Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jedna tamo

#26 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jedna tamo »

u centralnom zatvoru spominju forumaše hehe :lol:
i dosta ljudi nije za papeta
mene to nezanima :run:
plemba

#27 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by plemba »

sta reci nego sretno legendo... iako je Barbarez bio moj prvi izbor, to nije nikakav razlog da ne podrzim ovoga covjeka, također istinsku legendu.
mozemo mi mlatiti koliko hocemo, ali oni (da ne spominjem svakakvih pogrdnih imena, otici cu u banovice) u savezu ce tesko da odu iz saveza. nama preostaje da bodrimo repku i momke...

sretno legendo
trinitrotoluol

#28 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by trinitrotoluol »

@pape dobio si crveni karton zbog copy/paste
Susic,igracina i kapa dole. Susic selektor??? Ja mu nikada iz principa ne bih dao da vodi reprezentaciju isto kao niti Ivici Osimu! Nijedan od njih nije zelio da preuzme reprezentaciju dok je prolazila kroz djecije bolesti,stvaranje tima i herojske borbe u Bg kada su maltene mrtve glave padale. Sada kada se nazire uspjeh evo i pametnjakovica koji "misle da imamo perspektivnu reprezentaciju". Ovi hohstapleri iz FS im odma kazu DOBRODOSLI,hebo Barbareza koji je pravi patriota. Pa Susic ce samo biti marioneta ovih delegata jer je prava p...Izjavio je da mu je svejedno ko ce mu biti saradnici jer zna da ce mu biti delegirani a da se i ne pita??? Pa to samo pravi poltron i levat moze izjaviti.
jedna tamo

#29 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jedna tamo »

karanana wrote:jesu spomenuli karananu na cz?

cuj podrzavaju ga ekstremni bosnjaci. sta to konkretno znaci? koji su ti? islamisti? mudzahedini? ne kontam.

neznam nekog forumaša kako svi pišu a pojma nemaju o fudbalu hehe.....pape je pričao maloprije sa Adijem ne telefon....
a uglavnom su za Barbareza ako se tako zove, nezanima me fudbal samo slušam CZ svaki dan pa et zato pišem :run:
aerosa

#30 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by aerosa »

Kopenhagen wrote:Čestitke papetu,mnogo bolji izbor od Barbareza.Iskusniji a i za ovoga ima vremena.U svakom slučaju će fudbalska legenda kakv je Pape biti bolje prihvaćen na teritoriju cijele BiH od Barbareza kojeg očito je podržavaju ekstremni dijelovi bošnjačke populacije i niko više.Pape je pravi izbor i sretno majstore :thumbup: :bih:
Auu sine ,pa ti baš nisi dobar :-)
Eto, sad sam na sa-x saznao da sam extremni dio bošnjačke populacije kojoj uzgred budi rečeno i ne pripadam zato što podržavam Barbu, velikog islamistu...
E svako danas ima pristup internetu... :run: :run:
LSD

#31 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Kopenhagen wrote:Čestitke papetu,mnogo bolji izbor od Barbareza.Iskusniji a i za ovoga ima vremena.U svakom slučaju će fudbalska legenda kakv je Pape biti bolje prihvaćen na teritoriju cijele BiH od Barbareza kojeg očito je podržavaju ekstremni dijelovi bošnjačke populacije i niko više.Pape je pravi izbor i sretno majstore :thumbup: :bih:
:lol: :lol: :lol: jao buraz kako te je prenijelo ovdje sa ovim bošnjackim ekstremistima :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#32 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pape »

trinitrotoluol wrote:@pape dobio si crveni karton zbog copy/paste
Susic,igracina i kapa dole. Susic selektor??? Ja mu nikada iz principa ne bih dao da vodi reprezentaciju isto kao niti Ivici Osimu! Nijedan od njih nije zelio da preuzme reprezentaciju dok je prolazila kroz djecije bolesti,stvaranje tima i herojske borbe u Bg kada su maltene mrtve glave padale. Sada kada se nazire uspjeh evo i pametnjakovica koji "misle da imamo perspektivnu reprezentaciju". Ovi hohstapleri iz FS im odma kazu DOBRODOSLI,hebo Barbareza koji je pravi patriota. Pa Susic ce samo biti marioneta ovih delegata jer je prava p...Izjavio je da mu je svejedno ko ce mu biti saradnici jer zna da ce mu biti delegirani a da se i ne pita??? Pa to samo pravi poltron i levat moze izjaviti.
Radostan sam sto je Pape dobio priliku. Istovremeno se plasim za njega, jer znam da ce mu ovo biti kudikamo tezi ispit nego cijela njegova blistava fudbalska karijera. Mi smo specijalisti da zagorcamo zivot svakome `ko je iole uspjesan.
Naravno da ga ne treba interesirati `ko ce mu biti saradnici. O toj igri on vise zna od bilo kojeg koji ce mu biti dodijeljen. On ce da im podijeli zadatke.
Ne treba nama patriotizam, ... nama treba plasman na veliko takmicenje.
Pustimo covjeka neka pokusa.
PriNc_ba

#33 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by PriNc_ba »

ne znam zasto raja forsiraju barbareza ? :S pa nece on voditi repku s time sto je dobar covjek i sto poznaje neke reprezentativce :S nema covjek jos pojma o trenerskom poslu (prakticno) prema tome ja sam za sergeja tek za jedno 3-4 godine kad stekne makar neko radno iskustvo. pape nema nekih uspjeha s klubovima koliko ja znam al hajd... mozda mu rad s repkom vise odgovara jer nema stalnog pritiska i tekmi svake sedmice... nadam se samo da nece dati da mu drugi diktiraju sta ce raditi i sto se mene tice odmah je dobar :D jos da je kako ovog muniba otjerat xD ko izmisli sad ovu nekakvu funkciju ccc haman pa ce sve isto raditi :D ovo je samo da se zamazu oci javnosti. i jel zna neko hocel kloc uopste u zatvor :S ?

sretno papetu i naravno ocekujem da se repka vrati na kosevo pa makar bilo i poluprazno na ovim bezveznim tekmama... a ne da moramo placati po 50-100 km karte da bih bio u onom pozoristu u zenici ili da moram po 8 sati stajati da bih dosao do karte kao da igramo u finalu svjetskog ;)
and

#34 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

iako je moj favorit bio sergej,čestitke papetu i drago mi je što je jedna takva zvijezda naš selektor.
ne iznenađuje me zašto sergej nije izabran,jer on je u glavama onih koji su birali primjer kakav neko ne treba biti.čuj,bosna i hercegovina na prvom mjestu,pa sad treba da kao loš primjer ne daj bože utiče na neko dijete iz rs ili hercegovine da voli i navija za svoju reprezentaciju.može čeku ili ilju dijete pitati,što ti nama govoriš da navijamo za srbiju,hrvatsku,vidiš kako barba voli svoju zemlju.
nadam se da će se utakmice igrati u sarajevu,a sjedište saveza da će biti u zenici-kpd.
pape,legendo sretno i hoćemo na euro.ništa manje nas ne interesuje :thumbup:
BaileyS

#35 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Baltazar_khan wrote:Očekujem od Safeta da vrati reprezentaciju na najveći stadion u državi.

Puno sreće legendo!
Ja ocekujem od Papeta da ne glumi Muzurovica vec da slusa glas igraca i igra na stadionu koji njima bolje lezi. Svidjalo se nama ili ne svaki igrac je za Bilino Polje, pa i oni koji su ponikli u Sarajevu.

Vezano za novog selektora - naravno bio sam za Barbareza svim srcem jer je to zasluzio i jer su to igraci i navijaci prizeljkivali. Susicu, mom nekadasnjem uzoru iz djetinjstva zelim sve najbolje. Nadam se da ce biti malo vise Bosanac a manje Parizanin te da u ovom pristanku ima makar trunka volje i patriotizma jer u suprotnom nista od ovoga. Posao bh selektora moze raditi samo neko ko je spreman svasta progutati na konto zelje da bude na tom mjestu. Nadam se da je on ima i da nece odustati na prvoj "uzbrdici".
Zwanziger

#36 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Zwanziger »

Pape ce biti nas Klinsmann. Klinsmann nije imao trenersko iskustvo za razliku od Susica kad je preuzeo reprezentaciju i za dvije godine osvoji trece mjesto na SP.
Mene ovo nervira, covjek nije ni treninga odradio a vec ga smjenjuju. Moramo mu vjerovati i podrzati ga, pa cak i ako u prvim utakmicama izostane rezultat moramo svi stati iza Susica. Pa kad on osjeti da su navijaci i mediji iza njega i da ga podrzavaju, lakse ce raditi, nece biti pod pritiskom. Jer ti kad si pod pritiskom tebi je onda svaka utakmica pod imperativom pobjede, jer ti je to mozda i posljednja utakmica. Moramo stvoriti atmosferu da mu ovaj posao ne predstavlja opterecenje vec da s nestrpljenjem i s radoscu ocekuje svako naredno okupljanje. Opet se vracam na Klinsmanna; pred SP 2006 Italija ih razbije u prijateljskoj 4:1 i unatoc tom debaklu javnost i navijaci podrze Klinsmanna i ovaj im se ravansira na SP-u.
Samo je bitno da nađe strucne ljude za pomocnike i da ga svi podrzimo i ja se nadam da ce nam se Pape oduziti.

Pape sretno i radi kako mislis da je najbolje. Istinski navijaci su uz tebe :bih:
jeza u ledja

#37 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Sa srecom Pape! :thumbup:
zalizani

#38 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zalizani »

Potrošni materijal, nije mi jasno čime ga je banda pridobila? Bilo kako bilo, uz malu dozu mlaćenja prazne slame konstatujem bez promjena u rukovodstvu fudbalskog savza nema napretka i rezultata. Kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou. Još jedna obmana... nadam se kratkog daha. Stara "garda" je bila za Sayu, a mlada za Barbu, još jedna fula saveza u nastojanju da velikim imenom prekrije svu svoju trulež.
Ipak, ko vjeruje u čuda njemu je i Slišković bio dobar izbor.
LSD

#39 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

A da je bio Barbarez izabran (kojim slucajem) bila bi prica " Što nije Sušić,hocemo Mešu,dajte nam Vahida,Prinče sa Neretve vrati se" i slicna izdrkavanja...naša posla.
alphonse kauders

#40 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by alphonse kauders »

Ok, haj nek je Pape, ali ja sam baš skeptičan povodom njegovog izbora iz više razloga:

1. Ubio me svak' ako Pape zna navesti 11 naših igrača onako iz glave, odnosno teško da bi sad mogao sjesti i napraviti spisak za prijateljsku utakmicu bez da mu neko ne suflira barem 10-ak igrača. Ovo će vjerovatno voditi tome da će različite face hvaliti na sva usta nove jakireviće, božiće, mikelinije i sl. , a koje će Pape (iz najbolje namjere) redovno pozivati, jer drugačije ne bi znao sastaviti tima. Također, Pape mi i ne djeluje neko koga interesuju modernije metode praćenja igrača, skautiranje protivnika i sl., odnosno mislim da djeluje prilično staromodno i dosadno i da će biti sklon druženju i "sugestijama" njegovih starih "jarana" s kraja 70-ih koji će ga educirati o vanserijskim talentima kojima treba "eto samo jedan nastup za reprezentaciju pa da konačno zabljesnu". Iskreno se nadam da se varam.

2. Da se ne lažemo, Pape je veoma loš trener, odnosno trener iza kojeg ne stoji nikakav rezultat. To će rezultirati time da neće imati trenereski autoritet, jer kako ćeš vjerovati čovjeku (koliko god velik igrač bio) koji nikad ništa nije značajno trenirao i čiji su klubovi redovno tavorili na dnu ljestvice turske lige (pa čak i u drugoj turskoj ligi). Također, mislim da nema potrebnu karizmu kao Sergej (koji je onako prilično živac) da preko autokratskog stava nametne (ako ništa) disciplinu u ekipi. Kao rezultat već vidim da ga niko neće bendati ni 2%, odnosno redovno će dolaziti do pojave da će svako raditi šta hoće na terenu (netrčanje, crveni kartoni i sl), a Pape se neće nešto naročito sekirati.

3. Pape je čovjek koji ne talasa i zbog te osobine boljeg čovjeka Savez nije mogao naći. Taj ti se neće buniti ako 1000-i put zaigramo protiv Irana, ako noć pred utakmicu Džeko gostuje na Hayatu i pjeva sa Harisom Džinovićem, ako mu pomoćnici postanu Sakib Malkočević i Braco Hadžiosmanović, ako je organizacija utakmice katastrofa i slično. Nije to njegov posao, hebe se njega. Sve kritike će odšutiti, neće se ni prstom pomaknuti da se usprotivi i to će vjerovatno rezultirati na kraju da će se mirno i tiho (nakon 2-3 izgubljene utakmice) povući i vratiti u Tursku kao da ga nikad nije ni bilo ovdje.

4. Pape nema ni blizu neku blagonaklonost javnosti kao što bi je ima Sergej. To može dovesti do toga da je nivo tolerancije naših navijača kad je u pitanju njegova stručnost vrlo nizak. On nema mnogo prava na kiks, ako zijanimo prvu prijateljsku to će biti dočekano na nož. Ako drugu prijateljsku ne dobijemo, sa tribina će se već početi javljati prvi zvižduci i povici "safete napolje" i sl., a nije ni isključeno da se utakmice ponovo počnu prekidati bakljadama. Safet je osuđen na uspjeh i prije nego je počeo da trenira i lako se može desiti da u sljedećoj godini "na nož" dočekamo kvalifikacije strepeći opet od utakmica protiv Estonije, Armenije i sl. babaroga.

Ne znam, vrlo sam skeptičan povodom ovog izbora i Savez je možda sebi ovim učinio medvjeđu uslugu, jer će se sav eventualni bijes navijača zbog neuspjeha prelomiti podjednako i na treneru i na savezu. A, ovaj put mislim da se ne bi zaustavilo na transparentima.

Ali, haj, i ja samo nagađam..:)
Ce-de-vi-ta

#41 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ce-de-vi-ta »

Sretno pape, samo da se ne ugusis u ovom moru mafije... nadam se iskreno da ce uspjeti da nas odveze na EP, samo da se Barbarez dovede kao pomocnik, kako bi to valjalo tek....
kijameta

#42 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kijameta »

Moja zelja je bila da selektor bude neki iskusan i dokazan trener,najbolje stranac. Pomisao da Barbarez bude trener bilo cega osim Vrbanjuse je presmijesna,njegovo vrijeme dolazi za nekih 20-ak godina.
Pape je bio igrac nad igracima,pamtim njegove igre kao da su juce bile,carobnjak,virtouz,genije. Najbolji.
Kao trener se bas i nije dokazao,trenirao je slabe klubove bez ikakvih uspjeha. Samo jedno me cudi,ako je trenirao slabe i nepoznate klubove,odkud ljudima informacije da je on ovakav i onakav kao covjek i kao trener :? :shock: :?
Ja,koliko znam nikad se nije spominjao u vidu nekih finansijskih ili nesportskih zbivanja,ni on ni njegovi klubovi.
To da ce mu igraci raditi sta budu htjeli,to mozete macku o rep,Pape je sazreo i stasao u PSG a to je extra-profesionalan klub na najvisem evropskom nivou i igraci ce mu se ponasati profesionalno,nema razloga da ne bude tako.
To sto je covjek saburli,trezven i miran,to je jedan ogroman plus a niposto minus. To sto nije htio preuzeti reprezentaciju,kada su za nju igrali livadici i sacekao da imamo pun tim zvijezda da s njima nesto uradi,dokazuje da je pametan,iskusan i namazan a to je u trenerskom poslu,najvaznija karakteristika.
Papetu nece biti tesko,imamo odlican tim,Estonije cemo bez problema pobijediti,treba samo malo srece (kao protiv Belgije) i vec si na korak do zvijezda. Tako da mu ne predvidzam rezultatske probleme.
Ali jedna stvar mora biti jasna a to je da je rezultat ultimativan,treba mu dati dvije godine vremena,jedan ciklus i ako ne uspije ostvariti rezultat a to je plasman na Euro,mora prepustiti mjesto iducem u redu.
Puno srece Pape.
aerosa

#43 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by aerosa »

alphonse kauders wrote:Ok, haj nek je Pape, ali ja sam baš skeptičan povodom njegovog izbora iz više razloga:

1. Ubio me svak' ako Pape zna navesti 11 naših igrača onako iz glave, odnosno teško da bi sad mogao sjesti i napraviti spisak za prijateljsku utakmicu bez da mu neko ne suflira barem 10-ak igrača. Ovo će vjerovatno voditi tome da će različite face hvaliti na sva usta nove jakireviće, božiće, mikelinije i sl. , a koje će Pape (iz najbolje namjere) redovno pozivati, jer drugačije ne bi znao sastaviti tima. Također, Pape mi i ne djeluje neko koga interesuju modernije metode praćenja igrača, skautiranje protivnika i sl., odnosno mislim da djeluje prilično staromodno i dosadno i da će biti sklon druženju i "sugestijama" njegovih starih "jarana" s kraja 70-ih koji će ga educirati o vanserijskim talentima kojima treba "eto samo jedan nastup za reprezentaciju pa da konačno zabljesnu". Iskreno se nadam da se varam.

2. Da se ne lažemo, Pape je veoma loš trener, odnosno trener iza kojeg ne stoji nikakav rezultat. To će rezultirati time da neće imati trenereski autoritet, jer kako ćeš vjerovati čovjeku (koliko god velik igrač bio) koji nikad ništa nije značajno trenirao i čiji su klubovi redovno tavorili na dnu ljestvice turske lige (pa čak i u drugoj turskoj ligi). Također, mislim da nema potrebnu karizmu kao Sergej (koji je onako prilično živac) da preko autokratskog stava nametne (ako ništa) disciplinu u ekipi. Kao rezultat već vidim da ga niko neće bendati ni 2%, odnosno redovno će dolaziti do pojave da će svako raditi šta hoće na terenu (netrčanje, crveni kartoni i sl), a Pape se neće nešto naročito sekirati.

3. Pape je čovjek koji ne talasa i zbog te osobine boljeg čovjeka Savez nije mogao naći. Taj ti se neće buniti ako 1000-i put zaigramo protiv Irana, ako noć pred utakmicu Džeko gostuje na Hayatu i pjeva sa Harisom Džinovićem, ako mu pomoćnici postanu Sakib Malkočević i Braco Hadžiosmanović, ako je organizacija utakmice katastrofa i slično. Nije to njegov posao, hebe se njega. Sve kritike će odšutiti, neće se ni prstom pomaknuti da se usprotivi i to će vjerovatno rezultirati na kraju da će se mirno i tiho (nakon 2-3 izgubljene utakmice) povući i vratiti u Tursku kao da ga nikad nije ni bilo ovdje.

4. Pape nema ni blizu neku blagonaklonost javnosti kao što bi je ima Sergej. To može dovesti do toga da je nivo tolerancije naših navijača kad je u pitanju njegova stručnost vrlo nizak. On nema mnogo prava na kiks, ako zijanimo prvu prijateljsku to će biti dočekano na nož. Ako drugu prijateljsku ne dobijemo, sa tribina će se već početi javljati prvi zvižduci i povici "safete napolje" i sl., a nije ni isključeno da se utakmice ponovo počnu prekidati bakljadama. Safet je osuđen na uspjeh i prije nego je počeo da trenira i lako se može desiti da u sljedećoj godini "na nož" dočekamo kvalifikacije strepeći opet od utakmica protiv Estonije, Armenije i sl. babaroga.

Ne znam, vrlo sam skeptičan povodom ovog izbora i Savez je možda sebi ovim učinio medvjeđu uslugu, jer će se sav eventualni bijes navijača zbog neuspjeha prelomiti podjednako i na treneru i na savezu. A, ovaj put mislim da se ne bi zaustavilo na transparentima.

Nije problem što nagađaš...nego što se bojim da dobro nagađaš... :(
and

#44 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

ne mislim da će se pape nešto puno petljati u njihov posao u savezu,ali sigurno neće dati da se oni njemu petljaju.da je htio biti selektor marioneta onda bi dotrčao i prije kad su ga zvali.ne bi ga interesovalo kakvi su igrači i ko će mu koga preporučiti.
o papetu jako malo znamo,slabo je davao izjave,pa ne znamo šta je on i kako pratio reprezentaciju.možda je bolje upućen nego što mislimo.
jedino se bojim kad dođe i vidi s kakvim likovima iz saveza ovdje ima posla,da se ne okrene i razguli.
možda nema predstavu da je to baš toliko crno u savezu,a ne može biti crnje.

http://www.facebook.com/group.php?gid=7770307446
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#45 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dado dijasporitus »

alphonse kauders wrote:Ok, haj nek je Pape, ali ja sam baš skeptičan povodom njegovog izbora iz više razloga:

Jedino mozda za ovo sto si naveo pod brojem 2. si skoro potupuno u pravu mada ako ga uporedimo sa Barbarezom ko moze garantovati da ce Barba biti ista bolji od njega. Barba je macak u vreci, neznamo sta dobijamo, moze biti premija a moze biti totalna katastrofa, daleko veca od Papeta. Takodjer za Papeta zna citava evropa dok Barbarez je poznat samo Njemackim navijacima. Ako nista ocekujem barem sudijski respekt. Ostalo se sve zasniva na tome da je Susic stilski potpuno drugacija vrsta trenera od recimo Cire od kojeg smo navikli da jeb.. oca i novinarima i svima koji mu stanu na put. To nije Sajin stil, on nece imati dobar odnos sa medijima ali to nije ni bitno jer smo se uvjerili na kakvim temeljima stoji Cirina karizma, citaj puno magle i prasine.

U principu razlika izmedju onog sto ti govoris i sto ja govorim je da ti kazes "Vala nije moglo biti gore" dok ja govorim "Moglo je, moglo" :D
felipe-s

#46 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by felipe-s »

and wrote:ne mislim da će se pape nešto puno petljati u njihov posao u savezu,ali sigurno neće dati da se oni njemu petljaju.da je htio biti selektor marioneta onda bi dotrčao i prije kad su ga zvali.ne bi ga interesovalo kakvi su igrači i ko će mu koga preporučiti.
o papetu jako malo znamo,slabo je davao izjave,pa ne znamo šta je on i kako pratio reprezentaciju.možda je bolje upućen nego što mislimo.
jedino se bojim kad dođe i vidi s kakvim likovima iz saveza ovdje ima posla,da se ne okrene i razguli.
možda nema predstavu da je to baš toliko crno u savezu,a ne može biti crnje.

http://www.facebook.com/group.php?gid=7770307446
Puno rijeci mozda ima u ovoj cijeloj prici... Previse
jutarnji

#47 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

Sa srecom!!! Bice to dobro, vec u prvoj prijateljskoj sa Svabovima predvidjam 3-0 za nas, u po` Hamburga. Strelac sve tri gola, Pape :D .
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#48 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by -LIBERO- »

Stvarno mi je muka od naseg mentalnog sklopa.

Pa zar moramo u svemu,ali bas u svemu postavljati problematiku na nacin da se prave dva tabora ,i d kada "pobjedi" jedan da se onda potura noga,pljuje i vrijedja :sad:

Ja sam lud za Sarajevom,sjecam se i igara Papeta,na zalost pred kraj njegove karijere..i mogu vam samo reci da je to bio pravi umjetnik na terenu,pandam sa Platinijem,Krojfom pa skoro kao Maradona :D ,znaci igracki vrh.

Licno mi Pape nije bio prvi izbor sada za selektora(ja sam bio za Mesu,za Bajevica...pa mozda i za Barbareza,mada je bukvalno bez bilo kakvog iskustva).,ali eto izabran je Susic i ja sam zadovoljan.

Zasto sam zadovoljan??

Pa zadovoljan sam iz razloga sto je jedna takva igracka velicina napokon u nekom vidu usla u savez,eto kao selektor,i nadati se je da ce i drugi uci na neki nacin u savez i na drugim jako bitnim mjestima,mozda i bitnijim od ovog selektorskog (Ivica Osim,strucni savjetnik bilo sta u savezu,pod moranje :thumbup: ..i svi oni koji nisu u nekom aktivnom angazmanu,Glavas,Varesanovic,Bolic,Hibic itd itd.)

Jednostavno ulaskom i Papeta i svih tih bivsih igraca u bilo kojem svojstvu u strukture naseg fudbala daje snagu i cvrstinu,kao i brend i uticaj saveza prema UEFA,jer je opste poznato da je pape licni prijetelj sa predsjednikom te asocijacije Platinijem,sto indirektno moze puno da znaci ako budu znali to da iskoriste.

Sve u svemu,bez obzira sto su neki bili za nekoga drugoga,eto i ja sma bio,trebamo se barem primiriti u pljuvanju i blacenju covjeka koji je ziva legenda,a i barem pustiti da pocne da radi da vidimo kamo to sve vodi.

Ako nista drugo nece nas pokusati kupiti sa 3 vica i 2 psovke ,kao sto je to uspijevalo ovome prije.

Tako da Pape :thumbup:
BSn

#49 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

Haj'mo ovo sumirat, pa vidjeti sta smo dobili, a sta izgubili s novim selektorom, u odnosu na proslog, sa stajalista ove 4 tacke.

1. Sto se tice poznavanja igraca, po tom pitanju (ako bi se ovo sto ti napisa pokazalo istinitim) ako nismo napredovali, nismo ni nazadovali u odnosu na dosadasnjeg selektora. Dosadasnji je znao samo za Ibricica, a do kraja svog selektorovanja je naucio jos poneko ime, tipa Dzeko, Zvjezdan i sl. Ni na odlasku on nije znao ko je, npr., Stilic.

2. To za autoritet se slazem. Ipak, sto se tice trenerske karijere Sergej je nema nikakave, a i prosli izbornik je napravio neke velike rezultate u svojoj karijeri, pa je onda opet ostvario slabiji rezultat nego Baka Sliskovic - covjek koji ima, mozda, i siromsniju trenersku karijeru od Papeta. Da ne bi neki poceli naglabati o tome kako je Ciro najuspjesniji - matematika pokazuje da nije.

3. On, mozda, nece talasati. Medjutim, prosli selektor ne da nije talasao, nego je branio uposlenike Saveza. Ko garantira da bi Sergej talasao? Pa, on je bio spreman da se pravda pred NS-om i pise nekakva pisma isprike Savezu, bas zato sto je talas'o.

4. Imali smo jednog s velikom naklonoscu publike. "Idemo u Afriku! Mi s Cirom. Ciro s nama." i sl. stvari izlazile su iz usta vecin bh. gradjana. Ljudi koji s fudbalom imaju veze samo preko BHT-a i utakmica engleske lige (bh. i svapsku ne gledaju - to je, ipak, lose za njihov ukus), te utakmica reprezentacije u Zenici (kako oni dolaze do karata, ostaje misterij) s zdusno vikali "Ciro majstore!", kad je taj isti poslao prvu postavu u nebitnoj tekmi kontra Spanije i opet primio 5 komada na domacem terenu. Red je da dodje jedan bez te naklonosti. On ako zijani kontra "Estonije", ti i takvi vise nece ni dolaziti na utakmice. Doduse, njihovo omiljeno omiljeno dnevno glasilo ce da ga pljuje, ali ce on, makar, moci raditi na miru.
Sto se tice tih koji prave bakljade - ma izgubit ce i oni financijski interes kojeg ganjaju s tim bakljama, pa ce odustati kad-tad.
krokodil

#50 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by krokodil »

Tri magične riječi Safet Sušić Pape

http://www.youtube.com/watch?v=3DAh7fMSFfE

poslušati obavezno
Locked