mozda znacajnije pitanje, sta se pokusalo ovimosa wrote:a tko je to poručio.
"Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
-
Static-X
#26 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
- osa
#27 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
na to je jednostavnije odgovoriti, nego na pitanje, tko?Static-X wrote:mozda znacajnije pitanje, sta se pokusalo ovimosa wrote:a tko je to poručio.
-
Static-X
#28 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Pa jes ako trazis ime i prezime, upravu si!osa wrote:na to je jednostavnije odgovoriti, nego na pitanje, tko?Static-X wrote:mozda znacajnije pitanje, sta se pokusalo ovimosa wrote:a tko je to poručio.
- milenko
#29 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
u pricipu to u bosni i nije toliko bitno...ni dan danas se nitko ne uzbudjuje, a mnogi i zaboravise, sto se ne zna ko je aliji na grob eksploziv postavio....osa wrote: na to je jednostavnije odgovoriti, nego na pitanje, tko?
- MuaDib
#30 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Ovo je jasan dokaz da je počela izborna kampanja....
-
Kopenhagen
#31 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
U Brčkom kao ni u čitavoj BiH nije mjesto ni Srbima ni Bošnjacima ni Hrvatima.Najbolje bi bilo da su ovde recimo skandinavci,bilo koje vjere 
- Novi_Nick
#32 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Koliko ja mogu da procitam na wikipediji Srba i Bosnjaka u distriktu Brcko ima skoro isti broj. Ako su ovi podatci iz wikipedije tacni onda Bosnjaci nisu u manjini kao sto ti kazes i nije mi jasno sto bi se selili iz Brcko distrikta u Federaciju BiH?Static-X wrote:"Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Na papiru okacenom na vrata dzamije u Brckom nalazila se ova poruka.
Pa dobro ljudi dokle ovo vise trpiti. Dali cemo se mi ikada probuditi i poceti raditi nesto na tome da se ovakve provokacije sprijece. Pisu nam uvrijedljive natpise, razbijaju i ruse muslimansku imovinu, pale dzamije, nedozvoljavaju gledanje utakmice vlastite domovine na trgovima,... evo ovo je distrikt Brcko pa polahko nas i odatle istjeruju. Dok mi u strahu zivimo u vecinskom srbskom stanovnistvu oni se normalno setaju u federaciji. Normalono ovo je samo jedan dokas odnosa i odgoja, mi pokusavamo na miran nacin da ih prihvatimo i nakon svog zla a oni i dalje sprovode istu mrznju koju su imali i pocetkom devedesetih. Sto nam ovo treba!!!
Informacije, distrikt Brcko: http://bs.wikipedia.org/wiki/Brčko_Distrikt
Last edited by Novi_Nick on 27/12/2009 22:56, edited 1 time in total.
- Magarece_godine
#33 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Otkada Turci zive u Brckom ? Boli vas briga, 'ladno iskulirajte...Niste Turci ...
- kiky
#34 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
moguče je da če dodo počet sa provokacijama upravo u brčkom ...
- milenko
-
Static-X
#36 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
To se nije odnosilo na Brcko nego citavu RSNovi_Nick wrote:Koliko ja mogu da procitam na wikipediji Srba i Bosnjaka u distriktu Brcko ima skoro isti broj. Ako su ovi podatci iz wikipedije tacni onda Bosnjaci nisu u manjini kao sto ti kazes i nije mi jasno sto bi se selili iz Brcko distrikta u Federaciju BiH?Static-X wrote:"Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Na papiru okacenom na vrata dzamije u Brckom nalazila se ova poruka.
Pa dobro ljudi dokle ovo vise trpiti. Dali cemo se mi ikada probuditi i poceti raditi nesto na tome da se ovakve provokacije sprijece. Pisu nam uvrijedljive natpise, razbijaju i ruse muslimansku imovinu, pale dzamije, nedozvoljavaju gledanje utakmice vlastite domovine na trgovima,... evo ovo je distrikt Brcko pa polahko nas i odatle istjeruju. Dok mi u strahu zivimo u vecinskom srbskom stanovnistvu oni se normalno setaju u federaciji. Normalono ovo je samo jedan dokas odnosa i odgoja, mi pokusavamo na miran nacin da ih prihvatimo i nakon svog zla a oni i dalje sprovode istu mrznju koju su imali i pocetkom devedesetih. Sto nam ovo treba!!!
Informacije, distrikt Brcko: http://bs.wikipedia.org/wiki/Brčko_Distrikt
- Jazz_Junkie
#37 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Niti je Brcko u RS (ili ima veze s njom), niti Srbi cine nekakvu vecinu koja bi predstavljala opasnost po Bosnjake u distriktu ili gradu. Samo zato sto je grupa budala uputila "poruku" nema razloga za ciku i vrisku. Davno su prosla vremena kada su se ljudi poceli tek vracati i ovi incidenti uzimali za ozbiljno.
-
privremeni
#38 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Napokon nesto smisleno.Jazz_Junkie wrote:Niti je Brcko u RS (ili ima veze s njom), niti Srbi cine nekakvu vecinu koja bi predstavljala opasnost po Bosnjake u distriktu ili gradu. Samo zato sto je grupa budala uputila "poruku" nema razloga za ciku i vrisku. Davno su prosla vremena kada su se ljudi poceli tek vracati i ovi incidenti uzimali za ozbiljno.
- draganbl
#39 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Potpuno si u pravu, ali to za ovaj forum nije dovoljno. Ovdje je za svaki slučaj poželjno malkice trolati, a bogami i provocirati.Jazz_Junkie wrote:Niti je Brcko u RS (ili ima veze s njom), niti Srbi cine nekakvu vecinu koja bi predstavljala opasnost po Bosnjake u distriktu ili gradu. Samo zato sto je grupa budala uputila "poruku" nema razloga za ciku i vrisku. Davno su prosla vremena kada su se ljudi poceli tek vracati i ovi incidenti uzimali za ozbiljno.
Nikada nije zgoreg provući kroz tekst da je Banjaluka četnički brlog, ili da se zbog palih šehida (građana Bosne i Hercegovine svih vjera i nacija koji su izgubili život za očuvanje građanske, multinaciolne i multireligijske zemlje) ipak treba napraviti neka frka.
Fuj za temu.
-
Urlanje dozvoljeno
#40 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
pa sta imaju turci veze sa brckom?!
zna se ko zivi u brckom... bosanci...
mislim da provokatori nemaju blage o istoriji i porijeklu bh naroda... nego samo lupaju i samim tim prave od sebe budale... cuj turci :DDDDD
... fakat me nasmijase...
mislim da provokatori nemaju blage o istoriji i porijeklu bh naroda... nego samo lupaju i samim tim prave od sebe budale... cuj turci :DDDDD
... fakat me nasmijase...
- BHCluster
#41 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
A ti si ociti primjer toga, ma znas svakoga gledas sa visine i nedajes svoje misljenje prema pojedincu nego koristis tako nesto da blatis forum i ako ti na dnu svake stranice fino pise "Napomena: Poruke na forumu odražavaju isključivo stavove njihovih autora, a nikako i stavove internet portala Sarajevo-x.com.". Mislim za grad kao sto je Banja Luka na koji niti jedna granata nije pala od stane Bosnjaka ili Hrvata a koja je dopustila da se srusi sve jedna dzamija i to da se nezna pocinilac nikako i protjera preko 90% ne srpskog stanovnistva, pokazuje o cemu se zapravo radi... Ali nije ni to tema.draganbl wrote:Potpuno si u pravu, ali to za ovaj forum nije dovoljno. Ovdje je za svaki slučaj poželjno malkice trolati, a bogami i provocirati.Jazz_Junkie wrote:Niti je Brcko u RS (ili ima veze s njom), niti Srbi cine nekakvu vecinu koja bi predstavljala opasnost po Bosnjake u distriktu ili gradu. Samo zato sto je grupa budala uputila "poruku" nema razloga za ciku i vrisku. Davno su prosla vremena kada su se ljudi poceli tek vracati i ovi incidenti uzimali za ozbiljno.
Nikada nije zgoreg provući kroz tekst da je Banjaluka četnički brlog, ili da se zbog palih šehida (građana Bosne i Hercegovine svih vjera i nacija koji su izgubili život za očuvanje građanske, multinaciolne i multireligijske zemlje) ipak treba napraviti neka frka.
Fuj za temu.
Ovo oko Brckog se radi sigurno radi jedne stvari ili jednog covjeka koji pokusava da od Brckog napravi ono sto se trebalo od drzave uraditi a to jeste da zavrsi posao i stvorie sve potrebne institucije za funkcionisanje Brckog i usvoje svi potrebni zakoni da nebi bilo mjesanja ili drzanja Brckog kao taoca ko sto se radi sa drzavom sada, a to naravno nesjedi prvom Miloradu Dodiku, i hajmo malo ovako jer izgleda konta da sada ce pravoslavni bozic pa mozda bude odmazde, pa da se i to iskoristi u politicke svrhe..........
Last edited by BHCluster on 28/12/2009 14:16, edited 1 time in total.
- Jazz_Junkie
#42 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Radi se o tome da autor ove teme sada volio potpaliti narodni ustanak radi nekoliko budala. Iluzija je da u Brckom nema fasizma, cetnika i mrznje, ali nije ni istina da je ta mrznja nekakvo svakodnevno opterecenje ljudi u Brckom. Ljudi su se vec navikli jedni na druge, djeca idu zajedno u skolu i druze se itd. Radi se zajedno, trguje se i nekako se zivi. Ni sami Brcaci ne pricaju o ovome "incidentu", jer svaka budala moze ispisati uvredljiv grafiti ili nekome na vrata nalijepiti nekakvu huskacku poruku. Autor teme se toliko "nasikirao" da bi covjek pomislio da u Brckom sad vlada vanredno stanje.
-
Alfa Kentaur
#43 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Pa ako necemo vrisnuti za pomoc i zastitu "turaka", sta ce biti kada i nama budu ovako prijetili a i tada ne bude niko vrisnuo!?Magarece_godine wrote:Otkada Turci zive u Brckom ? Boli vas briga, 'ladno iskulirajte...Niste Turci ...
- chuchumbamayumbe
#44 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Ovaj incident me neodoljivo podsjeca na nedavno kamenovanje Zupne crkve u Brijescu, pisanje uvrjedljivih natpisa i slicno...
- BHCluster
#45 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Samo nisi napisao da su navijaci otisli dali malu pomoc i obrisali grafite, ali to ti i nije vazno vaznoje izjednacavanje, a dva zla neprave nikako dobro.chuchumbamayumbe wrote:Ovaj incident me neodoljivo podsjeca na nedavno kamenovanje Zupne crkve u Brijescu, pisanje uvrjedljivih natpisa i slicno...
- tetakk
#46 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Sta je to Banja Luka ucinila da vise ne lici cetnickom brlogu?draganbl wrote:Potpuno si u pravu, ali to za ovaj forum nije dovoljno. Ovdje je za svaki slučaj poželjno malkice trolati, a bogami i provocirati.Jazz_Junkie wrote:Niti je Brcko u RS (ili ima veze s njom), niti Srbi cine nekakvu vecinu koja bi predstavljala opasnost po Bosnjake u distriktu ili gradu. Samo zato sto je grupa budala uputila "poruku" nema razloga za ciku i vrisku. Davno su prosla vremena kada su se ljudi poceli tek vracati i ovi incidenti uzimali za ozbiljno.
Fuj za temu.
-
Static-X
#47 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Dobro je bolan ohladi malo, vidim ti se toliko nasikirao zbog ove teme, pa ako nije tolika frka zbog tih cjedulja zasto dizes onda paniku zbog ove teme. Imam pravo za svoje misljenje a tebi ako se nesvidja sta ja mogu, nepokusavam da provociram nikoga ovdje.Jazz_Junkie wrote:Radi se o tome da autor ove teme sada volio potpaliti narodni ustanak radi nekoliko budala. Iluzija je da u Brckom nema fasizma, cetnika i mrznje, ali nije ni istina da je ta mrznja nekakvo svakodnevno opterecenje ljudi u Brckom. Ljudi su se vec navikli jedni na druge, djeca idu zajedno u skolu i druze se itd. Radi se zajedno, trguje se i nekako se zivi. Ni sami Brcaci ne pricaju o ovome "incidentu", jer svaka budala moze ispisati uvredljiv grafiti ili nekome na vrata nalijepiti nekakvu huskacku poruku. Autor teme se toliko "nasikirao" da bi covjek pomislio da u Brckom sad vlada vanredno stanje.
Neinteresuje me tvoja nacionalnost ali pokusaj razumiti jednu stvar, jedan narod u Bosni je propatio mnogo vise od ostala dva. Medjutim i pored svega taj isti narod bi prosao pored svog zla ucinjenog i kako reci oprostio, jer od samog pocetka zeljela se drzava (Bosna) u kojoj ce zivijeti Bosanci nebitno koje vjeroispovjesti ili odakle su ti korjeni. I nakon svega ideja je ostala ista. Problem je u tome sto ima tih koji nezele nista da imaju s drugim narodima pa truju i ostale oko sebe svojom propagandom.
Razlog zbog cega je tema postavljena bio je zbog toga jer sam se i previse nacito i nagledo tih provokacija, a bogami se nesjecam provakocija s druge strane (nekazem da ih nije uopste bilo ali odnos je neporediv).
Zbog toga mozda bi se mentalitet seljaka koji to rade promjenio kada bi za svaku cijedulju, cjedulja bila uzvracena, za svaki razbijeni prozor, razbijeni prozor uzvracen, za svaku zapaljenu dzamiju, crkva bili zapaljena. Kako bi se reagovalo, jer lahko je biti seljak i raditi takve gluposti.
- armin071
#48 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Pa za pocetak su ponistili presudu suda kojom se grad B.L. i PC obavezuju da moraju isplatiti odstetu za rusenje svih Dzamija u tom gradu vjerovatno zato sto su to uradili svemirci koji su dosli u B.L. s namjerom da izazovu nemire u nasoj nadasve pitomoj i mirnoj sredini. Dalje inace mirni i pitomi Banjalucani isprovocirani gnusnim pokusajem klanjanja tamo nekom "Allahu" u "njihovoj" B.L. ubise covjeka i pri tome zapalise par autobusa "ko u stara dobra vremena". Mislim da dalje nabrajanje "pozitivnih stvari" iz "demokratske" B.L. svakom iole normalnom covjeku ma koje on vjere bio nije potrebno...tetakk wrote:Sta je to Banja Luka ucinila da vise ne lici cetnickom brlogu?draganbl wrote:Potpuno si u pravu, ali to za ovaj forum nije dovoljno. Ovdje je za svaki slučaj poželjno malkice trolati, a bogami i provocirati.Jazz_Junkie wrote:Niti je Brcko u RS (ili ima veze s njom), niti Srbi cine nekakvu vecinu koja bi predstavljala opasnost po Bosnjake u distriktu ili gradu. Samo zato sto je grupa budala uputila "poruku" nema razloga za ciku i vrisku. Davno su prosla vremena kada su se ljudi poceli tek vracati i ovi incidenti uzimali za ozbiljno.
Fuj za temu.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#49 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Prije svega stavi Banjalucani pod navodnike u ovom kontekstu. Drugo Sud RS-a je ponistio presudu koja nalaze isplacivanje odstete samo zato sto je zahtjev zastario. Naravno prije toga su otezali 10 godina da upste prihvate tuzbu a sad je kao zastarila. Nisu nista uradili da dokazu da vlasti RS-a nisu odgovorne a i vrabci na grani dobro znaju ko je i zasto unistio Ferhadju. Ali kad prihvatis da je danasnja BL u rukama klasicnih fasista sve zapravo se logicki i uklapa.armin071 wrote:Pa za pocetak su ponistili presudu suda kojom se grad B.L. i PC obavezuju da moraju isplatiti odstetu za rusenje svih Dzamija u tom gradu vjerovatno zato sto su to uradili svemirci koji su dosli u B.L. s namjerom da izazovu nemire u nasoj nadasve pitomoj i mirnoj sredini. Dalje inace mirni i pitomi Banjalucani isprovocirani gnusnim pokusajem klanjanja tamo nekom "Allahu" u "njihovoj" B.L. ubise covjeka i pri tome zapalise par autobusa "ko u stara dobra vremena". Mislim da dalje nabrajanje "pozitivnih stvari" iz "demokratske" B.L. svakom iole normalnom covjeku ma koje on vjere bio nije potrebno...tetakk wrote:Sta je to Banja Luka ucinila da vise ne lici cetnickom brlogu?draganbl wrote: Potpuno si u pravu, ali to za ovaj forum nije dovoljno. Ovdje je za svaki slučaj poželjno malkice trolati, a bogami i provocirati.
Fuj za temu.
- chuchumbamayumbe
#50 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Nije nikako u pitanju izjednacavanje.BHCluster wrote:Samo nisi napisao da su navijaci otisli dali malu pomoc i obrisali grafite, ali to ti i nije vazno vaznoje izjednacavanje, a dva zla neprave nikako dobro.chuchumbamayumbe wrote:Ovaj incident me neodoljivo podsjeca na nedavno kamenovanje Zupne crkve u Brijescu, pisanje uvrjedljivih natpisa i slicno...
Navijaci su dosli, obisli crkvu, obrisali grafite...
Pa se ond opet neko nadje i zakamenja crkvu. I to ne jedanput.
Ne moze se porediti ono sto se radi muslimanskim bogomoljama u manjem BH entitetu i perfidnosti kojima se ta vlast sluzi, ali htjedoh reci da se svuda mogu pojaviti grafiti (i pojavljuju se, ne samo u Brckom, nego u cijeloj BH i na svim bogomljama) i da ima svakavih zlotvora na svim stranama koji su spremni uciniti ovakva nedjela.
Pogovotu sto su blize izbori, moraju se opet talasati narodne mase, zbijati se u redove...
Svaki izbori ista prica.