Opel Corsa D

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

gtc

#26 Re: Opel Corsa D

Post by gtc »

te tackice koje imas na autu su ti nastale od kamenja koje zimi kod nas posipaju po cesti, i naravno kad skines farbu i zastitni sloj da ce ti metal ispod zahrdjati. nema auta kojem se to ne desava. Samo je problem sto je zadnji dio kod corse tako dizajniran da bas baca na spoj blatobrana i vrata to svo kamenje jbg :/

I ne znam sta oceujes od 75ks i 1200-1300kg ?!
staradis

#27 Re: Opel Corsa D

Post by staradis »

Popravi to a zimus nabaci sloj folije koji se sada koristi za sminkanje auta to ce te doci malo para na maloj povrsini

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Frutek

#28 Re: Opel Corsa D

Post by Frutek »

@ Slatka je i malo troši

Ono je stvarno katastrofa ako se sve tako desilo, to treba objavit i reklamirat na sva zvona. Jesi li pisao Opelu direktno? I nevjerovatna mi je cijena od 26.000 km za Corsu. Redovno pratim cijene nekoliko brendova, medju kojima je i Opel i još uvijek nisam vidio toliku cijenu. Pa one sa dodatnom opremom i malim sportskim dodatcima izadje oko 22.000 km i to sa 1.4 motorom. Znam jer mi je drugarica kupila takvu; crvena sa crnim felgama i sportskim dodatcima, 1.4; vozio auto, ide sasvim solidno.
wolfie

#29 Re: Opel Corsa D

Post by wolfie »

gtc wrote:te tackice koje imas na autu su ti nastale od kamenja koje zimi kod nas posipaju po cesti, i naravno kad skines farbu i zastitni sloj da ce ti metal ispod zahrdjati. nema auta kojem se to ne desava. Samo je problem sto je zadnji dio kod corse tako dizajniran da bas baca na spoj blatobrana i vrata to svo kamenje jbg :/

I ne znam sta oceujes od 75ks i 1200-1300kg ?!
Imao sam isto auto istog godista, sve sto je ushtipak rekao za lak je istina, jednostavno se raspada, ako ga ptica pokaki, trag odmah nastane, procesljao sam forume i shvatio da nisam jedini, nevjerovatno da tako mlado auto ima tako nisku toleranciju na koristenje.
drndalo

#30 Re: Opel Corsa D

Post by drndalo »

Pored sto se zali na forumu, treba da se zali i u ovlastenom servisu i u uvozniku auta... Prohrdjavanje jeste kada od hrdje nastane rupa, dakle prohrdja cijeli lim... Garancija na lak ako je 3 godine, ima da ti ga lakiraju samo tako, i to ako je radjeno u ovlastenom, pod garancijom nema da utice na nista, osim da ti npr. za jos 12 mjeseci garancije za taj uradjeni dio produze garanciju na lak... Ako je lak zaista tako los, i ako po stranim forumima (HR, SRB) nadjes da je to neka greska fabricka bila, ili da je bila neka servisna akcija koju su trebali provesti, a nisu, ganjaj, dosadjuj, u novine ih daji... Trzisna inspekcija, ombudsmani za potrosace, samo nemoj cekati da ti istekne GARANCIJA !!!

Kocnice na toj kilometrazi nisu trebale otici, pa i tu postoji sumnja, ali nekada sam kod nekih zaista losih vozacica vidjao da i kvacilo i kocnice jako kratko traju, doduse, vise se to odnosi na kvacilo nego na kocnice... Ali to je trebalo odmah provjeriti...
ushtipak

#31 Re: Opel Corsa D

Post by ushtipak »

Prevrnes internet ali nemas kome poslati email:),a ono mailova sto ima nije u funkciji,odgovor na reklamaciju se ceka 15 radnih dana,odgovor iz Opel Zagreb.
zLatk0

#32 Re: Opel Corsa D

Post by zLatk0 »

Javi se u AC Boras, meni odgovore skoro odmah kada im mail posaljem ili ih nazovi jos lakse, pa neka te oni upute dalje.
tavustavus

#33 Re: Opel Corsa D

Post by tavustavus »

zao mi je zaista sto se ljudima desavaju ovakve stvari i ja sam razmisljao o kupovini ove corse..jer mala je i malo trosi ali sada :skoljka: ....a ditributeri - dileri ...zaista zalosno... ljudi moji nije mala stvar dati 20 i nesto hiljada da bi dobio ''kontejner na 4 tocka''... pisi u Njemacku nekome negdje..piši brate ne daj da te budalom prave :sax: :thumbup:
530i

#34 Re: Opel Corsa D

Post by 530i »

U toj klasi Corsa ne spada u jeftinije automobile, automobile sa jeftinijim održavanjem, a i garancija joj je jedna od najkraćih na tržištu. Pa Dacia daje pet godina garancije, Kia sedam itd. Što se tiče diskova i disk pločica - mogu otići i na 30.000km, zašto da ne, spletom okolnosti i načinom vožnje...isto tako i performanse uzbrdo. Ljudi su se nekad po tim istim ulicama penjali i autima od 15KS i 40Nm i auta im se nisu gasila...rekao bih stil vožnje i znanje vožnje. Servis nažalost klasična bosanska priča...je li treba nešto o svom trošku da urade, to "ne može", to "ne piše tako", itd. i sl.
drndalo

#35 Re: Opel Corsa D

Post by drndalo »

Ako "nema" ko da odgovara ne e-mailove, ima telefon, i PREPORUCENA POSTA, koja ce im za tvoju zalbu reci da se sprema papirologija, ako zatrebadne na sudu... Dakle, sve sto radis, ostavi pismeni trag, i to im obavezno i napomeni svima, i dileru/serviseru, i uvozniku, i sve to poduzmi prije isteka garancije.

Sto se ciscenja filtera cestica tice, nemam pojma kako se na njoj to manifestuje, ali mi nije jasno da zeni nisi rekao da vam sa vasom kilometrazom ne treba "sladak" dizel koji malo trosi... Posebno ne za te pare... Sa tim kilometrima, benzin bi vam bio bolja varijanta... Da prelazite 40-50.000 km godisnje, shvatio bih zasto dizel...
Frutek

#36 Re: Opel Corsa D

Post by Frutek »

Nek se obrati Opelu direktno u Njemackoj, ja sam im jednom prilikom pisao, dobio sam odgovor u roku par dana. Obavezno naznacit model, broj sasije i napisat ovo isto sto i nama. Zaista sramota ako je auto 2 godine staro spalo na te grane...Ipak je to jedno od najprodavanijim malih vozilica u Europi, ne bi se to niposto smjelo desit...
ushtipak

#37 Re: Opel Corsa D

Post by ushtipak »

Danas potvrdili da ce dati zvanican stav za 10dana....znam da vise nece opel u moje vlasnistvo
_mufljuz_

#38 Re: Opel Corsa D

Post by _mufljuz_ »

ushtipak wrote:Danas potvrdili da ce dati zvanican stav za 10dana....znam da vise nece opel u moje vlasnistvo
i tako kupis novo auto i ispizdis se jer si dao skoro dobru cifru od stana.....

ja sam vozio taj CDTI 1.3 isla je ko luda doduse rentano - ali stvarno nikakve posebno zamjerke - presao 2000 km sa njom jedan i po rezervar potrosila.

jarane moj rahmet tvojim zivcima :-)

tacno bi ko onaj iz maratonaca otiso u Salon i drekn'o se ZAPALICU JE :-x :-?
volan

#39 Re: Opel Corsa D

Post by volan »

U ovaj budzet ulazi i nova Toyota Yaris sa 5 godina garancije i bez ograničenja na kilometražu.
Ovo puno znači, bez ulaska u debatu oko brenda Opel vs Toyota.
Post Reply