studije iz 2004. godine...hm...
Ovo godine ih je naravno milion, minimum.
Evo vec cujem ezan kad otvorim prozor.
Last edited by Optimus Prime on 10/01/2010 15:30, edited 1 time in total.
idealnaM

#42 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by idealnaM »

Možeš vjerovati i da se Sunce okreće oko Zemlje.
lord-executioner

#43 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by lord-executioner »

Cemu koriste brojke? Je li broj sljedbenika necega dokaz da neko zastupa neprikosnovenu istinu? Trebamo li svi jesti stapicima zato sto milijarda Kineza tako jede? Hocemo li se klanjati kravama zato sto opet milijarda Hindusa to radi? Ovo me fakat podsjeca na ono "Jedite govna! Milioni muha ne mogu biti u krivu!". Volio bih vidjeti ove propagatore islama kao "jedine istinite" religije ( "jedina istinita", veritas veritatum religija inace nikne svakih stotinjak godina ) kako bi uzivali u zemlji u kojoj je vladajuce serijatsko pravo ili neki teokratski sistem, pa da vide kako je kada se religijske odredbe dosljedno primjenjuju, i kako je kada se primitivno shvatanje covjeka i vrijednosti zivota ispolji na njemu ili nekom bliznjem. U svojoj bitnoj sustini sve najvece religije ( islam, krscanstvo, budizam, hinduizam ) sadrze i propovijedaju covjecnost; rituali su samo distinkcija uzrokovana obicajima mjesta i vremena u kojem je nastala. Nas covjek, medjutim, najbolje sprovodi ritual, a ne zna sprovesti bit. Dok se vecina pripadnika religija ne posveti sustini umjesto mizansceni, nijedna jedina religija nece vrijediti, nego ce biti samo zastor pod kojim vrije patrijarhalni, arhaicni rezon i ogranicavanje licnih sloboda. Da li ce u toj saradi ucestvovati milion ili milijarda ljudi, i da li ce se to odvijati pod krinkom krscanstva ili islama, savrseno je svejedno, zapravo, gore je po svijet.
morti

#44 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by morti »

U redu...
Naslov teme sadrži "Počeli". Ispada da su odjednom počeli, kao, nije se dešavalo prije, odjednom svi prosvijetljeni :D
Ne zaboravimo da ljudi mijenjaju uvjerenja od kad postoji čovjek :D
Ne miješati natalitet muslimana u Evropi, koji je mašala, sa konvertitima. Da povezano je, ali isto tako je povezano sa onima koji "pobjegoše iz islama" i sa još stotinu faktora za koje treba sjest i fino se zadat u istinsko kategoriziranje i nabrajanje, ne? :D
Onda, za takvu jednu izjavu, koja ima težinu, nije dovoljno maznut podatak sa islambosne i sličnih "objekvivnih sajtova" :D
Yebo popis stanovništa kakav bi se tu statistički poduhvat morao poduzeti kako bi se donio valjan zaključak :roll:

Sa onima koji emocijama, a ne racionalnošću obrađuju ovu hipotezu, najteže je raspravljati jer postaviti pitanje tipa "a zašto islamistički sajtovi nisu valjan izvor?" mene ostavlja sa :shock: :shock: :shock: ...odustajem odmah :D

Možemo samo uzeti naznake, a ovdje se mnogi ne znaju koristiti podacima, uzimaju ih uz ubrzane otkucaje srca i misao "uh, vidi šta nas je" :D

Megalomanski podaci su mi najluđi, bartam mog :D :D :D

Ja ne znam koliko je konvertita, ne mogu znati! Mogu pretpostaviti, što nije baš validno :D A mogu se zadati u iskopavanje i tek onda zaključiti.
Moja pretpostavka je da je proporcionalno isto sve i jedno "mijenjanje strana"... Ali treba mi više od jednog sajta i videa sa YouTube-a da bi se isprsio i reko JA ZNAM :-)
Fabridjijo

#45 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Fabridjijo »

Optimus Prime wrote:
Fabridjijo wrote:

Ovo je vec bolje!
Ovdje se spominje maximum 4000 konvertita u prosloj godini u Njemackoj , a ne desetine i stotine hiljada. Takodjer se spominje da su ogromna vecina zene sto podrzava tezu da vecina konvertita nisu konvertirali iz ideoloskih razloga nego da bi se mogli udati za muslimana.
Mislis tebi bolje... bolje ti lezi manja brojka,jel ?
:-) :-)
Andaluzijski pas

#47 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Andaluzijski pas »

Da je Zapad bolje upoznat sa Njegovim Veličanstvom Mustafom, sav bi se preobratio na islam.
Lawrence

#48 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Lawrence »

lord-executioner wrote:Cemu koriste brojke? Je li broj sljedbenika necega dokaz da neko zastupa neprikosnovenu istinu? Trebamo li svi jesti stapicima zato sto milijarda Kineza tako jede? Hocemo li se klanjati kravama zato sto opet milijarda Hindusa to radi? Ovo me fakat podsjeca na ono "Jedite govna! Milioni muha ne mogu biti u krivu!". Volio bih vidjeti ove propagatore islama kao "jedine istinite" religije ( "jedina istinita", veritas veritatum religija inace nikne svakih stotinjak godina ) kako bi uzivali u zemlji u kojoj je vladajuce serijatsko pravo ili neki teokratski sistem, pa da vide kako je kada se religijske odredbe dosljedno primjenjuju, i kako je kada se primitivno shvatanje covjeka i vrijednosti zivota ispolji na njemu ili nekom bliznjem. U svojoj bitnoj sustini sve najvece religije ( islam, krscanstvo, budizam, hinduizam ) sadrze i propovijedaju covjecnost; rituali su samo distinkcija uzrokovana obicajima mjesta i vremena u kojem je nastala. Nas covjek, medjutim, najbolje sprovodi ritual, a ne zna sprovesti bit. Dok se vecina pripadnika religija ne posveti sustini umjesto mizansceni, nijedna jedina religija nece vrijediti, nego ce biti samo zastor pod kojim vrije patrijarhalni, arhaicni rezon i ogranicavanje licnih sloboda. Da li ce u toj saradi ucestvovati milion ili milijarda ljudi, i da li ce se to odvijati pod krinkom krscanstva ili islama, savrseno je svejedno, zapravo, gore je po svijet.
Potpisujem. Vrlo lijepo i pismeno receno, svaka cast.
Optimus Prime

#49 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Optimus Prime »

Fabridjijo wrote:
Optimus Prime wrote:
Fabridjijo wrote:

Ovo je vec bolje!
Mislis tebi bolje... bolje ti lezi manja brojka,jel ?
:-) :-)
Mene zanima istina, ne propaganda!
nexo

#50 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by nexo »

Da, prelaze! Jedna od mojih najboljih prijateljica je presla da bi se udala za bogatog saudijca, uzela muslimansko ime, koje naravno ne koristi, a kad a je on umro i ostavio joj par desetina miliona Eura u gotovini, zlatu i nekretninama, bozic je ponovo najznacajniji godisnji praznik, a bajram se naravno ni ne spominje.
I bivsa mis Srbije koja se udala za bogatog emiracanina je vjerovatno morala preci na islam. I moja bivsa je znala postiti i pripremiti bajram iako sam ja ateista, ali poticem iz muslimanske porodice, pa je to radila iz postovanja prema mojoj porodici i zelje da dozivi te trenutke radi boljeg razumjevanja religije i ljudi. Na islam naravno nije presla, jer ne prakticira ni svoj katolicizam. Njen prvi rodjak je magistriao islamske nauke, Dakle dobro poznaije islam, ali na islam presao nije. I jos mnogo primjera...
Dobar dio svijeta sam proputovao i upoznao jako mnogo ljudi, ali nisam upoznao nikoga da je presao na islam iz bilo kakvih iskrenih vjerskih pobuda, ali sam upoznao ljude koji su napustili islam ili kazu za sebe da su muslimani, ali da ih religija ne zanima i da nisu vjernici.
Locked