Tito je umro kao musliman

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
St.Germain

Post by St.Germain »

zoka wrote:rodio se kao hrvat, zivio ka srbin i umro kao musliman
jel ti ovo ozbiljno?
winetou

Post by winetou »

zoka wrote:rodio se kao hrvat, zivio ka srbin i umro kao musliman
Istinski Jugosloven :-)
zoka

Post by zoka »

ozbiljno, pa vidi rodio se stvarno kao hrvat u hrvatskoj porodici, postao komunista i sa srbima se povezao pogledajmo skim je poceo ono sto se zove NOB i odakle je poceo i kojim se krajevima kretao do Visa.

Poslije se ozenio srpkinjom, dobro iz politickih razloga, a sad mu unuci koliko ja znam zive u SiCG Josipa, unuka, sam vidio na kafici kod Mad-Max na uscu u BGD isti deda :D

A evo sudeci po ovom muftiji umro je kao musliman... tako da ona moja izjava gore je sasvim ozbiljna. Jedina stavka je mozda ova posljednja ali to je nijansa a lijepo zvuci.
St.Germain

Post by St.Germain »

zoka wrote:ozbiljno, pa vidi rodio se stvarno kao hrvat u hrvatskoj porodici, postao komunista i sa srbima se povezao pogledajmo skim je poceo ono sto se zove NOB i odakle je poceo i kojim se krajevima kretao do Visa.

Poslije se ozenio srpkinjom, dobro iz politickih razloga, a sad mu unuci koliko ja znam zive u SiCG Josipa, unuka, sam vidio na kafici kod Mad-Max na uscu u BGD isti deda :D

A evo sudeci po ovom muftiji umro je kao musliman... tako da ona moja izjava gore je sasvim ozbiljna. Jedina stavka je mozda ova posljednja ali to je nijansa a lijepo zvuci.
pa ne znam sta je sa strinama, tetkama, amidzama i dajdzama, i to treba istraziti, jel mu Rex bio kastriran, jel jeo krmetinu, psovo alaha...

ma dajte ljudi, koji vam je??? Valjda se covjek mjeri po djelima ne po pretpostavkama i prevrtanjima oko porijekla, bezveznim lamentiranjima..

covjek je bio bez predrasuda
vjerovao je u ono za sto se borio
i sto je najbitnije, imao je muda da se aktivno angazuje i da preuzme ulogu vodje ANTIFASISTICKOG POKRETA...sto ovdje mnogi zaboravljaju i potcjenjuju. Zivio je u mladosti za svoje ideale, borio se za iste i na kraju ih ostvario. Covjek vrijedan divljenja u svakom pogledu. To sto je na kraju zivio ko kralj, e jebi ga...

valja i to zasluziti :oops:

a to sve opet ne dovodi u pitanje Goli otok, politicke zatvorenike, privatiziranje drzave etc.

RODIO SE KAO COVJEK
ZIVIO ZA IZVORNI KOMUNIZAM
UMRO KAO DIKTATOR

sve ostalo je za zutu stampu i traceve, odakle i ovaj naslov potice...
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Evo i hrvatske novine pisu o tome, kad oni kazu pobogu valjda je istina :lol:

http://66.102.9.104/search?q=cache:noHg ... rina&hl=en

Doduse izbrisali prijetio Franjo :D
St.Germain

Post by St.Germain »

BosnjakAga wrote:Evo i hrvatske novine pisu o tome, kad oni kazu pobogu valjda je istina :lol:

http://66.102.9.104/search?q=cache:noHg ... rina&hl=en

Doduse izbrisali prijetio Franjo :D
svi smo mi Franje :oops:
Dance_Of_Death

Post by Dance_Of_Death »

BosnjakAga wrote:Jerg Hajder prelazi na islam?

Pripremio E.O.

|
- Austrijski desnicarski vodja Jerg Hajder (Joerg Haider) tvrdi da je potomak arapskih emigranata i da namjerava preci na islam, izjavio je u srijedu u Parizu Seif al-Islam Gadafi, sin libijskog vodje Moamera Gadafija. 'On je Arapin, arapskog podrijetla. Njegova obitelj dosla je u Andaluziju prije 400 ili vise godine i zatim presla na krscanstvo. Oni su Arapi. On mi je to pricao', izjavio je Seif al-Islam Gadafi novinarima u Parizu. 'Rekao mi je da zeli preci na islam i zamolio da mu nabavim primjerak Kur''ana na njemackom jeziku. On zeli biti musliman i Arapin i zbog toga nas dvojica imamo tako dobre odnose', rekao je mladji Gadafi.

http://www.sehara.com/vijesti/aktuelnos ... kalID=2900

Evo malo i desnicara livadicu da razocaramo :lol:
Jerg Hajder, najveći živi nacista, čovjek koji želi zaklati sve što razmišlja drugačije nego on, prelazi na islam ???
Zabrinut sam, zaista.
Srpski radikali bi od njega mogli naučiti nešto o ekstremizmu.

Zašto ti želiš sve idiote napraviti muslimanima ???

Čekaj, to kaže sin onog diktatora muslimana koji onako islamski uništava svoju državu i pljačka napaćeni narod. Ništa od te priče, batali, piši propalo.
St.Germain

Post by St.Germain »

Dance_Of_Death wrote:
BosnjakAga wrote:Jerg Hajder prelazi na islam?

Pripremio E.O.

|
- Austrijski desnicarski vodja Jerg Hajder (Joerg Haider) tvrdi da je potomak arapskih emigranata i da namjerava preci na islam, izjavio je u srijedu u Parizu Seif al-Islam Gadafi, sin libijskog vodje Moamera Gadafija. 'On je Arapin, arapskog podrijetla. Njegova obitelj dosla je u Andaluziju prije 400 ili vise godine i zatim presla na krscanstvo. Oni su Arapi. On mi je to pricao', izjavio je Seif al-Islam Gadafi novinarima u Parizu. 'Rekao mi je da zeli preci na islam i zamolio da mu nabavim primjerak Kur''ana na njemackom jeziku. On zeli biti musliman i Arapin i zbog toga nas dvojica imamo tako dobre odnose', rekao je mladji Gadafi.

http://www.sehara.com/vijesti/aktuelnos ... kalID=2900

Evo malo i desnicara livadicu da razocaramo :lol:
Jerg Hajder, najveći živi nacista, čovjek koji želi zaklati sve što razmišlja drugačije nego on, prelazi na islam ???
Zabrinut sam, zaista.
Srpski radikali bi od njega mogli naučiti nešto o ekstremizmu.

Zašto ti želiš sve idiote napraviti muslimanima ???

Čekaj, to kaže sin onog diktatora muslimana koji onako islamski uništava svoju državu i pljačka napaćeni narod. Ništa od te priče, batali, piši propalo.
Aferim Dance_Of_Death ;)

:D
whow

Post by whow »

A ja mislio da je bio bravar . :D
nebi

Post by nebi »

whow wrote:A ja mislio da je bio bravar . :D

.......samo cetvrtkom :D
nebi

Post by nebi »

Cuo sam i da je Hitler umro kao musliman,prije smrti je rekao "Mein Gott",
a MI znamo ciji je bog,jelde.
Nesto pricaju i za Mao Ce Tunga,kazu da je na samrti uzviknuo "Ah",
a to je znak istinskog ashka i vjerskog zanosa.
Za Nixona,pak,nije potvrdjeno,ali se i dalje istrazuje.
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

To sto Hajder zeli prec na Islam, licno sam video na njemackom TV kako je rekao da je njegova familija prije 400 godina dosla iz arapskih zemalja u Evropu.

Hajder je tipicno arapsko prezime.

Documents menu. Iraq actively cooperated, says Blix. By Masood Haider,
http://www.hartford-hwp.com/archives/27c/123.html

--------------------------------------------------------------------------------
Der Mann will zurück in die Wüste. Nach Jörg Haiders Besuchen in Bagdad vor dem Irakkrieg, bei denen er Saddam Hussein der Solidarität des österreichischen Volkes versicherte, soll es diesmal nach Libyen gehen. Dort will Haider, der Saif el Islam Gaddafi, den Sohn des Revolutionsführers Muammar el Gaddafi, zu seinen Freunden zählt, für eine österreichische Wirtschaftsdelegation als »Türöffner« fungieren

http://www.klick-nach-rechts.de/ticker/ ... reich1.htm
--------------------------------------------------------------------------------

Sto se Tita tice :

Muftija Jusufspahić rođen je 1937. kod Bugojna, a završio je najviše verske škole u Egiptu.
Iako je verski lider, u kancelariji je držao sliku Josipa Broza.
"Ja sam Tita osjećao kao svog prijatelja...
Njegovi nasljednici nisu željeli da ga naslijede. Da su to htjeli, oni bi bili protiv rata, sačuvali bi zemlju. Oni nisu njegovi dostojni nasljednici",

http://www.danas.co.yu/20040319/dijalog1.html

Sad znamo sto drzi Titovu sliku u kancelariji.
Ivy

Post by Ivy »

Image

E Komandante...
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

inače, privatno je nosio fes :oops:
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

...a bio redovan na teraviji :lol:
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Sta je cudno ako covjek predje na Islam?

Evo jos jedan politicar presao na Islam:

Ole Woehlers Olsen Danski diplomata

Denmark's ambassador to Syria since 1999 speaks 12 languages fluently, including Arabic. A Muslim convert, the 61-year-old worked for over 30 years with the Danish foreign service in several Arab countries as well as in Rwanda, Angola, Chile, Peru and the Philippines.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,858521,00.html

Pise Deutsche Welle
nebi

Post by nebi »

Neki cafir je u Sarajevu na zidu napisao:
"Saban je meni bio bog".
Ili je neki siit,oni vjeruju u bozansku prirodu imama.
Fair Life

#43 Re: Tito je umro kao musliman

Post by Fair Life »

BosnjakAga wrote:RAZGOVOR: HADŽI HAMDIJA EFENDIJA JUSUFSPAHIĆ, BEOGRADSKI MUFTIJA I MARŠALOV NEFORMALNI MINISTAR ZA ISLAMSKI SVIJE (citat):

Kada sam došao upisati se u knjigu žalosti, prišao mi je Titov tajnik Badurina i rekao da je predsjednik umro kao musliman, i to čitajući Kuran treći put uzastopno...
...

Piše Zoran ŠAGOLJ
Snimio Tom DUBRAVEC
Ne razumijes se ti BosnjakAga u te stvari. Antipropagandu pokusavas usmjeriti kao propagandu. Sa ovom izjavom Jusufspahic je napravio smijuriju sa islamom i magarecu uslugu muslimanima.
[size=117]Hfz. Senaid Zajimović, magistar islamskog prava[/size] wrote:Prihvatanje islama se javno izražava, ovako je to samo nova obmana muslimana

Vijest koju prenose novine s izjavom beogradskog muftije Hamdije ef. Jusufspahića u kojoj on tvrdi da je Tito umro kao musliman, veoma je neobična, pogotovo što se pojavila u vrijeme opće hajke i antiislamske kampanje. Titu više niko ne svojata i sve se manje spominje. Jedino ga još neki naši Bošnjaci smatraju svojim predsjednikom. Za njim i njegovim vremenom, "kad je svima bilo lijepo", već odavno žale samo komunistički nostalgični Bošnjaci. Sasvim je razumljiva njihova nostalgija. Ali, nije razumljiva nostalgija nekog muftije, čovjeka koji je završio teološke nauke, čovjeka koji nije deklarirani komunist, već islamski teolog i misionar, koji je zadužen da se brine o muslimanima u svom muftiluku. Muftijina izjava ide u prilog neokuministima iz naših redova i opravdava neke naše nane koje su mu, kad je Tito umro, učile jasine i hatme. Nakon ove izjave, nane će odahnuti i konačno svima dokazati kako su bile u pravu što su onomad govorile "rahmetli Tito". On, sada, nakon 23 godine, tvrdi da je kod Tita bio čak 22 puta i da su njih dvojica razgovarali o islamu. Ova vijest ne bi bila čudna da ju je muftija objavio i izrekao ubrzo nakon smrti Josipa Broza, kad je ta vijest mogla nešto i značiti, jer su za Titina vremena bosanski muslimani ostali bez svoje nacije, a postali vjerska skupina. Za njegova vremena je Goli otok bio simbol stradanja muslimana. Zar ne bi Tito, koji se, prema muftiji, toliko interesirao za islam, pomogao muslimanima i omogućio im povlašteniji položaj? Tvrditi za nekoga da je umro kao musliman možemo samo onda kad ta osoba javno izrazi svoju opredjeljenost i javno prihvati islam. To što je samo muftiji, a ne i tadašnjem reisu, rečeno da je Tito umro kao musliman, govori nam više o muftiji kao čovjeku koji je možda mogao uticati na položaj muslimana, a on to nije uradio. Radi svega, smatram da ovakva izjava, kao i sve ove antiislamske kampanje, ima kao cilj još jednu obmanu muslimana.
[size=117]Muharem Omerdić, vjersko-prosvjetni referent Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini[/size] wrote:Nije ni razmišljao o islamu, bio je komunist i ateist

Nemam šta komentirati o tome. Pročitao sam ono što piše u novinama, a ne mogu tvrditi je li to bilo ili nije bilo. Beogradski muftija nije u našoj nadležnosti, tako da moje izjave o njemu nisu mjerodavne. Ja se sa Titom nikad nisam sreo i ne znam nešto posebno o njemu, osim onoga što znaju svi drugi ljudi kao građani ove zemlje. Nikad ranije nisam čuo da je Tito razmišljao o islamu. Znam da je bio komunist i ateist, a da je bio vjernik, to ne znam. Ono što je muftija rekao, za mene je novo.
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Image

Dzemal Bijedic

Bijedic je bio tvorac jugoslovenskog ekonomskog cuda 70-ih: Da nije stradao, naslijedio bi Josipa Broza na celu SFRJ!
margareta

Post by margareta »

mačak u čizmama wrote:...a bio redovan na teraviji :lol:
da sam znala gdje mu je bila baza :roll: izjela bi me kiselina :oops:
margareta

Post by margareta »

JERG HAJDER prelazi NA ISLAM !!!!!!!!!!!!!!

MALOPRIJE SAM procitala to na TTX-u !!!!!!!
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Image

Par dana prije bombardovanja Iraka
Dell

Post by Dell »

BosnjakAga wrote:Image

Dzemal Bijedic

Bijedic je bio tvorac jugoslovenskog ekonomskog cuda 70-ih: Da nije stradao, naslijedio bi Josipa Broza na celu SFRJ!
Zato su Dzemu ubili :x
ViTeZ93

Post by ViTeZ93 »

Allah dz.s. najbolje zna i ako je Tito primio Islam prije nego sto mu je dusa dosla do garkade, mozda mu se Allah dz.s. i smilovao i tako umro kao musliman nakon svega onoga sto je ucinio protiv muslimana sirom ex-yu...
Kao sto rece hfz. Zajimovic gdje je taj muftija bio do sada?! trebao je to odma razglasiti nakon titove smrti a ne poslje 20 i kusur godina!
Fair Life

Post by Fair Life »

ViTeZ93 wrote:...Kao sto rece hfz. Zajimovic gdje je taj muftija bio do sada?! trebao je to odma razglasiti nakon titove smrti a ne poslje 20 i kusur godina!
Lazi najbolje uspijevaju kao istine poslije 20 i kusur godina.

Zato za lazi danasnje istorije ne trebamo dopustiti da prodje 20 i kusur godina, vec ih trebamo istog momenta ili u sto skorijem vremenu razotkrivati i izvrgavati ruglu.
Post Reply