i dosta ljudi nije za papeta
mene to nezanima
Moderators: Charuga, Tomahawk11
karanana wrote:jesu spomenuli karananu na cz?
cuj podrzavaju ga ekstremni bosnjaci. sta to konkretno znaci? koji su ti? islamisti? mudzahedini? ne kontam.
Auu sine ,pa ti baš nisi dobarKopenhagen wrote:Čestitke papetu,mnogo bolji izbor od Barbareza.Iskusniji a i za ovoga ima vremena.U svakom slučaju će fudbalska legenda kakv je Pape biti bolje prihvaćen na teritoriju cijele BiH od Barbareza kojeg očito je podržavaju ekstremni dijelovi bošnjačke populacije i niko više.Pape je pravi izbor i sretno majstore![]()
Kopenhagen wrote:Čestitke papetu,mnogo bolji izbor od Barbareza.Iskusniji a i za ovoga ima vremena.U svakom slučaju će fudbalska legenda kakv je Pape biti bolje prihvaćen na teritoriju cijele BiH od Barbareza kojeg očito je podržavaju ekstremni dijelovi bošnjačke populacije i niko više.Pape je pravi izbor i sretno majstore![]()
Radostan sam sto je Pape dobio priliku. Istovremeno se plasim za njega, jer znam da ce mu ovo biti kudikamo tezi ispit nego cijela njegova blistava fudbalska karijera. Mi smo specijalisti da zagorcamo zivot svakome `ko je iole uspjesan.trinitrotoluol wrote:@pape dobio si crveni karton zbog copy/paste
Susic,igracina i kapa dole. Susic selektor??? Ja mu nikada iz principa ne bih dao da vodi reprezentaciju isto kao niti Ivici Osimu! Nijedan od njih nije zelio da preuzme reprezentaciju dok je prolazila kroz djecije bolesti,stvaranje tima i herojske borbe u Bg kada su maltene mrtve glave padale. Sada kada se nazire uspjeh evo i pametnjakovica koji "misle da imamo perspektivnu reprezentaciju". Ovi hohstapleri iz FS im odma kazu DOBRODOSLI,hebo Barbareza koji je pravi patriota. Pa Susic ce samo biti marioneta ovih delegata jer je prava p...Izjavio je da mu je svejedno ko ce mu biti saradnici jer zna da ce mu biti delegirani a da se i ne pita??? Pa to samo pravi poltron i levat moze izjaviti.
Ja ocekujem od Papeta da ne glumi Muzurovica vec da slusa glas igraca i igra na stadionu koji njima bolje lezi. Svidjalo se nama ili ne svaki igrac je za Bilino Polje, pa i oni koji su ponikli u Sarajevu.Baltazar_khan wrote:Očekujem od Safeta da vrati reprezentaciju na najveći stadion u državi.
Puno sreće legendo!
Nije problem što nagađaš...nego što se bojim da dobro nagađaš...alphonse kauders wrote:Ok, haj nek je Pape, ali ja sam baš skeptičan povodom njegovog izbora iz više razloga:
1. Ubio me svak' ako Pape zna navesti 11 naših igrača onako iz glave, odnosno teško da bi sad mogao sjesti i napraviti spisak za prijateljsku utakmicu bez da mu neko ne suflira barem 10-ak igrača. Ovo će vjerovatno voditi tome da će različite face hvaliti na sva usta nove jakireviće, božiće, mikelinije i sl. , a koje će Pape (iz najbolje namjere) redovno pozivati, jer drugačije ne bi znao sastaviti tima. Također, Pape mi i ne djeluje neko koga interesuju modernije metode praćenja igrača, skautiranje protivnika i sl., odnosno mislim da djeluje prilično staromodno i dosadno i da će biti sklon druženju i "sugestijama" njegovih starih "jarana" s kraja 70-ih koji će ga educirati o vanserijskim talentima kojima treba "eto samo jedan nastup za reprezentaciju pa da konačno zabljesnu". Iskreno se nadam da se varam.
2. Da se ne lažemo, Pape je veoma loš trener, odnosno trener iza kojeg ne stoji nikakav rezultat. To će rezultirati time da neće imati trenereski autoritet, jer kako ćeš vjerovati čovjeku (koliko god velik igrač bio) koji nikad ništa nije značajno trenirao i čiji su klubovi redovno tavorili na dnu ljestvice turske lige (pa čak i u drugoj turskoj ligi). Također, mislim da nema potrebnu karizmu kao Sergej (koji je onako prilično živac) da preko autokratskog stava nametne (ako ništa) disciplinu u ekipi. Kao rezultat već vidim da ga niko neće bendati ni 2%, odnosno redovno će dolaziti do pojave da će svako raditi šta hoće na terenu (netrčanje, crveni kartoni i sl), a Pape se neće nešto naročito sekirati.
3. Pape je čovjek koji ne talasa i zbog te osobine boljeg čovjeka Savez nije mogao naći. Taj ti se neće buniti ako 1000-i put zaigramo protiv Irana, ako noć pred utakmicu Džeko gostuje na Hayatu i pjeva sa Harisom Džinovićem, ako mu pomoćnici postanu Sakib Malkočević i Braco Hadžiosmanović, ako je organizacija utakmice katastrofa i slično. Nije to njegov posao, hebe se njega. Sve kritike će odšutiti, neće se ni prstom pomaknuti da se usprotivi i to će vjerovatno rezultirati na kraju da će se mirno i tiho (nakon 2-3 izgubljene utakmice) povući i vratiti u Tursku kao da ga nikad nije ni bilo ovdje.
4. Pape nema ni blizu neku blagonaklonost javnosti kao što bi je ima Sergej. To može dovesti do toga da je nivo tolerancije naših navijača kad je u pitanju njegova stručnost vrlo nizak. On nema mnogo prava na kiks, ako zijanimo prvu prijateljsku to će biti dočekano na nož. Ako drugu prijateljsku ne dobijemo, sa tribina će se već početi javljati prvi zvižduci i povici "safete napolje" i sl., a nije ni isključeno da se utakmice ponovo počnu prekidati bakljadama. Safet je osuđen na uspjeh i prije nego je počeo da trenira i lako se može desiti da u sljedećoj godini "na nož" dočekamo kvalifikacije strepeći opet od utakmica protiv Estonije, Armenije i sl. babaroga.
Ne znam, vrlo sam skeptičan povodom ovog izbora i Savez je možda sebi ovim učinio medvjeđu uslugu, jer će se sav eventualni bijes navijača zbog neuspjeha prelomiti podjednako i na treneru i na savezu. A, ovaj put mislim da se ne bi zaustavilo na transparentima.
Ali, haj, i ja samo nagađam..
Jedino mozda za ovo sto si naveo pod brojem 2. si skoro potupuno u pravu mada ako ga uporedimo sa Barbarezom ko moze garantovati da ce Barba biti ista bolji od njega. Barba je macak u vreci, neznamo sta dobijamo, moze biti premija a moze biti totalna katastrofa, daleko veca od Papeta. Takodjer za Papeta zna citava evropa dok Barbarez je poznat samo Njemackim navijacima. Ako nista ocekujem barem sudijski respekt. Ostalo se sve zasniva na tome da je Susic stilski potpuno drugacija vrsta trenera od recimo Cire od kojeg smo navikli da jeb.. oca i novinarima i svima koji mu stanu na put. To nije Sajin stil, on nece imati dobar odnos sa medijima ali to nije ni bitno jer smo se uvjerili na kakvim temeljima stoji Cirina karizma, citaj puno magle i prasine.alphonse kauders wrote:Ok, haj nek je Pape, ali ja sam baš skeptičan povodom njegovog izbora iz više razloga:
1. Ubio me svak' ako Pape zna navesti 11 naših igrača onako iz glave, odnosno teško da bi sad mogao sjesti i napraviti spisak za prijateljsku utakmicu bez da mu neko ne suflira barem 10-ak igrača. Ovo će vjerovatno voditi tome da će različite face hvaliti na sva usta nove jakireviće, božiće, mikelinije i sl. , a koje će Pape (iz najbolje namjere) redovno pozivati, jer drugačije ne bi znao sastaviti tima. Također, Pape mi i ne djeluje neko koga interesuju modernije metode praćenja igrača, skautiranje protivnika i sl., odnosno mislim da djeluje prilično staromodno i dosadno i da će biti sklon druženju i "sugestijama" njegovih starih "jarana" s kraja 70-ih koji će ga educirati o vanserijskim talentima kojima treba "eto samo jedan nastup za reprezentaciju pa da konačno zabljesnu". Iskreno se nadam da se varam.
2. Da se ne lažemo, Pape je veoma loš trener, odnosno trener iza kojeg ne stoji nikakav rezultat. To će rezultirati time da neće imati trenereski autoritet, jer kako ćeš vjerovati čovjeku (koliko god velik igrač bio) koji nikad ništa nije značajno trenirao i čiji su klubovi redovno tavorili na dnu ljestvice turske lige (pa čak i u drugoj turskoj ligi). Također, mislim da nema potrebnu karizmu kao Sergej (koji je onako prilično živac) da preko autokratskog stava nametne (ako ništa) disciplinu u ekipi. Kao rezultat već vidim da ga niko neće bendati ni 2%, odnosno redovno će dolaziti do pojave da će svako raditi šta hoće na terenu (netrčanje, crveni kartoni i sl), a Pape se neće nešto naročito sekirati.
3. Pape je čovjek koji ne talasa i zbog te osobine boljeg čovjeka Savez nije mogao naći. Taj ti se neće buniti ako 1000-i put zaigramo protiv Irana, ako noć pred utakmicu Džeko gostuje na Hayatu i pjeva sa Harisom Džinovićem, ako mu pomoćnici postanu Sakib Malkočević i Braco Hadžiosmanović, ako je organizacija utakmice katastrofa i slično. Nije to njegov posao, hebe se njega. Sve kritike će odšutiti, neće se ni prstom pomaknuti da se usprotivi i to će vjerovatno rezultirati na kraju da će se mirno i tiho (nakon 2-3 izgubljene utakmice) povući i vratiti u Tursku kao da ga nikad nije ni bilo ovdje.
4. Pape nema ni blizu neku blagonaklonost javnosti kao što bi je ima Sergej. To može dovesti do toga da je nivo tolerancije naših navijača kad je u pitanju njegova stručnost vrlo nizak. On nema mnogo prava na kiks, ako zijanimo prvu prijateljsku to će biti dočekano na nož. Ako drugu prijateljsku ne dobijemo, sa tribina će se već početi javljati prvi zvižduci i povici "safete napolje" i sl., a nije ni isključeno da se utakmice ponovo počnu prekidati bakljadama. Safet je osuđen na uspjeh i prije nego je počeo da trenira i lako se može desiti da u sljedećoj godini "na nož" dočekamo kvalifikacije strepeći opet od utakmica protiv Estonije, Armenije i sl. babaroga.
Ne znam, vrlo sam skeptičan povodom ovog izbora i Savez je možda sebi ovim učinio medvjeđu uslugu, jer će se sav eventualni bijes navijača zbog neuspjeha prelomiti podjednako i na treneru i na savezu. A, ovaj put mislim da se ne bi zaustavilo na transparentima.
Puno rijeci mozda ima u ovoj cijeloj prici... Previseand wrote:ne mislim da će se pape nešto puno petljati u njihov posao u savezu,ali sigurno neće dati da se oni njemu petljaju.da je htio biti selektor marioneta onda bi dotrčao i prije kad su ga zvali.ne bi ga interesovalo kakvi su igrači i ko će mu koga preporučiti.
o papetu jako malo znamo,slabo je davao izjave,pa ne znamo šta je on i kako pratio reprezentaciju.možda je bolje upućen nego što mislimo.
jedino se bojim kad dođe i vidi s kakvim likovima iz saveza ovdje ima posla,da se ne okrene i razguli.
možda nema predstavu da je to baš toliko crno u savezu,a ne može biti crnje.
http://www.facebook.com/group.php?gid=7770307446
Haj'mo ovo sumirat, pa vidjeti sta smo dobili, a sta izgubili s novim selektorom, u odnosu na proslog, sa stajalista ove 4 tacke.alphonse kauders wrote:Ok, haj nek je Pape, ali ja sam baš skeptičan povodom njegovog izbora iz više razloga: