to kad je Sake isprovocira nemoj mi na MinuJThomas wrote:mina je čudo od žene onako, al kafa zna biti čemerna...
najbolje expreso kafa u Sarajevu
-
duboka_misao
#26 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
- campa_xxx
#27 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
najbolje expreso kafa u Sarajevu
najbolje - NAJBOLJAdamir02 wrote:vec kao sto tema kaze ima i ovdje razlike meni je najbolja na Bascarsiji preko puta Sebilja desni kafic , gledano od donje dzamije , ne one preko puta tramvajski sina
expreso - ESPRESSO
tramvajski - TRAMVAJSKIH
- sodom
#28 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Zna Džo napravit dobru kafu!dr.gog wrote: Na Skenderiji jedinu dobru kafu ima kafić u centru Skenderija(ime zaboravih) sa raznobojnim mekanim stolicama.Upada u oči da su šoljice po ps-u uvijek zagrijane, savršeno čiste i da kafa ima savršen krem "kajmak".Btw. ne propustite savršen tost sendvič u istom kafiću.
Ulaz u skenderiju, odmah niz stepenice ulaz desno...
- Zox
#29 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Nece vam puno znaciti jer je u pitanju restoran gdje u pravilu ne bi mogli popiti samo kafu, ali meni i grupi od 11 italijana su neki dan u Maloj kuhinji preko puta Muzicke (usput, NEVJEROVATNA klopa) servirali espresso kao u centru Napulja.
-
elSaik
#30 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Jes' to bio sa Milanom?Zox wrote:Nece vam puno znaciti jer je u pitanju restoran gdje u pravilu ne bi mogli popiti samo kafu, ali meni i grupi od 11 italijana su neki dan u Maloj kuhinji preko puta Muzicke (usput, NEVJEROVATNA klopa) servirali espresso kao u centru Napulja.
-
vanjki
#31 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
meni u havani-kavani
na carsiji nije losa:-)
- Zox
#32 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Nisam nego sa EnisomelSaik wrote:Jes' to bio sa Milanom?Zox wrote:Nece vam puno znaciti jer je u pitanju restoran gdje u pravilu ne bi mogli popiti samo kafu, ali meni i grupi od 11 italijana su neki dan u Maloj kuhinji preko puta Muzicke (usput, NEVJEROVATNA klopa) servirali espresso kao u centru Napulja.
(italijana i italijanki)
- Krvotok
#33 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Meni je najbolja kod Harbeta u Vinoteci.
- no_crnjak
#34 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
najbolje kafe su po mahalama...to jest po lokalnim zabitima xD
gdje nema nest previse prometa,a cisti se aparat...iako je to pravo skupo...e sad ima tu jos mnogo stranih rijeci,kao sto je vrsta kafe,kako se sanker snalazi za aparatom,jesi'l up'o u spicu,pada li kisa...i sl
twins...olimpijsko
gdje nema nest previse prometa,a cisti se aparat...iako je to pravo skupo...e sad ima tu jos mnogo stranih rijeci,kao sto je vrsta kafe,kako se sanker snalazi za aparatom,jesi'l up'o u spicu,pada li kisa...i sl
twins...olimpijsko
- sheilak
#35 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
no_crnjak wrote:twins...olimpijsko
-
Sajoni
#36 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Tri lokacije gdje ja volim popiti dobru kafu su:
1.Macchiato na Grbavici-zgrada Loris
2.Mr.Good na Marin Dvoru-zgrada od bijele cigle gdje se snimala Viza za budučnost
3.Aquarius kod Šopinga
2.Mr.Good na Marin Dvoru-zgrada od bijele cigle gdje se snimala Viza za budučnost
3.Aquarius kod Šopinga
- Erzsebet
#37 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Ako hoćete i ugođaj i dobru kafu, preporučujem Che Guevaru u Kovačićima, tamo je svaka kafa 1 KM, čak i velika bijela.
Macchiato ima dobru kafu, kao i kafić Sova na Marin Dvoru. Juče sam sjedio u Sovi na Čaršiji i super im je kafa, ali je 3 KM
.
Po mom mišljenju, najbolja kafa i najljepša atmosfera, kao kod kuće, je u Ćumezu, neka priča ko šta hoće. To je jedna od rijetkih kafana gdje je suđe sigurno oprano kako treba (to znam jer imam problema sa žvaljama, herpesima i drugim govnima koje dobijem kad pijem piće negdje gdje nije čisto suđe).
Macchiato ima dobru kafu, kao i kafić Sova na Marin Dvoru. Juče sam sjedio u Sovi na Čaršiji i super im je kafa, ali je 3 KM
Po mom mišljenju, najbolja kafa i najljepša atmosfera, kao kod kuće, je u Ćumezu, neka priča ko šta hoće. To je jedna od rijetkih kafana gdje je suđe sigurno oprano kako treba (to znam jer imam problema sa žvaljama, herpesima i drugim govnima koje dobijem kad pijem piće negdje gdje nije čisto suđe).
- JThomas
#38 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
za atmosferu se u potpunosti slažem, za kafu - kako kad
u buybooku je vrhunska espresso kafa, nedavno sam otkrio.
- black
#39 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
hebote 3km kafa, neka mu, da ne kazem ko, pije za te pareErzsebet wrote:Ako hoćete i ugođaj i dobru kafu, preporučujem Che Guevaru u Kovačićima, tamo je svaka kafa 1 KM, čak i velika bijela.
Macchiato ima dobru kafu, kao i kafić Sova na Marin Dvoru. Juče sam sjedio u Sovi na Čaršiji i super im je kafa, ali je 3 KM.
- Lakat Jebić
#40 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
kafu u sovi nikako ne mogublack wrote:hebote 3km kafa, neka mu, da ne kazem ko, pije za te pareErzsebet wrote:Ako hoćete i ugođaj i dobru kafu, preporučujem Che Guevaru u Kovačićima, tamo je svaka kafa 1 KM, čak i velika bijela.
Macchiato ima dobru kafu, kao i kafić Sova na Marin Dvoru. Juče sam sjedio u Sovi na Čaršiji i super im je kafa, ali je 3 KM.
- chuchumbamayumbe
#41 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Jel to onaj kafic pored onih vehabija sto drze zelnaru?!sheilak wrote:no_crnjak wrote:twins...olimpijsko
Ako je taj, cest sam gost (a ne znam ni kako se zove), imaju odlicnu kafu, i odlicni su momci/gazde sto rade tamo, bas onako opusteno i laganini, ali bez greske i na nivou.
- Erzsebet
#42 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
JThomas wrote:za atmosferu se u potpunosti slažem, za kafu - kako kad![]()
Smije li se čitati neka knjiga iz knjižare tokom ispijanja kafe?
- black
#43 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
eh na taj fazon sa chitanjem ima, zaboravio sam kako se zove, na charshiji, taman rekoh 'kurisacu' se da neshto chitam, popijem kafu uz cigaru naravno, kad konobar kaze nesmije se pushiti i ja preko vrataErzsebet wrote:
- stachu
#44 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Slazem se, nije losa kafa uopste...vanjki wrote:meni u havani-kavanina carsiji nije losa:-)
Zar to nije kod Avde?Sajoni wrote:Tri lokacije gdje ja volim popiti dobru kafu su:
3.Aquarius kod Šopinga
-
safran
#45 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Ne znam da li može iz knjižare ali u odjeljku gdje je smješten kafić ima dosta knjiga i časopisa na policama, ponuda je raznovrsna, ima se šta pročitati i prelistati. I, kafa je zaista dobraErzsebet wrote:JThomas wrote:za atmosferu se u potpunosti slažem, za kafu - kako kad![]()
-
MojaMalenkost
#46 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Connectum? Na prvom spratu nema pušenja, a na drugom možeš.black wrote:eh na taj fazon sa chitanjem ima, zaboravio sam kako se zove, na charshiji, taman rekoh 'kurisacu' se da neshto chitam, popijem kafu uz cigaru naravno, kad konobar kaze nesmije se pushiti i ja preko vrataErzsebet wrote:
Smije li se čitati neka knjiga iz knjižare tokom ispijanja kafe?podavno je bilo vishe nisam ni svracao
- ecstase
#47 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
no_crnjak wrote:najbolje kafe su po mahalama...to jest po lokalnim zabitima xD
twins...olimpijsko
Sa ovim se mogu sloziti totalno.
Twins je prejak sto se tice kafe.Al bolje od kafe je sto gazda navija za plavce,pa mu nije bas jednostavno sa nama kad dodjemo.
- chuchumbamayumbe
#48 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
E onda je to taj, drzi Pindzo, jel tako!ecstase wrote:no_crnjak wrote:najbolje kafe su po mahalama...to jest po lokalnim zabitima xD
twins...olimpijsko
Twins je prejak sto se tice kafe.Al bolje od kafe je sto gazda navija za plavce,pa mu nije bas jednostavno sa nama kad dodjemo.
Ja sam vazda u plavom, budem ispostovan skroz...
- no_crnjak
#49 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
drze Amil i Ake...al naleti i Pindzo tu i tamo...to je taj...kafa je zer guuutchuchumbamayumbe wrote:E onda je to taj, drzi Pindzo, jel tako!ecstase wrote:no_crnjak wrote:najbolje kafe su po mahalama...to jest po lokalnim zabitima xD
twins...olimpijsko
Twins je prejak sto se tice kafe.Al bolje od kafe je sto gazda navija za plavce,pa mu nije bas jednostavno sa nama kad dodjemo.![]()
Ja sam vazda u plavom, budem ispostovan skroz...
- chuchumbamayumbe
#50 Re: najbolje expreso kafa u Sarajevu
Stani ba, kosaner sa cvikama, to je Pindzo, jel tako?!
Ne znam momcima imena, a siti se ispricamo!

Ne znam momcima imena, a siti se ispricamo!