BiH bi mogla postati nova Palestina -Mesic

LaBomba

#26 Re: BiH bi mogla postati nova Palestina -Mesic

Post by LaBomba »

Mesic je u pravu. To se moze desiti. Bosnjaci iz dana u dan svijetu pokazuju da su apsolutno apolitican narod, koji nije u stanju ni na proteste izaci. Dozvoljavamo da nas jedna mumija predstavlja, koja ukidanje drzave (koju smo dobili 92), naziva "kompromisom". Da dragi moji, mi smo dobili priznatu drzavu 92, koja nije imala entitete, ali mi samo smo se pomirili sa tim entitetima i nemamo vise sta kome kukat. Neki ovde na forumu su pokusali ukazati na to da imamo pravo traziti povrat na Republiku BiH, jer dejtonski (ne)sporazum ocigledno nije uspio, medjutim takvi lete sa foruma, ostali trube o nekakvom "realnom stanju", i nema se vise sta reci nego sretno vama(nama) u evropskoj Palestini. Kad te zatvore sa svih strana, kad prepustite sve drzavne resurse neprijateljima, kad nemadnete nista ni proizvodit ni izvozit, i nastavite zivotarit uz pomoc saudiske sadake, mozete vi pokusavat dokazivat koliko hocete da ste evropski, civilizovan narod, dzaba vam. Bit cete obicna vjerska nedefinisana skupina, kad ste digli ruke od drzave.
BHCluster

#27 Re: BiH bi mogla postati nova Palestina -Mesic

Post by BHCluster »

osa wrote:
BHCluster wrote:
osa wrote:hajde nađite neki drugi primjer, dosta više te palestine, šta to netko želi imputirati da bošnjački narod nije sposoban imati svoju državu, hajde bošnjaci, demantirajte ove "nevjerne tome".
Pa zar neznas osa da u ovoj drzavi se svi slazu kada treba koji dinar klepiti nista drugo. Sta hocu da kazem jeste bez dobro uredene drzave u politickom i pravnom smislu nemoze se naprijed krenuti. U BiH svi su spremni vodidi svoj narod negdje ako tu ima kakve licne koristi, a posto ti nasi voljeni politicki predstavnici znaju da to nebi mogli kada bi imali svoje drzavice onda ovo rjesenje koje sada imamo najbolje njima odgovara a stoke koja ce ih opet izabrati imamo na pretek.
znači oni bi dijelili, ali drže figu u džepu, u stvari oni ne bi dijelili, ovako im paše, pa .ajebite ih cluster, izblefirajte ih, dajte im dozvolu za podjelu, onako s figom u džepu, da vidimo kako će reagirati.
U ovoj drzavi to je nemoguce, vidi vi u Hrvatskoj birate 3. po redu predsjednika mi u BiH biramo 3 od jednom, dok god nedobijemo jedan ustav koji ce biti zasnovan na ljudskim pravima mi cemo u ovoj drzavi da se vrtimo u krug. Namjerno nisam reko demokratski ustav jer ako ovo u BiH nije demokratija ja neznam sta je. Vladajuca koalicija nas 4 godine samara, igra sa nacionalnim osjecajima itd a mi ih opet sve djuture izaberemo ope pa ti meni reci ko to nebi radio kada mu biraci to dozvoljavaju.
osa

#28 Re: BiH bi mogla postati nova Palestina -Mesic

Post by osa »

LaBomba wrote:Mesic je u pravu. To se moze desiti. Bosnjaci iz dana u dan svijetu pokazuju da su apsolutno apolitican narod, koji nije u stanju ni na proteste izaci. Dozvoljavamo da nas jedna mumija predstavlja, koja ukidanje drzave (koju smo dobili 92), naziva "kompromisom". Da dragi moji, mi smo dobili priznatu drzavu 92, koja nije imala entitete, ali mi samo smo se pomirili sa tim entitetima i nemamo vise sta kome kukat. Neki ovde na forumu su pokusali ukazati na to da imamo pravo traziti povrat na Republiku BiH, jer dejtonski (ne)sporazum ocigledno nije uspio, medjutim takvi lete sa foruma, ostali trube o nekakvom "realnom stanju", i nema se vise sta reci nego sretno vama(nama) u evropskoj Palestini. Kad te zatvore sa svih strana, kad prepustite sve drzavne resurse neprijateljima, kad nemadnete nista ni proizvodit ni izvozit, i nastavite zivotarit uz pomoc saudiske sadake, mozete vi pokusavat dokazivat koliko hocete da ste evropski, civilizovan narod, dzaba vam. Bit cete obicna vjerska nedefinisana skupina, kad ste digli ruke od drzave.

ovako kako ti postavljaš stvari, ispade da u principu više nema ni bih ni bošnjaka, a nije tako dapače, ima bih i ima bošnjaka, doduše treba malo poraditi na funkcionalnosti države, kad se shvati da država s tri naroda, ne može biti unitarna i da je normalno da u takvoj državi postoje nacionalne teritorijalne jedinice, sve ovo što si napisao bit će bespredmetno.
osa

#29 Re: BiH bi mogla postati nova Palestina -Mesic

Post by osa »

BHCluster wrote:
osa wrote:
BHCluster wrote:
Pa zar neznas osa da u ovoj drzavi se svi slazu kada treba koji dinar klepiti nista drugo. Sta hocu da kazem jeste bez dobro uredene drzave u politickom i pravnom smislu nemoze se naprijed krenuti. U BiH svi su spremni vodidi svoj narod negdje ako tu ima kakve licne koristi, a posto ti nasi voljeni politicki predstavnici znaju da to nebi mogli kada bi imali svoje drzavice onda ovo rjesenje koje sada imamo najbolje njima odgovara a stoke koja ce ih opet izabrati imamo na pretek.
znači oni bi dijelili, ali drže figu u džepu, u stvari oni ne bi dijelili, ovako im paše, pa .ajebite ih cluster, izblefirajte ih, dajte im dozvolu za podjelu, onako s figom u džepu, da vidimo kako će reagirati.
U ovoj drzavi to je nemoguce, vidi vi u Hrvatskoj birate 3. po redu predsjednika mi u BiH biramo 3 od jednom, dok god nedobijemo jedan ustav koji ce biti zasnovan na ljudskim pravima mi cemo u ovoj drzavi da se vrtimo u krug. Namjerno nisam reko demokratski ustav jer ako ovo u BiH nije demokratija ja neznam sta je. Vladajuca koalicija nas 4 godine samara, igra sa nacionalnim osjecajima itd a mi ih opet sve djuture izaberemo ope pa ti meni reci ko to nebi radio kada mu biraci to dozvoljavaju.
svaka država ima svoje specifičnosti, pa tako i bih, hrvatska ima specifičnost da je 90% stanovništva iste nacije u bih to nije slučaj, što se tiče "šamaranja", zar misliš da svi u hrvatskoj vole ovu vlast, ne vole, ali izabrana je na izborima i do idućih je tako, tko zna možda birači opet izaberu hdz, majstori su za kupovinu birača, ali to je politika i demokracija, nesavršena, ali još uvijek najbolja od svih poznatih sustava vlasti.
LaBomba

#30 Re: BiH bi mogla postati nova Palestina -Mesic

Post by LaBomba »

ovako kako ti postavljaš stvari, ispade da u principu više nema ni bih ni bošnjaka, a nije tako dapače, ima bih i ima bošnjaka, doduše treba malo poraditi na funkcionalnosti države, kad se shvati da država s tri naroda, ne može biti unitarna i da je normalno da u takvoj državi postoje nacionalne teritorijalne jedinice, sve ovo što si napisao bit će bespredmetno
Ima BiH na papiru, ima i Bosnjaka, samo je pitanje dokle ako ovako nastavimo. Zasto bi bilo normalno da samo u BiH moraju postojati nacionalne teritorijalne jedinice, dok u drugim takodje multietnickim drzavama to nije normalno? Gradjanska drzava nije nikakva unitarna drzava. To "unitarna" je obicna podvala. "Unitarna" je izmisljen pojam od onih kojima je najveci problem vecinski bosnjacki narod u BiH.
BHCluster

#31 Re: BiH bi mogla postati nova Palestina -Mesic

Post by BHCluster »

osa wrote:
BHCluster wrote:
osa wrote:
svaka država ima svoje specifičnosti, pa tako i bih, hrvatska ima specifičnost da je 90% stanovništva iste nacije u bih to nije slučaj, što se tiče "šamaranja", zar misliš da svi u hrvatskoj vole ovu vlast, ne vole, ali izabrana je na izborima i do idućih je tako, tko zna možda birači opet izaberu hdz, majstori su za kupovinu birača, ali to je politika i demokracija, nesavršena, ali još uvijek najbolja od svih poznatih sustava vlasti.
Da ali na svu srecu vecina ljudi u Hrvadskoj zna da moze izabrati drugu opciju ako joj se vladajuca nesvida i da ce Hrvatska ostati u svojim granicama u BiH to nije slucaj da nama neko moze tako nesto zagarantovati vidio bih promjene ono sto kazu prekonoci.
Locked