Postao/la felipe kajetano dana 05/01/2010 17:49
Posljedica unistenja ovih par tenkova i BOV na Karusama nije neuspjeh te oklopne jedinice..oni su dobro krenuli i napravili strasan psiholoski efekat na protivnika..krenulo je rokanje i ispred nije bilo nikoga jer je nastupila bjezanija prema Jelahu..jedinica koja je trebala ici sa boka nije imala muda da krene za njima(inace radilo se o kasnije ce se ispostaviti najgoroj jedinici VRS"Osinjskoj brigadi")Noc prije kapetan kojeg sam spomenuo kad je saznao ko ce mu sutra praviti drustvo je htio da sve prekine ali je dobio uvjeravanja od puk.Lisice da ce biti sve u redu i da mora da se krene..mislim da je bilo malo problema i sa postavljanjem mosta...Elem sa ove vremenske distance mogu da kazem da se mozda sve dobro zavrsilo jer da su ovi krenuli nastupila bi vjerovatno teska klanica i mnogi bi nizasto poginuli..
ne vjerujem da si bio blizu tih dogadjaja.
cuj, armija bih bjezala prema jelahu; i karadzicevci ih ko fol stjerali u kut,, ali eto,, da nije bilo 'osinjske brigade' ,, sve bi ih pomlatili.
koji umni proljev.
kao prvo, kada je tzv.vrs krenula sa 18 tenkova i oklopnjaka da puca prema polozajima armije bih, tok dogadja je bio veoma lako predvidjedi.
naime, kada ti tenkovi, vbr, i oklopnjaci u istom momentu pucaju na polozaj, imas dva izbora... chekati na istom mjestu,,,,,, i poginuti,, ili se povuci na sekundarne linije.
a nasi vojnici su upravo uradili to drugo.
povukli se na sekundarne linije,, a karadzicevci mislili da smo u rasulu, i krenuli svim zeljezom na nas.
a mi smo to jedva docekali.
jer kad su se tenkovi pojavili na chistom, onda smo ih zumirali sa crvenim strijelama (mi smo ih zvali 'zelene strijele" jer smo ih dobili od pakistanaca)
i pretvorili ih sve u pepelo.
od 18 oklopnih vozila i tenkova, unistili smo 16.
i te osinjske brigade koje su pokusale nesto, dobili su po pi-zz-i....i svi se razbjezali.
to je bio zadnji napad tenkova na polozaje armije bih.
od kad je srpska vojska saznala da posjedujemo crvene strijele, nikad vise nisu krenuli na nas sa tenkovima.