Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Loulou

#26 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by Loulou »

Pipo akademik wrote:Krav Maga

Ne znam imate li vi u Sarajevu to, ja sam u Beogradu gledao par treninga i bio sam odusevljen. Krav Maga je izraelski sistem za samoodbranu, nastao iz njihovih specificnih potreba. Znaci nista filozofska mumbo-jumbo sr...nja, kate i sl. Ovo je cisto prezivljavanje, uci se odbrana u svim mogucim pozicijama, od svih mogucih oruzja (posebno nozeva i pistolja), zadavanje kontraudara u vitalne tacke, pa naravno i bjezanje :) Koliko sam vidio, nije toliko fizicki zahtjevna za starije ljude ili zene

http://en.wikipedia.org/wiki/Krav_Maga
Kažu da ima, još samo da se odlučimo na konkretne korake :D
sasa t

#27 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by sasa t »

Nadji info na FB ako imas profil,ima grupa Krav Maga Sarajevo i naci ces sve info ako te zanima pa mi se javi tamo onda ako te zanima ok
pirmin

#28 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by pirmin »

Da mi je naci kakvog instruktora ruske "system-e"

covedbr

#29 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by covedbr »

.
Last edited by covedbr on 17/07/2012 00:27, edited 1 time in total.
Mustafapasa

#30 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by Mustafapasa »

Za one koji Žele krav magu i rusku sistemy, bez obzira na godiste i prethodno iskustvo neka pogledaju www.opstanak.net
Prvi trening-proba besplatan...od gledanja nema ništa.
Forsaken

#31 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by Forsaken »

KOlko je ovaj ruski sistem i dje se to nalazi?
harisaga

#32 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by harisaga »

Za postavljaca teme..Da li si razmisljao o treniranu juda?Malo se informisi o judu,mozda ti se svidi.Ja treniram 3 mjeseca(imam 20 godina) i nijedan sport mi se nije svidio kao judo.Takodjer na treninzima ima dosta ljudi vasih godina,pa i stariji koji su tek poceli,tako da bi imali sa kim da se krvite :evil:
Dosta ljudi dolazi i radi problema sa ledjima i kostima generalno,kazu da im prija i da se bolje osjecaju.

Za samoodbranu je vrhunski sport,dovoljno govori da ga vecina Policijskih i Vojnih jedinica(specijalnih recimo) koristi kao primarnu borilacku vjestinu.

ako te interesuje gdje se moze trenirati judo javi mi se na privatne poruke.pozdrav
cappy_tempo

#33 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by cappy_tempo »

Forsaken wrote:KOlko je ovaj ruski sistem i dje se to nalazi?
breka-skola za gluhonjeme
harisaga

#34 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by harisaga »

Da,pitanje je koliko je bilo koja vjestina samoodbrane korisna kada te neko napadne ,a ako treniras samo rekreativno.Tj ako se ne boris i nemas taj fighting mode.Vecina ce se prepasti i zaboraviti sve sto su ikad naucili na casovima neke samoodbrane ;D.Za druge vjestine i treningne ne znam,ali u klubu gdje treniram redovno radimo borbe(randori)tako da se covjek koliko toliko moze spremiti i izgraditi tu smirenost koja je potrebna kada te neko napadne.Judo i ulicna borba..hmm Ulicna borba je nesto sasvim drugo,tu ce te napasti 3 ,4 covjeka,neko sa nozem ,palicom.Tu nema garancije.Sto mogu tvrditi je da normalan covjek(neko ko ne trenira,laik),ako razlika u kilazi nije drasticna nece nikad moci namlatiti judistu ili bilo kojeg drugog borca.Takodjer ako uzmemo u obzir da je Fedor emalianenko jedan od najvecih boraca mma, crni pojas u judu ,mozemo otprilike skontati da li je vjestina korisna ili ne .Sto se tice poredjenja juda i jiujitsu,to je besmisleno.Zna se sta je judo sta jiujitsu,svaka ima svoje prednosti.Judo vise radi na bacanjima i borbi na nogama,a jiu jitsa polugama,gusenjima i borbi u parteru.(obje imaju i ovo drugo.Tj judo poluge itd i jiu jitsu bacanja).

Ja kazem da je dobro trenirati bilo koju borilacku vjestinu,jer su treninzi veoma jaki,i vremenom se covjek navikne na borbe i postane pun samopouzdanja.O napredku u snazi,savitljivosti,kondiciji da i ne govorim.Ja sam samo rekao sta ja treniram i predlozio judo.Mozda mu se svidi kao sto se svidio i meni i tu se pronadje,mozda mu se ne svidi i nadje nesto drugo.

Evo zanimljiv snimak.Pokazuje borbu izmedju treniranog borca(nastupo i u mma) i judiste(neko je gledao ovu emisiju mozda).Zamislite sada sta bi ovaj japanac uradio nekom laiku,i sta bi se desilo kada bi ovom snagom bacio nekoga na beton.
http://www.youtube.com/watch?v=g7Qz-QH8o28
CSKA

#35 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by CSKA »

Vec je bio savjet,ali da ga ponovim,Aikido definitivno.To je prava skola samoodbrane,vecinom se radi sa rukama,znaci nema oni kung-fu fora,letenja po zraku itd...Mene je ucio Ljuba Vracarevic,ljudina od covjeka u tom podrucju.Za cas mozes da naucis kako da polomis ruke npr napadacu.Pogotovo u danasnje vrijeme,kada setas sa zenom,porodicom,djevojkom dobro dodje :thumbup: .
Mustafapasa

#36 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by Mustafapasa »

CSKA wrote:Vec je bio savjet,ali da ga ponovim,Aikido definitivno.To je prava skola samoodbrane,vecinom se radi sa rukama,znaci nema oni kung-fu fora,letenja po zraku itd...Mene je ucio Ljuba Vracarevic,ljudina od covjeka u tom podrucju.Za cas mozes da naucis kako da polomis ruke npr napadacu.Pogotovo u danasnje vrijeme,kada setas sa zenom,porodicom,djevojkom dobro dodje :thumbup: .
Aikido je raja ali...za kafanu/ulicu i uopste Krav maga je ciko...Trenutno u svijetu najpopularnija i najefikasnija vojna vjestina medju civilima, o policiji/zastitarima/vojsci da ne govorim...Lahko se uci i jos lakse primjenjuje...
Lady Saray

#38 Re: Škola samoodbrane u Sa - za nešto stariju raju

Post by Lady Saray »

6 postova i svih 6 je vezano za taj klub i reklamu.. :-)
Post Reply